-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Χιαστι;Δεν νομιζω να ισχυει αυτο για τα radial λαστιχα.Ξανακοιτα το βιβλιο που λες.Kόλλησες στο χιαστί ......
(κάπου το είχα διαβάσει σε κάποιο αμάξι που είχα παλαιότερα)....
Το βιβλίο της ΝΙΣΣΑΝ του ΚΑΣΚΑΙ στη σελίδα 229 λέει :
ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
Η ΝΙΣΣΑΝ σας συνιστά να πριστρέφεται τα ελαστικά κάθε 10.000 χιλιόμετρα στα αυτοκίνητα με κίνηση στους 2 τροχούς και κάθε 5.000 χιλιόμετρα στα αυτοκίνητα με κίνηση στους 4 τροχούς! -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
Η ΝΙΣΣΑΝ σας συνιστά να πριστρέφεται τα ελαστικά κάθε 10.000 χιλιόμετρα στα αυτοκίνητα με κίνηση στους 2 τροχούς και κάθε 5.000 χιλιόμετρα στα αυτοκίνητα με κίνηση στους 4 τροχούς!Και τωρα το λες? Εϊμαι στα 14.000! Δεν το έβαζαν σαν ένδειξη στο ταμπλο? Αμαν αυτο το μανουαλ!!!
Θα τα αλλαξω και εγω εντος των ημερών. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
Η ΝΙΣΣΑΝ σας συνιστά να πριστρέφεται τα ελαστικά κάθε 10.000 χιλιόμετρα στα αυτοκίνητα με κίνηση στους 2 τροχούς και κάθε 5.000 χιλιόμετρα στα αυτοκίνητα με κίνηση στους 4 τροχούς!Και τωρα το λες? Εϊμαι στα 14.000! Δεν το έβαζαν σαν ένδειξη στο ταμπλο? Αμαν αυτο το μανουαλ!!!
Θα τα αλλαξω και εγω εντος των ημερών.Τελικά μου φαίνεται ότι πρέπει να το διαβάσω το βιβλιαράκι!!!!!
κοιτάχτε τι κάνει η ΝΙΣΣΑΝ
http://www.youtube.com/watch_popup?v=zb ... c&vq=large -
Πριν λίγο καιρό βγηκε αυτο το βίντεο και αν θυμαμαι καλα ήταν ... διαφημιστικο!!!
EDIT: http://carscoop.blogspot.com/2011/09/ad-watch-nissan-redonkulous-frontier-tv.html
-
Πολυ εξυπνο το διαφημιστικο της nissan με το αεροπλανο!!! Τα λαστιχα τα αλλαζουμε απλα μπρος-πισω, οχι χιαστι διοτι ετσι αλλαζει η φορα περιστροφης τους. Και το manual του QQ δεν αναφερει-και σωστα-τιποτα για χιαστι.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Πριν λίγο καιρό βγηκε αυτο το βίντεο και αν θυμαμαι καλα ήταν ... διαφημιστικο!!!EDIT: http://carscoop.blogspot.com/2011/09/ad-watch-nissan-redonkulous-frontier-tv.html
Γιατί είπε κανείς κάτι άλλο;;;;;;;
Διαφημιστικό αλλά γίνεται -
Ο χρήστης i30mania έγραψε:
Πολυ εξυπνο το διαφημιστικο της nissan με το αεροπλανο!!! Τα λαστιχα τα αλλαζουμε απλα μπρος-πισω, οχι χιαστι διοτι ετσι αλλαζει η φορα περιστροφης τους. Και το manual του QQ δεν αναφερει-και σωστα-τιποτα για χιαστι.Ναι το είπαμε το manual του QQ δεν αναφέρει τίποτα για χιαστί!!!
Ρωτάω εγώ τώρα γιατί όχι χιαστί; και επειδή αλλάζει η φορά περιστροφής ; τι πειράζει;
ΥΓ Ρωτάω απλά από ενδιαφέρον να μάθω απλά ρωτάω μη παραξηγηθείτε!!!!
-
Και το manual του QQ υπάρχει στο ντουλαπακι για να στηρίζει το GPS και μια ομπρέλα ...Fixed για μενα!!!
Ρωτάω εγώ τώρα γιατί όχι χιαστί; και επειδή αλλάζει η φορά περιστροφής ; τι πειράζει;
Φανταζομαι θα βολεύει ... μονο αν πηγαινεις συνέχεια με όπισθεν!!!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Φανταζομαι θα βολεύει ... μονο αν πηγαινεις συνέχεια με όπισθεν!!!Πέρα από την πλάκα, φιλε Κώστα (costaslio) τα λάστιχα εχουν συγκεκριμενη φορα περιστροφής, αγγλιστί rotation, η οποια φαίνεται απο ένα βελάκι το οποίο μας δείχνει την κανονική φορά περιστροφής άρα και τοποθέτησης του ελαστικού η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική για την σωστή επαφη του ελαστικου με το δρόμο!
-
Πέρα από την πλάκα, φιλε Κώστα (costaslio) τα λάστιχα εχουν συγκεκριμενη φορα περιστροφής,
Nai ναι το κατάλαβα αμέσως μετά την ερώτησή μου!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Χιαστι;Δεν νομιζω να ισχυει αυτο για τα radial λαστιχα.Ξανακοιτα το βιβλιο που λες.
Kόλλησες στο χιαστί ......
(κάπου το είχα διαβάσει σε κάποιο αμάξι που είχα παλαιότερα)....
ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
Η ΝΙΣΣΑΝ σας συνιστά να πριστρέφεται τα ελαστικά κάθε 10.000 χιλιόμετρα στα αυτοκίνητα με κίνηση στους 2 τροχούς και κάθε 5.000 χιλιόμετρα στα αυτοκίνητα με κίνηση στους 4 τροχούς!Στο λαθος θα κολλησω βρε Κωστα.Στο σωστο θα κολλησω;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στο λαθος θα κολλησω βρε Κωστα.Στο σωστο θα κολλησω;Σωστός!!! Ξεδιαλύθηκε και αυτό!!!!!!!!
-
Ξέρω ότι έχετε αγωνία για τις εξελίξεις στην κατανάλωση
Λοιπόν συνεχίζονται οι χαμηλές ενδείξεις μετά από 820 χιλιόμετρα η κατανάλωση έχει σταθεροποιηθεί στο 5,8 !!!
Κάνω καμιά 30αριά χιλιόμετρα την μέρα , έβαλα βενζίνη στις 7-11 και σήμερα άναψε το φωτάκι αύριο ή μεθαύριο θα ξαναβάλω, είναι το πρώτο αμάξι που βάζω βενζίνη μία φορά τον μήνα !!!
Μόλις βάλω θα σας πω και πραγματική κατανάλωση και απόκλιση πραγματικής με ένδειξη του υπολογιστή του αυτοκινήτου!!!!
Ευχαριστώ και καλό σας βράδυ -
πολυ σωστο σε βρισκω , δωσε και κανενα αλλο στοιχειο ομως , (με ή χωρις φορτίο , μέση ταχύτητα κλπ)
-
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
πολυ σωστο σε βρισκω , δωσε και κανενα αλλο στοιχειο ομως , (με ή χωρις φορτίο , μέση ταχύτητα κλπ)Κοίτα.... σωστή η παρατήρησή σου αλλά:
Το θεώρησα αυτονόητο ότι θα καταλάβατε ότι σαν γνήσιος Ελληνας κυκλοφορώ μόνος μου με το αμάξι μου !!! Η σύζυξ με το δικό της , τα παιδιά σχολείο, φροντιστήριο με τα πόδια!!!
Μέση ταχύτητα το θεώρησα επίσης αυτονόητο αφού σε νησί που ζω η μέση ταχύτητα των 39 χιιλιομέτρων θεωρείται καλή έως γρήγορη λαμβάνοντας υπόψην ότι είναι σχεδόν διπλάσια έως και τριπλάσια από την μέση ταχύτητα της πρωτεύουσας !!!
Επίσης για την ενημέρωσή σας:
Η απόσταση ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Πειραιάς που έκανα όταν ζούσα στην πρωτεύουσα είναι περίπου 12 χιλιόμετρα και ήθελα μέσο όρο 1 ώρα (Αντε στον πηγαιμο να ήθελα 45 λεπτά αλλά στον γυρισμό 1 ωρα και 15 λεπτά) την ίδια απόσταση που διανύω και εδώ των 12 χιλιομέτρων δηλαδή θέλω 15 λεπτά !!! -
Απολαμβανεις τα προτερηματα της ζωης στην επαρχια Κωστα . Εδω στην Αθηνα, και χωρις να μπλεκω με ιδιαιτερη κινηση, κατω απο 9L/100Km εδω και 2-3 μηνες δεν εχω δει
-
Σημερα πήρα την προαγωγή στο 9,3 μετα απο 1 μήνα περίπου στο 9,2.
Εχω να τον μηδενίσω τον μετρητη πανω απο 8000 χλμ.
Το αυτοκινητο παντως σχεδόν απο τον Σεπτεμβρη δεν βγηκε εκτός πόλης! -
Το βρισκω τελικα πολυ δυσκολο να πετυχει κανεις με το QQ χαμηλη καταναλωση. Βαρυ αμαξι, θελει το γκαζακι του για να φυγει... Εκτος κι αν εχεις συνθηκες και ποδι... Σαμιωτικο
-
Λοιπόν σήμερα έβαλα βενζίνη:
58,11 λίτρα για 871 χιλιόμετρα πραγματική κατανάλωση: 6,67 λίτρα ανα 100 χιλιόμετρα!
Ενδειξη αυτοκινήτου 5,8 !
Εβαλα 58,11 λίτρα οπότε είχε άλλα 7 λίτρα μέσα σύμφωνα με τα οποία μπορούσα να κάνω γύρω στα 100 χιλιόμετρα αλλά στον υπολογιστή του αμαξιού μου έγραφε ότι μπορώ να κάνω άλλα 27 !!!
Υπάρχει μια μικρή απόκλιση!!! Φυσικό και επόμενο είναι !!Γενικό Συμπέρασμα η κατανάλωση 6,67 λίτρα ανα 100 χιλιόμετρα κρίνεται άκρως ικανοποιητική!!!
Τώρα είναι στο χέρι και στο πόδι του καθενός τι θέλει ναπληρώνει !
Με μια γρήγορη οδήγηση θέλω άλλα 2,5 λίτρα επί 1.70 που έχει το λίτρο εδώ = 4,25 ευρώ επιπλέον στα 100 χιλιόμετρα !
Αρα στα 15000 που κάνω τον χρόνο θέλω επιπλέον 637 ευρώ!!!
Αυτά τα έχω όφελος!!!
Ευχαριστώ ΚΩΣΤΑΣ !!!!!
ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ : ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ!!!!!!!! -
Το βρισκω τελικα πολυ δυσκολο να πετυχει κανεις με το QQ χαμηλη καταναλωση. Βαρυ αμαξι, θελει το γκαζακι του για να φυγει... Εκτος κι αν εχεις συνθηκες και ποδι... ΣαμιωτικοΠαναγιώτη μετα την αλλαγη λαδιών που έκανα είχα δύο 'αλλαγές χαρακτηρα' του QQ.
Ενα ότι αυξήθηκε ο θόρυβος του κινητήρα και δύο ότι έγινε πολυ νευρικο. Ειναι και το ποδι βαρύ, είναι και η κυκλοφορία εντος πολης ...Πρέπει παντως να δω τι λαδια μπήκαν διότι ... η αυξηση του θορύβου ... δεν μου άρεσε καθόλου.
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)