-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Ωραιος! το scross gl+ πόσο στο έδιναν?Παντως μετα απο μια βδομαδα με το σουζουκι αναθεωρω τα αρχικες εντυπωσεις του td . Δεν με εχει ενοχλήσει στο ελάχιστο για την ωρα η αναρτηση δεν εχει κοπανισει καθολου και περναω καθημερινα από αρκετη λακουβα , γραμμες τραινου και αλλες ομορφιες! Eχει πολυ ομαλη κυλιση και δυσκολα ταλαντωνεται , βγαζοντας τον οδηγο απο θεση του, καθώς τα αμορτισερ του ειναι αρκετα δυνατα.
Φυσικα ειναι και πως οδηγει ο καθενας! αν περνά με 3η την διαβαση και εχει καποιος την απαιτηση να μην ακουσει τιποτα δυσκολα .....
Το suzuki το επαιρνες 20200 +το μεταλλικο χρωμα.
Μονο το κλιμα με χαλαει που δεν υπαρχει στο nissan. Αλλιως σαν εμφανιση, ποιοτητα και ανεση ,με ψηνει περισσοτερο.
Γλιτωνεις και τελη κυκλοφοριας προς το παρον.Κι εχει και start-stop, για μενα που τρωω πολυ κινηση -
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Ωραιος! το scross gl+ πόσο στο έδιναν?
Παντως μετα απο μια βδομαδα με το σουζουκι αναθεωρω τα αρχικες εντυπωσεις του td . Δεν με εχει ενοχλήσει στο ελάχιστο για την ωρα η αναρτηση δεν εχει κοπανισει καθολου και περναω καθημερινα από αρκετη λακουβα , γραμμες τραινου και αλλες ομορφιες! Eχει πολυ ομαλη κυλιση και δυσκολα ταλαντωνεται , βγαζοντας τον οδηγο απο θεση του, καθώς τα αμορτισερ του ειναι αρκετα δυνατα.
Φυσικα ειναι και πως οδηγει ο καθενας! αν περνά με 3η την διαβαση και εχει καποιος την απαιτηση να μην ακουσει τιποτα δυσκολα .....
Το suzuki το επαιρνες 20200 +το μεταλλικο χρωμα.
Μονο το κλιμα με χαλαει που δεν υπαρχει στο nissan. Αλλιως σαν εμφανιση, ποιοτητα και ανεση ,με ψηνει περισσοτερο.
Γλιτωνεις και τελη κυκλοφοριας προς το παρον.Κι εχει και start-stop, για μενα που τρωω πολυ κινησηεγω για το κλιμα δεν θα ασχολιομουν πολυ. Το σταρτ στοπ οκ ειναι σημαντικο , αλλα πρεπει να δεις τα πραγματικα νουμερα καταναλωσης. ΠΧ σε μενα το σουζουκι στην πολή με κινηση πηγαινει για την ωρα 5.1-5.2 αντε βαρια βαρια να πιασει 5.5-5.6 σε μονο πολη. Αν το 1.5 χτυπα 6άρια δεν κερδιζεις κατι παρα το σταρτ στοπ.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
εγω για το κλιμα δεν θα ασχολιομουν πολυ. Το σταρτ στοπ οκ ειναι σημαντικο , αλλα πρεπει να δεις τα πραγματικα νουμερα καταναλωσης. ΠΧ σε μενα το σουζουκι στην πολή με κινηση πηγαινει για την ωρα 5.1-5.2 αντε βαρια βαρια να πιασει 5.5-5.6 σε μονο πολη. Αν το 1.5 χτυπα 6άρια δεν κερδιζεις κατι παρα το σταρτ στοπ.
Φιλε Tkin73, πραγματικα πρεπει να εχει κανει φανταστικη δουλεια η Suzuki στον κινητηρα. Στο site βλεπω
'Κατανάλωση σε κύκλο πόληςλίτρα/100 χλμ. 5,4'
κι εσυ εισαι πιο κατω κι απο αυτο. Τι να πω..
Σε test drive στο 1.5 QQ χωρις να προλαβει να ζεσταθει(ωστε να λειτουργησει το start stop) εγω ειχα πιασει σε αυστηρο κυκλο πολης τα 6.4λτ/100χλμ. ΕΙναι διαφορα. -
Σε συνθήκες ασφυκτικού μποτιλιαρίσματος το start/stop μπορεί να κάνει κάποια διαφορά. Όταν υπάρχει ροή δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό.
Tkin73, οι καταναλώσεις που γράφεις είναι του trip ή μετρημένες στην αντλία? Μιλάς για κίνηση Αθήνας ή επαρχιακής πόλης? Είναι βέβαιο ότι η πραγματική κατανάλωση είναι μεγαλύτερη από του trip και αυτό συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα. Προσωπικά έχω δει και απόκλιση +0,5 σε peugeot. -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Σε συνθήκες ασφυκτικού μποτιλιαρίσματος το start/stop μπορεί να κάνει κάποια διαφορά. Όταν υπάρχει ροή δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό.
Tkin73, οι καταναλώσεις που γράφεις είναι του trip ή μετρημένες στην αντλία? Μιλάς για κίνηση Αθήνας ή επαρχιακής πόλης? Είναι βέβαιο ότι η πραγματική κατανάλωση είναι μεγαλύτερη από του trip και αυτό συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα. Προσωπικά έχω δει και απόκλιση +0,5 σε peugeot.Μιλάω για φουλ κινηση με συνεχή νεκρά πρωτη δευτερα για 3-4 χλμ συνεχόμενα και με ανηφόρα αλλα 3-4 χλμ συνεχώς στην θεσσαλονικη. Οι καταναλωσεις ειναι απο το trip αλλα επιβεβαιώνονται σε γενικές γραμμες και απο την βάση δεδομένων που κρατάω στην αντλία, απλα αυτο για την σύγκριση trip και αντλίας θελω περισσότερα data για να το τσεκαρω που δεν τα εχω ακόμα.
-
Με αυτά τα δεδομένα είναι πολύ καλή η κατανάλωση που έχεις (ειδικά για την κατηγορία του είναι εξαιρετική). Βέβαια είσαι ακόμα στο στρώσιμο και του συμπεριφέρεσαι πολύ τρυφερά φαντάζομαι. Όταν με το καλό στρώσεις το μοτέρ θα δεις ότι το πόδι θα βαρύνει αυτόματα και θα ανέβεις λίγο. Στο λέω γιατί το είδα στο δικό μου. Κατά το στρώσιμο σπάνια ανέβαινα πάνω από 5 αλλά οδηγούσα πολύ προσεκτικά, αλλαγές στις 2000 στροφές κλπ . Όταν έστρωσα και άρχισα να γουστάρω ροπούλες τσίμπησε λίγο. Προτιμώ όμως να κάψω 0,3 λίτρα παραπάνω χωρίς να έχω το άγχος της οικονομίας.
-
Με αυτά τα δεδομένα είναι πολύ καλή η κατανάλωση που έχεις (ειδικά για την κατηγορία του είναι εξαιρετική). Βέβαια είσαι ακόμα στο στρώσιμο και του συμπεριφέρεσαι πολύ τρυφερά φαντάζομαι. Όταν με το καλό στρώσεις το μοτέρ θα δεις ότι το πόδι θα βαρύνει αυτόματα και θα ανέβεις λίγο. Στο λέω γιατί το είδα στο δικό μου. Κατά το στρώσιμο σπάνια ανέβαινα πάνω από 5 αλλά οδηγούσα πολύ προσεκτικά, αλλαγές στις 2000 στροφές κλπ . Όταν έστρωσα και άρχισα να γουστάρω ροπούλες τσίμπησε λίγο.** Προτιμώ όμως να κάψω 0,3 λίτρα παραπάνω χωρίς να έχω το άγχος της οικονομίας**.εχω την αίσθηση ότι πλεον η οικονομια που προσδοκούμε, είναι πολλες φορες δυσανάλογη με τον τροπο οδήγησης που αποκτούμε.
δηλαδή ντε και καλα να δουμε στο τριπ το λιγότερο δυνατο νούμερο και ας χάνουμε σε χρονο μετακίνησης ή ακόμα χειρότερα να γινόμαστε κινούμενα εμπόδια.
αν έχουμε φτασει να μετράμε τα 0,3 τοτε το έχουμε χασει το θεμα.κλουζο δεν αναφέρομαι σε εσένα, γενικολογώ...
-
Μα αυτό έγραψα και εγώ, έχει γίνει εμμονή σε αρκετούς η κατανάλωση. Προτιμώ να κάψω λίγο παραπάνω αλλά να οδηγώ απελευθερωμένα και όχι σαν να έχω αυγό κάτω από το δεξί πόδι. Άλλωστε τα diesel ακόμα και με σβέλτους ρυθμούς δεν πίνουν.
-
Μα αυτό έγραψα και εγώ, έχει γίνει εμμονή σε αρκετούς η κατανάλωση. Προτιμώ να κάψω λίγο παραπάνω αλλά να οδηγώ απελευθερωμένα και όχι σαν να έχω αυγό κάτω από το δεξί πόδι. Άλλωστε τα diesel ακόμα και με σβέλτους ρυθμούς δεν πίνουν.Κι εγω συμφωνω μαζι σας. Οικονομια αλλα χωρις υπερβολες. Αν και η ταση/εμμονη με την καταναλωση, ειναι εν μερει απολυτα φυσιολογικη. Αυτος κατα τη γνωμη μου, ειναi και ο λογος που στρεφεται κι ο κοσμος στο diesel. Αλλιως δεν νομιζω οτι συγκρινεται ο ηχος του βενζινοκινητηρα, και η ελαστικοτητα τους.
-
Ξερει κανεις αν τα ασπρα Qashqai γενικα που κυκλοφορουν, ή αυτα που εκθετουν στις αντιπροσωπειες ειναι το απλο ασπρο ή το μεταλλικο ασπρο(pearl white) ?
Aν και κατα την γνωμη μου, δεν εχει πολυ νοημα να αγορασεις ασπρο μεταλλικο, εχει πολυ διαφορα απο το απλο ασπρο? Και γενικα, τι παιζει με τα μη μεταλικα χρωματα?Εκτος απο οτι ειναι 500-600 ευρω φτηνοτερα, χανεις καπου, εκτος απο (υποκειμενικη) ομορφια? -
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Ξερει κανεις αν τα ασπρα Qashqai γενικα που κυκλοφορουν, ή αυτα που εκθετουν στις αντιπροσωπειες ειναι το απλο ασπρο ή το μεταλλικο ασπρο(pearl white) ?
Aν και κατα την γνωμη μου, δεν εχει πολυ νοημα να αγορασεις ασπρο μεταλλικο, εχει πολυ διαφορα απο το απλο ασπρο? Και γενικα, τι παιζει με τα μη μεταλικα χρωματα?Εκτος απο οτι ειναι 500-600 ευρω φτηνοτερα, χανεις καπου, εκτος απο (υποκειμενικη) ομορφια?εχω την εντυπωση πως το μεταλλικο εχει μεγαλυτερη αντοχή στο -μακροχρονιο- ξεθώριασμα κατι που το μη μεταλλικο δεν εχει.
-
Το ιδιο ειναι πλεον, ειναι βαφες διπλης στρωσης και τα μεταλλικα και τα παστελ.
sent using tapatalk, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
-
μεταλλικά και παστέλ ΔΕΝ είναι τα απλα χρωματα.
-
Παστέλ λέω το μη μεταλλικό, για να μη μπερδευόμαστε. (Αλήθεια, ποια η διαφορά του παστέλ και του μη μεταλλικού; ) Τέλος πάντων, το γεγονός είναι ότι εφ' όσον είναι όλα τα χρώματα διπλής στρώσης, δεν μπορείς να πεις το ότι το μη μεταλλικό θα ξεβάψει που λέγανε παλιά.
sent using tapatalk, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
-
Αν δεν κάνω λάθος, θα πρέπει να είναι απλό άσπρο...για να γλιτώσεις το παραπάνω κόστος...
Αναφορικά με το τι είναι όμορφο και τι όχι...αυτό είναι τελείως υποκειμενικό...Προσωπικά το άσπρο δε μου αρέσει... -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Aν και κατα την γνωμη μου, δεν εχει πολυ νοημα να αγορασεις ασπρο μεταλλικο, εχει πολυ διαφορα απο το απλο ασπρο? Και γενικα, τι παιζει με τα μη μεταλικα χρωματα?Εκτος απο οτι ειναι 500-600 ευρω φτηνοτερα, χανεις καπου, εκτος απο (υποκειμενικη) ομορφια?εχω την εντυπωση πως το μεταλλικο εχει μεγαλυτερη αντοχή στο -μακροχρονιο- ξεθώριασμα κατι που το μη μεταλλικο δεν εχει.
Δεν ισχύει αυτό.
-
Όσο στρώνει τόσο με πωρώνει!!!
Διαδρομή Βριλήσσια - Καμίνια μέσω ΑΟ και Κηφισσου
1.6 4x4
-
Το πώς μας έχουν περάσει τον διαγωνισμό ελάχιστης κατανάλωσης είναι εκπληκτικό πάντως. Δεν ξεχνάω ότι δεν υπάρχουν ευρώ για χάσιμο πλέον, αλλά έχει φτάσει σε επίπεδο υπερατού το κυνήγι της ελάχιστης. Πάνε οι καλές εποχές που 7/10 άβαταρ στα φόρουμζ ήταν με τελικιασμένο κοντέρ
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Το πώς μας έχουν περάσει τον διαγωνισμό ελάχιστης κατανάλωσης είναι εκπληκτικό πάντως. Δεν ξεχνάω ότι δεν υπάρχουν ευρώ για χάσιμο πλέον, αλλά έχει φτάσει σε επίπεδο υπερατού το κυνήγι της ελάχιστης. Πάνε οι καλές εποχές που 7/10 άβαταρ στα φόρουμζ ήταν με τελικιασμένο κοντέρΔεν είναι ότι μας έχουν περάσει κάτι. Απλά τα δεδομένα άλλαξαν άρδην. Πλέον κοιτάς πώς να γλιτώσεις και μιλάμε για μεγάλα ποσά, αν κάποιος κάνει πολλά χιλιόμετρα.
Ωραίο το Qq! Αλήθεια σε τι δρόμους είναι αυτός ο αριθμός;
-
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
Το πώς μας έχουν περάσει τον διαγωνισμό ελάχιστης κατανάλωσης είναι εκπληκτικό πάντως. Δεν ξεχνάω ότι δεν υπάρχουν ευρώ για χάσιμο πλέον, αλλά έχει φτάσει σε επίπεδο υπερατού το κυνήγι της ελάχιστης. Πάνε οι καλές εποχές που 7/10 άβαταρ στα φόρουμζ ήταν με τελικιασμένο κοντέρ
Δεν είναι ότι μας έχουν περάσει κάτι. Απλά τα δεδομένα άλλαξαν άρδην. Πλέον κοιτάς πώς να γλιτώσεις και μιλάμε για μεγάλα ποσά, αν κάποιος κάνει πολλά χιλιόμετρα.
Ωραίο το Qq! Αλήθεια σε τι δρόμους είναι αυτός ο αριθμός;
Οχι ρε παιδιά δεν το επιδιώκω και αυτο ειναι το φοβερό οτι τυχαίνει. Η διαδρομή ήταν απο την λεωφόρο Πεντέλης είσοδο στην Αττική οδό και μετα στον Κηφισσο και τελος έξοδος στην οδό Πειραιώς. Ο προορισμός ήταν στην πίσω πλευρά των Leroy Merlin για να καταλάβετε. Ήμουνα χαλαρός γιατι σε όλη την διαδρομή μιλούσα στο τηλ( μέσω Bluetooth φυσικα...) και είχε πυκνή ροή. Ταχύτητες 80-110!
Απλή παρατήρηση το νούμερο γιατι μου φάνηκε εξαιρετικά χαμηλό και η αλήθεια ειναι οτι όσο το μαθαίνεις το qq όλο και κατεβαίνει χωρις να εισαι ιδιαίτερα με αυγό κατω απο το γκάζι!
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)