-
Ο χρήστης djoannid έγραψε:
Αγαπητοί, εγώ το παράγγειλα στη Β.Ελλάδα στις 27/2 και ακόμη περιμένω το 1.5DCi. Ελπίζω να παραλάβω μέσα στο Μάϊο και θα στείλω και εντυπώσεις και καταναλώσεις σε διάφορες συνθήκες.Περιμενουμε με την ιδια αγωνια που περιμενεις και συ να το παραλαβεις!! Σε τι τιμη το εκλεισες και τι επιτοκιο πηρες αν επιτρεπεται?
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Πήγα και εγώ και το είδα σήμερα. Μια χαρά αυτοκίνητο δείχνει.
Για όσους σκέφτονται μπαγκαζιερες είδα ότι μόνο σε επίπεδο εξοπλισμού Techna έχει μπάρες οροφής, αλλιώς βιδωνουν στο αμάξωμα.
Η τιμή του Techna δεν φτάνει σε τίποτα τα γερμανικά καθως ειναι υπέρ πλήρες απο εξοπλισμό και τα γερμανικά γυμνά.
Μου άρεσε πολυ το σαλόνι και ω του θαύματος παρότι είμαι 193cm βρήκα ιδανική θέση οδήγησης και απο πίσω μου χωράει κάποιος μέχρι 180cm. Νομίζω θα μοσχοπουλήσει.
Περιορισμένη η ορατότητα προς τα πίσω.Καλά η techna ντροπιάζει πολλα απο τα ...υπέρ εξοπλισμένα γερμανικά αλλα ειναι και πολυ τσιμπημενη η τιμη της. 1.93 και πισω 1.80 λίγο δύσκολα. Και εγω το ειχα τσεκάρει 1.92 και πισω μου δύσκολα για 1.80, βέβαια ειναι και πως βάζει την θεση του ο καθένας.
Ευτυχώς ακόμα δεν έχω κοιλιτσα οπότε το έχω κάθετα.
Επειδή δεν την ξαναπαταω αν ξαναπάω, θα έχουμε μαζί μου μεζουρα, παιδικο κάθισμα και την κόρη που πλέον της έλαχε ο κλήρος να κάθεται πίσω μου, καθως το κάθισμα νεογέννητου που κοιτάει πίσω δεν χωράει. -
Ο χρήστης panos13 έγραψε:
Αγαπητοί, εγώ το παράγγειλα στη Β.Ελλάδα στις 27/2 και ακόμη περιμένω το 1.5DCi. Ελπίζω να παραλάβω μέσα στο Μάϊο και θα στείλω και εντυπώσεις και καταναλώσεις σε διάφορες συνθήκες.
Περιμενουμε με την ιδια αγωνια που περιμενεις και συ να το παραλαβεις!! Σε τι τιμη το εκλεισες και τι επιτοκιο πηρες αν επιτρεπεται?
Αγαπητέ το αυτοκίνητο το έκλεισα με την τιμή πώλησης με απόσυρση καθώς και αρκετά επιπλέον από τον αντιπρόσωπο. Δεν ξέρω να σου πω για επιτόκιο (δεν το αγοράσα με δάνειο). Επιπλέον, δεν πήρα το 1.6 γιατί δεν με ενδιαφέρουν οι αποδόσεις, ενώ παράλληλα είπα και μια φορά να δοκιμάσω ζάντες αλουμινίου και τα επιπλέον καλούδια (clima, κτλ) της Accenta.
-
Μεταφέρω κι εδώ τις εντυπώσεις μου από το td με το QQ 1.6 4X2 Acenta
Οι εντυπώσεις μου θα έλεγα ότι είναι παρόμοιες με αυτές που έχουν γραφεί και από τους υπόλοιπους που το έχουν κάνει td
Το αμάξι να πω ότι εμφανισιακά είναι από τα πιο σουλουπωμένα suv που έχω δει. Υποκειμενικά λέω ότι είναι από τα πιο όμορφα που κυκλοφορούν. Οι θέσεις αναπαυτικές για 4 άτομα συνολικά, ενώ πίσω μου (είμαι 1.96) έκατσε άνετα ένας φίλος ύψους 1,88.
Η καμπίνα είναι πολύ προσεγμένη αλλά ομολογώ ότι θα ήθελα και την οθόνη αλλά και το safety shield, γεγονός όμως που ανεβάζει πολύ την τιμή.
Οδηγικά μου φάνηκε άνετο στο δρόμο, χωρίς ιδιαίτερες κλίσεις σε στροφές, με πολύ καλή ηχομόνωση. Η ροπή μου φάνηκε ικανοποιητική, προφανώς καμία σχέση με το corolla 1.400cc που οδηγώ αλλά ομολογώ ότι δεν έπαθα και την πλάκα της ζωής μου. Σίγουρα το νέο μου αμάξι θέλω να έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τέτοια ροπή και επιταχύνσεις...Ίσως μου πείτε ότι είμαι υπερβολικός, ίσως ότι έχω ακόμη στο μυαλό μου το subaru impreza του αδερφού μου, αλλά στο κάθισμα δεν ένιωσα να κολλάω, αν και επιταχύνει ικανοποιητικότατα...Πάντως, λίγο ακόμη δε θα με χάλαγε και ομολογώ ότι παρά το ότι μαζί μου ήταν ο πωλητής δεν χαρίστηκα στο αμάξι...πάτησα το γκάζι μέχρι το πάτωμα...
Η συνολική κατανάλωση έγραφε 7,1 όταν μπήκα στο αμάξι και παρά το ψιλοσκίσιμο που του έκανα (χτύπησα και 150αρια με τον πωλητή μέσα χαχα!) έπεσε στο 6,9 (ο προηγούμενος πως να το πήγε;;;)
Από προσφορά μου έκανε ακριβώς ότι δίνει η Nissan ενώ μου έκανε και μια πρόταση για την corollitsa που έχω προκειμένου να μειωθεί το κόστος από τα 26+ χιλιάρικα για το acenta connect με απόσυρση...
Αυτά εν ολίγοις... -
Ο χρήστης djoannid έγραψε:
Αγαπητοί, εγώ το παράγγειλα στη Β.Ελλάδα στις 27/2 και ακόμη περιμένω το 1.5DCi. Ελπίζω να παραλάβω μέσα στο Μάϊο και θα στείλω και εντυπώσεις και καταναλώσεις σε διάφορες συνθήκες.
Περιμενουμε με την ιδια αγωνια που περιμενεις και συ να το παραλαβεις!! Σε τι τιμη το εκλεισες και τι επιτοκιο πηρες αν επιτρεπεται?
Αγαπητέ το αυτοκίνητο το έκλεισα με την τιμή πώλησης με απόσυρση καθώς και αρκετά επιπλέον από τον αντιπρόσωπο. Δεν ξέρω να σου πω για επιτόκιο (δεν το αγοράσα με δάνειο). Επιπλέον, δεν πήρα το 1.6 γιατί δεν με ενδιαφέρουν οι αποδόσεις, ενώ παράλληλα είπα και μια φορά να δοκιμάσω ζάντες αλουμινίου και τα επιπλέον καλούδια (clima, κτλ) της Accenta.
Αγαπητοί, το αυτοκίνητο μου είναι στο τελωνείο σε 10 ημέρες ελπίζω να το έχω στα χέρια μου για πρώτες εντυπώσεις. 1.5 DCI Μαύρο Acenta.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Οι εντυπώσεις μου θα έλεγα ότι είναι παρόμοιες με αυτές που έχουν γραφεί και από τους υπόλοιπους που το έχουν κάνει td
Το αμάξι να πω ότι εμφανισιακά είναι από τα πιο σουλουπωμένα suv που έχω δει. Υποκειμενικά λέω ότι είναι από τα πιο όμορφα που κυκλοφορούν. Οι θέσεις αναπαυτικές για 4 άτομα συνολικά, ενώ πίσω μου (είμαι 1.96) έκατσε άνετα ένας φίλος ύψους 1,88.
Η καμπίνα είναι πολύ προσεγμένη αλλά ομολογώ ότι θα ήθελα και την οθόνη αλλά και το safety shield, γεγονός όμως που ανεβάζει πολύ την τιμή.
Οδηγικά μου φάνηκε άνετο στο δρόμο, χωρίς ιδιαίτερες κλίσεις σε στροφές, με πολύ καλή ηχομόνωση. Η ροπή μου φάνηκε ικανοποιητική, προφανώς καμία σχέση με το corolla 1.400cc που οδηγώ αλλά ομολογώ ότι δεν έπαθα και την πλάκα της ζωής μου. Σίγουρα το νέο μου αμάξι θέλω να έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τέτοια ροπή και επιταχύνσεις...Ίσως μου πείτε ότι είμαι υπερβολικός, ίσως ότι έχω ακόμη στο μυαλό μου το subaru impreza του αδερφού μου, αλλά στο κάθισμα δεν ένιωσα να κολλάω, αν και επιταχύνει ικανοποιητικότατα...Πάντως, λίγο ακόμη δε θα με χάλαγε και ομολογώ ότι παρά το ότι μαζί μου ήταν ο πωλητής δεν χαρίστηκα στο αμάξι...πάτησα το γκάζι μέχρι το πάτωμα...
Η συνολική κατανάλωση έγραφε 7,1 όταν μπήκα στο αμάξι και παρά το ψιλοσκίσιμο που του έκανα (χτύπησα και 150αρια με τον πωλητή μέσα χαχα!) έπεσε στο 6,9 (ο προηγούμενος πως να το πήγε;;;)
Από προσφορά μου έκανε ακριβώς ότι δίνει η Nissan ενώ μου έκανε και μια πρόταση για την corollitsa που έχω προκειμένου να μειωθεί το κόστος από τα 26+ χιλιάρικα για το acenta connect με απόσυρση...
Αυτά εν ολίγοις...Τόλμησε το!!! Κι εγω απο corollaκι 1400 την έκανα!!!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Από προσφορά μου έκανε ακριβώς ότι δίνει η Nissan ενώ μου έκανε και μια πρόταση για την corollitsa που έχω προκειμένου **να μειωθεί το κόστος από τα 26+ χιλιάρικα για το acenta connect με απόσυρση...**Αυτά εν ολίγοις...1ο Bold: ε αμαν τωρα και συ...
2ο Bold: είναι πολλα τα λεφτα Αρη! -
Μερικες ερωτησεις θα ηθελα να κανω ακομα. Πως σας φαινεται για οικογενειακο αυτοκινητο το Qashqai? Εχει βαλει κανεις παιδικα καθισματακια πισω?Αν, ναι μενει ικανοποιητικος χωρος για να τραβηξεις τα μπροστινα καθισματα αρκετα πισω? Γενικα χωρανε? Εχω ακουσει για καταστασεις σε καινουρια αυτοκινητα που, δεν χωρανε καλα τα καθισματακια επειδη οι isofix βασεις ειναι μεγαλες, ενω τα καθισματα των επιβατων οχι.
Στα περισσοτερα αρθρα εχω διαβασει οτι ειναι οκ για 4 ενηλικες επιβατες. Δηλαδη πισω δεν καθονται με τιποτα 3 ατομα?
Τελος, το πορτ μπαγκαζ σε χωρητικοτητα ειναι αρκετα καλο.Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι αν βολευει στη φορτωση εκφορτωση, λογω υψους, και αν μπορεις να βολεψεις πολλα πραγματα, παλι λογω υψους, μιας και τα λιτρα προερχονται περισσοτερο απο εκει, παρα απο το βαθος του.
Ευχαριστω πολυ. -
Αυτό που είδα εγώ χθες είναι ότι πίσω κάθονται άνετα 2 μεγάλοι...για 3 μόνο στριμωγμένα...Εγώ το κάθισμα το πήγα τέρμα πίσω και πάλι έμενε χώρος να κάτσει ένας ψηλός ακριβώς από πίσω μου. Καθισματάκι δε δοκίμασα ομολογώ!
Το πορτ παγκάζ είναι απλά οκ. Δηλαδή χωράει τα ΒΑΣΙΚΑ πράγματα μιας οικογένειας, σα να λέμε 2 μεγάλες βαλίτσες και μερικές μικρές τσάντες. Αν έχεις και καρότσι, μάλλον θα χρειαστούν έξυπνα στριμώγματα. Εάν έχεις σκοπό να μεταφέρεις μεγάλα αντικείμενα γίνεται μόνο αν ρίξεις το πίσω κάθισμα. Διαφορετικά πρέπει να πας σε suv τύπου crv ή του νέου rav4 κτλ... -
Καλησπερα παιδια. Εχει οδηγησει κανεις το 1.2 DIG-T? Τι γνωμη εχετε? Πιστευετε οτι θα 'τραβαει' σε ενα τοσο βαρυ αμαξωμα?
Ο πωλητης προσωπικα μου το προτεινε, λογω των χιλιομετρων που κανω, σαν μια καλη λυση, αν δεν θες να πας σε diesel.
Ειναι αρκετα μικροτερο το κοστος κτησης, και μπορεις να εκμεταλλευτεις την διαφορα για να πας απο energy σε acenta.
Tι λετε, για τον συγκεκριμενο κινητηρα? -
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Καλησπερα παιδια. Εχει οδηγησει κανεις το 1.2 DIG-T? Τι γνωμη εχετε? Πιστευετε οτι θα 'τραβαει' σε ενα τοσο βαρυ αμαξωμα?
Ο πωλητης προσωπικα μου το προτεινε, λογω των χιλιομετρων που κανω, σαν μια καλη λυση, αν δεν θες να πας σε diesel.
Ειναι αρκετα μικροτερο το κοστος κτησης, και μπορεις να εκμεταλλευτεις την διαφορα για να πας απο energy σε acenta.
Tι λετε, για τον συγκεκριμενο κινητηρα?τραβαει, φυσικα όχι σαν τα diesel αλλά για να τραβηξει πρεπει να το ταισεις! και αν εχεις και λιγο βαρυ ποδι η καταναλωση μπορει να πιασει 9άρια και να απογοητευτεις....
-
Οι μετρησεις το βγαζουν πιο γρηγορο απο το 1500 ντιζελ παντως.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Με βιαστική διάθεση εύκολα θα βλέπεις ακόμα και 10αρια. Οτιδήποτε με turbo θα κάψει στην πίεση αλλά οδηγώντας ροπάτα μπορείς να κινηθείς -σχετικά- οικονομικά. Αν κάνεις λίγα χιλιόμετρα είναι μια καλή εναλλακτική στο 1.5 dci με βασικό -και ίσως μοναδικό μείον- την κατανάλωση. Άλλο 5.5-6 και άλλο 8.5+ με τάσεις ανόδου όσο βαραίνει το δεξί ποδάρι.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Με βιαστική διάθεση εύκολα θα βλέπεις ακόμα και 10αρια. Οτιδήποτε με turbo θα κάψει στην πίεση αλλά οδηγώντας ροπάτα μπορείς να κινηθείς -σχετικά- οικονομικά. Αν κάνεις λίγα χιλιόμετρα είναι μια καλή εναλλακτική στο 1.5 dci με βασικό -και ίσως μοναδικό μείον- την κατανάλωση. Άλλο 5.5-6 και άλλο 8.5+ με τάσεις ανόδου όσο βαραίνει το δεξί ποδάρι.Εκτος απο την καταναλωση, την οποια πραγματικα φοβαμαι πολυ, γιατι κανω χιλιομετρα κυριως στην κινηση, διαβασα εδω, αλλα και καποια ξενα site το ακολουθο:
'Μπαίνοντας στον απαράδεκτο δρόμο Κορίνθου-Πατρών ανακαλύψαμε τη μοναδική αδυναμία του συγκεκριμένου μοντέλου: τις επιταχύνσεις εν κινήσει. Στις προσπεράσεις με μεγάλη ταχύτητα (πάνω από 80 km/h) ο κινητήρας δυσκολεύεται λίγο και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να κατεβάσεις μία ή και δύο σχέσεις και να πιέσεις αρκετά το μοτέρ για να προσπεράσεις με ασφάλεια. Όταν όμως μάθεις να υπολογίζεις τα άλογα του Qashqai, μαθαίνεις και σε ποιες περιπτώσεις είναι ασφαλές να κάνεις την προσπέραση.'
(http://www.caroto.gr/2014/05/07/nissan- ... est-drive/)
Δεν μου φαινεται κι αρκετα απιθανο παντως.. -
Δηλαδη το καροτο ανακαλυψε το κιβωτιο; Ευγε στα παιδια...
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δηλαδη το καροτο ανακαλυψε το κιβωτιο; Ευγε στα παιδια...Ή αυτό, ή όχι και πολύ καλές ρεπριζ..
-
Είναι βαρύ και η κλιμάκωση προφανώς αρκετά αραιή για λόγους ρύπων-οικονομίας αλλά πόσο χάλια ρεπρίζ μπορεί να έχει? Μπορεί να χρειάζεται δούλεμα με το κιβώτιο αλλά δεν σημαίνει ότι το αυτοκίνητο είναι τάφος. Τι να πουν και οι κάτοχοι με τα παλιά ατμοσφαιρικά δηλαδή. Πάντως οι περισσότεροι σύγχρονοι turbo μέχρι 1400 κυβικά δουλεύουν σαν diesel, ροπή στις χαμηλομεσαίαες και ουσιαστικό εύρος απόδοσης μέχρι τις 5000 στροφές.
-
Οσοι το εχουν δει , θα ηθελα να τους ρωτησω την προσωπικη τους αποψη στο εξης:
Αξιζουυν τα περιπου 2200 ευρω για να παει κανεις απο την Energy στην Acenta?
Εγω προσωπικα, δεν ενδιαφερομαι για τις ζαντες, γιατι και την ανεση θα μου μειωσουν στις λακουβες (με τα 2 μωρα) και θα πληρωνω αλλα 200 ευρω παραπανω για λαστιχα!
Το clima εναντι a/c με ψηνει, και οι προβολεις ομιχλης.Υ.Γ: Παρατηρησε κανεις, αν εχει αεραγωγους και για τους πισω?οπως για παραδειγμα τα αυτοκινητα του group vag?
-
Πάμε πάλι:
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ DRIVE
Επιδοσεις QQ 1.2 DIG-T vs 1.5 DCI:
0-100: 11,1 - 11,8
0-400m: 17.8 - 18.1
0-1000m: 32.7 - 33.5
30-50 με 3η: 3,9 - 4,1 -
Αξίζει η επιπλέον έκδοση αλλα γνώμη μου ποιο πολυ αξίζει να δώσεις αν θες να δώσεις παραπάνω για κινητήρα. Δωστα για το 1.6 energy εφόσον μπορείς να πιάσεις τα +22.
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)