-
Ενάμιση χρόνος ιδιοκτήτης QQ ............... συγκεκριμένα 557 ημέρες............ 17827 χιλιόμετρα........... ήτοι 32 χιλιόμετρα την μέρα ...............
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Δεν έκανε τίποτα άριστα (πλην φρένων και αστερακίων στο ncap) αλλά τα έκανε όλα από μέτρια έως πολύ καλά. Παντως, ο χαρακτηρας του αυτοκινητου δεν ειναι να κραταει υψηλους ρυθμους σε κλειστες ορεινες διαδρομες.Δεν μπορώ να πω με σιγουριά πόοσο μεγάλη διαφορά μπορεί να έχει το 4κινητο με το 2κινητο, αλλά με το 4κινητο μπορείς να κρατησεις ρυθμούς Rallye και βάλε σε κλειστές ορεινές διαδρομές, το έχω κάνει πολλες φορές! Οι αναρτησεις των δυο αυτοκινήτων (1,6 και 2,0) είναι ακριβώς οι ίδιες δεν εχω όμως εμπειρία γρήγορης οδήγησης του 1,6 για να συγκρίνω με το 2,0 αλλά δεν πιστέυω οτι μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά ώστε το άριστο 2λιτρο να χαρακτηρστεί μέτριο στην δικίνητη έκδοση...
Είχα την τύχη να δοκιμάσω το Diesel με τον καινούριο κινητήρα 1,6 και έχω μείνει άφωνος... Το τράβηγμα του (ακόμα και σε σχέση με το 2λιτρο βενζίνης) είναι παραπάνω απο εντυπωσιακό και αν πραγματοποιεί όσα υπόσχεται σε θέματα οικονομίας, η 4κινητη έκδοση του θεωρώ οτι είναι και πάλι μονόδρομος για την κατηγορία (τουλάχιστον σε οτι αφορα εμένα!)
Είναι ο δεύτερος κινητήρας diesel που οδήγησα και μου άρεσε (ο πρώτος είναι ο 3λιτρος V6 του Navara!). Αν και κατα των diesel γενικώς, στην περίπτωση αυτή δεν θα το σκεφτόμουν... -
Όντως το ντιζελ είναι πολύ καλή υλοποίηση. Ο ήχος προσεγμένος για να μην ντιζελοφέρνει, τράβηγμα εντυπωσιακό και κατανάλωση σε μικτές συνθήκες 5.2 λτρ/100 χλμ. Νομίζω είναι πολύ καλό πακέτο.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
... Ο ήχος προσεγμένος για να μην ντιζελοφέρνει ...Αυτο ήθελα να 'ακούσω' (διαβασω)!
Δημήτρη στο 2κίνητο βρίσκω λογικό να υπάρχει διαφορά στην συμπεριφορά του πίσω μέρους του αυτοκινήτου σε σχέση με το 4κίνητο σε στροφες με γρήγορους ρυθμούς. Στησιμο ίδιο έχουν αλλα ακόμα και απο τεχνικους λόγους (κατανομή βαρους, απουσία πίσω κίνησης κλπ) φανταζομαι διαφερει.
Το έχω γραψει και παλιοτερα ότι το πίσω μερος σε καποιες ακραίες ταχυτητες επανω σε στροφες δεν λειτουργεί 'σπορτιβ'. Μια αίσθηση όγκου στο πίσω μερος και ξαφνική και 'αργοπορημενη' υπερστροφή εκεί που λες ότι δεν ...
Εχοντας μια εμπειρία απο 'υπερστροφή απο μπροσθιοκίνητο' ακόμα και με τεχνητό τρόπο (απο μενα υποκεινούμενο) δεν ήρθε την στιγμή που ήθελα αλλα αργότερα που δεν ... χρειαζόταν! Θεωρω πως στο 4κίνητο καπου αναμεσα στους νόμους της φυσικής επεμβαίνει άμεσα και ο οδηγός. Στο 2κίνητο στις συγκεκριμενες συνθήκες οδηγός με τους νόμους της φυσικής ... μάλωσαν!Προσωπικά το 4κίνητο 1,6 diesel χωρίς να το έχω οδηγήσει (και δεν θα το κανω για πολλούς λόγους) το φανταζομαι* ... συγκλονιστικό αυτοκίνητο!
*με φοβίζουν μόνο λίγο οι ... 'οικονομικοοικολογικές' ρυθμίσεις του ηλεκτρόγκαζου που μπορεί να έκαναν ... απο την έναρξη του Euro5!
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Καλά ρε σεις, έχετε τέτοιο πραγματάκι στο πόδι σας και δεν το έχετε ψάξει να δείτε τι είναι; Στο κασκάι φόρουμ ή σε κάποιο στο εξωτερικό δε γνωρίζουν;Το σκαλοπάτι αυτό είναι ένας διακόπτης στο γκάζι που απενεργοποιεί το speed limiter όταν για κάποιο λόγο θέλεις να επιταχύνεις απότομα.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Προσωπικά το 4κίνητο 1,6 diesel χωρίς να το έχω οδηγήσει (και δεν θα το κανω για πολλούς λόγους) το φανταζομαι* ... συγκλονιστικό αυτοκίνητο!
ΘΑ συμφωνήσω 100%
Έχω δοκιμάσει το δικινητο Tiguan και έχασα κάθε ιδέα. Τελείως διαφορετική συμπεριφορά από το 4ΜΟΤΙΟΝ.
Το QQ με τον 1.6 Diesel, πρέπει να είναι εξαιρετικό σε 4Χ4 πάντα. -
Ο χρήστης harskouf έγραψε:
Καλά ρε σεις, έχετε τέτοιο πραγματάκι στο πόδι σας και δεν το έχετε ψάξει να δείτε τι είναι; Στο κασκάι φόρουμ ή σε κάποιο στο εξωτερικό δε γνωρίζουν;
Το σκαλοπάτι αυτό είναι ένας διακόπτης στο γκάζι που απενεργοποιεί το speed limiter όταν για κάποιο λόγο θέλεις να επιταχύνεις απότομα.
Το οποιο όμως 'λειτουργεί' και όταν δεν είναι ενεργοποιημενο το speed limiter?
Διότι αυτο κανει σε οποιοδήποτε στιγμη που θα πατηθεί ο διακόπτης! Αν είναι δόκιμος ο όρος ... speed booster!!! -
Ο διακόπτης κάνει κλικ όταν πατηθεί. Αλλά όταν δεν είναι ενεργοποιημένο το speed limiter δεν απενεργοποιεί κάτι. Το ότι όταν ξεπεράσει αυτό το σημείο το αμάξι όντως επιταχύνει πιο γρήγορα πρέπει να έχει να κάνει με τη λειτουργία του ηλεκτρόγκαζου. Πιθανόν έχει επίτηδες τοποθετηθεί και ο διακόπτης σε αυτό το σημείο
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
... Ο ήχος προσεγμένος για να μην ντιζελοφέρνει ...
Αυτο ήθελα να 'ακούσω' (διαβασω)!
Δημήτρη στο 2κίνητο βρίσκω λογικό να υπάρχει διαφορά στην συμπεριφορά του πίσω μέρους του αυτοκινήτου σε σχέση με το 4κίνητο σε στροφες με γρήγορους ρυθμούς. Στησιμο ίδιο έχουν αλλα ακόμα και απο τεχνικους λόγους (κατανομή βαρους, απουσία πίσω κίνησης κλπ) φανταζομαι διαφερει.
Το έχω γραψει και παλιοτερα ότι το πίσω μερος σε καποιες ακραίες ταχυτητες επανω σε στροφες δεν λειτουργεί 'σπορτιβ'. Μια αίσθηση όγκου στο πίσω μερος και ξαφνική και 'αργοπορημενη' υπερστροφή εκεί που λες ότι δεν ...
Εχοντας μια εμπειρία απο 'υπερστροφή απο μπροσθιοκίνητο' ακόμα και με τεχνητό τρόπο (απο μενα υποκεινούμενο) δεν ήρθε την στιγμή που ήθελα αλλα αργότερα που δεν ... χρειαζόταν! Θεωρω πως στο 4κίνητο καπου αναμεσα στους νόμους της φυσικής επεμβαίνει άμεσα και ο οδηγός. Στο 2κίνητο στις συγκεκριμενες συνθήκες οδηγός με τους νόμους της φυσικής ... μάλωσαν!Προσωπικά το 4κίνητο 1,6 diesel χωρίς να το έχω οδηγήσει (και δεν θα το κανω για πολλούς λόγους) το φανταζομαι* ... συγκλονιστικό αυτοκίνητο!
*με φοβίζουν μόνο λίγο οι ... 'οικονομικοοικολογικές' ρυθμίσεις του ηλεκτρόγκαζου που μπορεί να έκαναν ... απο την έναρξη του Euro5!
Θα συμφωνήσω μαζί σου για τις διαφορές 2κινητου με 4κινητου, φαίνονται λογικότατες... αλλά και πάλι δεν δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό μέτριο σε σχέση με το άριστο 2λιτρο (1η βόλτα σε σχεδόν αγωνιστικούς ρυθμούς του δικού μου έγινε στον Χολομώντα, ελπίζω να το έχεις κάνει εσύ...).
Σε οτι αφορά στο diesel, το ηλεκτρόγκαζο είναι μια χαρά, μην το φοβάσαι... Για τον ήχο πάλι, οφείλω να πω οτι εμένα προσωπικά μου ακούστηκε αρκετά... dieselωτός!!! Μπορεί όμως να είμαι ελαφρά προκατειλημένος απο την εξαιρετική ακουστική του v6 diesel του Navara που ανέφερα νωρίτερα....
Γιατί δεν θέλεις να το οδηγησεις? Αν είναι για να μην μπείς σε πειρασμούς, τότε μην το κάνεις... εγώ να δεις στεναχώρια που έφαγα έχοντας 'παντρευτεί' πλέον το 2λιτρο...Και μια παρατήρηση για την κατανάλωση του 2λιτρου: Με αρκετή προσοχή Μπράλος - Κηφισιά 7,2 λιτρα/100χλμ σε 1ώρα και 40 λεπτά (άρα όχι πολύ αργά!) Να πω την αλήθεια δεν το περιμενα... Απο εκείνη την διαδρομή και μετα η κατανάλωση ανεβαίνει σταθερα και τώρα είναι στα 8,9... Το 2007 που δεν έτσουζε τόσο πολύ η βενζίνη ήταν σταθερά στα 12, μετα κατέβηκε στα 11, και τελευταία πριν μηδενίσω ήταν σταθερά στα 10,5...
-
Ο χρήστης harskouf έγραψε:
Ο διακόπτης κάνει κλικ όταν πατηθεί. Αλλά όταν δεν είναι ενεργοποιημένο το speed limiter δεν απενεργοποιεί κάτι. Το ότι όταν ξεπεράσει αυτό το σημείο το αμάξι όντως επιταχύνει πιο γρήγορα πρέπει να έχει να κάνει με τη λειτουργία του ηλεκτρόγκαζου. Πιθανόν έχει επίτηδες τοποθετηθεί και ο διακόπτης σε αυτό το σημείοΥποψιαζομαι οτι πιθανόν να 'απελευθερώνει' κατα κάποιο τρόπο την χαρτογράφηση του εγκεφάλου...
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
... Γιατί δεν θέλεις να το οδηγησεις? Αν είναι για να μην μπείς σε πειρασμούς, τότε μην το κάνεις... εγώ να δεις στεναχώρια που έφαγα έχοντας 'παντρευτεί' πλέον το 2λιτρο...Για τι άλλο? Πειρασμός, μελαγχολία, μειώσεις μισθών κλπ!!!
Ο διακόπτης κάνει κλικ όταν πατηθεί. Αλλά όταν δεν είναι ενεργοποιημένο το speed limiter δεν απενεργοποιεί κάτι. Το ότι όταν ξεπεράσει αυτό το σημείο το αμάξι όντως επιταχύνει πιο γρήγορα πρέπει να έχει να κάνει με τη λειτουργία του ηλεκτρόγκαζου. Πιθανόν έχει επίτηδες τοποθετηθεί και ο διακόπτης σε αυτό το σημείο
Υποψιαζομαι οτι πιθανόν να 'απελευθερώνει' κατα κάποιο τρόπο την χαρτογράφηση του εγκεφάλου...
Στο πατημα του διακόπτη δίνει την αίσθηση της 'ξαφνικής' επιταχυνσης παντως! Εκεί που λες ότι ... έχει και άλλο να 'δώσει' το αμαξι τελικά!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Υποψιαζομαι οτι πιθανόν να 'απελευθερώνει' κατα κάποιο τρόπο την χαρτογράφηση του εγκεφάλου...
Στο πατημα του διακόπτη δίνει την αίσθηση της 'ξαφνικής' επιταχυνσης παντως! Εκεί που λες ότι ... έχει και άλλο να 'δώσει' το αμαξι τελικά!
Πάντως από όσο έχω διαβάσει και σε άλλα forum στο εξωτερικό, ο διακόπτης το μόνο που κάνει είναι να απενεργοποιεί το speed limiter. Και κάποιοι έχουν κάνει και τεστ ενεργοποιώντας το speed limiter και όταν πατήσουν χειροκίνητα το διακόπτη (χωρίς το γκάζι) απενεργοποιείται. Πιθανόν όταν το πατας με το γκάζι, να έχουν βάλει το διακόπτη στο σημείο που ανοίγει πλήρως η πεταλούδα και επιταχύνει απότομα το αυτοκίνητο και γιαυτό δίνει αυτή την αίσθηση (Έχει νόημα, αφού είναι το σημείο που θέλεις όταν έχεις ενεργοποιημένο το speed limiter να το απενεργοποιήσεις και να κάνεις αποτομη επιτάχυνση)
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
... Ο ήχος προσεγμένος για να μην ντιζελοφέρνει ...
Αυτο ήθελα να 'ακούσω' (διαβασω)!
Θα συμφωνήσω μαζί σου για τις διαφορές 2κινητου με 4κινητου, φαίνονται λογικότατες... αλλά και πάλι δεν δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό μέτριο σε σχέση με το άριστο 2λιτρο (1η βόλτα σε σχεδόν αγωνιστικούς ρυθμούς του δικού μου έγινε στον Χολομώντα, ελπίζω να το έχεις κάνει εσύ...).
Σε οτι αφορά στο diesel, το ηλεκτρόγκαζο είναι μια χαρά, μην το φοβάσαι... Για τον ήχο πάλι, οφείλω να πω οτι εμένα προσωπικά μου ακούστηκε αρκετά... dieselωτός!!! Μπορεί όμως να είμαι ελαφρά προκατειλημένος απο την εξαιρετική ακουστική του v6 diesel του Navara που ανέφερα νωρίτερα....
Γιατί δεν θέλεις να το οδηγησεις? Αν είναι για να μην μπείς σε πειρασμούς, τότε μην το κάνεις... εγώ να δεις στεναχώρια που έφαγα έχοντας 'παντρευτεί' πλέον το 2λιτρο...Και μια παρατήρηση για την κατανάλωση του 2λιτρου: Με αρκετή προσοχή Μπράλος - Κηφισιά 7,2 λιτρα/100χλμ σε 1ώρα και 40 λεπτά (άρα όχι πολύ αργά!) Να πω την αλήθεια δεν το περιμενα... Απο εκείνη την διαδρομή και μετα η κατανάλωση ανεβαίνει σταθερα και τώρα είναι στα 8,9... Το 2007 που δεν έτσουζε τόσο πολύ η βενζίνη ήταν σταθερά στα 12, μετα κατέβηκε στα 11, και τελευταία πριν μηδενίσω ήταν σταθερά στα 10,5...
V6 το Ναβάρα; Στην Ευρώπη δεν παίζει κάτι τέτοιο! Αμερικάνικο μήπως ήταν;
Από εκεί και πέρα, ΜΗΝ εντυπωσιάζεστε από αισθήσεις και παραισθήσεις τραβήγματος! Το χρονόμετρο λέει την αλήθεια.
-
Παίζει Αλέξανδρε
3.0 V6 dciedit του έδωσα 500 κυβικά εκατοστά παραπάνω
-
Ναι ανηψιέ; Κάτι θα ξέρεις για να το λες...
-
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... /94992.asp
Επειδή του έδωσα παραπάνω 500 κυβικά
Μοτεράκι διαμάντι με τούρμπο με σπείρα μεταβλητής γεωμετρίας -
Αλεξανδρε πρεπει να ειναι αυτο που ηθελε ο Κυριακος αλλα ερχοταν με παραγγελια. Στην δουλεια μου υπαρχει ενα V6 ... εισαγωγη απο Γερμανια.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Βενζίνης Βε8 θα το ήθελα... λεφτά υπάρχουν!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Από εκεί και πέρα, ΜΗΝ εντυπωσιάζεστε από αισθήσεις και παραισθήσεις τραβήγματος! Το χρονόμετρο λέει την αλήθεια.Καλά! Οταν θα βγει QQ GTR AMG edition ... θα το χρονομετρήσουμε κιόλας!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ντιζελακι Βε8 θα το ήθελα... λεφτά υπάρχουν!
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)