-
Ενα σημαντικό ερώτημα για μελλοντική αποτροπή παρομοιας ζημιας.
Στο σέρβις μπορεί εύκολα να ελεγχθεί αυτή η βίδα?
Για τα ερωτήματα σου καλύτερα να απαντήσουν παιδια με μεγαλύτερη εμπειρία απο εμένα ...
-
@tiodor63 said in MAZDA FORUM:
@alexandros-k said in MAZDA FORUM:
@tiodor63
Τωρα που το ξανασκεφτομαι.... Μηπως δεν εκοψε καδενα και ο γιος εκανε κανενα κατεβασμα ταχυτητας και αντι να βαλει πχ 4η εβαλε 2α και καρφωσε βαλβιδες?
Και για να μην τα ακουσει , ειπε οτι κοπηκε η καδενα?Οχι σιγουρα νορμαλ πηγαινε.
Επειδη δεν υπαρχει ακομα ακριβης εικονα της ζημιας,
υποθετω μετα απο αυτα που διαβασα εδω, οτι μπορει η καδενα απλως να πηδηξε δοντι,
αλλα τα αποτελεσματα ως γνωστον ειναι λιγο-πολυ τα ιδια.
Θα ενημερωσω το φορουμ μολις ξεκαθαρισει η ζημια.Ξεβιδωθηκε -λεει- μια βιδα. (τεντωτηρα???)
Χρειαζεται σετ χρονισμου, σετ φλαντζες, ρεκτιφιε, βαλβιδες.
Τρια προβληματα τιθενται, για δυνατους λυτες
1 Ημιτασιον ή γνησια ανταλλακτικα?
2 Μαστρο-μητσος ή αντιπροσωπεια?
3 Επισκευη ή μεταχειρισμενη μηχανη?Ιμιτασιόν με την κανονική έννοια (δηλαδή όχι ακριβώς ίδιων προδιαγραφών με τα original) δεν υπάρχουν στα μηχανικά μέρη των κινητήρων. Αυτό που μπορεί να υπάρξει είναι ίδιο ανταλλακτικό, αλλά με το όνομα του κατασκευαστή του (π.χ. το πιστόνι να γράφει τον κατασκευαστή του, "Mahle"), αντί για τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου. Ένα σετ ιμάντα τεντωτήρα-ιμάντα από έναν γνωστό κατασκευαστή ανταλλακτικών είναι το ίδιο αξιόπιστο με το εργοστασιακό (που μπορεί να το κατασκευάζει και ο ίδιος προμηθευτής ανταλλακτικών για την αυτοκινητοβιομηχανία).
Συνήθως συμφέρει να φτιάξεις τον δικό σου κινητήρα και το κυριότερο είναι ότι γνωρίζεις την φθορά που ήδη έχει. Ο μεταχειρισμένος είναι γουρούνι στο σακί.
Αν έχεις καλό συνεργείο που εμπιστεύεσαι, δεν υπάρχει λόγος να πας στην αντιπροσωπεία. -
Αν έχεις καλό συνεργείο που εμπιστεύεσαι, δεν υπάρχει λόγος να πας στην αντιπροσωπεία.
Δυστυχως που να βρουμε τετοιο μαστρο-μητσο?
Επιλεχτηκε κατ΄αρχην ο κοντινοτερος στο σπιτι μαστρο-μητσος εξ αναγκης,
και επιμενει για γνησια ανταλλακτικα απο το εξωτερικο,
(γιατι λεει εδω δεν υπαρχουν).
Οι αντιπροσωπειες μου λενε οτι με αφτερ μαρκετ ανταλλακτικα γινεται μια χαρα δουλεια
και αφθονουν στην αγορα, και φυσικα δινουν σημαντικα χαμηλοτερες τιμες.
Εγω συμφωνω με τις αντιπροσωπειες, γιατι στην πορεια της επισκευης
μπορει να βρουμε και κανενα χτυπημενο πιστονι και εγω δεν ξερω τι αλλο.
Να υπαρχει ευελιξια στα ανταλλακτικα και στην ταχυτητα εργασιας.
Να δουμε τι λεει και ο γιος μου ομως. -
@gtsartsal said in MAZDA FORUM:
Θα μαθουμε οταν θα ανοιχθει ο κινητηρας και θα υπαρχει πληρης εικονα.
-
Ο μαστρο Μητσος επιμενει για γνησια και οι αντιπροσωπειες για αφτερ μαρκετ.....Περιεργα πραγματα
-
@gtsartsal said in MAZDA FORUM:
Θα μαθουμε οταν θα ανοιχθει ο κινητηρας και θα υπαρχει πληρης εικονα.
Βρες κάποιο συνεργείο που να έχει εμπειρία σε τέτοιες επισκευές. Αν δίνει και κάποια εγγύηση π.χ. 6 μήνες ακόμα καλύτερα. Όχι το Μαστρο-Μήτσο που είναι κοντά στο σπίτι σου.
Αν οι εργασίες αφορούν μόνο την κυλινδροκεφαλή, μπορείς να προσωρήσεις σε επισκευή. Αν πας σε εργασίες στο μπλοκ ή αλλαγή εμβόλων, χοντραίνει το θέμα. Οικονομικά, μέχρι 1k ίσως αξίζει να κάνεις επισκευή. Αν ξεφύγει πολύ το κόστος, καλύτερα μεταχειρισμένη μηχανή.
-
Ο μαστρο Μητσος επιμενει για γνησια και οι αντιπροσωπειες για αφτερ μαρκετ.....Περιεργα πραγματα
Περιεργα ειναι για το μαστρο μητσο που θελει γνησια Οι αντιπροσωπειες οταν παλιωσει το αυτοκινητο και δεν κυκλοφορουν πια πολλα γνησια ανταλλακτικα δουλευουνε κανονικα με αφτερ μαρκετ
Τουλαχιστον στη φορντ που παω το φοκους αυτο ισχυει.
Και ειναι λογικο αφ ενος γιατι πεφτει δραματικα η αξια του αυτοκινητου με τα χρονια και αφ ετερου ο κοσμος ειναι πολυ στριμωγμενος οικονομικα και πρεπει ως ενος σημειου να παρακολουθησουν την κριση και τα σερβις των αντιπροσωπειων, -
Περιεργα ειναι για το μαστρο μητσο που θελει γνησια Οι αντιπροσωπειες οταν παλιωσει το αυτοκινητο και δεν κυκλοφορουν πια πολλα γνησια ανταλλακτικα δουλευουνε κανονικα με αφτερ μαρκετ
Τουλαχιστον στη φορντ που παω το φοκους αυτο ισχυει.
Και ειναι λογικο αφ ενος γιατι πεφτει δραματικα η αξια του αυτοκινητου με τα χρονια και αφ ετερου ο κοσμος ειναι πολυ στριμωγμενος οικονομικα και πρεπει ως ενος σημειου να παρακολουθησουν την κριση και τα σερβις των αντιπροσωπειων,Τι να σου πω, δεν μου εχει τυχει ποτέ αντιπροσωπεια να προτεινει αφτερ μαρκετ ανταλλακτικα
-
Τι να σου πω, δεν μου εχει τυχει ποτέ αντιπροσωπεια να προτεινει αφτερ μαρκετ ανταλλακτικα
Δεν προτεινει, απλως δουλευει και αφτερ μαρκετ ανταλλακτικα στα παλια αυτοκινητα οταν δεν υπαρχουν καποια σε γνησια η ειναι πανακριβα. Για την φορντ τουλαχιστον στο λεω στα σιγουρα.
-
Θα πέσετε να με φάτε οι μαζντόφιλοι αλλά η απορία μου είναι ειλικρινής.
Ωραία τα μαζντα κι εγώ τα γουστάρω, σούπερ τεχνολογία στους κινητήρες αλλά το αποτέλεσμα πιο είναι; Στα νούμερα δε βλέπω κάτι το ιδιαίτερο, όχι μόνο στο 2 αλλά και στα υπόλοιπα μοντέλα. Και αναφέρομαι κυρίως σε ιπποδύναμη και κατανάλωση. Θα περίμενα το 2022 ένα τεχνολογικό διαμάντι μιας εταιρείας που επιλέγει το δικό της δρόμο ή να βγάζει άλογα ή να έχει χώμα κατανάλωση.
1.5 λίτρα το 2022, 90 άλογα και 6,5 στα 100 κατανάλωση.
Το corsa 1.4 που είχα το μακρινό 2005 πετύχαινε τα ίδια ακριβώς με λιγότερα κυβικά και τεχνολογία. -
Δε καταλαβαίνω τι περιμένετε να δείτε? Κάποιο μαγικό ή κάποιο θαύμα?Με όλες αυτές τις προδιαγραφές ρύπων?Επίσης κάπως σας έχει κάτσει και ασχολείστε μόνο με τους κινητήρες ενώ παίζει να είναι και το πιο μέτριο σημείο των σημερινών Mazda .
To 2 είναι παλιό μοντέλο γενικά,αλλά τα υπόλοιπα μοντέλα είναι πολύ ποιοτικά ,σύγχρονα με πάρα πολύ καλή οδική συμπεριφορά ,design και κορυφαία παγκοσμίως στη παθητική ασφάλεια .Αν προσθέσεις και την αξιοπιστία που κυμαίνεται πολύ πάνω από το μέσο όρο τότε έχεις ολοκληρωμένη εικόνα.
Εγώ παντως σε τετρακίνητο υπερυψωμένο βενζινοκίνητο με 186 ίππους 7.6lt/100km δε περίμενα να έχω . -
@georgemit said in MAZDA FORUM:
Θα πέσετε να με φάτε οι μαζντόφιλοι αλλά η απορία μου είναι ειλικρινής.
Ωραία τα μαζντα κι εγώ τα γουστάρω, σούπερ τεχνολογία στους κινητήρες αλλά το αποτέλεσμα πιο είναι; Στα νούμερα δε βλέπω κάτι το ιδιαίτερο, όχι μόνο στο 2 αλλά και στα υπόλοιπα μοντέλα. Και αναφέρομαι κυρίως σε ιπποδύναμη και κατανάλωση. Θα περίμενα το 2022 ένα τεχνολογικό διαμάντι μιας εταιρείας που επιλέγει το δικό της δρόμο ή να βγάζει άλογα ή να έχει χώμα κατανάλωση.
Το corsa 1.4 που είχα το μακρινό 2005 πετύχαινε τα ίδια ακριβώς με λιγότερα κυβικά και τεχνολογία.Ως κάτοχος μαζντα θα σου πω το εξής: Έχεις απόλυτο δίκιο.
Εντάξει,είναι αξιόπιστα,είναι ποιοτικά,έχουν εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά αλλά ειδικά σήμερα υπάρχουν πολλές πορτοκαλιές που κάνουν τέτοια πορτοκάλια με πολύ λιγότερα χρήματα! -
@kostis20 δεν αντιλεγω σε οτι λες για τα mazda, αμαξαρες ειναι. Προσπαθω να καταλαβω την εμμονη της στους ατμοσφαιρικους και πως εξαργυρωνεται ολη αυτη η τεχνολογια. Μονο για τους ρυπους;
Πριν 30χρονια που τα 1.6 εβγαζαν 75 και 80 αλογα, η honda έβγαλε το vti με 160 και μας κουφανε. Κατι τέτοιο θα περιμενα να δω και απο τη mazda. Γιατί να προτιμησω τον 1.5 του 2 απο ενα 1.000αρι τουρμπακι ας πουμε; -
@kostis20 δεν αντιλεγω σε οτι λες για τα mazda, αμαξαρες ειναι. Προσπαθω να καταλαβω την εμμονη της στους ατμοσφαιρικους και πως εξαργυρωνεται ολη αυτη η τεχνολογια. Μονο για τους ρυπους;
Πριν 30χρονια που τα 1.6 εβγαζαν 75 και 80 αλογα, η honda έβγαλε το vti με 160 και μας κουφανε. Κατι τέτοιο θα περιμενα να δω και απο τη mazda. Γιατί να προτιμησω τον 1.5 του 2 απο ενα 1.000αρι τουρμπακι ας πουμε;Σου ξαναεγραψα το 2 είναι πολυ παλιο.Ουτε εγώ θα το αγόραζα .
Αλλά δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη εμμονή της Mazda ή των άλλων Ιαπώνων στα ατμοσφαιρικά.Στις αγορές που μπορούν από άποψη ρύπων η Mazda η Toyota και η Subaru έχουν πολλούς turbo κινητήρες.
Στην Ευρώπη που σπρώχνουν με τα χίλια τα αμιγώς ηλεκτρικά απορώ που βάζεις στη κουβέντα το 1.6vti που παραγόταν 25 χρόνια πριν...
Εδώ πάμε για πλήρη εξηλεκτρισμό σε σημείο που θα έχουν ζόρι να περάσουν το euro 7 οι κατασκευαστές. -
Πριν 30χρονια που τα 1.6 εβγαζαν 75 και 80 αλογα, η honda έβγαλε το vti με 160 και μας κουφανε. Κατι τέτοιο θα περιμενα να δω και απο τη mazda. Γιατί να προτιμησω τον 1.5 του 2 απο ενα 1.000αρι τουρμπακι ας πουμε;Τους έφαγε τα κεφάλαια η εμμονή με τους βάνκελ τόσες ενεργειακές κρίσεις απο το ΄70 , πολιτικές για την μείωση των ρύπων παγκόσμιως ...εκει αυτοί συνέχιζαν!
Τουλάχιστον μας έδωσαν τοEunos Cosmo 20B
ενα βάνκελ με τρείς ρότορες που είχε ίσως το καλλίτερο ταμπλό στην ιστορία της αυτοκίνησης διαχρονικά .
και πολλά αλλα , οθόνες αφής GPS , απο κει ξεκίνησε το κακό realzeus με τα μπιχλιμπίδια!
Youtube Video -
Το corsa 1.4 που είχα το μακρινό 2005 πετύχαινε τα ίδια ακριβώς με λιγότερα κυβικά και τεχνολογία.Αγαπητέ φίλε, 2-3 φίλοι μου που έχουν ακόμη αυτό τον κινητήρα σε Άστρα, καίνε 10-12λτ/100 στην πόλη και 8-9λτ στο ταξίδι, οπότε το βλέπω ως επίτευγμα να έκαιγες 6,5λτ/100 ως μέση κατανάλωση με το Κόρσα... όταν εγώ, ένας αρκετά οικονομικός οδηγός, είχα 6,5λτ στην πόλη και 5,8λτ στο ταξίδι με Φίατ 1,2λτ 80 ίππων το ίδιο διάστημα.
Να πούμε για το λίγο παλαιότερο τρικίλυνδρο χιλιάρι κόρσα, αυτό ναι, είχε πάρει βραβεία οικονομίας για την εποχή.Κι αυτό που δεν βάζεις στη σύγκριση, είναι οι εκπομπές ρύπων που έχουν ανατρέψει όλα τα δεδομένα την τελευταία δεκαετία.
Και εγώ δεν εντυπωσιάζομαι από τη συγκεκριμένη υλοποίηση της Μάζντα, καίει λίγο λιγότερο από όσο καίνε τα χιλιάρια τουρμπάκια της εποχής, ενώ υπολείπεται σε επιδόσεις. Έτσι κι αλλιώς πρόκειται για συμβατικό "προηγούμενης γενιάς" όντως κινητήρα, που απλά έχει αυξηθεί η συμπίεσή του και προσέχτηκαν λίγο οι παράμετροι λειτουργίας του.
Στα δίλιτρά της όμως η Μαζντα, σε ένα άλλο σύμπαν μακριά απ την Ελληνική φορολόγηση, είναι αρκετά εντυπωσιακή η οικονομία και τελικό αποτέλεσμα που πετυχαίνουν, από αρκετά "απλούς" ατμοσφαιρικούς κινητήρες. -
Όπως ειπώθηκε, είναι ένα παλιό μοντέλο με κάποια f/l.
Παρόλα αυτά στις βασικές εκδόσεις, με οποιοδήποτε κινητήρα και κιβώτιο , είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο πόλης, σε λογική τιμή, με τα πλεονέκτηματα και μειονεκτήματα του.Εγώ για δεύτερο αυτοκίνητο, για μέσα στην πόλη θα το προτιμούσα από πολλά άλλα ...
Βέβαια πρώτη επιλογή θα ήταν το γιαρις hybrid
-
Οσον αφορά τις επιδόσεις, έρχεται και με 115 hp,αλλά φτάνει τα 21700€.
-
@piliourits said in MAZDA FORUM:
Το corsa 1.4 που είχα το μακρινό 2005 πετύχαινε τα ίδια ακριβώς με λιγότερα κυβικά και τεχνολογία.Αγαπητέ φίλε, 2-3 φίλοι μου που έχουν ακόμη αυτό τον κινητήρα σε Άστρα, καίνε 10-12λτ/100 στην πόλη και 8-9λτ στο ταξίδι, οπότε το βλέπω ως επίτευγμα να έκαιγες 6,5λτ/100 ως μέση κατανάλωση με το Κόρσα... όταν εγώ, ένας αρκετά οικονομικός οδηγός, είχα 6,5λτ στην πόλη και 5,8λτ στο ταξίδι με Φίατ 1,2λτ 80 ίππων το ίδιο διάστημα.
Να πούμε για το λίγο παλαιότερο τρικίλυνδρο χιλιάρι κόρσα, αυτό ναι, είχε πάρει βραβεία οικονομίας για την εποχή.Κι αυτό που δεν βάζεις στη σύγκριση, είναι οι εκπομπές ρύπων που έχουν ανατρέψει όλα τα δεδομένα την τελευταία δεκαετία.
Και εγώ δεν εντυπωσιάζομαι από τη συγκεκριμένη υλοποίηση της Μάζντα, καίει λίγο λιγότερο από όσο καίνε τα χιλιάρια τουρμπάκια της εποχής, ενώ υπολείπεται σε επιδόσεις. Έτσι κι αλλιώς πρόκειται για συμβατικό "προηγούμενης γενιάς" όντως κινητήρα, που απλά έχει αυξηθεί η συμπίεσή του και προσέχτηκαν λίγο οι παράμετροι λειτουργίας του.
Στα δίλιτρά της όμως η Μαζντα, σε ένα άλλο σύμπαν μακριά απ την Ελληνική φορολόγηση, είναι αρκετά εντυπωσιακή η οικονομία και τελικό αποτέλεσμα που πετυχαίνουν, από αρκετά "απλούς" ατμοσφαιρικούς κινητήρες.Όχι με τίποτα δεν είχα τέτοιες καταναλώσεις είναι εξωπραγματικές, ίσως οι φίλοι έχουν πολύ βαρύ πόδι.
-
Το αυτοκίνητο της δοκιμής εχει μετατροπέα ροπής. Δηλαδή 1,-1,5 λίτρο παραπάνω από το χειροκίνητο. Ο μετατροπέας ροπής έχει μηχανικές απώλειες αλλά είναι βούτυρο.
Η καλύτερη έκδοση του αυτοκινήτου είναι με τα 17000 ευρώ με χειροκίνητο στην homura. Γράφει 4,5-5 λίτρα πραγματική κατανάλωση και έχει υπερπλήρη εξοπλισμό.
Επίσης είναι πιο γρήγορο λόγω μηχανικού κιβωτίου. 0-100 σε 10" και καλές ρεπριζ με μια σχέση κάτω ως ατμοσφαιρικό. Μετά πιο πάνω από αυτή την έκδοση αρχίζει και πέφτει ο δείκτης vfmΥ.γ Λέτε να μπορει η εισαγωγική να ζητήσει αλλαγή του ονόματος της έκδοσης σε hamura;
MAZDA FORUM