-
Σημερα πραγματικα εζησα αυτο το οποιο ζουνε οσοι μπαινουν σε μα δημοσια υπηρεσια και τα κανουν ολα σμπαραλια
Δεν τα εκανα....ακομα, αλλα εχει ο θεος...Το λοιπον
Πριν λιγους μηνες, αδυνατουσα να πληρωσω καποιους μηνες ΟΑΕΕ με αποτελεσμα τον 11ο(2010) μηνα να περασω σε ρυθμιση, ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους περασμενους μηνες που χρωστουσα
Στα μεσα του 11ου ομως αναγκαστηκα να παω στα επειγοντα νοσοκομειου και εκανα καποιες εξετασεις που κοστισαν 100€Πηρα ολα τα δικαιολογητικα απο το νοσοκομειο, και σημερα που εκαναν γνωστο οτι ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ τα εξοδα(το ΟΑΕΕ) διοτι λεει ημουν εκτος ρυθμισης
-Τοτε γιατι με βαλατε να πληρωσω για τον 11ο(350€) και ολους τους μηνες που δεν με καλυπτατε?Να μου τους βγαλατε
Δεν γινεται, απο 29-11-2010 ισχυει η περιθαλψη κτλ κτλ
-Οκ θα τα πουμε αυριο πουλακια μου, λεωΣαν να μην εφτανε αυτο, εχει και συνεχεια
Καθε μηνες για λογους υγειας κανω καποιες εξετασεις αιματολογικες που κοστιζουν 180€
Πηγαινω στον γιατρο του ΟΑΕΕ, μου τις ''γραφει'', και διαπιστονω στα ιατρικα εργαστηρια οτι ο ΟΑΕΕ(και αλλα ταμια οπως εμαθα, ΙΚΑ κτλ) ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, με αποτελεσμα να μου καλυπτει μονο τα 40€ απο τα 180€!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ειμαι εξω φρενων ολη μερα, ουσιαστικα εχασα σημερα 240€ απο το πουθενα
Υ.Γ. Επισης θα ηθελα να περασω σε αλλη βαθμιδα, δηλαδη να πληρωνω λιγοτερα απο τα 350€ τον μηνα, γιατι οπως διαπιστωσα ο ΟΑΕΕ δεν μου πρεσφερει ΤΙΠΟΤΑ
Γνωριζει κανεις επι των θεματων αυτων?
Ζητω το κρατος του δικαιου
-
Ο πατέρας μου είναι μηχανικός εδώ και 32 χρόνια και εδώ και 30+ χρόνια που είναι παντρεμένοι οι δικοί μου όλες τις συναλλαγές του με το ΤΣΜΕΔΕ τις κάνει η μητέρα μου με εξουσιοδότηση.
Όλα τα χρόνια η ουρά ήταν πάντα λογική και σε 1-1,5 ώρα το πολύ εξυπηρετούντο... εδώ και λίγους μήνες μας έχει πει όμως ότι γίνεται το αδιαχώρητο! Δύο φορές που πήγε τα χαρτάκια είχαν τελειώσει από τις 10 και από τις 9 παρά το πρωϊ και η ουρά ήταν μέχρι το πεζοδρόμιο. Φαίνεται ότι έσφιξαν οι κώλοι και μηχανικοί που όλα τα χρόνια αδιαφορούσαν για τις ομολογουμένως μικρές συμμετοχές του ταμείου σε ιατρικά έξοδα (πλην όμως μιλάμε για χρήματα που σου δίνονταν σε κάθε περίπτωση...), τώρα λόγω κρίσης το ξανασκέφτονται και στήνονται στην ουρά ακόμα και για 5 €. Πως αλλάζουν οι εποχές...
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Καθε μηνες για λογους υγειας κανω καποιες εξετασεις αιματολογικες που κοστιζουν 180€
Πηγαινω στον γιατρο του ΟΑΕΕ, μου τις ''γραφει'', και διαπιστονω στα ιατρικα εργαστηρια οτι ο ΟΑΕΕ(και αλλα ταμια οπως εμαθα, ΙΚΑ κτλ) ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, με αποτελεσμα να μου καλυπτει μονο τα 40€ απο τα 180€!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΛΛΛΛΛΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Μα καλά που ζείς;;;;;
Μια χαρά είναι και τα 40, εδώ υπάρχουν εξετάσεις που κάνουν 500 και σου δίνουν 15...Κοινώς;;; Μην αρρωστήσεις !!
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Υ.Γ. Επισης θα ηθελα να περασω σε αλλη βαθμιδα, δηλαδη να πληρωνω λιγοτερα απο τα 350€ τον μηνα, γιατι οπως διαπιστωσα ο ΟΑΕΕ δεν μου πρεσφερει ΤΙΠΟΤΑ
Γνωριζει κανεις επι των θεματων αυτων?
Ζητω το κρατος του δικαιου
Το συζητούσα πρόσφατα με υπάλληλο του ΟΑΕΕ. Το τι άκουσα.....
Το σύστημα με τις 'βαθμίδες' είναι παντελώς ηλίθιο και αυτοκαταστροφικό.
- Καταρχάς, δε λαμβάνει υπόψη του τα τρέχοντα οικονομικά δεδομένα - ότι δηλαδή όσοι έχουμε ακόμα δουλειά βγάζουμε λιγότερα από πριν, και όχι περισσότερα (ώστε να δικαιολογείται η μετάβαση σε υψηλότερη 'βαθμίδα' εισφορών μετά από συγκεκριμένη χρονική περίοδο).
- Οι αυξήσεις των τελευταίων ετών πρακτικά ωθούν όλο και περισσότερους στην εισφοροδιαφυγή, αφού πολύ απλά ΔΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ και δεν τους δίνεται εναλλακτική
Προτίθεμαι να υποβάλλω επίσημο (γραπτό) ερώτημα προς τον ΟΑΕΕ και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα 'Τι επιλογές δίνονται σε κάποιον που δε βρίσκει δουλειά ως μισθωτός (με ΙΚΑ) και μπορεί ως ΕΕ (που π.χ. προσφέρει τεχνική υποστήριξη σε θέματα ηλεκτρονικών υπολογιστών) να βγάζει 7-8 κατοστάρικα το μήνα, τα οποία θέλει να τα βγάζει ΝΟΜΙΜΑ (να κόβει απόδειξη κανονικά, να πληρώνει ΦΠΑ και να φορολογείται όσο προβλέπει ο νόμος)?'.
Αν έχει υπάρξει στο παρελθόν ασφαλισμένος στο ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ επί π.χ. 12-13 χρόνια, πρέπει να υπαχθεί υποχρεωτικά στην 5η τουλάχιστον κατηγορία, και τα 4 από τα 7-8 κατοστάρικα να του τα παίρνει ο ΟΑΕΕ και να τα βολεύει με τα 3-4 που θα του μένουν (σύμφωνα με τους πίνακες που βρίσκονται εδώ)?!...
Τι άλλες επιλογές του δίνονται (εκτός από το να δουλεύει με ΜΑΥΡΑ, και να ζητάει και επίδομα ανεργίας!)?...Θέλω να δω τι απάντηση θα πάρω.
-
Μήπως κάποιος ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ θυμάται/μπορεί να βρει τον αριθμό τρ. λογαριασμού(ΙΒΑΝ) που κατέβαλε τις εισφορές του; Το ταμείο θέλει ηλεκτρονική υποβολή πια, αλλά για άλλους λόγους αυτό δεν παίζει.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Μήπως κάποιος ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ θυμάται/μπορεί να βρει τον αριθμό τρ. λογαριασμού(ΙΒΑΝ) που κατέβαλε τις εισφορές του; Το ταμείο θέλει ηλεκτρονική υποβολή πια, αλλά για άλλους λόγους αυτό δεν παίζει.Αριθμό λογαριασμού ΕΤΕ έχει [546114-64]
Στο τελευταίο ειδοποιητήριο πάντως [όπως και στα προηγούμενα], έλεγε ότι μπορείς να το εξοφλείς μόνο σε κατάστημα ΕΤΕ και Τράπεζας Αττικής, στα ΕΛΤΑ και με VISA. -
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
mjacob, ευχαριστώ πολύ που μπήκες στο κόπο να το ψάξεις, αλλά το site της ΕΤΕ δεν μου βγάζει το ΙΒΑΝ,
ωστόσο θα το βρω με αυτό που μου έδωσεςΑπό το slip μιας πληρωμής σε υποκατάστημα ΕΤΕ, βλέπω ότι ο αρ.λογαριασμού που αναγράφεται είναι : 040/546114-64
κάτι που δίνει GR8301100400000004054611464 στο calculator που έβαλες.ΜΗΝ κάνεις απλώς έμβασμα από άλλη τράπεζα εκεί όμως.
εδιτ στο slip αυτοί βάζουν ως 'Κωδικό Υπόχρεου' τον αριθμό ειδοποιητηρίου (χωρίς την παύλα) ακολουθούμενο από ένα '0'.
Use at your own risk -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Αν έχει υπάρξει στο παρελθόν ασφαλισμένος στο ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ επί π.χ. 12-13 χρόνια, πρέπει να υπαχθεί υποχρεωτικά στην 5η τουλάχιστον κατηγορία, και τα 4 από τα 7-8 κατοστάρικα να του τα παίρνει ο ΟΑΕΕ και να τα βολεύει με τα 3-4 που θα του μένουν (σύμφωνα με τους πίνακες που βρίσκονται εδώ)?!...
Τι άλλες επιλογές του δίνονται (εκτός από το να δουλεύει με ΜΑΥΡΑ, και να ζητάει και επίδομα ανεργίας!)?...Με τα 3-4 που θα μείνουν θα πληρώσει το τέλος επιτηδεύματος και όλα καλά!
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Από το slip μιας πληρωμής σε υποκατάστημα ΕΤΕ, βλέπω ότι ο αρ.λογαριασμού που αναγράφεται είναι : 040/546114-64
κάτι που δίνει GR8301100400000004054611464 στο calculator που έβαλες.ΜΗΝ κάνεις απλώς έμβασμα από άλλη τράπεζα εκεί όμως.
Αυτό ακριβώς ήθελα να κάνω να στείλω έμβασμα, μέσω άλλης τράπεζας
Θα κοιτάξω όμως να επιβεβαιώσω απλά τι δικαιούχος βγαίνει ο παραπάνω λογαριασμός.
Αν βγαίνει γενικά ΤΣΜΕΔΕ.....
Mile merci -
Δεν πληρώνεις με VISA να ξεμπερδεύεις;
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Από το slip μιας πληρωμής σε υποκατάστημα ΕΤΕ, βλέπω ότι ο αρ.λογαριασμού που αναγράφεται είναι : 040/546114-64
κάτι που δίνει GR8301100400000004054611464 στο calculator που έβαλες.
ΜΗΝ κάνεις απλώς έμβασμα από άλλη τράπεζα εκεί όμωςΑυτό ακριβώς ήθελα να κάνω να στείλω έμβασμα, μέσω άλλης τράπεζας
Θα κοιτάξω όμως να επιβεβαιώσω απλά τι δικαιούχος βγαίνει ο παραπάνω λογαριασμός.
Αν βγαίνει γενικά ΤΣΜΕΔΕ.....
Mile merciΤο πρόβλημα είναι πως θα καταλάβουν ποιος πληρώνει τι (δεν το βλέπουν από το ονοματεπώνυμο του αποστέλλοντος).
Αλλιώς θα έγραφαν πληρώστε από όπου θέλετε, και θα υποστήριζαν αυτή την πληρωμή όλες οι τράπεζες (physically ή e-bankingly). Αλλά δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες συμβάσεις.Με τη VISA πάντως η χρέωση είναι κάτι της τάξης του 1€ αν θυμάμαι καλά. Το τηλ για να κάνεις τη χρέωση το γράφει στο ειδοποιητήριο [2103397250, alpha βγαίνει]
-
Το θέμα είναι ότι εγώ -τυπικά- είμαι εργοδότης και οφείλω να αποδώσω εργοδοτικές εισφορές υπέρ ΤΣΜΕΔΕ ένα πολύ μικρό ποσό. Για το ποια περίοδο αφορά και ποιός είναι ο αποστολέας θα φανεί στο έμβασμα που θα γίνει από την δική μου τράπεζα και κατόπιν θα υπάρξει αποστολή καταστάσεων στο Ταμείο για το ποιά άτομα αφορά, απλά το θέμα μου ήταν ότι δεν είχα το ΙΒΑΝ. Anyway, να είστε καλά.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Το θέμα είναι ότι εγώ -τυπικά- είμαι εργοδότης και οφείλω να αποδώσω εργοδοτικές εισφορές υπέρ ΤΣΜΕΔΕ ένα πολύ μικρό ποσό[...]Ρώτα τον ililia τότε
[αστείο από χτεσινή συζήτηση] -
Κατι που αφορά του εργαζόμενους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.
Η περσινή θεώρηση του βιβλιαρίου που έληγε 29/2/12 πήρε παραταση μεχρι τις 30/4/12.
Αυτοκολλητα θεώρησης -μέσω των εταιριών τους- σταλθηκαν λίγα και πιθανό πολλοί να μην τα λαβουν.
Με ΜΟΝΟ το βιβλιάριο του ο καθένας -εφόσον το 2011 εργάζοταν κανονικά και υπάρχουν ηλεκτρονικά στο σύστημα του ΙΚΑ τα ένσημα του- ας παει στο πλησιέστερο ΙΚΑ (οπουδήποτε βρεθεί ή τον βολεύει) στο τμήμα Μητρώου για να το θεωρήσει.ΥΓ1. Προς το παρόν χρειάζονται 90 εργασιακά ένσημα εντός του 2011)
ΥΓ2. Θελει υπομονή λόγω πολύωρης αναμονής. Χθες καποιοι 'έχασαν' μόνο 2 ώρες απο την ζωή τους!
ΥΓ3. Θεώρηση βιβλιαρίου προστατευόμενων μελών (ΜΟΝΟ παιδιά) μέχρι 18 ετών δεν χρειάζεται θεώρηση. -
OIKONOMIA
Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012 - 09:32
Έφτασε η ώρα της κρίσης για το ΙΚΑ
Της Ρούλας ΣαλούρουΘέμα μηνών, ίσως και εβδομάδων θεωρείται η κατάρρευση του ΙΚΑ και κατά συνέπεια το κρατικού προϋπολογισμού για το 2012. Η είδηση για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο κάθε άλλα παρά καθησύχασε το οικονομικό επιτελείο, αφού καταδεικνύει στην πράξη, το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας. Το ΙΚΑ, μόνο κατά τον πρώτο μήνα του έτους χρειάστηκε να εκταμιεύσει το 50,5% της προβλεπόμενης κρατικής χρηματοδότησης.
Το Capital.gr έχει από τα μέσα Ιανουαρίου αποκαλύψει το έλλειμμα που ξεπέρασε τα 700 εκατ. ευρώ και το οποίο ανάγκασε τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομίας και Εργασίας να δεχθούν την εκταμίευση του 50,5% της προβλεπόμενης για το σύνολο του 2012 κρατικής επιχορήγησης. Στο δελτίο εκτέλεσης του προϋπολογισμού, το γεγονός αυτό δικαιολογείται λόγω της ανάγκης για αναπλήρωση της σημαντικής μείωσης των εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές. Να σημειωθεί ότι, τον Ιανουάριο δεν είχε ψηφιστεί το νέο Μνημόνιο και συνεπώς δεν φαίνονται οι συνέπειες της μείωσης των κατώτατων μισθών κατά 22% και κατά 32% στους νέους κάτω των 25%. Συνολικά, ο προϋπολογισμός εκταμίευσε για τη χρηματοδότηση των ταμείων τον Ιανουάριο, 2,531 δισ. ευρώ έναντι 1,857 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2011.
Βέβαια, λίγες ημέρες πριν, η διοίκηση του ΙΚΑ εξέδιδε δελτίο τύπου για να «πανηγυρίσει» την αύξηση των εισπράξεων του ταμείου κατά 13% σε σχέση όμως με αυτές του Δεκεμβρίου 2011. Σύμφωνα με αυτό, οι εισπράξεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές του Ιανουαρίου 2012 ανήλθαν σε 940.233.634 ευρώ. Επίσης, αναφερόταν ότι «η συγκράτηση των εσόδων, παρά την αύξηση της ανεργίας και της μείωσης του επιπέδου των αποδοχών, οφείλεται κυρίως στην διευρυνόμενη ένταξη των επιχειρήσεων στις προβλεπόμενες ρυθμίσεις διακανονισμού παλαιών οφειλών».
Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, βάσει των στοιχείων του ΙΚΑ, έχουν υποβληθεί 27.763 αιτήσεις (καταλογισθέντα ποσά 771.482.983,39 ευρώ) υπαγωγής στη ρύθμιση και έχουν διεκπεραιωθεί στις ταμειακές υπηρεσίες του Ιδρύματος οι 21.102.
«Η εξέλιξη αποτελεί ουσιαστική ένδειξη ότι η ένταση των προσπαθειών του ΙΚΑ για την άντληση εσόδων από τις παλαιότερες οφειλές, μέσω των ιδιαίτερα ευνοϊκών ρυθμίσεων, μπορεί να αντισταθμίσει τις απώλειες των εσόδων που προκύπτουν από την αύξηση της ανεργίας και μείωση των αποδοχών», κατέληγε τότε η ανακοίνωση...
Να σημειωθεί ότι, το 2011, το ΙΚΑ χρειάστηκε έκτακτη επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό 1,44 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τις απώλειες ασφαλιστικών εισφορών που προκαλούνται από τη δραματική αύξηση της ανεργίας, τις μειώσεις των αμοιβών και την έλλειψη ρευστότητας των επιχειρήσεων.
Βάσει του προϋπολογισμού για το 2012, τα έσοδα του Ιδρύματος θα παρουσιάσουν δραματική πτώση της τάξης του 26,5%, διαμορφούμενα στα 5,77 δισ. ευρώ, έναντι 7,85 δισ. το 2011, και 9,96 δισ. ευρώ το 2010.
Μάλιστα, η διοίκηση του ταμείου, στον προϋπολογισμό του 2012 συνυπολογίζει στα έσοδα δάνειο ύψους 1,37 δισ. ευρώ από τιτλοποίηση εσόδων και μελλοντικών οφειλών.
Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τόσο εξαιτίας των νέων μέτρων που ψηφίστηκαν με το νέο Μνημόνιο και εφαρμόζονται από τα μέσα του προηγούμενου μήνα, όσο και από την πρόβλεψη για μείωση κατά 5 μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών. Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εκτιμούν ότι μόνο από αυτό το μέτρο θα οδηγηθούμε σε νέα σκληρή ασφαλιστική μεταρρύθμιση, με κεντρικό στόχο τη μείωση των συντάξεων στο ΙΚΑ κατά 10%.
Μηδαμινή μπροστά στο μέγεθος της «τρύπας» σημαντική όμως για τη λειτουργία του Ιδρύματος, είναι και η απώλεια εσόδων περίπου 100 εκατ. ευρώ φέτος και 500 εκατ. ευρώ μέχρι το 2015, που επιφέρει η απόσυρση της τροπολογίας για τη νομιμοποίηση της εργασίας των μεταναστών, λόγω της έντονης αντίδρασης της ΝΔ.
Τώρα, το βάρος πέφτει στην αύξηση των εσόδων, μέσα από το νέο τρόπο είσπραξης των εισφορών. Όπως προβλέπεται και στο Μνημόνιο, στο αμέσως επόμενο διάστημα η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα προχωρήσει στην είσπραξη των εισφορών μέσω Τραπεζών, ταυτόχρονα με την καταβολή της μισθοδοσίας αλλά και της παρακράτησης φόρου.
Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης του ταμείου, εντός του 2012 θα προχωρήσει η διασταύρωση των δηλούμενων και των καταβαλλόμενων εισφορών σε μηνιαία βάση και η διασταύρωση στοιχείων με τις φορολογικές αρχές, γεγονός που θα οδηγήσει, βάσει των εκτιμήσεων της διοίκησης, σε μείωση και της εισφοροδιαφυγής.
Πηγή:www.capital.gr
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
OIKONOMIA
Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012 - 09:32
Έφτασε η ώρα της κρίσης για το ΙΚΑ
Της Ρούλας Σαλούρου[...]
Βέβαια, λίγες ημέρες πριν, η διοίκηση του ΙΚΑ εξέδιδε δελτίο τύπου για να «πανηγυρίσει» την αύξηση των εισπράξεων του ταμείου κατά 13% σε σχέση όμως με αυτές του Δεκεμβρίου 2011.
Δηλαδή υπολογίσανε και τα δώρα Χριστουγέννων
-
Χλιδή, πισίνες, λιμουζίνες σε κύκλωμα του ΙΚΑ που έγραφε παρανόμως αναρρωτικές άδειες
Φύλλο και φτερό έχει κάνει τις υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ στο Ηράκλειο της Κρήτης ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ που μετέβη στην περιοχή, προκειμένου να ερευνήσει εξονυχιστικά την υπόθεση με τους γιατρούς που φέρονται να έδιναν παράνομες αναρρωτικές άδειες τόσο σε μετανάστες όσο και σε ασφαλισμένους οι οποίοι λάμβαναν και αποζημίωση από το ΙΚΑ.
Μετά το πόρισμα που συνετάχθη, ο διοικητής του νέου φορέα παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, στο οποίο εντάσσεται και το ΙΚΑ, Γ.Βουδούρης θα θέσει σε διαθεσιμότητα 2 γιατρούς που φέρονται να υπέγραφαν τις …χρυσές αναρρωτικές άδειες.
Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 30 γιατροί εμπλέκονται με διάφορους τρόπους στο κύκλωμα αυτό οι οποίοι και ερευνώνται.
Χαρακτηριστικό της 'κομπίνας' είναι ότι γιατρός στο Ηράκλειο μέσα σε ένα χρόνο έχει γράψει 7.000 μέρες αναρρωτικής άδειας!Στο μεταξύ ένα νέο αντίστοιχο κύκλωμα που δε χορηγούσε αναρρωτικές άδειες αλλά φάρμακα και υλικά σε ασφαλισμένους ερευνάται στο** ΙΚΑ Καλλιθέας**.
Οι ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ ξεσκονίζουν και εκεί διάφορους φακέλους προκειμένου να αποκαλύψουν το κύκλωμα που επιβάρυνε το Ταμείο με έξοδα που δεν του αναλογούσαν. Στην Καλλιθέα φέρονται να εμπλέκονται 10 γιατροί αλλά και διοικητικοί υπάλληλοι οι οποίοι είχαν …έφεση στο να συνταγογραφούν φάρμακα και ακριβά υλικά σε ασθενείς που δεν τα χρειάζονταν. Οι διοικητικοί αυτοί υπάλληλοι τον τελευταίο καιρό ζούσαν μέσα σε μια απίστευτη χλιδή, με μονοκατοικίες, με πισίνες, με λιμουζίνες και ακριβά αυτοκίνητα, που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν από το μισθό τους.
Η οικονομική αστυνομία έχει ήδη συλλάβει 6 γυναίκες υπάλληλους στο ΙΚΑ Καλλιθέας, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και των ψευδών βεβαιώσεων. Η κομπίνα αυτή εκτιμούν οι ειδικοί, ότι 'έβαλε μέσα' το ίδρυμα τουλάχιστον 12.000.000 ευρώ. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πληρωμές των υπαλλήλων που εμπλέκονται, γινόντουσαν μέσα σε χαρτόκουτα γεμάτα με χαρτονομίσματα ευρώ. -
Ενα σχόλιο όμως! ΓΙΑΤΙ να φτάσουν στις 7000 μέρες ή στα 12.000.000€, και στις δύο περιπτώσεις μέχρι να εντοπιστούν?
ΥΓ. Πινθανότερο οι μεταναστες να είναι οικοδόμοι και ... η οσφυαλγία ... δύσκολη 'διάγνωση' έχει και πόσες άλλες ασθένειες!!!
-
Διότι δεν υπάρχει μηχανογράφηση και το εκμεταλλεύεται όποιος θέλει. Αν δεν έχουμε βούρδουλα και αυστηρό έλεγχο είμαστε...
Ασφαλιστικά ταμεία