-
Einai xara i basano ta amaksia??Ontas 31 eton exo agorasei eos tora 3 amaksia kai eno elega oti px. ayto tha to kratiso kai tha to ftiakso olo kai psinomai na paro kati kainourio kai na pouliso ayto pou exo..Ante pali nea daneia,asfaleies,teli klp..Mipos eimaste thymata aytis tis manias kai anikanopoioitoi??
H mipos osoi goustaroyn ta gkazia kai ta mixanokinita en genei einai anorimoi??
Pistevo einai sobaro thema kai simeio ton kairon mas otan ta xrei ton pistotikon karton to 2005 anilthan sta 46 ek. EURO..
-
Einai xara i basano ta amaksia??Ontas 31 eton exo agorasei eos tora 3 amaksia kai eno elega oti px. ayto tha to kratiso kai tha to ftiakso olo kai psinomai na paro kati kainourio kai na pouliso ayto pou exo..Ante pali nea daneia,asfaleies,teli klp..Mipos eimaste thymata aytis tis manias kai anikanopoioitoi??
Pistevo einai sobaro thema kai simeio ton kairon mas otan ta xrei ton pistotikon karton to 2005 anilthan sta 46 ek. EURO..
-
-
Έλεγα να πουλήσω το accent για τίποτα καλύτερο, αλλά ευτυχώς συνήλθα γρήγορα. Για δεύτερο αμάξι είναι ό,τι πρέπει.
Αρνούμαι να μπω χωρίς λόγο στη διαδικασία 'αγορά-δόσεις-άγχος μη στο χαράξουν-παρκάρισμα-υψηλό κόστος ασφάλισης-στρώσιμο-εξουσιοδοτημένα συνεργεία'. Αν σε βολεύει κάτι, καλύτερα να το κρατάς για καιρό. -
Σαν πρώτο αμάξι (είμαι 23 και το αγόρασα μόνος μου)-και κυρίως για να μη βρεθώ προ εκπλήξεων σχετικά με το κόστος συντήρησης- επέλεξα να αγοράσω ένα φθηνό αξιόπιστο και καθόλου μουράτο αυτοκίνητο..
Παρόλα αυτά δεν παύω να σκέφτομαι ότι θα αισθανόμουν πολύ καλύτερα αν οδηγούσα το τάδε αυτοκίνητο με τον τάδε εξοπλισμό και τα τάδε αξεσουάρ.
ΑΛΛΑ:
-
ΔΕΝ μου πάει να δίβω τα χρήματά μου στο αυτοκίνητο. Μου αρκεί κάτι αξιόπιστο και ασφαλές για να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου.
-
Σε καμία περίπτωση δεν θα αγοράσω όχημα αν δεν έχω τα χρήματα της αξίας του αυτοκινήτου στην άκρη. Τότε και μόνο τότε θα έβαζα δόσεις μόνο και μόνο για να υπάρχει το ρευστό.
-
Έχουμε τόσες ανάγκες στην καθημερινότητά μας (επαφή με κόσμο, ρούχα , σπόρ ) που προτιμώ να δαπανήσω εκεί τα χρήματά μου, παρά στο να αγοράσω ένα όχημα, με πολλές δόσεις το οποίο μετά από 4-5 χρόνια θα πωληθεί έχοντας χάσει ένα μεγάλο ποσό της αρχικής αξίας.. (και όταν θα θέλω να βγω έξω ή να πάω μια εκδρομή να λέω ' έχω και τη δόση, δε βγαίνω'
-ΔΕΝ κατηγορώ κανένα που δεν πράττει όπως εγώ. Καθε ένας παίρνει διαφορετική ικανοποίηση από το κάθε τι. ΕΓώ για παράδειγμα, σκάω χρήματα στο ποδήλατο που σε κάποιον μπορεί να φαίνεται χαζό, παιδικό, κτλ κτλ..
-
-
Αυτοκινητο και μοτοσυκλετα,ειναι το παθος μου.Τα παθη πληρωνονται.Κατα συνεπεια,δεν εχω μπει ποτε στην λογικη να σκεφτομαι τα εξοδα που κανω.Πληρωνω γι'αυτο που με ευχαριστει.
-
Και με το πουπαιρνεις το δανειο και παραγγελνεις το καινουριο αμαξι που τοσο ονειρευοσουν το οδηγεις μια εβδομαδα και συνειδητοποιεις οτι επρεπε να παρεις κατι καλυτερο...
Εχεις accent και ονειρευεσαι GTI μολις το παρεις μετα θα ονειρευεσαι 350Z αν το παρεις και αυτο μετα θα ονειρευεσαι Μ3 αν την παρεις και αυτη μετα θα ονειρευεσαι 911 και παει λεγοντας....
Αυτο το ανικανοποιητο εκμεταλλευονται οι αυτοκινητοβιομηχανιες και φτιαχνουν τερατα με 500-600 ιππους...Μεγαλη κουβεντα ειπε ο Random.. Και τον νιωθω απολυτα
-
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Και με το πουπαιρνεις το δανειο και παραγγελνεις το καινουριο αμαξι που τοσο ονειρευοσουν το οδηγεις μια εβδομαδα και συνειδητοποιεις οτι επρεπε να παρεις κατι καλυτερο...
Εχεις accent και ονειρευεσαι GTI μολις το παρεις μετα θα ονειρευεσαι 350Z αν το παρεις και αυτο μετα θα ονειρευεσαι Μ3 αν την παρεις και αυτη μετα θα ονειρευεσαι 911 και παει λεγοντας....
Αυτο το ανικανοποιητο εκμεταλλευονται οι αυτοκινητοβιομηχανιες και φτιαχνουν τερατα με 500-600 ιππους...Μεγαλη κουβεντα ειπε ο Random.. Και τον νιωθω απολυτα
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΙΡΩΝΙΑ είναι ότι όσο δυνατό αμάξι και να έχεις, είναι ελάχιστες οι φορές που θα το φτάσεις στο όριό του, χωρίς προηγουμένως να έχεις πατήσει κανένα πεζό ή να έχεις συγκρουστεί με άλλο αυτοκίνητο, ή να κόψεις λόγω κυκλοφοριακού ή να σε σταματήσουν τα φανάρια!
-
Δεν θέλω να χαλάσω το νιρβάνα μερικών, αλλά
Eδώ και χρόνια την Ελλάδα την ζούν ...
- Οι γυναίκες 14-26 ετών
- Οι δημόσιοι υπάλληλοι (!)
Αυτοί πληρώνουν τα αυτοκίνητά σας/μας. Και τα accent και τις porsche
... γιατί ...
Οι γυναίκες της παραπάνω ηλικίας (μετρήσεις) ξοδεύουν παρορμητικά και αλόγιστα, απλά
γιατί το λογαριασμό συνήθως τον πληρώνουν άλλοι. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι μόνοι
που έχουν 'σταθερότητα' στις αγορές για τους γνωστούς λόγους - γενικώς αγοράζουν.Αυτοί κινούν την αγορά. Το χρήμα τους πάει στο εμπόριο/υπηρεσίες και με τη σειρά του
διοχετεύεται πίσω στο κράτος (φόροι) και στις βιομηχανίες (παραγωγή/φόροι).
Αυτών τα χρήματα έρχονται στα χέρια σας και αγοράζετε τα μουράτα αυτοκίνητα και τα GTI... όμως η αγορά αλλάζει ...
Τα τελευταία 5 χρόνια που σφίξαν οι κ@λοι και το χρήμα δεν κινείται, το εμπόριο πάγωσε
και οι υπηρεσίες (λόγω των γυναικών είπαμε) είναι το μόνο που τρέχει.Οι παρορμητικοί γκαζάκηδες, οι λάτρεις της αυτοκίνησης, οι κολλημένοι και φυσικά
οι έχοντες θα είναι οι μόνοι που αγοράζουν XYZTUXKJH αυτοκίνητο βάση 'πάθους'.
Μετά από 2-5 χρόνια το μεταπωλούν στα κορόϊδα που δεν μπορούσαν να το αγοράσουν
καινούριο για να φάνε όλες τις βλάβες και να κρυφο-βρίζουν σουλατσάρωντας μουράτοι.Αντε και στα δικά μας...
-
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
Αυτοκινητο και μοτοσυκλετα,ειναι το παθος μου.Τα παθη πληρωνονται.Κατα συνεπεια,δεν εχω μπει ποτε στην λογικη να σκεφτομαι τα εξοδα που κανω.Πληρωνω γι'αυτο που με ευχαριστει.
+1
+2 (μόνο για τα αυτοκίνητα όμως )
-
an kai leo oti de tha ksanaparo daneio kai ola telos tora mpaino ston peirasmo tou focus st..Pane stin akri oles oi alles omorfies tis zois px sxesi,gamos,paidia klp..Ola sto bomo toy gkaziou tis mouris kai tis figouras pou tha poulas me to neo sou amaksi..Dystyxos den yparxei teleiomos sto sport..Opos eipe kai enas filos meta apo M3 tha thes porsche kok...
As einai kala i Eurobank pou tha mou ta ksanafaei...
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
..........
Οι παρορμητικοί γκαζάκηδες, οι λάτρεις της αυτοκίνησης, οι κολλημένοι και φυσικά
καινούριο για να φάνε όλες τις βλάβες και να κρυφο-βρίζουν σουλατσάρωντας μουράτοι.Αντε και στα δικά μας...
Απο την αλλη μερια, οι παρορμητικοι, λατρεις και οι εχοντες, προσεχουν τοσο πολυ τα αμαξια τους που οταν τα αγοραζεις μονο κοροιδο δεν εισαι.
Εννοειται οτι κανενα απο τα δυο δεν ειναι απολυτο και ολα ειναι σχετικα.
Οπως του οτι καποιος αγοραζει καινουριο το οποιο βγαζει τοσα προβληματα που το αγοραζει καινουριο προσπαθωντας να το φερει στα ισια του (γνωστος μου με S3)
Ο καθενας με την τρελλα του ομως το να αγοραζεις οτιδηποτε, αυτοκινητο, σπιτι, μηχανη, στρεοφωνικο, κτλπ, ειναι ενα γλυκο βασανο το οποιο στο τελος (ως επι το πλειστον) σε γεμιζει χαρα, εστω και για λιγο, μεχρι την επομενη διαδιακασια αγορας.
-
Random, κάνε κάτι με τα greeklish, σε παρακαλώ!
[moderator]
-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
an kai leo oti de tha ksanaparo daneio kai ola telos tora mpaino ston peirasmo tou focus st..Pane stin akri oles oi alles omorfies tis zois px sxesi,gamos,paidia klp..Ola sto bomo toy gkaziou tis mouris kai tis figouras pou tha poulas me to neo sou amaksi..Dystyxos den yparxei teleiomos sto sport..Opos eipe kai enas filos meta apo M3 tha thes porsche kok...As einai kala i Eurobank pou tha mou ta ksanafaei...
Το φόκους τώρα;Μέσα σε ένα μήνα έχεις αλλάξει bmw Z4,Mitsu EVO,Porsche Cayenne
Τα όνειρα δεν φορολογούνται,μην ανησυχείς.Ο προβληματισμός σου πάντως σωστότατος,έτσι είναι.Καταναλωτική κοινωνία θέλουμε(άλλοι το παραδέχονται φανερά,άλλοι ενδόμυχα)καταναλωτική κοινωνία έχουμε.
Το θέμα είναι ότι όποιος τα έχει τα φράγκα με το καλό να πάρει ό,τι τραβάει η όρεξή του.Οι υπόλοιποι καλύτερα να το ξανασκεφτούν.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Το θέμα είναι ότι όποιος τα έχει τα φράγκα με το καλό να πάρει ό,τι
τραβάει η όρεξή του.
Οι υπόλοιποι καλύτερα να το ξανασκεφτούν.Και όσοι δεν τα έχoυν να μην ξεχνούν ότι π.χ...
Ένα μοντέλο των 24.000E με π.χ 14.000E προκαταβολή θέλει 10.000Ε σε δόσεις
οι οποίες, ακόμη και άτοκες να είναι, ανάγονται σε ...420E το μήνα για 2 χρόνια.
Αν βάλεις Τέλη+Ασφάλεια+Βενζίνη για 2 χρόνια = 4.400Ε έχεις
άλλα 183Ε το μήνα για 2 χρόνια
Σύνολο...
600E το μήνα για 2 χρόνια
Αν ο μισθός σας είναι 1000Ε ξανασκεφτείτε μήπως 'το πάθος' σας
ξεπερνά το μπόι σας... και αφήστε τα περί αμαρτιών και πάθους. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Random, κάνε κάτι με τα greeklish, σε παρακαλώ![moderator]
Κατι εκανα...
-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
Random, κάνε κάτι με τα greeklish, σε παρακαλώ!
[moderator]
Κατι εκανα...
Έτσι σε θέλω!
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Οι παρορμητικοί γκαζάκηδες, οι λάτρεις της αυτοκίνησης, οι κολλημένοι και φυσικά
Εγώ πάλι θεωρώ κορόιδα αυτούς που δίνουν 30-50 χιλιάδες ευρώ για καινούριο αυτοκίνητο τη στιγμή που θα μπορούσαν να πάρουν το ίδιο αυτοκίνητο 2-3 ετών μεταχειρισμένο και να γλιτώσουν αρκετά χρήματα.
Αν το αμάξι δεν έχει κανα γερό τρακάρισμα ή σκουριές, τότε όλα τα άλλα φτιάχνονται με πολύ μικρό κόστος
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Εγώ πάλι θεωρώ κορόιδα αυτούς που δίνουν 30-50 χιλιάδες ευρώ για καινούριο αυτοκίνητο τη στιγμή που θα μπορούσαν να πάρουν το ίδιο αυτοκίνητο 2-3 ετών μεταχειρισμένο και να γλιτώσουν αρκετά χρήματα.
Αν το αμάξι δεν έχει κανα γερό τρακάρισμα ή σκουριές, τότε όλα τα άλλα φτιάχνονται με πολύ μικρό κόστος
Κλασσικο παραδειγμα ΣανταΦε,,Υπεροχο αμαξι δεν λεω αλλα πληρωσα 30κ παγκουί και μετα ενα χρονο τα πουλα η Χιουνται 28κ με 100 δοσεις..βεβαια ολα τα αμαξια καποτε απαξιωνονται αργα η γρηγορα..συμφωνω με τον σκυλο80.Αλλα και το μεταχ. στα ακριβα ειναι μεγαλο ρισκο, οταν αγοραζεις το αμαξι και εισαι τσιμα τσιμα..
-
Ναι αλλα ειναι αλλιως οταν παιρνεις το τελευταιο μοντελο πρωτος ρε παιδια. Ειναι μεγαλη ικανοποιηση αν εχεις το ψωνιο της αυτοκινησης.
Τωρα να βγηκε το καινουριο ST και ειναι καινουριο τελευταιο μοντελο. Τωρα λεει να το παρεις οχι σε 2 χρονια που θα εχει βγει κατι καλυτερο.. τωρα που ειναι δυνατος ακομα ο ερωτας
Βάσανο τα αμάξια..