-
Λογικό είναι, ας μην ξεχνάμε ότι το πρώτο χιλιόμετρομε κρύο μοτέρ η κατανάλωση πολλάπλασιάζεται 2 ή και 3 φορές...
-
Καλό ζέσταμα; Γιατί; Χειρότερα δεν είναι έτσι;
Το φίλτρο αέρα το είχα ξεχάσει. Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Ερώτηση κρίσεως: Peugeot Rallye 1,6 16V μοντ. ’99 είναι λογικό να καίει μέσα στην πόλη και σε πολύ μικρές αποστάσεις γύρω στα 10,1 με 10,3 λίτρα;Δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί ο κινητήρας και στέλνει περισσότερο καύσιμο το οποίο δεν καίγεται σωστά. Αν κάνεις μεγάλες αποστάσεις μέσα στην πόλη (σε περίπου ίδιες συνθήκες κίνησης), θα καταλάβεις τι εννοούμε.
Π.χ. δες το ρελαντί πού ανεβαίνει όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο--->καύσιμο τσάμπα κυριολεκτικά. Το σταμάτα-ξεκίνα καίει βενζίνη χωρίς λόγο, το άναψε-σβήσε καίει βενζίνη χωρίς λόγο (αν σταματάμε για πάνω από 30', λένε να σβήνουμε τον κινητήρα).
-
Ρε παιδια καπου τα μπερδεψα με το spritmonitor...
Πρεπει καθε φορα να γεμιζω το τεποζιτο?? -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ρε παιδια καπου τα μπερδεψα με το spritmonitor...
Πρεπει καθε φορα να γεμιζω το τεποζιτο??όχι μπορείς να κάνεις και partial refill. Όταν κάνεις το full refill θα κλείσει και την αλυσίδα της κατανάλωσης (τα γνωστά paragraph marks) και θα οριστικοποιήσει και τις καταναλώσεις.
Με τα partial refills γίνονται λίγο λίμπα οι 3 κατηγορίες δρόμου και οι 3 τρόποι οδήγησης..... Αν οδηγείς σταθερά το ίδιο και παντού όπου πρέπει είσαι ok....
-
με renault scenic 4000χλμ. από Αθήνα μέχι Κάννες και πίσω, με τη συντριπτική πλειοψηφεία των χιλιομέτρων σε εθνική οδό με 120χλμ/ώρα εως 160 7.2lt
-
13,8 σήμερα πάτερ φάκνυ!
-
Όχημα Ford Transit 125 T330 υπερυψωμένο
2,5Liter TD DI Duratorq 125HP
Μικτό 3,3τόνοι.Το κάναμε επισκευή γιατί τα αστέρια που το οδηγάνε τρυπήσαν το ένα πιστονάκι του στα 139000χλμ.
Το πήρα εγώ για στρώσιμο.
Σάββατο μεσημέρι ξεκίνησα. Έκανα Θεσσαλονίκη-Βέροια-Κοζάνη-Γρεβεννά-Ιωάννινα-Άρτα-Αγρίνιο-Μεσολόγγι σύνολο 500χλμ.
Κυριακή πρωί Ξαναξεκίνησα βόλτες γύρω από το Μεσολόγγι και μετά Αντίριο-Ρίο-ΕΟ Πατρών Αθηνών- Μάντρα Αττικής και ΠΕΟ Αθηνών Θήβας - ΝΕΟ Λαμία - Λαρισα - Κατερίνη - Θεσσαλονίκη.Σύνολο 1380χλμ με δυο γεμίσματα 49,09 και 70,22 λίτρα αντίστοιχα δηλαδή περίπου 8,6 λίτρα στα 100χλμ.Νομίζω ότι είναι άριστα δεδομένου ότι το όχημα ΔΕΝ έχει CommonRail και είναι πάρα πολύ ψηλό. ΣΣ στη γέφυρα πλήρωσα κατηγορία 3 λόγω ύψους δηλαδή 17ευρώ!
Λεπτομέρεια το κοντέρ είναι από κούρσα(μάλλον Mondeo) και λαθεύει πολύ. Το πηγαίναμε όπου αυτό ήταν δυνατό με 90-95πραγματικά χλμ/ώρα(GPS) και 2500στρ/λεπτό ενώ το κοντέρ έδειχνε 105-110.
Περιμένω τώρα να σπάσει και ένα ΜΒ Sprinter CDI 330 με ημιαυτόματο κιβώτιο να το φτιάξουμε και να το δοκιμάσω και αυτό αλλά ο οδηγός του είναι νοικοκύρης και το σέβεται θα μείνω με την όρεξη....
-
Δεν μπορώ να κατέβω κάτω απο τα 8.5 λίτρα την πόλη μου μέσα
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δεν μπορώ να κατέβω κάτω απο τα 8.5 λίτρα την πόλη μου μέσαΔε μπορώ να κατέβω κάτω από τα 10 την πόλη μου μέσα
-
Τον τελευταίο καιρό η κατανάλωσή μου έχει πέσει στα 5,3-5,4 L και έχω αρχίσει να ανησυχώ. Τί έκανα λάθος τόσον καιρό;
Μάλλον βοήθησε που ρυθμίσαμε βαλβίδες και άλλαξα φίλτρο αέρα. Χιλ. 212,000 and counting.
A με shell V-Power επειδή για ένα περίεργο λόγο που μόνο ο βενζινάς ξέρει με απλή καίει 1 λίτρο παραπάνω. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Τον τελευταίο καιρό η κατανάλωσή μου έχει πέσει στα 5,3-5,4 L και έχω αρχίσει να ανησυχώ. Τί έκανα λάθος τόσον καιρό;Καίει και φραπέ;
Με την v-power έχω την αίσθηση πως παρατήρησα και γω αυξημένη κατανάλωση, αλλά δεν έδωσα σημασία καθώς την είχα για λιγότερο από γέμισμα, οπότε μπορεί να είναι απλά ιδέα μου.
BP all the way! (άντε και ελιν)
-
5,3-5,4 L με την v-power , 1 λίτρο παραπάνω με την απλή.
Η αλήθεια είναι οτι περιόρισα και τις 'βόλτες' στα βουνά.
80-120 km/h max.
Τουλάχιστον πρόλαβα και του έδωσα και κατάλαβε στο παρελθόν, τώρα προσέχουμε για να έχουμε (κάνα φράγκο στη τσέπη). -
Το έγραψα στο Peugeot forum, το αντιγράφω κι εδώ:
Δεν ξέρω πόσο μπορείς να βασιστείς στις ενδείξεις του trip computer.
Η δική μου εμπειρία 5,5 χρόνων με το 307 είναι πως η μέση κατανάλωση που δείχνει ο υπολογιστής κατανάλωσης του αυτοκινήτου υπολείπεται της πραγματικής κατανάλωσης κατά ένα περίπου λίτρο.
Στιγμιαία κατανάλωση δεν βγάζει αν η ταχύτητα είναι μικρότερη από 30 χλμ.
Επειδή στα χιλιόμετρα αυτά είσαι ή κολλημένος σε κίνηση ή επιταχύνεις από στάση, προφανώς η στιγμιαία κατανάλωση είναι αυξημένη.
Λέω λοιπόν -θεωρώ- πως αυτή η στιγμιαία κατανάλωση που δεν φαίνεται για κάποιο χρονικό διάστημα, δεν προστίθεται στην συνολική ώστε να ανέβει η μέση.Παραθέτω τα αποτελέσματα από τις τελευταίες καταγραφές μου στο Spriimonitor
Όπου η πραγματική μέση κατανάλωση είναι σχετικά παραπλήσια με αυτήν που βγάζει το trip computer, έχουν γίνει χιλιόμετρα σε ταξίδι, όπου είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις ταχύτητας κάτω από ... 30 χλμ. όπου δεν γίνεται απεικόνιση της στιγμιαίας κατανάλωσης.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δε μπορώ να κατέβω κάτω από τα 10 την πόλη μου μέσα
Δε μπορώ να κατέβω κάτω από τα 23 λίτρα μέσα στην πόλη...
Aλήθεια... ποιο από τα 2 κάιει πιο πολύ?
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δε μπορώ να κατέβω κάτω από τα 10 την πόλη μου μέσα
Δε μπορώ να κατέβω κάτω από τα 23 λίτρα μέσα στην πόλη...
Μόνο που εσύ έχεις 4500 κ.ε. και 450 άλογα (σε 2+ τόνους), ενώ εγώ 1400 κ.ε. και 72 άλογα (σε 1- τόνο)
Ας έκαιγε και 15, να το άξιζε όμως
-
Μόνο που εσύ έχεις 4500 κ.ε. και 450 άλογα (σε 2+ τόνους)
4300 και 490 ίππους σε 1,4 τόνους...
-
Για πες περισσότερα για το κάθε ένα...
Ποιο είναι το μέγιστο που είδες με τη Ferrari και γενικά πόσο καίει περίπου το κάθε ένα σε πόλη, ταξίδι χαλαρό και γρήγορο, και 'ψυχωμένη' βόλτα?
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Μόνο που εσύ έχεις 4500 κ.ε. και 450 άλογα (σε 2+ τόνους)
4300 και 490 ίππους σε 1,4 τόνους...
Αναφέρομαι στην Cayenne
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Όχημα Ford Transit 125 T330 υπερυψωμένο
2,5Liter TD DI Duratorq 125HP
Μικτό 3,3τόνοι.Το κάναμε επισκευή γιατί τα αστέρια που το οδηγάνε τρυπήσαν το ένα πιστονάκι του στα 139000χλμ.
Το πήρα εγώ για στρώσιμο.
Σάββατο μεσημέρι ξεκίνησα. Έκανα Θεσσαλονίκη-Βέροια-Κοζάνη-Γρεβεννά-Ιωάννινα-Άρτα-Αγρίνιο-Μεσολόγγι σύνολο 500χλμ.
Κυριακή πρωί Ξαναξεκίνησα βόλτες γύρω από το Μεσολόγγι και μετά Αντίριο-Ρίο-ΕΟ Πατρών Αθηνών- Μάντρα Αττικής και ΠΕΟ Αθηνών Θήβας - ΝΕΟ Λαμία - Λαρισα - Κατερίνη - Θεσσαλονίκη.Σύνολο 1380χλμ με δυο γεμίσματα 49,09 και 70,22 λίτρα αντίστοιχα δηλαδή περίπου 8,6 λίτρα στα 100χλμ.Νομίζω ότι είναι άριστα δεδομένου ότι το όχημα ΔΕΝ έχει CommonRail και είναι πάρα πολύ ψηλό. ΣΣ στη γέφυρα πλήρωσα κατηγορία 3 λόγω ύψους δηλαδή 17ευρώ!
Λεπτομέρεια το κοντέρ είναι από κούρσα(μάλλον Mondeo) και λαθεύει πολύ. Το πηγαίναμε όπου αυτό ήταν δυνατό με 90-95πραγματικά χλμ/ώρα(GPS) και 2500στρ/λεπτό ενώ το κοντέρ έδειχνε 105-110.
Περιμένω τώρα να σπάσει και ένα ΜΒ Sprinter CDI 330 με ημιαυτόματο κιβώτιο να το φτιάξουμε και να το δοκιμάσω και αυτό αλλά ο οδηγός του είναι νοικοκύρης και το σέβεται θα μείνω με την όρεξη....
Αν το οδηγουσες αδειο πρεπει να εινα ιτο αποβαρο του γυρω στα 1300 κιλα. αν ειναι το custom, αλλιως παει και πιο κατω αν εινα ιη απλη εκδοση.
Έρευνα Κατανάλωσης