-
παιδια,
εχει ο πατερας μου ενα Fabia 1.2 εδω και δυο χρονια. (το γνωστο τρικυλινδρο VAG μπλοκ)
Αυτο που με απασχολει ειναι οτι συμφωνα με τον μετρητη του δεν εχει πεσει η καταλωση κατω απο τα 9.7-9.8 l/100km ενω η οδηγηση του ειναι πολυ συντηρητικη και οικονομική και οι συνθηκες κατι αναμεσα σε ανοιχτο δρομο 100km/h @ 5η και κανονικη κινηση πολης χωρις μποτιλιαρισμα
Ειναι φυσιολογικη τιμη αυτη? εχω την εντυπωση οτι σαν να καιει περισσοτερο απο οτι θα επρεπε, ιδιως οταν συγκρινω εμπειρικα την συχνοτητα γεμισματων σε σχεση με το saxo 1.4 που ειχα που μπορει ισως να φτανει και το μισο .....
Και μια αλλη ερωτηση, ισχυει (και πως δικαιολογειται) οτι η απελευθερωση της αναπνοης (χοανες, σκουπες, κλπ) βελτιωνει την οικονομια? (κανει το ιδιο και στις εκπομπες ρύπων?)
-
Το ενδεχόμενο να φταίει το σχετικά αυξημένο του βάρος για τα αλογάκια του 1200άρη το έχεις σκεφτεί?
Το 1400άρι saxo έχει 75 άλογα για περίπου 900 κιλά. Το ίδιο ζορίζονται οι 2 κινητήρες για να παράγουν έργο? -
Φιλος εχει το ibiza 1.2, iδιο μοτερ, σχεδον ιδιο βαρος, καιει λιγοτερο λεει ... Δεν εχω νουμερο δυστυχως ... και συμφωνα με τα χαρτια το Fabia ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι επρεπε να βγαζει μεσο ορο 6.7-7.5 ...
-
βραδυνο ταξιδι αστραπη μεσω εθνικης οδου (και της απαραδεκτης Αντιρριου - Ιωανινων).
το στροφομετρο συνεχως απο 4500 και πανω
2α, 3η, 4η να ακουμπανε κοφτη πολυ συχνα λογω απειρων φορτηγων
3 ατομαμεση καταναλωση 8,31
την επομενη μερα, ιδιος τροπος οδηγησης αλλα σε επαρχιακο δρομο: 9,22
δε ξερω αν επαιξε ρολο, παντως μετα απο 2 χρονια σχεδον ειχα 100αρα βενζινη μεσα.
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Πού να δεις και την επόμενη που δήλωσα τώρα που ξαναγέμισα, που είναι ο γύρος της μισής (ορεινής) Ελλάδας...
Το Σάββατο το πρωί το γέμισα και ούτε εγώ δεν το πίστευα. Είναι 7,63ευρώ για 242,1 χλμ. Τα λίτρα ήταν 8,16. Δεν έπαιρνε άλλο και έτρεχε απ'έξω.
Για την ιστορία η διαδρομή ήταν Θεσσαλονίκη-Νικήτη-Θεσσαλονίκη-Χαλάστρα-Κύμινα όπου και γέμισα. Είχε κίνηση και η μέθοδος οδήγησης ήταν απλή: 90-100χιλ/ώρα και σε στροφές και σε ευθεία όπως επίσης και η αποφυγή χρήσης φρένου(φρενάρισμα με A/C). Το trip computer έλεγε 4,3.Απορώ πάντως με τους κατοίκους της επαρχίας. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο καλά πετρέλαια στην εποχή μας και αυτοί να πηγαίνουν να αγοράζουν την βρωμοβενζίνη... Πρέπει να είναι βλάκες οι άνθρωποι. Και μην πει κανένας ότι έχουν τόση διαφορά στην τιμή, γιατί τα λεφτά θα τα βγάλεις και από την μειωμένη κατανάλωση και από τα μειωμένα σέρβις αλλά και από την διατήρηση της αξίας του αυτοκινήτου...
oχι δεν ειμαστε βλακες απλα παιζουν ρολο οι αποστασεις οι οποιες ειναι σχετικα μικρες...επισης υπαρχει παντου η αποψη οτι το πετρελαιο νοθευεται και οτι ειναι να γλυτωσεις απο καυσιμο θα το δωσεις για βλαβες...αλλωστε δεν νομιζω οτι ηταν ποτε η αγορα της ελλαδας ανεπτυγμενη οσον αφορα τα πετρελαια για να ανθισει τωρα ξαφνικα...παντως εδω (πατρα) οσο περνα ο καιρος τα diesel γινονται ολο και πιο πολλα.κυριως τα suv αλλα και αρκετα οικογενειακα...εχω δει τουλαχιστον 5 grande punto multijet το τελευταιο μηνα....και εγω αν επαιρνα οικογενειακο τωρα θα παιρνα diesel αλλα....δεν εχω οικογενεια!
-
Επιτέλους είδα normal (!) νούμερα στο trip computer...
Ταξίδι αστραπή Λευκάδα-Ιωάννινα και πάλι Λευκάδα. Έκαψα 7,5 lt/100 με σχετικά συντηρητική οδήγηση (σε ελάχιστα σημεία ανέβηκα πάνω από 120, εξάλλου δεν είναι και πολλά...)
Συνολικά, στις διακοπές διένυσα 1400 χλμ με μέση κατανάλωση 7,6 lt/100 και μέση ταχύτητα 59 km/h. Φανταστείτε ότι γέμισα μόνο 2 φορές... Επίσης έπεσε η συνολική κατανάλωση στο 10 από 10,6 που ήταν
-
ρουφανε τα αυτοκινητα.......ολο το σκεφτομαι να παρω αυτοκινητο και οταν βλεπω τις καταναλωσεις.......με πιανει κατι
-
εσενα σε πιάνει και εμάς μας πιάνουν τον κόλο
-
γιατι ανεβαινει συνεχεια το πετρελαιο; υπαρχει ελλειψη; εχει σχεση με την πτωση του δολαριου; μου φαινετε οτι απλα κοιτανε πως να ξεζουμισουν τον κοσμο.
-
Καλησπέρα.
Σήμερα έκανα ταξίδι αστραπή στη Φρανκφούρτη (250Km) με το αμάξι της υπογραφής μου και στην επιστροφή ξανά-φούλαρα από το ίδιο βενζινάδικο.
Έχουμε και λέμε:
Απόσταση: 520 Χιλιόμετρα
Ταχύτητες: 80% (140-210 Χλμ/Ώρα), 20% ((80-140 Χλμ/Ώρα)
Ρεζερβουάρ: 50 Λίτρα
Κατανάλωση Βενζίνης: 45 Λίτρα
Μέση Κατανάλωση: 8,65 Λίτρα / 100Χλμ
Αρκετά καλά για τις ταχύτητες που πήγαινα!!!
-
7500km με την laguna 1.6 16v του 2000 με μεση καταναλωση 7.5 λιτρα.
μεση ταχυτητα στα 49κμ/ωρα.
με απλη 95+ παντα.εκτως ενος γεμισματος στην ιταλια.μαλλον τωρα που 8α ξαναπαω ιταλια ο υπολογισης 8α παει καπου στο 7.3.νεοτερα προσεχως. -
Ο χρήστης saligaros_ έγραψε:
γιατι ανεβαινει συνεχεια το πετρελαιο; υπαρχει ελλειψη; εχει σχεση με την πτωση του δολαριου; μου φαινετε οτι απλα κοιτανε πως να ξεζουμισουν τον κοσμο.κοιτανε οι αραβικες χώρες να βγάλουν περισσότερα με τους πόρους που έχουνε,,,, Σου λέει... οσο θελω το πουλάω... Τωρα που θέλουν και οι Κινέζοι
Εδω οι Ιταλοί αυξήσανε την τιμη τα μακαρόνια γιατι λεει την παραγωγή τη θέλουν οι Κινέζοι!!! και τελειωνουν
-
Ο χρήστης saligaros_ έγραψε:
γιατι ανεβαινει συνεχεια το πετρελαιο; υπαρχει ελλειψη; εχει σχεση με την πτωση του δολαριου; μου φαινετε οτι απλα κοιτανε πως να ξεζουμισουν τον κοσμο.Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να θέλουν να προωθήσουν εναλλακτικές πηγές ενέργειας οι αγορές των οποίων είναι ακόμη παρθένες με αποτέλεσμα να αποκομίζουν μεγαλύτερα κέρδη από όσα έχουν με το πετρέλαιο?
-
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
γιατι ανεβαινει συνεχεια το πετρελαιο; υπαρχει ελλειψη; εχει σχεση με την πτωση του δολαριου; μου φαινετε οτι απλα κοιτανε πως να ξεζουμισουν τον κοσμο.
Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να θέλουν να προωθήσουν εναλλακτικές πηγές ενέργειας οι αγορές των οποίων είναι ακόμη παρθένες με αποτέλεσμα να αποκομίζουν μεγαλύτερα κέρδη από όσα έχουν με το πετρέλαιο?
ΟΧΙ. Θέλουν τεράστια και ανελαστική ζήτηση για να μας ξεσκίζουν ανεβάζοντας τις τιμές. Πάρτε τεράστια SUV, τεράστιους κινητήρες, ξοδεύετε συνέχεια.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να θέλουν να προωθήσουν εναλλακτικές πηγές ενέργειας οι αγορές των οποίων είναι ακόμη παρθένες με αποτέλεσμα να αποκομίζουν μεγαλύτερα κέρδη από όσα έχουν με το πετρέλαιο?
ΟΧΙ. Θέλουν τεράστια και ανελαστική ζήτηση για να μας ξεσκίζουν ανεβάζοντας τις τιμές. Πάρτε τεράστια SUV, τεράστιους κινητήρες, ξοδεύετε συνέχεια.
Σε υποχρέωσε κανείς να αγοράσεις τεράστιο SUV?
‘Όταν όμως αγοράσεις πετρέλαιο για να ζεσταθείς το χειμώνα όταν πληρώνεις θα σκεφτείς λες να το γυρίσω στο φυσικό αέριο? Νέα πάγια, μετατροπές έξοδα κλπ. -
Δεν χρειάζεται να αγοράσω (και) εγώ. Φτάνει που αγόρασαν οι γείτονες και έχει ανέβει η κατανάλωση.
Έχουμε 2007, τα περιβαλλοντικά προβλήματα ξέρουμε πλέον καλά πως θα είναι ΑΛΛΑ δεν έχει επιβληθεί κανένα όριο σε κατανάλωση. Πιέζουν οι εταιρείες πετρελαίου να ανέβει όσο γίνεται η κατανάλωση (και τα κέρδη τους).
Όσο για το ΦΑ θα χορέψουμε καλά αν εξισωθεί το πετρέλαιο θέρμανσης με το κίνησης.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν χρειάζεται να αγοράσω (και) εγώ. Φτάνει που αγόρασαν οι γείτονες και έχει ανέβει η κατανάλωση.Έχουμε 2007, τα περιβαλλοντικά προβλήματα ξέρουμε πλέον καλά πως θα είναι ΑΛΛΑ δεν έχει επιβληθεί κανένα όριο σε κατανάλωση. Πιέζουν οι εταιρείες πετρελαίου να ανέβει όσο γίνεται η κατανάλωση (και τα κέρδη τους).
Όσο για το ΦΑ θα χορέψουμε καλά αν εξισωθεί το πετρέλαιο θέρμανσης με το κίνησης.
Μάλλον λέμε διαφορετικά πράγματα. Η μόλυνση σχετίζεται με τους ρύπους. Ένα παλιό αυτοκίνητο μπορεί να καίει λιγότερο από ένα super SUV όμως μπορεί να επιβαρύνει περισσότερο το περιβάλλον. Από την άλλη σε μια καταναλωτική κοινωνία είναι φυσικό το ζητούμενο να είναι η αύξηση της κατανάλωσης γι’ αυτό και η διαφήμιση, κάρτες, δάνεια κλπ. Όταν όμως κάποιος υπερβεί τα όρια από καταναλωτής μετατρέπεται σε… παρατηρητής.
-
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
Εγώ το έχω πει, βάλτε 2Ε το λίτρο να δείτε πως θα εξαφανιστούν τα διάφορα καγιέν και τα ανεκδιήγητα και κακάσχημα κιου7. Διαφωνώ εν μέρει με αυτό που γίνεται στην ευρώπη όπου σε φορολογούν έμμεσα ή αμεσα με βάση τις εκπομπές CO2 μιας και εγώ μπορεί να έχω μία φερράρι που έχει τις 5πλάσιες εκπομπές από ένα C1 αλλά να κάνω 1000 χλμ το χρόνο. Φορολογόντας κατευθείαν τη βενζίνη εφαρμόζεται άμεσα και με ακρίβεια η αρχή 'ο ρυπαίνων πληρώνει' που από εθνικό επίπεδο (μέσω του πρωτοκόλλου του κιότο) πρέπει να περάσει στο ατομικό...
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Εγώ το έχω πει, βάλτε 2Ε το λίτρο να δείτε πως θα εξαφανιστούν τα διάφορα καγιέν και τα ανεκδιήγητα και κακάσχημα κιου7. Διαφωνώ εν μέρει με αυτό που γίνεται στην ευρώπη όπου σε φορολογούν έμμεσα ή αμεσα με βάση τις εκπομπές CO2 μιας και εγώ μπορεί να έχω μία φερράρι που έχει τις 5πλάσιες εκπομπές από ένα C1 αλλά να κάνω 1000 χλμ το χρόνο. Φορολογόντας κατευθείαν τη βενζίνη εφαρμόζεται άμεσα και με ακρίβεια η αρχή 'ο ρυπαίνων πληρώνει' που από εθνικό επίπεδο (μέσω του πρωτοκόλλου του κιότο) πρέπει να περάσει στο ατομικό...Το να πάει η βενζίνη 2 ευρώ είναι πολύ πιθανό σενάριο αφού υπάρχει βενζίνη που πωλείται ήδη 1,30 στην Ελλάδα και 1,60 σε χώρες της Ευρώπης.
Το θέμα είναι πόσο ακόμη θα παραμείνει ο καταναλωτής πιστός στη χρήση βενζίνης ή θα στραφεί σε εναλλακτικές λύσεις. Ήδη οι ταρίφες συζητούν τη χρήση φυσικού αερίου (κάτι που μάλλον είναι κοντά) ενώ εταιρίες κυκλοφορούν μοντέλα με εναλλακτικό καύσιμο (πχ Fiat Panda). Επίσης τα υβριδικά μοντέλα αυξάνονται και πληθύνονται μεταξύ των οποίων είναι και η Cayenne!
Άρα, ξαναρωτάω, μήπως θέλουν να στραφεί ο κόσμος σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας?
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Εγώ το έχω πει, βάλτε 2Ε το λίτρο να δείτε πως θα εξαφανιστούν τα διάφορα καγιέν και τα ανεκδιήγητα και κακάσχημα κιου7. Διαφωνώ εν μέρει με αυτό που γίνεται στην ευρώπη όπου σε φορολογούν έμμεσα ή αμεσα με βάση τις εκπομπές CO2 μιας και εγώ μπορεί να έχω μία φερράρι που έχει τις 5πλάσιες εκπομπές από ένα C1 αλλά να κάνω 1000 χλμ το χρόνο. Φορολογόντας κατευθείαν τη βενζίνη εφαρμόζεται άμεσα και με ακρίβεια η αρχή 'ο ρυπαίνων πληρώνει' που από εθνικό επίπεδο (μέσω του πρωτοκόλλου του κιότο) πρέπει να περάσει στο ατομικό...
αν νομιζετε οτι καποιος που εχει και συντηρει ενα q7 θα σκοτιστει αν παει η βενζινη 2 ευρω ειστε γελασμενοι...τα ατομα που παιζουνε με αυτοκινητα αξιας 100.000 δεν βγαζουνε 800 ευρω τον μηνα....
Έρευνα Κατανάλωσης