-
Σήμερα με 38 C σε μια μικρή διαδρομή στην πόλη (κάπου 8 km, χωρίς κίνηση αλλά με αρκετά σταμάτα-ξεκίνα λόγω στενών) και AC να δουλεύει, είχα κατανάλωση περίπου 14 lt/100 km, το δε αμάξι (Golf TSI 140hp) δεν τράβαγε ιδιαίτερα, προφανώς λόγω μειωμένης ικανότητας συμπίεσης του αέρα..
Τραγωδία..
-
όταν λέω εγω ότι όλα στην πόλη καίνε.... εχουν πέσει να με φάνε.... (φωνάζοντας.... το δικό μου κάει 8.... το δικό μου κάει 8.....)
-
Συνήθως έχω γύρω στο 9-10 στην πόλη, σε καλές περιπτώσεις 8-9 και σε κακές 10-11...δύο ειδικά φορές όμως (σήμερα και μια φορά με τρελό μποτιλιάρισμα), η κατανάλωση ήταν τρελή...14-16 lt/100 km...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Σήμερα δανείστηκε ο αδερφός μου μια ΒΜW 116 για μια μέρα, να τη δοκιμάσει (περισσότερο από περιέργεια, γιατί σίγουρα στα ίδια χρήματα παίζουν αρκετά μοντέλα που είναι οδηγικά πολύ πιο ενδιαφέροντα από τη μικρή μπέμπα). Αρκετά βαρύ αμάξι (τουλάχιστον για τον 1600άρη με τους 122 ίππους) αλλά στο κατέβασμα από το Διόνυσο (Άγιο Πέτρο) που το μηδενίσαμε ως το Μαρούσι (roundabout Αττικής οδού) στις 1:30 το βράδυ έγραψε μέση κατανάλωση 4.7 lt/100km σύμφωνα το T/C. Στο ανέβασμα, βέβαια, από Μαρούσι ως Ν.Ερυθραία η μέση κατανάλωση έφτασε τα 9.4 lt/100km. Καλό το αυτόματο σβήσιμο του κινητήρα κατά την αναμονή με νεκρά στο φανάρι, αλλά το βάρος είναι βάρος...Οδήγησα νοικιάρικο 120d με τα 160HP για 1000χλμ περίπου. 5,2Lt/100km σε μικτό κύκλο..
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Συνήθως έχω γύρω στο 9-10 στην πόλη, σε καλές περιπτώσεις 8-9 και σε κακές 10-11...δύο ειδικά φορές όμως (σήμερα και μια φορά με τρελό μποτιλιάρισμα), η κατανάλωση ήταν τρελή...14-16 lt/100 km...Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι όταν το ίδιο αυτοκίνητο καίει στην πόλη από 8-16λτ η οποιαδήποτε σύγκριση καταρρέει. Είναι προφανές ότι η διαδρομή και το κυκλοφοριακό θα καθορίσει την κατανάλωση σε μεγαλύτερο βαθμό από το ίδιο το αυτοκίνητο!!
Για το λόγο αυτό καλό είναι οι συγκρίσεις με αναφερόμενες καταναλώσεις να γίνονται όχι για την πόλη αλλά εκτός. Εκτός αν την ίδια διαδρομή την κάνει ο ίδιος οδηγός με τον ίδιο τρόπο με διαφορετικά αυτοκίνητα.... Άλλος οδηγός ή άλλη όρεξη επηρεάζει κατά 10-20+% την κατανάλωση.
Αυτό που γενικά καταλαβαίνουμε από τις αναφορές κατανάλωσης είναι κυρίως το πόσο βαρύ πόδι έχουμε μερικοί και σε μικρότερο βαθμό το πόσο οικονομικό είναι το αυτοκίνητό μας.... -
Όχι απόλυτα.
Γιατί να περιοριζόμαστε μόνο στην κατανάλωση σε ταξίδι ;;;Καλό είναι ο ίδιος οδηγός, αν μπορεί, να αναφέρει και το ένα και το άλλο έτσι ώστε κάποιος που ενδιαφέρεται να δεί τα αποτελέσματα από απλούς οδηγούς και όχι δημοσιογράφους&περιοδικά.
Αν μαζευτεί μια μικρή λίστα από αυτοκίνητα με τις καταναλώσεις τους από everyday οδηγούς (εμάς) που δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα θα ήταν ένας πολύ καλός μπούσουλας για τον οποιονδήποτε υποψήφιο αγοραστή.
Πολλά τα αν βέβαια...
-
Δεν είναι ακριβώς όπως τα λές...
Αν σου δώσω το δικό μου και καταφέρεις να γράψεις πάνω απο 12, θα σε παραδεχθώ.
Το ίδιο κι ένα lupo diesel
Σίγουρα ο οδηγός επηρεάζει, αλλά και το αυτοκίνητο παίζει ρόλο, και μάλιστα σημαντικό -
Μη μας προκαλείς... Πηγαινε μία βολτα εξάρχεια, υπουργεία στο σύνταγμα και μία στροφή στην κολοκοτρώνη να σε χαρω!!!!
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Μη μας προκαλείς... Πηγαινε μία βολτα εξάρχεια, υπουργεία στο σύνταγμα και μία στροφή στην κολοκοτρώνη να σε χαρω!!!!Δίκιο έχεις, αλλά γιατί να το κάνεις (και) αυτό 'με το αμάξι' ...;
-
Έχω πετύχει σε χειρότερα μην ανησυχείς
Πέρα απ την πλακα, το αμάξι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, αλλιώς θα παίρναμε όλοι τρίλιτρα και θα τα οδηγάγαμε οικονομικά στο μποτιλιάρισμα. Γίνεται?
Πόσο μπορείς να ρίξεις την κατανάλωση ενός Hummer -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Μη μας προκαλείς... Πηγαινε μία βολτα εξάρχεια, υπουργεία στο σύνταγμα και μία στροφή στην κολοκοτρώνη να σε χαρω!!!!
Δίκιο έχεις, αλλά γιατί να το κάνεις (και) αυτό 'με το αμάξι' ...;
γιατί δεν έχεις μηχανάκι ίσως?
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
να πάρω libery? ή να πάρω και εγώ ή να πάρω κανένα sh125?
φτηνό το liberty στις αγγελίες!!! (1500 ευρω) και καθάρισες...
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
να πάρω libery? ή να πάρω και εγώ ή να πάρω κανένα sh125?
φτηνό το liberty στις αγγελίες!!! (1500 ευρω) και καθάρισες...Φαγώθηκες, πάρε το Liberty να ησυχάσεις !
1,5 χιλιάρικο; Πολλά είναι ... Με 700 ευρώ ακόμα παίρνεις το καινούριο ...
Μιας και το ανέφερες, το (ψεκαστό και made in Italy) SH είναι αρκετά ακριβότερο, αλλά 'παίζει' να καίει λιγότερo απ' το δικό μου ... -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Σήμερα με 38 C σε μια μικρή διαδρομή στην πόλη (κάπου 8 km, χωρίς κίνηση αλλά με αρκετά σταμάτα-ξεκίνα λόγω στενών) και AC να δουλεύει, είχα κατανάλωση περίπου 14 lt/100 km, το δε αμάξι (Golf TSI 140hp) δεν τράβαγε ιδιαίτερα, προφανώς λόγω μειωμένης ικανότητας συμπίεσης του αέρα..Τραγωδία..
με 8 χλμ δεν μπορεις να βγάλεις συμπερασμα τι παιζει...κ το ίδιο το τεπόζιτο να μετρουσες,παλι 8 χλμ είανι πολυ λιγα για να βγαλεις ασφαλες συμπέρασμα,ειδικά εαν ξεκινησες με τελειως κρυο αμάξι.
στη συγκεκριμενη περιπτωση το κομπιουτερακι εδειχνε οτι 8α εκαιγες 14 λιτρα εαν ΚΑΙ ΤΑ 100 ΧΛΜ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΕΤΣΙ.δεν πιστευω οτι υπαρχει περιπτωση να γινει ποτέ αυτο...
-
Πηγα Μυτικα Αιτωλοακαρνανιας(350χλμ),εκανα καποιες 'τοπικες' διαδρομες(Λευκαδα και περιχωρα),και γυρισα Αθηνα,κανοντας συνολικα 850χλμ,με μεσο ορο 7.9lt/100χμ,με Opel Astra Twintop 1.6turbo φoρτωμενο με μπαγκαζια,καροτσακια,τενεκεδες λαδι και τα σχετικα....
-
ηλιέλαιο?
-
Ελαιολαδο
-
Στους τενεκέδες ή στ' αμάξι?
-
Στους τενεκεδες,στ'αμαξι απο παλια,μονο καλαμποκελαιο 5-30
Εξ'ου και η χαμηλη καταναλωση -
H κατανάλωση μου φαίνεται πολύ καλή πάντως.
Έρευνα Κατανάλωσης