-
Εμένα μου αναψε λαμπάκι (αρα έχω 8 λιτρα)
Βαζω 10 λιτρα
μετά από 20 κμ την αλλη μερα βάζω 38 λιτρα.Αρα αθροισμα μεσα στο ρεζερβουαρ 48+8-20κμ (αντε 2 λιτρα) συνολο 54
Ελα που εχω 50 λιτρα......
Ενταξει μπορει το λαμπάκι.... λεει καποιος να εχει πρόβλημα...
Σκατα εγω λεω οτι με κλέψανε λίγο γιατί όταν ξεκίνησε να βάζει δεν κοιταγα!
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Παρατήρηση που έκανα χθες και σήμερα και προβληματίστικα...
Στο 206 την Τρίτη έβαλα περίπου μισό ρεζερβουάρ από γνωστό μου πρατήριο της ΕΚΟ (που δεν τη νοθεύει και δεν κλέβει στην αντλία, αλλά είναι τσιμπημένο). Το υπόλοιπο μισό που ήταν μέσα ήταν από τη Shell της γειτονιάς μου (που μ' έχει βοηθήσει να πετύχω πολύ χαμηλές καταναλώσεις).
Εκεί που με 100% Shell βγάζω πολύ χαλαρά 300 χλμ με μισό ρεζερβουάρ (πχ όταν γέμισα την Τρίτη είχα κάνει 330 με μισό ρεζερβουάρ και μου ψιλοκακοφάνηκε... ) σήμερα, με περίπου 250 χλμ το ρεζερβουάρ είναι λίγο πιο πάνω από τη γραμμή της μέσης... Και στα δύο βενζινάδικα βάζω απλή αμόλυβδη (όχι v-power) και για τα δύο είμαι αρκετά σίγουρος ότι ούτε νοθεύουν ούτε κλέβει η αντλία)
Τις πταίει; Η ΕΚΟ έχει διαφορετική βενζίνη από τη Shell; Το Σ/Κ που είχα βάλει 100% shell και έκανα την ίδια διαδρομή (δουλειά - Βέροια - Σέλι - σπίτι) είχα κάνει περίπου 350χλμ με μισό ρεζερβουάρ...
Καμμία ιδέα;;;
Πρέπει να μου κάνει κόλπα ο δείκτης τελικά... Έβαλα από το κλασσικό μου πρατήριο και έχω κάνει περίπου 220χλμ με το μισό ρεζερβουάρ... Με το άλλο μισό θα κάνω άλλα 500 ή θα ξαναπαρουσιαστεί το φαινόμενο του 'αναγεννούμενου καυσίμου' που μου είχε παρουσιαστεί και στο παρελθόν: Το αφήνω παρκαρισμένο με τη βενζίνη το 1/2 και όταν πήγα να το πάρω η βενζίνη είχε ανέβει κοντά το 1/4...
Δεν ξαναεμπιστεύομαι την ένδειξη του ρεζερβουάρ...
Aν απο το 1/2 παει στο 1/4 τοτε εχει λιγοτερη και οχι περισσότερη ποσοτητα
-
Μάλλον εννοεί 3/4 για να λέει οτι ανέβηκε ο δείκτης
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Μάλλον εννοεί 3/4 για να λέει οτι ανέβηκε ο δείκτηςΝαι...
-
Με τον δείκτη κανείς δεν μετρά κατανάλωση. Μόνο με γεμίσματα. Ο δείκτης μπορεί να σου δείχνει άλλα ακόμη και όταν παρκάρεις σε διαφορετικό πεζοδρόμιο.
-
Ακόμα και με γεμίσματα πέφτεις έξω (λίγο). Καλύτερα να μετράς τα χιλιόμετρα από 2-3 γεμίσματα, έτσι μειώνεται το λάθος (μπορεί να γέρνει το βενζινάδικο και να πάρει λιγότερη βενζίνη).
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Με τον δείκτη κανείς δεν μετρά κατανάλωση. Μόνο με γεμίσματα. Ο δείκτης μπορεί να σου δείχνει άλλα ακόμη και όταν παρκάρεις σε διαφορετικό πεζοδρόμιο.Εννοείται! Απλά πάνω κάτω συνήθως μπορώ να υπολογίσω που είμαι (πχ 300 χλμ με μισό ρεζερβουάρ ή 250).
Σε κάθε γέμισμα σημειώνω βενζίνη και χλμ και μετά κάνω τη διαίρεση... Έτσι πιστεύω εκμηδενίζω και το σφάλμα από την κάθε αντλία και το πόσο το γεμίζει ο καθένας...
-
Πώς μπορείς να κάνεις σφάλμα με το γέμισμα όταν το γεμιζεις μέχρι να ξεράσει; Δεν γίνεται αυτό το πράγμα.
Ο δείκτης μπορεί να δείχνει ό,τι θέλει. Στο δικό μου ξέρω πως αν είναι σηκωμένη η αριστερή μεριά θα δείξει παραπάνω και αν είναι η δεξιά παρακάτω. Επίσης είδα πως αν πας να το γεμίσεις ενώ η μηχανή δουλεύει ο δείκτης θα κάνει αιώνες να σηκωθεί, αντίθετα αν το σβήσεις και το ξανανάψεις ο δείκτης θα δείξει αυτό που πρέπει αμέσως.
-
Πώς μπορείς να κάνεις σφάλμα με το γέμισμα όταν το γεμιζεις μέχρι να ξεράσει; Δεν γίνεται αυτό το πράγμα.Π.χ.:
Η θερμοκρασία μεταβάλλεται, άρα μεταβάλλεται και η πραγματική ποσότητα που μπαίνει στο ρεζερβουάρ.
Μεταβάλλεται επίσης και η ποσότητα των ατμών που έχει μέσα, άρα το πότε θα κάνει το πρώτο 'κλακ' η αντλία και το πόσο θα χωρέσει μετά (προφανώς και δεν θα περιμένω κανένα 10λεπτο στο βενζινάδικο να κάτσει η βενζίνη).
Κάποιος βενζινάς να κλέβει στην αντλία...
Πόσο θα το ζορίσει ο καθένας...
κτλ κτλ... -
Τα βενζινάδικα δεν είναι όλα ίσια ούτε γέρνουν το ίδιο.
-
Επειδή έχω πάθος με την οδήγηση στα βουνα και μου αρέσουν και προκλήσεις, το Σάββατο θα επιχειρήσω να κάνω Θεσσαλονίκη-Βέροια-Γρεβενα-Ιωάννινα-Άρτα-Καρπενήσι-Λάρισα-Κατερίνη-Θεσσαλονίκη με ένα τεπόζιτο...
Ήδη έχω κάνει το προηγούμενο Σαβ/κο Τρίπολη-Θεσσαλονίκη μέσω Πύργου-Πατρας-Ναυπάκτου-Λιδορικίου-Μπράλου-Στυλίδας-Λάρισας-Κατερίνης με ένα τεπόζιτο. Δηλαδή 750χιλιόμετρα με 30ευρώ καύσιμο.
Θέλω να το φτάσω στα όριά του... -
Puntofato παιζεις με τον πονο μας εσυ!Σαδιστη!!!
-
Έχουμε πει να απαγορευτεί να ξαναγράψει εδώ.
-
Επειδή έχω πάθος με την οδήγηση στα βουνα και μου αρέσουν και προκλήσεις, το Σάββατο θα επιχειρήσω να κάνω Θεσσαλονίκη-Βέροια-Γρεβενα-Ιωάννινα-Άρτα-Καρπενήσι-Λάρισα-Κατερίνη-Θεσσαλονίκη με ένα τεπόζιτο...
Ήδη έχω κάνει το προηγούμενο Σαβ/κο Τρίπολη-Θεσσαλονίκη μέσω Πύργου-Πατρας-Ναυπάκτου-Λιδορικίου-Μπράλου-Στυλίδας-Λάρισας-Κατερίνης με ένα τεπόζιτο. Δηλαδή 750χιλιόμετρα με 30ευρώ καύσιμο.
Θέλω να το φτάσω στα όριά του...Εγω θα έρθω μέχρι τα Γρεβενά και πολύ θα είναι!!!!!!
-
θα τον δολοφονησω αυτον....
-
Nα μαζεψουμε υπογραφες και να τον διωξουμε
-
Παρεμπιπτόντως , οδηγούσα την τελευταία εβδομάδα ένα Corsa 1.0 και έκαψε για 350χλμ εντός πόλης με A/C αναμένο, μόλις 26 λίτρα. Πολύ καλό το βρίσκω.
-
Στις διακοπές με το Astra :
7,8 κατανάλωση με κλιματισμό.
2.200 χλμ και κατανάλωση 177 λίτρα περίπου.
Καλά πήγε. Η διαδρομή :
Αθήνα - Αμουλιανή ( με μπόλικες στάσεις και επισκέψεις πόλεων ) , χλμ στην Αμουλιανή , Αμουλιανή - Θεσσαλονίκη - Κατερίνη - Βέροια - Έδεσσα - Κοζάνη - Γρεβενά - Μετέωρα ( Καλαμπάκα ) -Τρίκαλα - Λάρισα - Αθήνα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Nα μαζεψουμε υπογραφες και να τον διωξουμεΣυμφωνώ, να μη ξαναδημοσιεύσει κατανάλωση. Καίει λιγότερο από τα υβριδικά.
-
491χλμ με 35,7lt περίπου =>7,27/100 lt
πλήρως μεικτές συνθήκες (αυτοκινητόδρομο,επαρχιακό,μπουρδελοκίνηση)
ταχύτητες μέχρι 120-130 και πάντα με τέρμα ανοιχτά τα παράθυρα!Συντηρητική οδήγηση (όχι οικονομική). Ισως πάει και πιο κάτω,αλλά τότε θα αρχίσω να χάνω ουσιώδη χρόνο και θα μου σπάνε τα νεύρα
Έρευνα Κατανάλωσης