-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Με Ρεσίφη σε ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο και ταχύτητα 100-120 έχω γύρω στο 7, ίσως και λίγο λιγότερο.Εγώ με 100-120 έχω λιγότερο
Το θέμα είναι ότι στην ΕΟ η βάση μου είναι τα 130 -
Με Ρεσίφη σε ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο και ταχύτητα 100-120 έχω γύρω στο 7, ίσως και λίγο λιγότερο.Με σταθερά 130 με το 206 στο Αθήνα - Θεσσαλονίκη (και με άλλους 2 συνφορουμίτες μία φορά, όχι ιδιαίτερα μικρόσωμους πρέπει να τονίσω... ) το 206 καίει 7 ακριβώς. Αυτό σημαίνει αυτονομία 700χλμ και το ταξίδι καλύπτεται με τα 3/4 του ρεζερβουάρ περίπου.
-
Εργοστασιακό;
-
Εργοστασιακό;Απολύτως!
-
Ε, ναι, κι εμένα κάπου εκεί κυμαινόταν. Τώρα είμαι στο μισό με ένα λίτρο συν.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πως το κάνετε δεν ξέρω, τι πίνετε, τι σκέφτεστε, πόσο χαλαροί, πόσο παντόφλα κλπ αλλά με την ευκαιρία αυτή και για μια ακόμη φορά σας συγχαίρω όλους όσους μπορείτε να κινείστε τόσο αργά και σταθερά σε ΕΟ.... ( κακεντρεχές σχόλιο: πήρε 170 άλογα για να πηγαίνει με 110.... )Θα έχουν καλή παρέα μαλλον, δεν εξηγείται αλλιώς. Εγώ ταξιδεύω σχεδόν πάντα μόνος αλλά με πολλές αποσκευές
(βάρος 1 ατόμου περίπου) με '90s 1200ρι με 150 κοντερίσια στο ~85% της διαδρομής Κομοτηνής - Λάρισας με τον
αεροδυναμικό θόρυβο να με ζαλίζει και να τον καλύπτω με δυνατή μουσική. Μία φορά ανέβηκα χωρίς να ξεπεράσω
πουθενά τα 120 κοντερίσια και το όφελος ήταν 5 ευρώ αλλά τα νεύρα μου έγιναν τσατάλια. Θα το ξαναέκανα μόνο
με το κινητό δεμένο στο πάνω μέρος του τιμονιού να παίζει ταινία στην Εγνατία
Σήμερα κατεβαίνω Λάρισα και σκέφτομαι να περάσω μερικά επεισόδια top gear, εαν δείτε ένα λευκό Lancia Y '98 στους
καθρέφτες σας κινηθείτε δεξιά -
2250 χιλιόμετρα και 36h και 17min λειτουργίας του tjet , χρειάσθηκαν για να ολοκληρωθούν οι διακοπές μας.
Τρίκαλα-Αθήνα 9,6l/100km με μέση ταχύτητα 110km/h (πολύ κίνηση έως τη Λαμία και ταχύτητες στην ΕΟ 150-170)
Eγιναν και 28 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη με λιγοστή κίνηση.
Αθήνα - Βαθύ Λακωνίας
Γύρος της Μάνης , 2 φορές , επαναλαμβανόμενα ανεβοκατεβάσματα στην Αρεόπολη , ανέβασμα στον Ταύγετο και επιστροφή στη βάση μας , 4 επικέψεις στο Γύθειο , όλα αυτά με ταχύτητες 40-80 λόγω κυκλοφοριακού φόρτου.
Επιστροφή Βαθύ-Αθήνα , λίγες μετακινήσεις στην ακόμη άδεια Αθήνα (Παπάγου- Βάρκιζα - Ζωφράφου) και επιστροφή στα Τρίκαλα με ταχύτητες 140-160 στην ΕΟ.
Ολα αυτά μας έδωσαν μέση κατανάλωση τα 8,3l/100km με τιμή εκίνησης της βενζίνης τα 1,64€/l (στα Τρίκαλα) και τιμή επιστροφής τα 1,75€/l (στο Σείριο) και με χαμηλή μέση ταχύτητα στα 53km/h ελέω κίνησης και ομιλούντος κόφτη .Αυτοκίνητο Fiat Bravo 150 Sport.
-
Σα πολύ καίει. Τό'χεις πάει σε μάστορα?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Σα πολύ καίει. Τό'χεις πάει σε μάστορα?Ασε γιατί μπορεί να μου το χαλάσει!
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
με χαμηλή μέση ταχύτητα στα 53km/h ελέω κίνησης και ομιλούντος κόφτη . -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Σα πολύ καίει. Τό'χεις πάει σε μάστορα?Αν εχει μεση ταχυτητα γυρω στα 180 η καταναλωση θα ηταν τουλαχιστον 1 λιτρο ποιο κατω Χωρις παρεξηγηση με αυτη την ταχυτητα περασες και απο τα επικινδυνα σημεια της εθνικης?
-
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
Σα πολύ καίει. Τό'χεις πάει σε μάστορα?
Αν εχει μεση ταχυτητα γυρω στα 180 η καταναλωση θα ηταν τουλαχιστον 1 λιτρο ποιο κατω Χωρις παρεξηγηση με αυτη την ταχυτητα περασες και απο τα επικινδυνα σημεια της εθνικης?
Μίλησε κανείς για μέση ταχύτητα της τάξεως των 180km/h (αντε 170 , μιας και το 180 ήταν το χιουμοριστικό)?
Ποια θεωρούμε 'επικίνδυνα' σημεία στη διαδρομή από Λαμία για Αθήνα και αντίστροφα?Άλλο πράγμα τα 110-120 μέση ταχύτητα ανά ώρα και άλλο πράγμα τα 140-150.Στην πρώτη περίπτωση κινείσαι για μεγάλα χρονικά διαστήματα με 160-170 , στη δε δεύτερη είσαι σταθερά σε όλη τη διάρκεια με 200+.
-
Πατρα-Σπάρτη-Ναυπλιο-Πάτρα περιπου 620 χλμ 2 ατομα 6.4 lt/100km με passat 1.6 fsi
Φιλος που εκανε μονο το Πάτρα-Σπάρτη με octavia 5 1.4 tsi εκανε 5.5 lt/100km
Tελικα η τουρμπινα μετραει... -
μα δεν μπορω να καταλαβω....
ολοι κινηστε με την δυναμη του αερα που σας σπρωχνει;;;;
-
Δες την υπογραφή του ντιριντίνο.
Και ρώτα τον από πού την εμπνεύστηκε.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
μα δεν μπορω να καταλαβω....ολοι κινηστε με την δυναμη του αερα που σας σπρωχνει;;;;
οχι με την δυναμη του δντ που εχει παει την βενζινη 1.70
παντως βολευει και η διαδρομη γι αυτες τις καταναλωσεις με ταχυτητες 110 -130 -
μα δεν μπορω να καταλαβω....ολοι κινηστε με την δυναμη του αερα που σας σπρωχνει;;;;
Εσύ χρειάζεσαι επειγόντως μαθήματα οικονομικής οδήγησης!
Πάντως, αν κρίνω από το Α3, ο 1.6fsi μπορεί να είναι πολύ οικονομικός. Αρκεί να τον οδηγείς σε χαμηλές στροφές και μικρά φορτία, όπου καίει φτωχό μίγμα. Βέβαια, με τέτοια οδήγηση στο συγκεκριμένο (βαρύ) αμάξι χρειάζονται 3 πράγματα: υπομονή, υπομονή και ΥΠΟΜΟΝΗ γιατί θα σε περνάνει και τα γαϊδουράκια!
-
Πες τα
Δεν πατάει ο κόσμος πλέον -
Bασικά ψεύδονται, για να κοκορεύονται στην ομήγυρι. Και επειδή έχουμε κρίση, δε λέει να κομπάζεις ότι το πάτησα και μου έκαψε π.χ. 12 λίτρα, οπότε κινούνται στο άλλο άκρο του φάσματος για λόγους εντυπωσιασμού.
Μέχρι φυσικά να ενσκήψει κανένας λόρδος ή κλώνος αυτού και να τους ξεράνει με κανένα 4,5. -
Εγώ, πάντως δεν ψεύδομαι καθόλου. Απλά φιλάω καύσιμα στον αυτοκινητόδρομο, για να έχω να κάψω σε επαρχιακό.
Έρευνα Κατανάλωσης