-
http://imageshack.us/photo/my-images/69/dsc02648l.jpg/ ορίστε και η φωτογραφία που χρωστούσα απο παλαιότερα(πριν απο 10 σελίδες περίπου!) και αναδεικνύει την οικονομία των τσι...να συμπληρώσω οτι μπορούσα να κάνω αλλα 30 χιλιόμετρα με την ρεζέρβα χωρίς να μείνω οπότε μιλάμε για μια αυτονομία τις τάξεως 840χλμ...να προσθέσω οτι το αυτοκίνητο φοράει 225/45ρ17
-
Αθήνα - Ζάκυνθος - Αθήνα + κίνηση στη Ζάκυνθο με 4 άτομα και full clima --> 4.8 lt/100km (βάσει του BC) και ~4.65 lt/100km βάσει του ανεφοδιασμού. Χιλιόμετρα 818 km με το λαμπάκι ανοιχτό τα τελευταία 30....
(HONDA CIVIC IMA II)
-
Έμαθες να το οδηγάς;
ή είναι οι καινούριες μπαταρίες;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
15 μεσα στη Θεσ/νικη???
ενα golf gti δε καιει πανω απο 11-12 σε αυτες τις συνθηκες!
μηπως το πας με 1η μονο?Εγώ σαν νέος φοιτητής τρελλός γκαζοφονιάς με το σκαθάρι μου με τα 34 μουλάρια και ούτε 800 κιλά όχημα έκαιγα 14 λτ/100χλμ με μόνο 1200 κυβικά! Και τότε θα είχε και λιγότερη κίνηση η Θεσ/κη (και η Αθήνα).
Άρα δεν είναι τόσο θέμα οχήματος αλλά της cuore sportivo του οδηγού.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
15 μεσα στη Θεσ/νικη???
μηπως το πας με 1η μονο?Εγώ σαν νέος φοιτητής τρελλός γκαζοφονιάς με το σκαθάρι μου με τα 34 μουλάρια και ούτε 800 κιλά όχημα έκαιγα 14 λτ/100χλμ με μόνο 1200 κυβικά! Και τότε θα είχε και λιγότερη κίνηση η Θεσ/κη (και η Αθήνα).
Άρα δεν είναι τόσο θέμα οχήματος αλλά της cuore sportivo του οδηγού....ναι αλλα ειναι γνωστο οτι δεν υπαρχει πιο αργος οδηγος απο τον Μαρκο στη Θεσ/νικη.
-
Αιγιο-Τιρανα και μεσα στα Τιρανα το αμαξι εχει κατεβασει κατι λιγοτερο απο 1 ρεζερβουαρ και 1/4.Ολα αυτα με το A/C αναμενο στο ταξιδι (550χλμ) και γυρω στα 140χλμ μεσα στη πολη το οποια 3/4 αυτων των χλμ εχουν γινει με το A/C αναμενο.Με λιγα λογια 60 λιτρα μπιτζινα στα 690χλμ.Καλα ειμαι η να ανησυχω? Διαδρομη Αιγιο-Κακαβια ειχε πολυ λιγα σταματα ξεκινα αλλα μπολικες προσπερασεις σε επαρχιακους δρομους μιας και 50χλμ απο τα 320χλμ ειναι ασφαλτοστρομενα με 3 λοριδες δρομο και τα υπολοιπα ειναι επαρχιακοι με στροφες και προσπερασεις.Επισης Κακαβια-Τιρανα εχει πολλους ανηφορικους δρομους με στροφες και αθλια ασφαλτο.
-
Αν ήσουν με Μ3, καλά είναι. Αν ήσουν με Smart, κάτι δεν πάει καλά.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Αν ήσουν με Μ3, καλά είναι. Αν ήσουν με Smart, κάτι δεν πάει καλά.Με το 16αρι το καρουλι μου ημουν.
-
για να πας γρήγορα (ή μάλλον... γρηγοροτερα απο τους άλλους) δε χρειαζεται να έχεις το ποδάρι συνεχεια στο πάτωμα.
γιατί κάτι τετοιο υποψιάζομαι. σιγα τα ψοφίμια που θέλουν κ τοσο σανό για να βαδίσουν.
(το μεγάλο βημα ωστόσο των ελαστικώνε ειναι κατά)
-
Ειναι πολυ κατα.Μιας και το οδηγησε εγω απο Αιγιο μεχρι Κακαβια το γκαζι δε το λυπομουν για να προσπερασω σβελτα.Απο 4η και 2.500ρπμ κατεβαζα 3η και το γκαζι σανιδα για να προσπερασω.Το λαστιχο μου 215/45/17 και το αυτοκινητο focus mki 1.6.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
15 μεσα στη Θεσ/νικη???
Άρα δεν είναι τόσο θέμα οχήματος αλλά της cuore sportivo του οδηγού....ναι αλλα ειναι γνωστο οτι δεν υπαρχει πιο αργος οδηγος απο τον Μαρκο στη Θεσ/νικη.
Διαμαρτύρομαι, ακόμα και με τη Νίτσα φορτωμένη, όλο και κάποιον περνάω (παπάκια, πεζούς, παρκαρισμένους, και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις )
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έμαθες να το οδηγάς;ή είναι οι καινούριες μπαταρίες;
Φρέσκο πράγμα οι μπαταρίες (12/2010) Απλά αποδεικνύεται ότι η κίνηση με ταχύτητες επιβίωσης τόσο στην Κορίνθου - Πατρών όσο και στην Πατρών - Πύργου μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότατες καταναλώσεις.
Από εκεί και πέρα στους στενούς δρόμους της Ζακύνθου... σαν φάλαινα σε πισίνα ήταν...
-
εχει στενους δρομους η Ζακυνθος?
-
Αθήνα - Πλαταμώνας - Αθήνα
Αθήνα - Πλαταμώνας
Απόσταση: 407κμ
Χρόνος: 3 ώρες και 40 λεπτά
Λίτρα: 39,7λτ
Μέση ταχύτητα: 111 κμ/ω
Μέση κατανάλωση: 9,7λτ/100κμΠλαταμώνας - Αθήνα
Απόσταση: 407κμ
Χρόνος: 3 ώρες και 15 λεπτά
Λίτρα: 46 λτ
Μέση ταχύτητα: 125 κμ/ω
Μέση κατανάλωση: 11,3λτ/100κμΣυμπέρασμα, μέχρι τα 140-150 η si καίει κάτω από 10. Αν πηγαίνεις συνεχώς από τα 160 και πάνω, καίει ένα 11άρι. Δεν είναι άσχημα για το 13άρι που έχω μέσα στη πόλη. Στη πόλη καίει πολύ, αλλά έξω όχι τόσο για πολύστροφο, 2λτ. Επίσης βοηθάει ΠΑΡΑ πολύ το εικονομόμετρο για να περιορίσεις την υψηλή κατανάλωση.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εχει στενους δρομους η Ζακυνθος?Ζάκυνθος - Βασιλικό δεν τον λες και φαρδύ.... Όταν πήγαμε προς το Κερί από Ζάκυνθο δεν υπήρξε θέμα.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
οι μπαρες οροφης με 2 μεγαλα ποδηλατα πανω μου αυξησαν την καταναλωση κατα 20% περιπου στην εθνικη
με cc στα 135 μου εκαψε 8,4λιτ/100
σε κανονικες συνθηκες με τα ιδια χιλιομετρα καιει περιπου 7.Στον επαρχιακο λογω μικροτερης σημασιας της αεροδυναμικης επεσα κατω απο τα 7,5.
Το αυτοκινητο βεβαια ειναι βαρυφορτωμενο με 4,5 ατομα και τα πραγματα μεχρι επανω.
Μολις συμπληρωσω τα 2000 χιλ του ταξιδιου θα βαλω το αναλυτικο
Tέλος διακοπων.
2000 χιλιομετρα.
Το outback φορτωμενο οσο δεν παιρνει αλλο, 2 ενήλικες + 3 παιδια, Σχαρα επανω με 2 mountain bikesδιαδρομή:
Λάρισα-Δελφοι- Πατρα- Αιγιο-Λουτρακι-Αιγιο-Πυργος-Καλαματα-Αρεόπολη-Ελαφοννησος-Μονεμβασια-Λεωνιδιο_Ναυπλιο- Θηβα-ΛαρισαΜέση κατανάλωση 7,5 λίτρα.
Στην πελοπόννησο στο επαρχιακο δικτυο παρα τις πολλες ανηφορες εκαψε μεταξυ 7 & 7,2
στο γυρισμο στα περιπου 300 χιλιομετρα της εθνικης (140+)εκαψε πανω απο 8,5 -
- Γλυφαδα-Λαρισα > 4.5 ατομα, αποσκευες μεχρι εκει που δεν παιρνει, κλιμα και σταθεροποιητης στα 150km/h..στην ευθεια της Θηβας πολλαπλα ανοιγματα...
- Λαρισα-Βεροια > 3.5 ατομα, αποσκευες οι παραπανω μειον δυο βαλιτσες, κλιμα και σταθεροποιητης στα ...Επιπλεον χιλιομετρα μεσα στη Βεροια.
- Βεροια-Θεσσαλονικη > 2.5 ατομα, με τις παραπανω αποσκευες μειον 2 τσαντες κι ενα κουτι/δωρο του Jumbo , κλιμα και cruise στα 150km/h
- Περιαστικες μετακινησεις στη Θεσσαλονικη (το βαρυ ποδι του Cosneo )..παντα με κλιμα.
- Θεσσαλονικη-Χαλκιδικη(πρωτο ποδι)-Θεσσαλονικη > 2.5 ατομα χωρις αποσκευες, κλιμα, cruise στα 140km/h
- Θεσσαλονικη-Χαλκιδικη (δευτερο ποδι)-Θεσσαλονικη > 4.5 ατομα, συν κρεατα ζαρζαβατικα για bbq , κλιμα, cruise στα 140km/h
- Θεσσαλονικη-Ξανθη-Δραμα > 2.5 ατομα, αποσκευες, κλιμα, υπο βροχη στην Εγνατια μεχρι το Σταυρο, cruise στα 140km/h
- Μετακινησεις στην Δραμα..
- Δραμα-Θεσσαλονικη > οπως το 7 αλλα με ντοματες/σταφυλια/ροδακινα/κρασια κτλ και χωρις βροχη
- Θεσσαλονικη μετακινησεις παλι περιαστικα...(μεχρι Καλαμαρια αφου 'παραμεσα' ηταν κλειστα ετσι κι αλλιως)
- Θεσσαλονικη-Νεοι Ποροι > 2.5 ατομα, φουλ αποσκευες, κλιμα, cruise στα 160km/h
...μεχρι και την ΕΚΟ μετα τα Τεμπη (απο Νεους Πορους 1 ατομο, κλιμα, αποσκευες) εχουμε 1851km, 209.54l = 11,3l/100km με μεση στο trip 86km/h...Στο υπολοιπο σκελος μεχρι τη Γλυφαδα (γκαραζ)..
- Διανυθεισα αποσταση > 383.3km
- Μεση ταχυτητα > 146km/h (τα πρωτα ~100, 186km/h)
- Καταναλωση > 13.8l/100km (τα πρωτα ~100, 18.3l/100km/h)
- Χρονος > 2 ωρες και 37
-
Αυξημένη κατανάλωση βλέπω, προτείνω πώληση άμεσα και αγορά 320d, που σ' αυτές τις ταχύτητες καίει 5λτ/100, Α-Ν-Ε-Τ-Α.
-
αθηνα-καλαματα-ταυγετος(ορεινες διαδρομες)-μεσσηνη-τραπεζα(αιγιου)-αθηνα
χιλιόμετρα: 1000
ευρω: 100
τιμη βενζινης: 1,65
λιτρα: 60
μεση καταναλωση: 6,0 - 6,4 lt/100km
(κι αμα δεν επαιρνα με χειροφρενα τις στροφες του Ταύγέτου θα ταν κ λιγοτερη! )αυτοκινητο: ματιζαααααακι, 800ρακι του '03!
I love it! -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αυξημένη κατανάλωση βλέπω, προτείνω πώληση άμεσα και αγορά 320d, που σ' αυτές τις ταχύτητες καίει 5λτ/100, Α-Ν-Ε-Τ-Α.Όταν είσαι στην Αθήνα, τι Diesel;
Έρευνα Κατανάλωσης