-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Μάριε από Ελλάδα είναι η φωτογραφία?
Γιατί 19°C εδώ στη Γερμανία μόνο το καλοκαίρι έχει
Είχα ποστάρει και εγώ μια φωτογραφία με ένα ντίζελ μερτσέντες με αυτονομία 1143 χλμ!
Με βενζίνη το πολύ 700-800 χλμ να είχε...
Πολύ μεγάλη διαφορά. Δύσκολα θα πάρω νέο αμάξι βενζίνη...Είναι από Γερμανία όντως, από το καλοκαίρι φέτος.....ποιά Mercedes ήταν?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Είχα ποστάρει και εγώ μια φωτογραφία με ένα ντίζελ μερτσέντες με αυτονομία 1143 χλμ!
Πολύ μεγάλη διαφορά. Δύσκολα θα πάρω νέο αμάξι βενζίνη...Με την διαφορά που έχει το ντίζελ στην ελλάδα,
Ψιλοπράγματα.....
την ποιότητα του καυσίμου,
ΜΥΘΟΣ!
και το αρχικό κόστος κτήσης,
Όντως είχε +3000€..
αν δεν κάνεις καμια 20000 χλμ το χρόνο τουλάχιστον, μόνο επειδή το γουστάρεις θα το πάρεις, όχι για λόγους οικονομίας...
Δεν πρόκειται να κάνω τόσα, είναι απόλαυση όμως να το οδηγάς.....
-
Μια μέση τιμή 13 λεπτά παραπάνω (εν τω μεταξύ εδώ είναι σχεδόν 20) δεν είναι λίγο.
Η τιμή που μου δίνεις είναι ενδεικτική.
Αν πχ πας σε audi,
2.0 TFSi(200hp) 41.800,00 €
2.5 TDI(163hp) 47.700,00 €
3.0 TDI quattro(204hp) 54.400,00 € (αντίστοιχη ιπποδύναμη)Βάλε και τα ασφάλιστρα και τα τέλη κι έχεις μια καλή εικόνα.
Περί ποιότητας καυσίμου, όταν η τρόμπα υψηλής είναι η πιο συχνή βλάβη που βγάζουν εδώ τα ταξί και στο εξωτερικό δεν την ξέρουν αυτή την βλάβη, επέτρεψέ μου να διαφωνώ
Τα γούστα είναι άλλο πράγμα, εκεί δεν υπεισέρχεται αντικειμενικός παράγοντας. εσένα σου αρέσει να αλλάζεις ταχύτητες στις 1000 εμένα στις 10.000
Αν μιλάς οικονομοτεχνικά όμως, δεν υπάρχει ναι μεν αλλά. Ή συμφέρει ή όχι
Και για την πλειοψηφία των οδηγών στην ελλάδα δεν συμφέρει, ΙΜΗΟ
-
Μια μέση τιμή 13 λεπτά παραπάνω (εν τω μεταξύ εδώ είναι σχεδόν 20) δεν είναι λίγο.Η τιμή που μου δίνεις είναι ενδεικτική.
Αν πχ πας σε audi,
2.0 TFSi(200hp) 41.800,00 €
2.5 TDI(163hp) 47.700,00 €
3.0 TDI quattro(204hp) 54.400,00 € (αντίστοιχη ιπποδύναμη)Βάλε και τα ασφάλιστρα και τα τέλη κι έχεις μια καλή εικόνα.
Περί ποιότητας καυσίμου, όταν η τρόμπα υψηλής είναι η πιο συχνή βλάβη που βγάζουν εδώ τα ταξί και στο εξωτερικό δεν την ξέρουν αυτή την βλάβη, επέτρεψέ μου να διαφωνώ
Τα γούστα είναι άλλο πράγμα, εκεί δεν υπεισέρχεται αντικειμενικός παράγοντας. εσένα σου αρέσει να αλλάζεις ταχύτητες στις 1000 εμένα στις 10.000
Αν μιλάς οικονομοτεχνικά όμως, δεν υπάρχει ναι μεν αλλά. Ή συμφέρει ή όχι
Και για την πλειοψηφία των οδηγών στην ελλάδα δεν συμφέρει, ΙΜΗΟ
Τα 10 λεπτά παραπάνω πετρέλαιο υπερκαλύπτονται από τη μειωμένη κατανάλωση....
Η τιμές ήταν για BMW 320i & 320d και αγορά από εδώ......
Ασφάλιστρα & Τέλη Κυκλοφορίας είναι τα ίδια, εάν όμως στο μέλλον τα Τέλη Κυκλοφορίας καθοριστούν με βάση τις εκπομπές ρύπων, τότε θα έχουμε χαρές και πανηγύρια....
Αυτό με τις τρόμπες πετρελαίου ίσχυε για παλαιότερους κινητήρες, τουλάχιστον στην πόλη μου ρώτησα 15 ταξιτζήδες και δεν είχε κανένας πρόβλημα ποτέ - με καινούργιο αυτ/το κι όλας - τα τελευταία 2 έτη, έβαζαν δε από 2-3 συγκεκριμένους πρατηριούχους μόνο.....
Κι αυτή η ροπή είναι κόλαση φίλε, σκέτο ναρκωτικό.....
Γούστα my friend...
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Πολύ μεγάλη διαφορά. Δύσκολα θα πάρω νέο αμάξι βενζίνη...Είναι από Γερμανία όντως, από το καλοκαίρι φέτος.....ποιά Mercedes ήταν?
Μάριε ήταν μια μερτσέντες C Klasse, 200CDI .
Βύθιζα το πόδι στην 4η και με 80 χαω το αμάξι από τις 2.000 σαλ εκτινασσόταν!!!Για να μην πω ότι με την 6η στα 120 χαω είχα πολύ ικανοποιητική ώθηση, εκεί που με βενζίνη μετράς προβατάκια στη σειρά για να ανέβουν τα χιλιόμετρα
Εδώ στη Γερμανία, το ντίζελ είναι πολύ φθηνότερο, γύρω στα 10 λεπτά... στην Ελλάδα γιατί είναι ακριβότερο? Δεν το καταλαβαίνω αυτό.
-
Μάριε ήταν μια μερτσέντες C Klasse, 200CDI .
Βύθιζα το πόδι στην 4η και με 80 χαω το αμάξι από τις 2.000 σαλ εκτινασσόταν!!!Για να μην πω ότι με την 6η στα 120 χαω είχα πολύ ικανοποιητική ώθηση, εκεί που με βενζίνη μετράς προβατάκια στη σειρά για να ανέβουν τα χιλιόμετρα
Εδώ στη Γερμανία, το ντίζελ είναι πολύ φθηνότερο, γύρω στα 10 λεπτά... στην Ελλάδα γιατί είναι ακριβότερο? Δεν το καταλαβαίνω αυτό.
Το έχω οδηγήσει αυτό σε τεστ, ήταν υποψήφιο για αγορά μαζί με το Α4 και το υπάρχον BMW μου, τελικά ξέρεις που κατέληξα.......το δε C200 CDI κόστιζε και 1000€ λιγότερο αλλά δεν το πήρα λόγω ηλικίας μου & επιδόσεων-συμπεριφοράς στο δρόμο...
Κάποιο λάθος κάνεις, το diesel είναι ακριβότερο εδώ κατά 5 cents ....
-
Γι αυτό τον λόγο εξειδικευεις, απλά αυτό που λέω και δεν δέχομαι είναι ότι το ντίζελ είναι πανάκεια.
ασφάλιστρα και τέλη κυκλοφορίας είναι ίδια εφόσον μιλάς για τα ίδια κυβικά (αυτό εννοούσα)
Αν ρίξεις μια ματιά στο gasprice, θα δείς ότι δεν είναι 10 λεπτά η διαφορά είναι μάλλον παραπάνω
έτσι με μία κατανάλωση 6 λίτρα στα 100 και κόστος 0.95 έχεις 5.7 €/100χλμ
με 8 λίτρα στα 100 για την βενζίνα και τιμή λίτρου 0.8 έχεις 6,4 €/100χλμμε 10.000 χλμ το χρόνο έχεις σώσει κάτι παραπάνω από 100 €.
Εσύ είσαι ναρκωμένος με το ντίζελ το ξέρουμε
-
Και εγώ Παναγιώτη είμαι πολύ φλώρος...
δεν αντέχω να ακούω τον κινητήρα να πηγαίνει κόφτες, για πολλούς λόγους...
πχ νομίζω πως αν αλλάζω πάντα κόφτες θα καίει μετά λάδια, θα σπάσει, καταναλώνει πολύ βενζίνη (και μου ρίχνει μετά παντόφλες η τσέπη μου ), το θεωρώ υπερβολή μιας και η βέλτιστη ροπή στα βενζινοκίνητα είναι πχ στις 4.500 και όχι στις 6.5000, οπότε λογικά καλό είναι να πας μέχρι 5.500-6.000 στροφές και να μην ακουμπήσεις 6.500-7.000 σαλ.
Δεν ξέρω, είμαι και λίγο φλώρος και πατάω κόφτες μόνο όταν νευριάζω ή κάτι με τρώει μέσα μου.
Κατά τα άλλα είμαι ένας κλασικός οδηγός φτιαγμένος για ντίζελ αμάξια
Να πω πάντως πως η ροπή που αναφέρει ο Μάριος είναι πολύ γλυκό πράγμα Βγαίνει χωρίς να χρειαστεί να αλλάξεις ταχύτητα και αυτό είναι που μου αρέσει... Βυθίζεις το γκάζι με 5η και εκεί που πάει με 2.000 σαλ σου δίνει αυτό που θες σαν καλή οικοδεσπότισσα -
Μάριε ίσως να κάνω λάθος... Με 3 διαφορετικές βενζίνες και το ντίζελ που έχουν εδώ μπορεί να τα μπέρδεψα...
Πάντως θυμάμαι που στην Ολλανδία το ντίζελ ήταν κατά 10 λεπτά φθηνότερο, γύρω στα 0,95 cents ήταν. Αφού φούλαρα μόλις πέρασα τα σύνορα, και αισθανόμουν κορόιδο...ΥΓ: Μπορεί να ξέρεις καλύτερα, μιας και βάζεις συχνότερα ντίζελ από εμένα, όμως σε αυτό το site μου βγάζει πως το ντίζελ είναι φθηνότερο στη Γερμανία. Δεν ξέρω, τί να πω...
-
Καλά εσείς οι δυό είστε ναρκωμένοι
Το ντίζελ στην ολλανδία είναι φτηνότερο, αυτό είναι σίγουρο, στην γερμανία δεν θυμάμαι, νομίζω λίγο ακριβότερο.Παλιά εδώ ήταν αρκετά φτηνότερο, αλλά πλέον έχουν αυξήσει αρκετά τους φόρους για να το φέρουν κοντά
-
Mπορεί να κάνω λάθος για τις τιμές μιας κι εγώ δεν πληρώνω κανονικά (και γι'αυτό δεν κοιτάζω τιμές ποτέ) ............'φουλάρω με ειδικό τρόπο'
-
Mπορεί να κάνω λάθος για τις τιμές μιας κι εγώ δεν πληρώνω κανονικά (και γι'αυτό δεν κοιτάζω τιμές ποτέ) ............'φουλάρω με ειδικό τρόπο'δεν ξέρω αν σε πιάνω, όμως πρέπει να είσαι πολύ μπροστά αφού φουλάρεις έτσι...
-
Mπορεί να κάνω λάθος για τις τιμές μιας κι εγώ δεν πληρώνω κανονικά (και γι'αυτό δεν κοιτάζω τιμές ποτέ) ............'φουλάρω με ειδικό τρόπο'
δεν ξέρω αν σε πιάνω, όμως πρέπει να είσαι πολύ μπροστά αφού φουλάρεις έτσι...
Για πες τι έπιασες??
-
Για πες τι έπιασες??
μα είπα, δεν μπορώ να καταλάβω, αλλά μάλλον θα έχεις βρει κανένα βενζινάδικο με πολύ φθηνές τιμές ή θα ξεχνάς πότε φουλάρεις
-
Για πες τι έπιασες??
μα είπα, δεν μπορώ να καταλάβω, αλλά μάλλον θα έχεις βρει κανένα βενζινάδικο με πολύ φθηνές τιμές ή θα ξεχνάς πότε φουλάρεις
Έχεις pm....
-
Καλά εσείς οι δυό είστε ναρκωμένοι
Το ντίζελ στην ολλανδία είναι φτηνότερο, αυτό είναι σίγουρο, στην γερμανία δεν θυμάμαι, νομίζω λίγο ακριβότερο.Παλιά εδώ ήταν αρκετά φτηνότερο, αλλά πλέον έχουν αυξήσει αρκετά τους φόρους για να το φέρουν κοντά
είμαστε, είμαστε...
μα γιατί να το κρύψομεν άλλωστε...??? -
Δοκίμασα πάλι να βάλω 95άρα (για... 3η φορά ) δελεασμένος από την διαφορά τιμής (18.5 λεπτά στο λίτρο ε δεν είναι και λίγο) μήπως και πειστώ ότι δεν αξίζει να πετάω λεφτά στις 100άρες.
Ε σιγουρεύτηκα ότι με 95άρα δεν είναι το ίδιο πρόθυμη η μηχανή (θέλει σίγουρα παραπάνω βύθισμα στο γκάζι για να 'δώσει') και καίει ελαφρώς περισσότερο
period.
-
να την συνηθίσεις καθώς πουλάνε ακόμη 100αρα με τιμες καλοκαιριού....
Δες τη λεωφ αλεξάνδρας τιμές... στο gasprice..... ή στο autotetarti....
ψαχνουν για μαλάκες... -
Σήμερα πήγα στη Βασιλίτσα στο χιονοδρομικό...
Η απόσταση περίπου 200χλμ (395 πηγαινελα) (80 χιλ ισιάδι και τα υπόλοιπα στροφές)
Πηγαίνοντας έκαψε 8 λιτ/100, στο γυρισμό 5,6!!! καταραμένη ανηφόρα
Η πλάκα είναι οτι στο γυρισμό έκανα και σημαντικά λιγότερη ώρα... -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Σήμερα πήγα στη Βασιλίτσα στο χιονοδρομικό...
Η απόσταση περίπου 200χλμ (395 πηγαινελα) (80 χιλ ισιάδι και τα υπόλοιπα στροφές)
Πηγαίνοντας έκαψε 8 λιτ/100, στο γυρισμό 5,6!!! καταραμένη ανηφόρα
Η πλάκα είναι οτι στο γυρισμό έκανα και σημαντικά λιγότερη ώρα...Στο γυρισμό φαντάζομαι το πήγαινες χαλαρά με ταχύτητα κάτω για φρένο στην κατηφόρα?
Στο πήγαινε, το πάτησες? Φορτωμένος?
Έρευνα Κατανάλωσης