-
Κι εγώ το έχω δοκιμάσει, η κατανάλωση πέφτει αισθητά ήδη σε μια σχετικά ασφαλή απόσταση, εντυπωσιακά δε όταν πλησιάζεις πιο κοντά. Είναι όμως επικίνδυνο.
Πέφτει επίσης και με slip-streaming σε προπορευόμενο αυτοκίνητο αλλά αυτό είναι εξίσου επικίνδυνο..
-
γιατί δεν πετάτε και έναν γάτζο?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
γιατί δεν πετάτε και έναν γάτζο?εχω την εντύπωση οτι απαγορευεται (γιατί ομως?)
-
μάλλον μπορεί να χαλάσει το χρώμα... δε βλέπω αλλο λόγο
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
μάλλον μπορεί να χαλάσει το χρώμα... δε βλέπω αλλο λόγοπφφ φτηνες δικαιολογιες.
εγω θα το δοκιμασω αυριο κιολας.
ασε που το φθαρμένο χρωμα δινει μια αισθηση βετερινάδας στο αμαξι (σαν τις ουλές στον αντρα) -
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
ασε που το φθαρμένο χρωμα δινει μια αισθηση βετερινάδας στο αμαξι (σαν τις ουλές στον αντρα)
+1
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
μάλλον μπορεί να χαλάσει το χρώμα... δε βλέπω αλλο λόγο
πφφ φτηνες δικαιολογιες.
εγω θα το δοκιμασω αυριο κιολας.
ασε που το φθαρμένο χρωμα δινει μια αισθηση βετερινάδας στο αμαξι (σαν τις ουλές στον αντρα)α) Δεν είχα γάντζο πρόχειρο. Πήγα για να φύγω κατά τις 10-11 το βράδυ, οπότε βρίσκω ένα συγκεκριμένο ανοιχτό στη Βέροια, αλλά πήγαμε και μια μεγαλούτσικη βόλτα, καθυστερήσαμε και κάπου αλλού στην πορεία (γυναίκες...) οπότε άναψε το λαμπάκι. Γι' αυτό πια μένουμε μαζί...
β) Ήταν βράδυ και δεν μπορούσα να σημαδέψω καλά...
γ) Δεν το σκέφτηκα...
δ) Πάω ν' αγοράσω έναν γάντζο να τον έχω...
ε) Το αμάξι μου δεν χρειάζεται γρατζουνιές για να δείξει βετεράνικο... Έχει φροντίσει αυτός που μου έκανε τη λακούβα στο πίσω φτερό ένα πρωινό στην πιλοτή και ακόμα δεν ξέρω ποιος κερατάς είναι! Και το χειρότερο είναι ότι δεν βρίσκω κανέναν καλό άνθρωπο να με χτυπήσει λίγο στο ίδιο σημείο για να μου το πληρώσει η ασφάλειά του...
στ) >
1+
Για φθαρμένο μιλάμε όχι για ροζ που έχει ξεπλυθεί στη βροχή...
-
Με 206 1,1 φίλος είχε κάνει κι αυτός πάνω από 800χλμ με ταξίδι φορτωμένο και με ανηφόρες κατηφόρες.
-
Golf TSI (κλασσικά ) κατά 90% αναμένο aircondition με 22 λίτρα βενζίνης έκανε 247 χιλιόμετρα χωρίς συντηρητική οδήγηση (συγκεκριμένα δοκίμασα να κρατάω τις στροφές σχετικά ψηλά στις 2.800-3.000 για να είμαι στη μέγιστη ροπή και φαίνεται να δούλεψε καλά) σε συνθήκες πόλης αλλά όχι τίγκα πήξιμο κέντρο κλπ, νότια προάστια κυρίως.
~8.8-8.9 λίτρα /100 χλμ δηλαδή.
Το σημαντικό είναι ότι αυτή η κατανάλωση έγινε με 95άρα -
Καίει πολύ παραπάνω στις 2800-3000 απ' ότι στις 2000 ακόμα και σε ψιλοανηφορικά κομμάτια αν συμπεριφέρεται όπως ο 1.8 Τ.
Στο Α3 του Κάβουρα που έχει DSG παρατηρήσαμε ότι ενώ κράταγε τις στροφές στις 1800-2000 σαλ και μας έδινε την εντύπωση ότι πιέζεται στις ανηφόρες κατεβάζοντας ταχύτητα και πηγαίνοντας με 2300-2500 σαλ έκαιγε 1-2 λίτρα περισσότερα. -
Παρατήρησα ότι από τότε που από 100άρα,βάζω 95άρα, μειωθηκε η κατανάλωσή μου, κατά, περίπου, 1 λιτ/100 χλμ!
Τώρα κοιτάω αν αυτό οφείλεται στην μείωση της κίνησης, λόγω καλοκαιριού, ή είναι, όντως, λόγω της βενζίνης και του παλιού μου κινητήρα που δεν χρειάζεται τα επιπλέον οκτάνια..
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Καίει πολύ παραπάνω στις 2800-3000 απ' ότι στις 2000 ακόμα και σε ψιλοανηφορικά κομμάτια αν συμπεριφέρεται όπως ο 1.8 Τ.
Στο Α3 του Κάβουρα που έχει DSG παρατηρήσαμε ότι ενώ κράταγε τις στροφές στις 1800-2000 σαλ και μας έδινε την εντύπωση ότι πιέζεται στις ανηφόρες κατεβάζοντας ταχύτητα και πηγαίνοντας με 2300-2500 σαλ έκαιγε 1-2 λίτρα περισσότερα.Το ξέρω ότι πιθανώς να καίει λιγότερο έτσι αλλά το λυπάμαι να το ζορίζω Νιώθεις τον κινητήρα να τρέμει όταν πατάς γκάζι σε ανηφόρα με 4η και 2000 στροφές κι ας είναι 1-2 λίτρα κάτω η κατανάλωση. Σχεδόν πάντα κατεβάζω ταχύτητα πριν κάθε τέτοια κατάσταση κι ας ξέρω ότι μπορεί να τη βγάλει άνετα με μία σχέση πάνω! Αυτή τη φορά αυτό που δοκίμασα ήταν αντί να προχωράω με μια σχέση πάνω και να κατεβάζω για να μην το ζορίσω, πήγαινα γενικώς με ~3000 στροφές ώστε να μη χρειαστώ πουθενά κατέβασμα. Κι έτσι από ότι βλέπω έκαψε λιγότερο! Ίσως να έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διακύμανση στις στροφές του κινητήρα;
-
-
Φρέσκα κουλούρια...
Στη πόλη μέτρησα 6.8 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα. Πάντως οι συνθήκες ήταν πιο ευνοϊκές από ότι πέρυσι.
Σε ταξίδι στο Βόλο. Συνολική κατανάλωση περί τα 5.1~5.2 λίτρα. Κίνηση στο Πήλειο 5.4 λίτρα. Αυτοκινητόδρομος για ταξίδι προς Πήλειο 5.1 λίτρα. Ταχύτητες αυτοκινητόδρομου περί τα 100 km/h (από 90~100) με CC.
Στο ταξίδι στο Πήλειο. Ελάχιστη μέτρηση (BC) τα 3.8 λίτρα / 100 για μία διαδρομή (σε καροτσάκι mode) πίσω από αυτοκινούμενο τροχόσπιτο. Συνολική απόσταση 22 χιλιόμετρα. Μέγιστη μέτρηση. όταν με κλιματισμό στο full περίμενα 15 λεπτά για να ανοίξει ο δρόμος λόγω έργων (από Βυζίτσα προς Αγ. Ιωάννη).
Σήμερα επιστροφή. Στο BC από Άφησσο ως Καμένα Βούρλα μέτρησα 4.8 λίτρα / 100 (BC). Στο σύνολο πάντως ως και την Αθήνα μέτρησα 5.1 λίτρα / 100 (BC) λόγω ενός μικρού μποτιλιαρίσματος στην Κηφησίας. Ταχύτητες ως άνω.
HONDA CIVIC IMA II
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Μέγιστη μέτρηση. όταν με κλιματισμό στο full περίμενα 15 λεπτά για να ανοίξει ο δρόμος λόγω έργων (από Βυζίτσα προς Αγ. Ιωάννη).Θα μπορούσε να είχες μηδενική κατανάλωση αν έσβηνες τον κλιματισμό.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μέγιστη μέτρηση. όταν με κλιματισμό στο full περίμενα 15 λεπτά για να ανοίξει ο δρόμος λόγω έργων (από Βυζίτσα προς Αγ. Ιωάννη).
Θα μπορούσε να είχες μηδενική κατανάλωση αν έσβηνες τον κλιματισμό.
Με τα πεθερικά στο αυτοκίνητο λίγο δύσκολο....
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Στο Α3 του Κάβουρα που έχει DSG παρατηρήσαμε ότι ενώ κράταγε τις στροφές στις 1800-2000 σαλ και μας έδινε την εντύπωση ότι πιέζεται στις ανηφόρες κατεβάζοντας ταχύτητα και πηγαίνοντας με 2300-2500 σαλ έκαιγε 1-2 λίτρα περισσότερα.Το ξέρω ότι πιθανώς να καίει λιγότερο έτσι αλλά το λυπάμαι να το ζορίζω Νιώθεις τον κινητήρα να τρέμει όταν πατάς γκάζι σε ανηφόρα με 4η και 2000 στροφές κι ας είναι 1-2 λίτρα κάτω η κατανάλωση. Σχεδόν πάντα κατεβάζω ταχύτητα πριν κάθε τέτοια κατάσταση κι ας ξέρω ότι μπορεί να τη βγάλει άνετα με μία σχέση πάνω! Αυτή τη φορά αυτό που δοκίμασα ήταν αντί να προχωράω με μια σχέση πάνω και να κατεβάζω για να μην το ζορίσω, πήγαινα γενικώς με ~3000 στροφές ώστε να μη χρειαστώ πουθενά κατέβασμα. Κι έτσι από ότι βλέπω έκαψε λιγότερο! Ίσως να έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διακύμανση στις στροφές του κινητήρα;
Στην περίπτωσή σου, πιθανώς να καις λιγότερο στις ~3000σαλ. γιατί εκεί έχει πλέον απεμπλακεί ο κομπρέσσορας ο οποίος 'τρώει' πολύ καύσιμο, πολύ περισσότερο από το τούρμπο!
-
τρελή κίνηση με AC ανοιχτό και μερικές περιαστικές μετακινήσεις 8/100
(corolla 1.3) -
Αθήνα - Λουτράκι και με επιστροφή (~160 χιλιόμετρα) μέση κατανάλωση 4.9 λιτρα/100km (BC). Συνθήκες ομαλής ροής, με ταχύτητες στα 90~100 χιλιόμετρα την ώρα με τους γονείς μέσα στο όχημα (τους πάρκαρα για καλοκαιρινές διακοπές) που σημαίνει και πλήρες φορτίο (μάλλον υπέρβαροι είμασταν αλλά αυτό δεν το λέμε...). Επιστροφή λίγο πιο αλέγρα με ταχύτητες στα ~100 km/h και πάλι ομαλή ροή.
Στα 63 χιλιόμετρα εντός πόλης που στο μεσοδιάστημα είχα γράψει Παρασκευή Σάββατο και το πρωϊνό της Κυριακής (ως να φορτώσω τους γονείς) η μέση κατανάλωση ήταν 6.6 λίτρα/100. (BC).
Οι τιμές Βενζίνης που είδα κατά μήκος της διαδρομής, ήταν 1.18~1.20 στην Καβάλας, περί τα 1.20~1.22 στα Διυληστήρια και στο Λουτράκι είδα από 1.229 ως και 1.40!! σε μία BP (κλέφτης). Οι τιμές αυτές αφορούν την απλή αμόλυβδη. Το diesel περί τα 10~12 λεπτά ακριβότερα, η παλαιά Super περί τα 7~9 λεπτά πιο ακριβά και η 100άρες από 10 ως 16 λεπτά πιο ακριβά σε σχέση πάντα με την απλή αμόλυβδη.
Ταπεινή μου άποψη αν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας δούμε τιμές στο πετρέλαιο κάτω από τα 120 $ το βαρέλι τότε το σεμνό παιγνιδάκι των κερδοσκόπων μάλλον στη φάση αυτή ξεφουσκώνει (άλλωστε ακόμα και οι Αμερικάνοι δεν αγοράζουν βενζίνη) και είναι ώρα οι τιμές να επιστρέψουν σε πιο φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι περί των πρώτων ημερών του Αυγούστου ίσως να δούμε τιμές που να πέφτον και κάτω από το 1.12~1.15 το λίτρο αν και εφόσον δεν αρχίσουν οι γνωστές δικαιολογίες των Βενζινοπωλών. Η μείωση αυτή είναι σημαντική καθώς σημαίνει ότι πρακτικά θα αντισταθμιστούν οι αυξήσεις της ΔΕΗ οπότε και αναμένεται ο πληθωρισμός να παραμείνει στα ίδια με του Ιουνίου επίπεδα.
Και μιά και μιλάμε για λατρευτή κατηγορία των ασχολούμενων με την εμπορία υγρών καυσίμων. Τα έσοδα για τον Ιούνιο και Μάιο στον ΕΦΚ του diesel ήταν αυξημένα κατά 30% περίπου. Αυτό σημαίνει, μετά την αφαίρεση της αύξησης του ΕΦΚ (10% σε δύο δόσεις), ότι εκτελωνίστηκε ως πετρέλαιο κίνησης +20% περίπου από πέρυσι. Καθώς βέβαια δεν άλλαξε σημαντικά η κατανομή των οχημάτων και χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη και την ύφεση στην οικοδομική δραστηριότητα (που κινείται με πετρέλαιο κίνησης), ο Ηφαίστος πρέπει να περιόρισε λίγο το πολύ μεγάλο πρόβλημα της λαθρεμπορίας των καυσίμων. Αυτό βέβαια ούτε στα ψιλά των εφημεριδών δεν γράφτηκε καθώς ενδιαφέρουν πιο πολύ οι μίζες των 100 εκατ. ευρώ σε 10 χρόνια της Siemens και όχι τα 700~1000 εκατ ευρώ που χάνονται κάθε χρόνο λόγω της λαθρεμπορίας των καυσίμων. Και πολιτικά είναι μείζον θέμα οι μίζες. Η Λαθρεμπορία καυσίμων όμως πονά πολύ περισσότερο την Ελλάδα.
-
Πήγαινε έλα Αθήνα -Ναύπακτος και οι διαδρομές μας εκεί για δέκα μέρες μέση κατανάλωση 5.7 λτ/100χλμ .Μάλιστα αρκετά από τα χιλιόμετερα τα έγραψε η γυναίκα μου τογιότα γιάρις 1.3 του 2002 με κλιματισμό στο φουλ
Έρευνα Κατανάλωσης