-
Περυσι αγορασα το Opel vectra.
Μου ειπαν οτι χρειαζεται αλλαγη λαδιων στα 30000χλμ. Τοτε, θα γινει και το πρωτο service.
Αυτες ειναι οι επισημες οδηγιες του κατασκευαστη. Κι ειναι αληθεια οτι ειναι απο τα πραγματα που ειχα εκτιμησει θετικα κατα την αγορα του(το αραιο service=λιγοτερες επαφες με το service και λιγοτερα χρηματα), διοτι παλια ειχα citroen xsara και ηθελε αναγκαστικα αλλαγη λαδιών καθε 10000χλμ και service καθε 10000χλμ.
Τελικα με το Opel μου να ακολουθησω τις οδηγιες του κατασκευαστή και να το παω για service και αλλαγη λαδιων στα 30000χλμ? Και κατι αλλο: λαδια βαζει κανεις οπουδηποτε ή στο επισημο service μπορουν να ριξουν επιπλεον και μια ματια στα της μηχανης κλπ? -
Μου ειπαν οτι χρειαζεται αλλαγη λαδιων στα 30000χλμ. Τοτε, θα γινει και το πρωτο service.
Αυτες ειναι οι επισημες οδηγιες του κατασκευαστη. Κι ειναι αληθεια οτι ειναι απο τα πραγματα που ειχα εκτιμησει θετικα κατα την αγορα του(το αραιο service=λιγοτερες επαφες με το service και λιγοτερα χρηματα), διοτι παλια ειχα citroen xsara και ηθελε αναγκαστικα αλλαγη λαδιών καθε 10000χλμ και service καθε 10000χλμ.
Τελικα με το Opel μου να ακολουθησω τις οδηγιες του κατασκευαστή και να το παω για service και αλλαγη λαδιων στα 30000χλμ? Και κατι αλλο: λαδια βαζει κανεις οπουδηποτε ή στο επισημο service μπορουν να ριξουν επιπλεον και μια ματια στα της μηχανης κλπ? -
800 θεματα για τα λαδια,σηριαλ το καναμε..........
Διαβαστε ρε παιδια και λιγο,τα ιδια και τα ιδια λεμε
-
ΙΒΤL
-
Ας πάει στο Opel Forum.
Πάντως (ξανα)γράφω ότι 30.000 χλμ ή 2 έτη ή όταν βγει η ένδειξη στο ταμπλό είναι η κανονική πολιτική της εταιρείας που ακολουθούν οι εδώ αντιπροσωπείες (σε αντίθεση με άλλους που λένε για ελληνικούς καιρούς και αραβικές νύχτες). Πήγαινε εκεί, καμιά 50ριά ευρώ θα σου κοστίσει με το φίλτρο.
Από την άλλη δεν βλάπτει να τ' αλλάζεις συχνότερα, πχ στις 15-20 χιλιάδες χλμ. Εγώ το προτίμησα γιατί μου φάνηκαν πολλά τα 30.000, κακό δεν κάνει - ακριβό δεν είναι. -
Αν δεν συμπληρώνεις λάδι κάθε 2.000 χλμ να τα αλλάξεις στις 10.000 χλμ.
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
800 θεματα για τα λαδια,σηριαλ το καναμε..........Διαβαστε ρε παιδια και λιγο,τα ιδια και τα ιδια λεμε
Συμφωνώ και θα παροτρύνω τον karib να διαβάσει το τόπικ 'Περι λιπαντικών γενικώς' όπως και το 'Λαδια Συνθετικά (0/5)-40W' για να καταλάβει αυτό που θα του πω:
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΣΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΗΡΕΙΣ ΤΑ SERVICE ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ.
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ SERVICE ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΝΩΡΙΤΕΡΑ (ανάλογα με τον τρόπο-συνθήκες οδήγησης και την ποιότητα του λιπαντικού).Τα λιπαντικά (και το καύσιμο) είναι το κλειδί της μακροζωίας του κινητήρα.
-
Και το δικό μου κορσακι καθε 30.000 λεει, αλλά σε καμια περιπτωση δεν το αφηνω τόσο. τα αλλαζω καθε 7,500κμ διοτι εχει και πολλες ώρες στην πόλη που σημαίνει οτι το μοτερ δουλευει χωρίς να γράφονται χιλιόμετρα!
-
Ακολούθησε αυτά που σου λέει ο κατασκευαστής
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Και το δικό μου κορσακι καθε 30.000 λεει, αλλά σε καμια περιπτωση δεν το αφηνω τόσο. τα αλλαζω καθε 7,500κμ διοτι εχει και πολλες ώρες στην πόλη που σημαίνει οτι το μοτερ δουλευει χωρίς να γράφονται χιλιόμετρα!Καλά, εσύ το παρακάνεις.
-
Opel forum: http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=6826
Περί λιπαντικών: http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=550[moderator]
Περί service, λαδιών