-
Φαντάζομαι πως ο Ηλίας εννοεί ότι αν αγοράσεις από εδώ θα στηρίξεις αυτόν που κάποια στιγμή θα έρθει να αγοράσει και από εσένα είτε προϊόντα είτε υπηρεσίες. Απλά έχουμε αγανακτίσει οι περισσότεροι από εμάς τόσο πολύ με αυτά που βλέπουμε (ακρίβεια, παπαδαριό, κλέφτες πολιτικοί) που από αντίδραση πολλοί λένε δεν παίρνω τπτ από εδώ προτιμώ έξω. Εκτός και αν η διαφορά είναι τρελή οπότε το έξω είναι μονόδρομος.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μόνη αντιμετώπιση είναι να μένεις πιστός σε ένα μαγαζί που αποδεδειγμένα είναι σωστός. Ωστε να ανταμοιβεις την τιμιότητά του.
Αλλη παπαριά ολκής....!!!! ΡΕ, ΟΠΟΥ ΒΡΩ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ...!!!! Και στη Ζιμπάμουε να ΄ναι, αρκεί να αποκτήσω το σουπερντουπερουαου δεκαεξακάναλο χομ σίνεμα θίατερ με ντιτζιταλ σαμπγουφερ, κι ας μην εχει ο κώλος μου βρακί να βάλει...!!!
'Να ανταμέιβεις την τιμιότητά του'...!!! To σκατόπ@@#τα που κονομάει τα κέρατά του....!!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aν ξέρεις τι κάνεις, μπουζί/φίλτρο αέρα/φίλτρο καμπίνας τα αλλάζεις σε 30-40 λεπτά με το πάσο σου ένα πρωινό Κυριακής. Εγώ αυτό κάνω. Για τα λάδια, η αντιπροσωπεία καλά είναι: 15 ευρώ για εργατικά αλλαγής λαδιών, φίλτρο και ροδέλα.1 ώρα μαξ.
100 ευρώ την ώρα?! τύφλα να έχουν τα ιδιαίτερα:iconcool:
Ηρεμαααααααα!!!!!!!!!!!!το κατάλαβες, δεν χρειάζεται να απαντήσω, γιατί ιντερνετικές περσόνες είμαστε όλοι.
θα χρησιμοποίησω μια παλιότερη υπογραφή του ililias ' τα προσωπικά μόνο απο κοντά' -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Μόνη αντιμετώπιση είναι να μένεις πιστός σε ένα μαγαζί που αποδεδειγμένα είναι σωστός. Ωστε να ανταμοιβεις την τιμιότητά του.
Αλλη παπαριά ολκής....!!!! ΡΕ, ΟΠΟΥ ΒΡΩ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ...!!!! Και στη Ζιμπάμουε να ΄ναι, αρκεί να αποκτήσω το σουπερντουπερουαου δεκαεξακάναλο χομ σίνεμα θίατερ με ντιτζιταλ σαμπγουφερ, κι ας μην εχει ο κώλος μου βρακί να βάλει...!!!
'Να ανταμέιβεις την τιμιότητά του'...!!! To σκατόπ@@#τα που κονομάει τα κέρατά του....!!
Παπαριά λέω Σπαρτιάτη?!?
Και, ναι. Να ανταμοίβεις. Προφανώς αυτόν που θα έχεις τσεκάρει ότι δεν σε κλέβει.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
όπου εσύ φαίνεται ότι ξέρεις καλά ποιό είναι το 'πρέπον' κέρδος και ποιό το καπέλο που βάζει το '90% εκεί έξω'.
Αλήθεια, δεν ξέρεις που δεν ξέρεις, τουλάχιστον καμιά ιδέα έχεις;
υπόθεση εργασίας
δεν ξέρω τίποτα, δεν έχω καλή/έγκυρη πληροφόρηση και έχω και κακή ικανότητα εκτίμησης
το μόνο που μπορώ να κάνω είναι διαφορική ανάλυση
με βάση αυτή έχω- έκπτωση όταν παώ να φύγω (τι άλλαξε ρε φίλε στο κοστολόγιο σου και στο κέρδος συντήρησης με το που γύρισα 180 μοίρες)
- πιο ακριβές τιμές όλα μαζί (υπηρεσία+υλικά πχ μπουζί και τοποθέτηση ή μπογιά και βάψιμο θυμάσαι Kouk?) απο οτι ξεχωριστά. λέει ο άλλος βρήκαμε το κορόιδο που θα μας πληρώσει ή που καίγεται και το βαράμε στο κεφάλι
πως λοιπόν μου λες οτι είμαι λάθος? πως να δικαιολογήσω τη τιμή που μου χρεώνουν όταν ακυρώνονται μόνοι τους?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
αστεία? μήπως θες να μπεις στο κόπο να επιχειρηματολογήσεις κιόλας?τιμή που πρέπει... που είναι το παράξενο
κόστος αγοράς+ κέρδος=τιμή που πρέπει
κόστος αγοράς + καπέλο που νομίζω οτι μπορώ να σου φορέσω= τιμή που δίνει το 90% εκεί έξωΑν ηταν τόσο ευκολη η κοστολόγηση όσο την παρουσιάζεις φίλε wannabe.....!!!
Παπαριά λέω Σπαρτιάτη?!?
Και, ναι. Να ανταμοίβεις. Προφανώς αυτόν που θα έχεις τσεκάρει ότι δεν σε κλέβει.
Μωρε έτσι είναι αγαπητέ (και το εννοώ αυτό) kouk, αλλα αυτά που λες εσυ κι ο Ηλίας είναι ψιλάααααα γράμματα για τον Ελληνάρα, για τον οποίο μια θεσούλα των 900 Ευρώ στο Δημόσιο έχει καταντήσει να αποτελεί ονείρωξη...!!!
-
η πλάκα είναι ότι ξαφνικά βλέπω διαφημίσεις στην τηλεόραση για τα ΕΛΤΑ. Ποιος ο λόγος ένας θεός ξέρει...
-
Οταν κάποιος πουλάει ακριβά, δεν σημαίνει πάντα πως βγάζει τα άντερα του. Για
την ακρίβεια μπορεί να βγάζει λιγότερα κι απο αυτόν που πουλάει φθηνά.
Ο μπακάλης(για παράδειγμα, αν και κολάει για κάθε μικρή επιχείρηση) δεν μπορεί να αγοράσει το ίδιο φθηνά με το σμ γιατί
α. δεν αγοράζει ποσότητα ώστε να πάρει ποσοτικές εκπτώσεις
β. δεν έχει την δυνατότητα ενδεχομένως να αγοράσει απ ευθείας απο εργοστάσιο, αλλα είναι υποχρεωμένος να ψωνίσει απο μεσάζοντα.
γ. έχει λειτουργικά έξοδα πολλαπλάσια.
δ. φορολογείται απίστευτα περισσότερο λόγω εταιρική μορφής.
ε. δεν έχει την απαραίτητη οργάνωση για να κάνει καλή έρευνα αγοράς.
κλπ κλπ κλπ.Τώρα πως ο καθένας θα αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση ως καταναλωτής είναι πρόβλημά του.
Αν πουμε στ @@ εμείς θα ψωνίσουμε το φθηνότερο στέλνουμε στον πάτο τις μικρές επιχειρήσεις και την σφαίρα της απασχόλησης γύρω απ αυτές. Επίσης ρισκάρουμε με την επικράτηση των μεγάλων, την δημιουργία μονοπωλείων που θα μας σκίσουν με τον γνωστό τρόπο όταν έρθει ηώρα.
Αν πουμε στηρίζουμε τον μικρό, θα υποστούμε την αφαίμαξή μας.
Μπρός γκρεμός και πίσω γκρεμός -
Θυμάται κανείς τις αρχές της δεκαετίας του '90?
Είχε έρθει, τότε, το Makro.
Απαίτησε, και πήρε, τρομερές εκπτώσεις. Με ειδικές συσκευασίες. Και 'έσκυψαν' όλοι οι προμηθευτές.
Διαμαρτυρήθηκαν οι μικροί ότι μια τέτοια πολιτική θα τους κλείσει. Τους έγραψαν κανονικά.Ήρθε μετά το Carrefour.
Απαίτησε, και πήρε, τεράστιες εκπτώσεις.
Διαμαρτυρήθηκαν οι μικροί ότι μια τέτοια πολιτική θα τους κλείσει. Τους έγραψαν κανονικά.Το ίδιο έγινε και με τους Βέλγους που πήραν τον ΑΒ.
Μετά πλάκωσε το Lidl.
Και όλα τα μεγάλα Super Market διαμαρτυρήθηκαν ότι χαλάει την αγορά και θα τους κλείσει!!!Μικροί δεν υπήρχαν πιά.
Μετά από λίγο τα βρήκαν τα SM και όλα μέλι γάλα.
Οι προμηθευτές συνεχίζουν να δίνουν τεράστιες εκπτώσεις και να πληρώνονται του Αγίου ανήμερα. Διαμαρτυρόμενοι ότι αντιμετωπίζουν εκβιαστικές πολιτικές!
Ποιός φταίει?
Οι προμηθευτές που δεν συνενοήθηκαν ώστε να τηρήσουν μια ενιαία πολιτική?
Οι καταναλωτές που έτρεξαν στα SM και αγνόησαν τους μικρούς?Όλοι?
Αφήστε τα να πάνε στον διάλο! Μύλος είναι! Και δεν τελειώνει ποτέ.
Α. Και μη μου πει κανείς ότι λέω θεωρίες. Όλα αυτά τα έζησα από μέσα.
-
Ετσι ακριβώς είναι, και υπάρχει και μια παράμετρος που κανείς δεν εξετάζει σοβαρά.
Η απασχόληση απο τις μεγάλες επιχειρήσεις πλήτεται ανελέητα. Οι μεγάλες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν υποπολαπλάσιο ανθρώπινου δυναμικού απο τις μικρές.
Εχω κάνει μελέτη στο παρελθόν, δεν μπορώ να δώσω στοιχεία της δυστυχώς. -
Απλό παράδειγμα μιας κατάστασης των τελευταίων 5 ετών που αφορά την αγορά μουσικών οργάνων και εξοπλισμού στην Ελλάδα:
-ΑΘΛΙΕΣ υπηρεσίες, σεβασμός 0 στον καταναλωτή
-ΤΡΙΣΑΘΛΙΕΣ τιμές
-Ερασιτεχνισμός και διάθεση κοροϊδίας του πελάτη
Αναφέρομαι στο 90% των καταστημάτων του χώρου, πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις.
Μετά ο Έλλην ανακάλυψε το διαδίκτυο και τα καταστήματα από Γερμανία, Γαλλία, κλπ που του πρόσφεραν εκπληκτικές τιμές (ως και 50% μείον σε προιόντα που κοστίζουν 100αδες ευρώ) και καλύτερη εξυπηρέτηση, παρ όλη την απόσταση.Αποτέλεσμα:
Έπεσε τραγικά ο τζίρος τους, αναγκάστηκαν και έριξαν τιμές, βελτίωσαν την παροχή υπηρεσιών. Κάποιοι έκλεισαν. Άνοιξαν άλλοι όμως, νέοι που δε συμπεριφέρονται στον πελάτη σα να ναι ο τσοπάνος από την Άνω Ραχούλα και με τιμές που συμβαδίζουν με τις ευρωπαικές. Και δουλεύουν πολύ, όχι αστεία.Απλό;
-
Οχι και τόσο απλό, Χάρη.
Σε μια εξειδικευμένη αγορά, ναι. Αυτό που περιγράφεις θα συμβεί.
Στην αγορά όμως των αγαθών διατροφής αυτό δεν θα συμβεί.
Τείνουμε να θεωρούμε τα αγαθά που μας πουλάνε, εξ ορισμού, ασφαλή. Άρα ψάχνουμε να βρούμε την χαμηλότερη τιμή.
Η κρίση που περνάμε δεν οδηγεί στην λύση αλλά σε μεγαλύτερη επιπλοκή.
Γιατί μάθαμε να θεωρούμε την ποιότητα δεδομένη. Και έτσι τώρα είμαστε προετοιμασμένοι να δεχθούμε χαμηλότερη ποιότητα, προκειμένου να εξοικονομήσουμε κάποια χρήματα. -
Πως περιμένει κανεις το κατάστημα να έχει τιμές παραπλήσιες με τα e-commerce ;
.το κατάστημα στοκάρει εμπόρευμα
.απασχολεί πωλητές
.έχει πάγια έξοδα, φθορές κλπΑπ την άλλη το κατάστημα θα πρέπει να πληρωθεί την υπηρεσία που προσφέρει.
στο κατάστημα μπορείς να διαλέξεις, να τσεκάρεις, να το πιάσεις αυτό που θα πάρεις,
και ενδεχομένως να ακούσεις μια επαγγελματική συμβουλή.
(Η αν είσαι άτυχος -για να τα λέμε όλα- να παρασυρθείς στον δρόμο που θέλει ο έμπορος, και να τραβάς τα βυζιά σου )ΥΓ. Γιατί Χάρη μου, όταν αγοράσεις κάτι απο το ιντερνετ, δεν θα το ακούσεις αυτό και 10 άλλα,
θα ψωνίσεις τυφλά.
Εκτός κι αν πηγαίνεις στα μαγαζιά (όχι εσύ προσωπικά) ακούς, βλέπεις και μετα ψωνίζεις ιντερνετ.
Αυτό όμως δεν είναι φαίαρ. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
.απασχολεί πωλητές
.έχει πάγια έξοδα, φθορές κλπΑπ την άλλη το κατάστημα θα πρέπει να πληρωθεί την υπηρεσία που προσφέρει.
στο κατάστημα μπορείς να διαλέξεις, να τσεκάρεις, να το πιάσεις αυτό που θα πάρεις,
και ενδεχομένως να ακούσεις μια επαγγελματική συμβουλή.
(Η αν είσαι άτυχος -για να τα λέμε όλα- να παρασυρθείς στον δρόμο που θέλει ο έμπορος, και να τραβάς τα βυζιά σου )Μα πρέπει να το σκεφτόμαστε ότι πληρώνουμε το όλο πακέτο. Και φυσικά είμαστε προετοιμασμένοι να πληρώνουμε ένα λογικό ποσό επιπλέον σε σχέση με τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Η βλακεία/ασχετοσύνη/κοροϊδία είναι μη ανεκτή.
-
το υστερόγραφο Χάρη
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Θυμάται κανείς τις αρχές της δεκαετίας του '90?Είχε έρθει, τότε, το Makro.
Απαίτησε, και πήρε, τρομερές εκπτώσεις. Με ειδικές συσκευασίες. Και 'έσκυψαν' όλοι οι προμηθευτές.
Διαμαρτυρήθηκαν οι μικροί ότι μια τέτοια πολιτική θα τους κλείσει. Τους έγραψαν κανονικά.Ήρθε μετά το Carrefour.
Απαίτησε, και πήρε, τεράστιες εκπτώσεις.
Διαμαρτυρήθηκαν οι μικροί ότι μια τέτοια πολιτική θα τους κλείσει. Τους έγραψαν κανονικά.Το ίδιο έγινε και με τους Βέλγους που πήραν τον ΑΒ.
Μετά πλάκωσε το Lidl.
Και όλα τα μεγάλα Super Market διαμαρτυρήθηκαν ότι χαλάει την αγορά και θα τους κλείσει!!!Μικροί δεν υπήρχαν πιά.
Μετά από λίγο τα βρήκαν τα SM και όλα μέλι γάλα.
Οι προμηθευτές συνεχίζουν να δίνουν τεράστιες εκπτώσεις και να πληρώνονται του Αγίου ανήμερα. Διαμαρτυρόμενοι ότι αντιμετωπίζουν εκβιαστικές πολιτικές!
Ποιός φταίει?
Οι προμηθευτές που δεν συνενοήθηκαν ώστε να τηρήσουν μια ενιαία πολιτική?
Οι καταναλωτές που έτρεξαν στα SM και αγνόησαν τους μικρούς?Όλοι?
Αφήστε τα να πάνε στον διάλο! Μύλος είναι! Και δεν τελειώνει ποτέ.
Α. Και μη μου πει κανείς ότι λέω θεωρίες. Όλα αυτά τα έζησα από μέσα.
και μετά ήρθε το internet,
πουλάει κανείς απο το ιντερνετ όμως?
εκτός απο ηλεκτρονικά Η/Υ κλπ πήγαν τα προγράμματα του Δικτυωθείτε σε λάπτοπ για το σπίτι και τη γκόμενα απο τους μικρούς, σε site της κακιάς ώρας που φτιάχτηκαν μια φορά και αφέθηκαν στη τύχη τους απο τους μικρομεσαίους ?
έκανε κανείς προσπάθεια να βελτιώσει το customer service του αφού δεν μπορούσε τις τιμές του?
πας σε ένα μικρό μαγαζί, ανταλλακτικών έστω, να βρεις κάτι και δεν το έχουν στοκ - δεκτό αλλά δεν έχουν ούτε ένα πρόγραμμα να δουν αν μπορούν να το βρουν πρέπει να πάααααρουν τηλ τα κεντρικά να τους πουν τι θέλουν να το ψάξουν αυτοί να τους πάρουν.... ευχαριστώ έχω φύγει πάω αλλούκαι για να μην νομίζεις οτι τα χώνω μόνο στους μικρούς. πας στο Praktiker και δεν έχει ένα ροπόκλειδο. μπουζόκλειδο έφερε 1 μηνα αφότου έψαχνα. αλλά για μλκιες απο αρωματικα κεριά, κάκιστα τηγάνια μέχρι κινέζικα μηχανάκια είναι μανούλα.
έψαχνα ρακόρ 1/4 ίντας 14mm σπείρωμα δεν είχε κανείς με στέλναν κάπου στη Σπ Πάτση.
πλέον έχουν γίνει όλοι plug n play oriented αλλά θέλουν να αμοίβονται σαν να το εφήυραν και ξεχνούν οτι μπορώ και εγώ να το κάνω plug. (έλλειψη εξειδίκευσης ακριβές generic υπηρεσίες= έλλειμα ανταγωνιστηκότητας της οικονομίας) -
με πρόλαβε ο γιατρός.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
.απασχολεί πωλητές
.έχει πάγια έξοδα, φθορές κλπΓιατί ποιος σου είπε ότι τα online shops δεν διατηρούν στοκ; Πώς το παίρνεις την άλλη μέρα;
Πάγια έξοδα επίσης έχει το online shop. Πρέπει συνέχεια να συντηρείται και να ανανεώνεται το e-μαγαζί. Ισως να μην έχει τα ίδια αλλά έχει.
-
Τα έξοδα ενός e-shop είναι πολύ μικρότερα από τα έξοδα ενός κανονικού καταστήματος, ασυζητητί.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
.απασχολεί πωλητές
.έχει πάγια έξοδα, φθορές κλπΓιατί ποιος σου είπε ότι τα online shops δεν διατηρούν στοκ; Πώς το παίρνεις την άλλη μέρα;
Πάγια έξοδα επίσης έχει το online shop. Πρέπει συνέχεια να συντηρείται και να ανανεώνεται το e-μαγαζί. Ισως να μην έχει τα ίδια αλλά έχει.
Έλα τώρα αφού καταλαβαίνεις. Αναλογικά μιλάμε.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;