-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Μετά απο 5 εργάσιμες(πολλές για Γερμανία αλλά τεσπα) μου έρχεται ειδοποίηση να πάω την επόμενη να το παραλάβω απο το ΕΛΤΑ (φάουλ πρώτο είναι αυτή η στάνταρ διαδικασία για συστημένο? δεν πρέπει τη πρώτη φορά να σου το φέρουν και αν δεν είσαι εκεί να αφήσουν ειδοποίηση? (φάουλ δεύτερο ως προς τις υπηρεσίες που δηλώνει κάποιος οτι είναι σε θέση να προσφέρει και τι τελικά δίνει)Ο ταχυδρόμος δεν είναι υποχρεωμένος (κατά τα λεγόμενα των υπευθύνων των ΕΛΤΑ πάντα) να μεταφέρει μαζί του συστημένα δέματα, παρά μόνον συστημένες επιστολές. Τα συστημένα δέματα ανεξαρτήτως όγκου πρέπει να παραλαμβάνονται από τα ΕΛΤΑ. Μου έχει τύχει, έχω κάνει φασαρία και έχω πάρει αυτή την απάντηση.
Το βρίσκω λογικό, όσο κι αν γκρίνιαξα τότε στα ΕΛΤΑ για τη δική μου περίπτωση, διότι φαντάζεσαι ο εκάστοτε ταχυδρόμος να κουβαλάει ένα κάρο δέματα (αλήθεια, πώς; Με το μηχανάκι; ) και να μη βρίσκει σπίτι τους παραλήπτες;
-
ναι αλλά το λέω, είναι 11χ5χ1 εκ, κοινώς σε φάκελο γράμματος
και τεσπά γιατί να περιμένω 100+ θέσεις στην ουρά, όταν μάλιστα τις άλλες φορές είχα εξυπηρετηθεί λογικά σε ουρά παραλαβής -
Με συγχωρείς, δεν πρόσεξα καλά τις διαστάσεις και θεώρησα ότι επρόκειτο για δέμα. Πάντως σε αντίστοιχη περίπτωση είχα κάνει παράπονα στα ΕΛΤΑ ότι ο ταχυδρόμος που παραδίδει τα γράμματα στην τάδε οδό δεν παραδίδει ΠΟΤΕ συστημένα, παρά αφήνει το ειδοποιητήριο (υπήρχε άνθρωπος στο σπίτι 24/7 και το είχαμε διαπιστώσει επανειλλημένα). Μετά από λίγο καιρό άλλαξε ο ταχυδρόμος (σύμπτωση ή απλά έκαναν τη δουλειά τους και τον έδιωξαν; ).
-
δεν ξέρω τι να πω, γιατί εδώ μας παραδίδουν συστημένα
εσύ περιμένεις στην ουρά για παραλαβή στο υποκατάστημα? -
δεν ξέρω τι να πω, γιατί εδώ μας παραδίδουν συστημένα
εσύ περιμένεις στην ουρά για παραλαβή στο υποκατάστημα?Σκεψου να το βιάζεσαι το γραμμα/δεμα και να μην μπορεις να το παραλαβεις αμεσα αλλα να πρεπει να περιμενεις μετα τις 15:30 που τα φερνουν στο ταχυδρομειο.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Το βρίσκω λογικό, όσο κι αν γκρίνιαξα τότε στα ΕΛΤΑ για τη δική μου περίπτωση, διότι φαντάζεσαι ο εκάστοτε ταχυδρόμος να κουβαλάει ένα κάρο δέματα (αλήθεια, πώς; Με το μηχανάκι; ) και να μη βρίσκει σπίτι τους παραλήπτες;Γιατί, τα ΕΛΤΑ δεν έχουν κλουβάκια για διανομές;
Άμα έρθει ο courier για διανομή με παίρνει 3 και 4 τηλέφωνα για να με βρει να παραλάβω ότι είναι, σε αυτούς γιατί να χαραμίζομαι στην ουρά;
(Ευτυχώς μένω σε πολύ μικρή επαρχιακή πόλη οπότε δεν παίζει αναμονή πάνω από 15 λεπτά -εκτός αν έχει τίποτε συντάξεις αλλά τότε αποφεύγω το ταχυδρομείο έτσι κι αλλιώς- αλλά όπως και να έχει είναι ενοχλητική η κατάσταση. Συν το ότι δεν είναι ανοιχτοί το απόγευμα & Σαββάτο οπότε έχω αυτομάτως πρόβλημα όταν δε μπορώ να φύγω πρωί από το γραφείο).EDIT:
Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο είναι η υπηρεσία Πόρτα-Πόρτα. Θεωρητικά στο φέρνουν στην πόρτα σου. Στην πράξη, δεν έχουν όλα τα ταχυδρομεία αυτοκίνητο για διανομές, οπότε πρέπει πάλι να πας από εκεί να το παραλάβεις, σαν απλό πακέτο. Αλλά ο αποστολέας έχει πληρώσει διπλά ή τριπλά για την ίδια υπηρεσία, ενώ δεν γίνεται έλεγχος κατά την παραλαβή αν όντως μπορεί να παραδοθεί πόρτα-πόρτα ή όχι ώστε να ενημερωθεί ο άλλος και να αποφύγει την ταλαιπωρία. Τι να πεις... -
...συμπέρασμα θα παραγγείλω απο έξω ακόμα και αν μου έρθουν τα ίδια χρήματα, ας συνηθίσουν να χάνουν πελάτες οι εδώ. ομοίως αν μπορώ θα επιλέγω UPS, TNT,Fedex, DHL(όχι απο Γερμανία γιατί τότε το φέρνουν τα ΕΛΤΑ) που κάνουν 2-3 μέρες μαξ, έχουν online tracking και στο φέρνουν στη πόρτα με το σεις και με το σας (πέρνουν και το φιλοδώρημα)...Μιλάς για τα ελτα, δλδ για Έλληνες ΔΥ. Τι περίμενες;
Στο παραπάνω, είσαι (κατά τη γνώμη μου) 100% φάουλ.
Πρώτον, κανένας Έλληνας δεν μπορεί να αγοράσει χοντρική στις τιμές που αγοράζουν οι 'άλλοι'.
Δεύτερον, αν η τιμή που βρίσκεις εδώ είναι, ας πούμε, 10% ακριβότερη απ' την τιμή που βρίσκεις έξω, ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ σαν Έλληνα να αγοράσεις από εδώ.
Τρίτον, όταν φύγουν από τη μέση οι ΔΥ των ελτα και τα αγοράσει μια από τις μεγάλες που ανέφερες, θα καταλάβεις (κι εσύ μαζί μ' εμάς) τι θα μπορούσαμε να έχουμε και το χάσαμε λόγω (ΔΥ + της παραπάνω που περιέγραψες) νοοτροπίας... -
Σε ΕΛΤΑ (μιας και γίνεται λόγος):
πάω να στείλω ένα δέμα συστημένο. Το είχα βάλει σε δική μου κούτα. Μου λέει η υπάλληλος ότι πρέπει ν' αγοράσω δική τους κούτα.- Μα δεν μπορώ τώρα να ξαναπακετάρω τα πράγματα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος;
- Αγοράστε από την είσοδο ειδικό χαρτί περιτυλίγματος.
Πάω στην είσοδο:
- Θέλω χαρτί περιτυλίγματος.
- Μας τελείωσε κύριε, βγείτε έξω να αγοράσετε από το βιβλιοπωλείο απέναντι.
- Είναι κλειστό τέτοια ώρα [3μμ Πέμπτης].
- Τι να σας πω, δεν έχουμε.
Πάλι πίσω:
- Δεν έχει χαρτί και δεν μπορώ να βρω γιατί μπλαμπλα.
- Εντάξει, θα το δεχθώ έτσι, αλλά κατ' εξαίρεση. Χωρίς όμως ασφάλιση γιατί μπορεί να το ανοίξει κάποιος αν του κινήσει την περιέργεια. [Δηλαδή ποιος; Ωραία ασφάλεια παρέχουν τα ΕΛΤΑ]
Πάλι καλά.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...συμπέρασμα θα παραγγείλω απο έξω ακόμα και αν μου έρθουν τα ίδια χρήματα, ας συνηθίσουν να χάνουν πελάτες οι εδώ. ομοίως αν μπορώ θα επιλέγω UPS, TNT,Fedex, DHL(όχι απο Γερμανία γιατί τότε το φέρνουν τα ΕΛΤΑ) που κάνουν 2-3 μέρες μαξ, έχουν online tracking και στο φέρνουν στη πόρτα με το σεις και με το σας (πέρνουν και το φιλοδώρημα)...
Μιλάς για τα ελτα, δλδ για Έλληνες ΔΥ. Τι περίμενες;
Στο παραπάνω, είσαι (κατά τη γνώμη μου) 100% φάουλ.
Πρώτον, κανένας Έλληνας δεν μπορεί να αγοράσει χοντρική στις τιμές που αγοράζουν οι 'άλλοι'.
Δεύτερον, αν η τιμή που βρίσκεις εδώ είναι, ας πούμε, 10% ακριβότερη απ' την τιμή που βρίσκεις έξω, ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ σαν Έλληνα να αγοράσεις από εδώ.
Τρίτον, όταν φύγουν από τη μέση οι ΔΥ των ελτα και τα αγοράσει μια από τις μεγάλες που ανέφερες, θα καταλάβεις (κι εσύ μαζί μ' εμάς) τι θα μπορούσαμε να έχουμε και το χάσαμε λόγω (ΔΥ + της παραπάνω που περιέγραψες) νοοτροπίας...Πρώτον κανένας Έλληνας μεν δεν αγοράζει στη τιμή που αγοράζουν οι άλλοι και κανένας Έλληνας δεν πουλάει στη τιμή που πρέπει (κόστος αγοράς + κέρδος). θέλουν 1. να σε κόψουν τι μπορείς να δώσεις
2. παζάρια , ε να πάνε να γμθουν.
Δεύτερον αυτή η λογική, ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ σαν Έλληνα μας έχει φτάσει στα μονοπώλια. δεν θέλω να θυμίσω εθνικούς αερομεταφορείς... κλπ
κλασσικό παράδειγμα ο τομέας των pc όπου μετά την είσοδο του e-shop και αφού έσφιξαν οι κώλοι σε Πλαίσιο και λοιπούς φτάσαμε να έχουμε αρκετά ανταγωνσιτικές τιμές (και αν τα ΕΛΤΑ και οι αλλες μτφ δεν το έπαιζαν) μπορεί να είχαμε και πωλήσεις στο εξωτερικό.
όλα αυτά βέβαια ξεκίνησαν όταν γράψαμε τους εγχώριους ¨προμηθεύτες' στα παλιά μας τα παπούτσια και αρχίσαμε να αγοράζουμε μαζικά απο ΕΕ.
Τρίτον, σύμφωνοι αλλά με λογια χτίζω ανώγια και κατώγια. τι θα μπορούσαμε να έχουμε και τι έχουμε...και θα συνεχίσουμε να έχουμε όσο δεν αντιδρούμε.εμένα στη συναναστροφή μου με τα ΕΛΤΑ μου την έσπασαν τα δύο μέτρα και σταθμά.
τις άλλες φορές γιατί εξυπηρετήθηκα σωστά? πρέπει να έχει μέσο και στα ΕΛΤΑ πλέον? -
...συμπέρασμα θα παραγγείλω απο έξω ακόμα και αν μου έρθουν τα ίδια χρήματα, ας συνηθίσουν να χάνουν πελάτες οι εδώ.kaνονικά έπρεπε να το βάλω στο 'περί ακρίβειας' αλλά μια και το είδα εδώ, τε σπα.
**Όλα **απ'έξω μπας και βάλουν μυαλό τα κλεφτρόνια που δεν το ελπίζω αλλά τουλάχιστο να μη μας πιάνουν κορόιδα.
Μέτρα : ρούχα , παπούτσια δικά μου (αθλητικά και πολιτικά) , οτιδήποτε έχει να κάνει με το μπέμπη, από γάλα (μιλάω μπέσα) μέχρι παιχνίδια και πάνες (επίσης σοβαρά μιλάω).
Καλά για ρούχα δεν το συζητάω , παραπάνω από τη μισή τιμή κάτω. Κουβέρτες, υπνόσακους και γενικώς τα κέρατα του Μωυσή
Αναλώσιμα για Η/Υ εκτυπωτή, βιβλία , cd, είδη για το αυτοκίνητο, καλλυντικά , και πολλά άλλα που τώρα ξεχνώ γιατί έχω σπαστεί με δαύτους. Ακόμα νερά και φέτα δε μπορώ να αγοράσω αλλά πού θα πάει, θα βρω και καμια πατέντα για αυτά -
Και μετά περιμένεις από αυτά τα (κατά δήλωσίν σου) κλεφτρόνια να πληρώσουν το μισθό σου.
Ωραίος!Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Πρώτον κανένας Έλληνας μεν δεν αγοράζει στη τιμή που αγοράζουν οι άλλοι και κανένας Έλληνας δεν πουλάει στη τιμή που πρέπει (κόστος αγοράς + κέρδος). θέλουν 1. να σε κόψουν τι μπορείς να δώσεις
2. παζάρια , ε να πάνε να γμθουν...Τιμή που 'πρέπει';
Τεσπα, ας μη γράψω τπτ γιατί πολλοί θα παρεξηγηθούν...
Κάνε ό, τι θέλεις φίλε, αλλά η παραπάνω ατάκα σαν δικαιολογία είναι αστεία... -
αστεία? μήπως θες να μπεις στο κόπο να επιχειρηματολογήσεις κιόλας?
τιμή που πρέπει... που είναι το παράξενο
κόστος αγοράς+ κέρδος=τιμή που πρέπει
κόστος αγοράς + καπέλο που νομίζω οτι μπορώ να σου φορέσω= τιμή που δίνει το 90% εκεί έξωαπο αύριο μάλλον θα έχω και άλλα επεισόδια απο το κλάδο των service αυτοκινήτων. stay tuned
-
τιμή που πρέπει..
Την τιμή 'που πρέπει' φίλε ψάξε να τη βρείς στις χονδρικές των μεγαλοεισαγωγέων και αντιπροσώπων.
Ολα τα υπόλοιπα είναι αλυσίδα.....Αν νομίζεις ότι ο μπακάλης αγοράζει απ την ΕΛΑΙΣ το 5lt Αλτις 15 και το πουλάει 28 πλανάσαι πλάνην οικτράν.
-
δες απο πάνω τι εννοώ 'τιμή που πρέπει'
και μιας και είσαι του επαγγέλματος.
μου ζήτησαν 100 ευρώ, μόνο εργατικά για 4 μπουζί-1 φίλτρο αέρα- λάδια και φίλτρο λαδιού.
θα τα έδινες? -
3 ώρες περίπου δηλαδή εργασίας.
Σε αντιπροσωπεία είναι αναμενόμενο. Σε μάστορα είναι πολλά.
Αλλά το πρόβλημα δεν είναι πόσο θα σου ζητήσουν. Είναι η ποιότητα της υπηρεσίας που θα πάρεις. Που, τις περισσότερες φορές, είναι κάτω του μετρίου.
Δεν υπάρχει τιμή που πρέπει, Γουαναμπί. Η τιμή δεν μπορεί να αυξομειώνεται κατά το δοκούν. Αυτό συμβαίνει μόνο στην αγορά του Αλχαλίλι!
Αλλά, από την αλλη, επειδή δεν υπάρχει οργανωμένο σύστημα κατανάλωσης, ο καθένας προσπαθεί με μια πώληση να βγάλει τα έξοδά του.
Μόνη αντιμετώπιση είναι να μένεις πιστός σε ένα μαγαζί που αποδεδειγμένα είναι σωστός. Ωστε να ανταμοιβεις την τιμιότητά του.
-
Aν ξέρεις τι κάνεις, μπουζί/φίλτρο αέρα/φίλτρο καμπίνας τα αλλάζεις σε 30-40 λεπτά με το πάσο σου ένα πρωινό Κυριακής. Εγώ αυτό κάνω. Για τα λάδια, η αντιπροσωπεία καλά είναι: 15 ευρώ για εργατικά αλλαγής λαδιών, φίλτρο και ροδέλα.
-
αστεία? μήπως θες να μπεις στο κόπο να επιχειρηματολογήσεις κιόλας?Τι επιχείρημα μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει μ' έναν που τα ξέρει όλα*;
*Φαίνεται από αυτό που γράφεις παρακάτω:
τιμή που πρέπει... που είναι το παράξενο
κόστος αγοράς + κέρδος=τιμή που πρέπει
κόστος αγοράς + καπέλο που νομίζω οτι μπορώ να σου φορέσω= τιμή που δίνει το 90% εκεί έξωόπου εσύ φαίνεται ότι ξέρεις καλά ποιό είναι το 'πρέπον' κέρδος και ποιό το καπέλο που βάζει το '90% εκεί έξω'.
Αλήθεια, δεν ξέρεις που δεν ξέρεις, τουλάχιστον καμιά ιδέα έχεις;
Πόσους ψιλικατζήδες γνωρίζεις, ας πούμε, που πλούτισαν πουλώντας με καπέλο;
Άκου 'επιχειρήματα'... Αν ανοίξεις τα μάτια σου και κοιτάξεις γύρω σου, θα δεις 100άδες. Αλλά κοιτάμε όλοι με κλειστά τα μάτια και την εικόνα ζωγραφισμένη από μέσα στα βλέφαρα. Άθλιοι, ηλίθιοι, ξερόλες όλοι μας, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Δεν κάνουμε καν τον κόπο να συζητήσουμε, δηλώνουμε και 'αποδεικνύουμε' πόσο έξυπνοι είμαστε εμείς και πόσο βλάκες οι άλλοι.
Ρε άει σιχτίρι, πιά... -
Ηρεμαααααααα!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δεύτερον, αν η τιμή που βρίσκεις εδώ είναι, ας πούμε, 10% ακριβότερη απ' την τιμή που βρίσκεις έξω, ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ σαν Έλληνα να αγοράσεις από εδώ.ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ.....!!!! Τι είναι αυτά που λες ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; EΞΩ.....!!!! ΕΞΩ ΛΕΜΕ....!!!! Πώς μας συμφέρει να ψωνίζουμε απο Ελληνες δηλαδίς ;;;
-
Σημείωση: Δεν την λέω προσωπικα στον συνφορουμίτη. Τη νοοτροπία και το σκεπτικό σιχτιρίζω, που είναι το ίδιο σ' αυτή την περιοχή εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;