-
Eρώτηση: Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;
Απάντηση: Στην τεράστια έλλειψη αφενός φυλακών, αφετέρου βούλησης από τους Δικαστές να κλείνουν κόσμο μέσα!!
ΥΓ: Η παραπάνω λύση μπορεί να έχει θαυματουργά αποτελέσματα και γενικά σε όλους τους τομείς της 'χώρας' που λέγεται Ελλάδα
-
για ολα φταιει ο αλογοσκουφης. γαμησε τις αντιπαροχες (μα τις αντιπαροχες; τοσο βλακας; ) και οι οικοδομικες επιχειρησεις πανε πατο... ως συνεπεια πεφτει ολη η ελληνικη οικονομια. αυτοι πουλανε πιο ακριβα για να βγαλουν τα σπασμενα αλλα ο κοσμος δεν αγοραζει (ως γνωστον στην ελλαδα κανεις δεν εχει ρευστο, ολοι εχουν 'ακινητη περιουσια' και συν τοις αλλοις οι τραπεζες παγωνουν τα δανεια) και ετσι κοβεται η αναπτυξη. οι αλβανοπακιστανοι, οσοι δεν εχουν ηδη βολευτει σε κανα περιπτερο/βενζιναδικο κλεβουν απο τα παιδακια του γυμνασιου το τοστ και το μηλο που εχουν στη σχολικη τους τσαντα γιατι δεν εχουν τιποτα καλυτερο να κανουν, και ολες οι επιχειρησεις με προϊοντα/υπηρεσιες που σχετιζονται με το σπιτι (παρτε απο κουζινες μπανια τεντες οτιδηποτε) εχουν παγωσει.
εχω ενα φιλο που εχει εργοστασιο για τεντοπανα και μηχανισμους τεντας. βλεπαμε χθες τον αγωνα της βαζελας μαζι, σπιτι μου, παρεα με τζονι στον παγο. μου λεει μαλακα, εβλεπα τη φαση οτι παει ετσι απο τον φεβρουαριο. το 2007 τετοια εποχη εφευγαν γεματα ολα τα φορτηγα και τα αυτοκινητα για ολη την ελλαδα και αγχωνομουν που δεν προλαβαιναμε να φτιαχνουμε παραγγελιες. φετος τα φορτηγα καθονται και βγαινει μονο 1 φορτηγο που παει και αθηνα και επαρχια (ειτε με τη μια ειτε μεσω πρακτορειων). εχω απολυσει 25 ατομα τον τελευταιο 1μιση μηνα μου λεει. τι να τους κανω; δεν εχω λεφτα να παιρνω υλικα να τους δωσω δουλεια. ειναι τετοιο το κοστος που θα προτιμουσα να καθονται σπιτι τους να τραβανε μαλακια και εγω να τους χαρτζιλικωνω, παρα να ερχονται εδω..
εν τω μεταξυ μου λεει, οι μαλακες οι τενταδες δεν εχουν μια καθως δεν παιζει δουλεια. ενας θεος ξερει ποτε θα πουληθουν ολα αυτα τα απουλητα σπιτια. αμα παω και τους πουλησω μια μαλακια που κοστιζει σε μενα 90 λεπτα, 30 λεπτα (=μπαινω μεσα), θα μου πουν φιλε δεν εχω μια... οσοι λιγοι παιρνουν κατι, οι πιο πολλοι απο επαρχια, μου δινουν γραμματια, μετοχες, ψυγεια, αυτοκινητα, ο,τι μαλακια μπορεις να φανταστεις αλλα οχι χρημα...
εχουν αρχισει και χεζονται ολοι στη δουλεια. νομιζουν οτι θα τους απολυσω, βλεπουν τι παιζει και ερχονται και μου λενε ξερεις, εχω παιδια, η γυναικα μου γενναει το δευτερο κλπ. τους μαζεψα λοιπον, μου λεει, και τους ειπα οτι δεν απολυω αλλους. αλλα τους ειπα οτι για ο,τι συμβαινει, φταινε ορισμενοι μαλακες απο αυτους που ψηφισαν νεα δημοκρατια. ξερω ποιοι ειναι και εγω τους τα'χα πει.... -
Έχει δίκιο ο φιλος σου αλλά έχει και ένα άδικο! Δεν πρέπει να μεταφέρεις δημιουργείς κλίμα περι κομμάτων και πολιτικής στους εργαζόμενους σου.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Eρώτηση: Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;Απάντηση: Στην τεράστια έλλειψη αφενός φυλακών, αφετέρου βούλησης από τους Δικαστές να κλείνουν κόσμο μέσα!!
ΥΓ: Η παραπάνω λύση μπορεί να έχει θαυματουργά αποτελέσματα και γενικά σε όλους τους τομείς της 'χώρας' που λέγεται Ελλάδα
....ούτε μάντης να ήμουν......από την Ναυτεμπορική σήμερα το παρακάτω:
Υπεξαίρεση μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου από το ΑΠΘ
*Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2008 13:22Κατά το χρονικό διάστημα 1999 έως τον Απρίλιο του 2004, οπότε σταμάτησε οριστικά η χρήση του πετρελαίου ως καυσίμου θερμάνσεως και αντικαταστάθηκε από το φυσικό αέριο, μεγάλες ποσότητες πετρελαίου υπεξαιρέθηκαν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) από ομάδα ατόμων, προερχομένων εκ του Πανεπιστημίου, αλλά και εκτός αυτού, με έξαρση την περίοδο θέρμανσης 2003-04.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), η οποία διεξήχθη, με εντολή της τρέχουσας Πρυτανείας του Α.Π.Θ., από την Καθηγήτρια του Τμήματος Νομικής κ. Καλλιόπη Μακρίδου.
Η ανάγκη διενέργειας της ΕΔΕ προέκυψε προ μηνών, όταν δόθηκε η αρχική εντολή να εκκενωθούν οι δεξαμενές και να επιστραφεί το πετρέλαιο, κυρίως για λόγους ασφάλειας, οπότε διαπιστώθηκε ότι οι δεξαμενές του κεντρικού λεβητοστασίου ήταν σχεδόν κενές, ενώ σύμφωνα με τα τιμολόγια αγοράς έπρεπε να είναι πλήρεις.
Η ΕΔΕ διαβιβάσθηκε στην αρμόδια εισαγγελία της Θεσσαλονίκης, διότι διαπιστώθηκε η τέλεση κακουργημάτων κατά συρροή.
LINK*
ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΠΟΥΡ*ΕΛΟ ΔΗΛΑΔΗ!!!
-
Θα σας πω εγώ που βρίσκεται το πρόβλημα:
Στο ότι Σουηδίες/Γερμανίες/Νορβηγίες/Δανίες θεωρούνται πιο ελεύθερες οικονομίες απο την Ελλάδα, κι'ας έχουν πιο ψηλούς φόρους κι'ας έχουν πιο αυστηρούς εργατικούς νομους (πλην Δανίας). Έχουμε καταφέρει να συνδυάσουμε τα αρνητικά μιας μεικτής οικονομίας και τα αρνητικα μιας καπιταλιστικής οικονομίας! Όλα σε 1 ανοικοκυρεμένα!
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Eρώτηση: Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;Απάντηση: Στην τεράστια έλλειψη αφενός φυλακών, αφετέρου βούλησης από τους Δικαστές να κλείνουν κόσμο μέσα!!
Για τους εκατό υψηλά ιστάμενους που κάνουν τις καλές λαμογιές, οι φυλακές που υπάρχουν μιά χαρα φτάνουν.Δε χρειἀζεται να είναι και πολύ ἄνετα
Αλλά οι δικαστες ποτέ δεν ασχολούνται με αυτούς και χώνουν μέσα όλους τους αλλους. -
Πολύ σωστός ο skye αλλά νομίζω όσοι ήταν να πάρουν σπίτι πήρανε. Και τώρα ό,τι περίσσιο χρήμα βγάζουν το παίρνει η τράπεζα συν το οτι έχουν ανέβει τα επιτόκια και ο οικ.πραγραμματισμός έχει πάει περίπατο.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Πολύ σωστός ο skye αλλά νομίζω όσοι ήταν να πάρουν σπίτι πήρανε. Και τώρα ό,τι περίσσιο χρήμα βγάζουν το παίρνει η τράπεζα συν το οτι έχουν ανέβει τα επιτόκια και ο οικ.πραγραμματισμός έχει πάει περίπατο.μωρε νταξ θα πουληθουν προφανως καποτε ολα αυτα τα σπιτια... κανεις δεν... χανεται.
το θεμα ειναι με τι ρυθμους θα πουληθουν και ποσο θα γονατισουν την αναπτυξη. γιατι ηδη εχει γονατισει. οχι μονο των οικοδομικων επιχειρησεων που λογικα θα παγωσουν, αλλα και των αλλων...ccp. ο φιλος μου δεν ηθελε να θιξει πολιτικο θεμα, αλλα ιδεολογικο: οταν εισαι σε τετοια θεση, δεν μπορεις να απαιτεις σκληρο καπιταλισμο... πρεπει να ζητησεις υποστηριξη απο αυτους που θελουν να σε στηριξουν (και για να αποφυγω τις παρεξηγησεις, ο φιλος μου δεν ψηφιζει καποιο απο τα δυο μεγαλα κομματα)... οχι απο αυτους που θα σου ρουφηξουν το αιμα..
κοινως οταν εισαι αγραμματος και δουλευεις στο μεροκαματο, δεν μπορεις να περιμενεις οτι εχεις ελπιδες να χτυπησεις στα ισια το american dream επειδη ξαφνικα ξυπνησε μεσα σου ο φιλελευθερος.. you're going down, οπως λενε και τα αμερικανακια οι φιλοι μας, στην ελλαδα με τετοια λογικη, για παρα πολλους λογους που δεν ειναι της παρουσης. σιγα μην πει ο φιλος μου στους υπαλληλους του τι θα ψηφισουν! -
O φιλος σου νομιζει οτι θα ερθει ο Γιωργακης με τον Τσιπρα και θα μας σωσουν;Θα μας βγουν απο το στομα οι φοροι που σκοπευουν να βαλουν.
Οχι οτι θελω να υπερασπιστω τους γκαλοπακηδες της ΝΔ που μονη τους αγωνια ειναι ποτε θα δειξουν σαφες προβαδισμα τα γκαλοπ για να κανουν εκλογες,αλλα μακαρι να ηταν μονο η ΝΔ το προβλημα μας. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
O φιλος σου νομιζει οτι θα ερθει ο Γιωργακης με τον Τσιπρα και θα μας σωσουν;Θα μας βγουν απο το στομα οι φοροι που σκοπευουν να βαλουν.
Οχι οτι θελω να υπερασπιστω τους γκαλοπακηδες της ΝΔ που μονη τους αγωνια ειναι ποτε θα δειξουν σαφες προβαδισμα τα γκαλοπ για να κανουν εκλογες,αλλα μακαρι να ηταν μονο η ΝΔ το προβλημα μας.ο φιλος μου δεν περιμενει απο κανεναν να τον σωσει...
και με 140 και με 100 και με 50 υπαλληλους, ακομα και με 30 τα προς το ζην θα τα βγαζει και χωρις να κανει και τιποτα το ιδιαιτερο... το πολυ πολυ να στριμωχτει και να ακυρωσει την αγορα της 2ης υπερπολυτελους εξοχικης κατοικιας που ψηνοταν το καλοκαιρι... τεντες (ασε που οι μηχανισμοι ειναι και για αλλα πραγματα..) δεν θα σταματησει ο κοσμος να βαζει οσο υπαρχουν σπιτια.. απλως θα μειωθει η δουλεια.. μια χαρα θα ζησει και αυτος και η κορουλα του (την οποια εχω την τιμη να εχω βαφτισει )
αλλοι ειναι αυτοι που πιστευαν οτι θα σωθουν και τωρα παρακαλανε μη μεινουν χωρις δουλεια. να το παρουμε αλλη μια;κοινως οταν εισαι αγραμματος και δουλευεις στο μεροκαματο, δεν μπορεις να περιμενεις οτι εχεις ελπιδες να χτυπησεις στα ισια το american dream επειδη ξαφνικα ξυπνησε μεσα σου ο φιλελευθερος.. you're going down, οπως λενε και τα αμερικανακια οι φιλοι μας, στην ελλαδα με τετοια λογικη, για παρα πολλους λογους που δεν ειναι της παρουσης. σιγα μην πει ο φιλος μου στους υπαλληλους του τι θα ψηφισουν!
-
καλα κρασια παιδια... το θεμα χαλαει με τις παραπανω αποψεις οτι η πορεια της οικονομιας ειναι πολιτικο !
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
καλα κρασια παιδια... το θεμα χαλαει με τις παραπανω αποψεις οτι η πορεια της οικονομιας ειναι πολιτικο !το εν λογω οικονομικο προβλημα που αναφερω σαφως εχει και πολιτικα αιτια. δημιουργηθηκε εξ'αιτιας ενος κακου σχεδιασμου (τον περιγραφω αναλυτικα παραπανω) του κυριου αλογοσκουφη. αν διαφωνεις, θα ηθελα πολυ να διαβασω την αποψη σου.
-
skye καλά είσαι ρε;
Εντάξει , φταίνε πολλά μαζί για την οικοδομή. Ενας ψιλοκορεσμός, λίγο που τα κυμαινόμενα επιτόκια εκτέθηκαν στα μάτια του κόσμου, λίγο τα αμερικάνικα, λίγο οι μ@λακίες του αλογοσκούφη, η ανασφάλεια, τεσπα οι ιμάντες χρονισμού πειράχτηκαν. Γνώμη μου είναι πως θά ρθουν τα χειρότερα. Αλλα η πραγματική καταδίκη μας ειναι αυτά τα φυλετικά χαρακτηριστικά μας:
.να σκεπτόμαστε αντικοινωνικά
.να μην μπορούμε να μοιράσουμε 2 γαιδάρων άχυρα.
.να μην σχεδιάζουμε ποτε και τίποτα σε μεσοπρόθεσμο-μακροπρόθεσμο διάστημα. -
Χωρις να αναλυσω περαιτερω, θα πω το εξης:
Τωρα αρχιζω και εκτιμω μερικες ιστοριες της παλαιας διαθηκης!
Αυτες που αναφερονταν στην εναρετη ζωη και αυτες που αναφερονταν στην απληστια ! Σε ολον τον κοσμο αποδεικνυεται το πως η απληστια σε οδηγει στην καταστροφη και το ποσο εχει εκλειψη η εναρετοσυνη στις μερες μας....
Για ολους μας οι οποιοι ειμαστε τοποθετημενοι καπου, εχω να πω και κατι αλλο.
Ποιο ειναι το διδαγμα της ιστοριας με τον Αβρααμ και τον Ισαακ? Υπομονη,δεν χανουμε την πιστη μας και στο τελος θα ανταμειφθουμε... Ας το κολλησουμε στη ζωη μας αυτο το ρητο και ας το κολλησουμε και στις θεσεις που εχουμε, αποφευγοντας βεβιασμενες κινησεις... -
Ο χρήστης skye έγραψε:
κοινως οταν εισαι αγραμματος και δουλευεις στο μεροκαματο, δεν μπορεις να περιμενεις οτι εχεις ελπιδες να χτυπησεις στα ισια το american dream επειδη ξαφνικα ξυπνησε μεσα σου ο φιλελευθερος.. you're going down, οπως λενε και τα αμερικανακια οι φιλοι μας, στην ελλαδα με τετοια λογικη, για παρα πολλους λογους που δεν ειναι της παρουσης. σιγα μην πει ο φιλος μου στους υπαλληλους του τι θα ψηφισουν!
να τυπωθεί και να αφισοκολληθεί στις ενορίες ( ) μπας και το καταλάβει κανείς
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
κοινως οταν εισαι αγραμματος και δουλευεις στο μεροκαματο, δεν μπορεις να περιμενεις οτι εχεις ελπιδες να χτυπησεις στα ισια το american dream επειδη ξαφνικα ξυπνησε μεσα σου ο φιλελευθερος.. you're going down, οπως λενε και τα αμερικανακια οι φιλοι μας, στην ελλαδα με τετοια λογικη, για παρα πολλους λογους που δεν ειναι της παρουσης. σιγα μην πει ο φιλος μου στους υπαλληλους του τι θα ψηφισουν!
και πως θα το διαβάσουν?
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
και πως θα το διαβάσουν?
Σωστά, καλύτερα να παίζεται ηχογραφημένο μήνυμα από τα μεγάφωνα της εκκλησίας! Ούτως ή άλλως, τους ψαλμούς δεν τους καταλαβαίνουν!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
κοινως οταν εισαι αγραμματος και δουλευεις στο μεροκαματο, δεν μπορεις να περιμενεις οτι εχεις ελπιδες να χτυπησεις στα ισια το american dream επειδη ξαφνικα ξυπνησε μεσα σου ο φιλελευθερος.. you're going down, οπως λενε και τα αμερικανακια οι φιλοι μας, στην ελλαδα με τετοια λογικη, για παρα πολλους λογους που δεν ειναι της παρουσης. σιγα μην πει ο φιλος μου στους υπαλληλους του τι θα ψηφισουν!ενώ αμα είσαι μορφωμένος εργατικός κλπ γαμάς και δέρνεις εν ελλαδι
κλαι μαι φαε παε ρε
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ενώ αμα είσαι μορφωμένος εργατικός κλπ γαμάς και δέρνεις εν ελλαδι
κλαι μαι φαε παε ρε
αν εισαι μορφωμενος και ταυτοχρονα εισαι και εργατικος, τοτε προφανως δεν εμαθες τιποτα ολα αυτα τα χρονια που 'μορφωνοσουν'
-
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;