-
To Dualogic του 500 1.4 (2010) έχει αρχίσει να χάνει λάδι, βρίσκω μικρούς λεκέδες στο γκαράζ που δεν προέρχονται από αλλού και ταυτόχρονα ξεκίνησε να πετάει σποραδικά τις ταχύτητες εν κινήσει και να μένει στην νεκρά.
Από ότι διαβάζω στα forums του εξωτερικού, τα παραπάνω συμπτώματα συνδέονται μεταξύ τους και η επισκευή μπορεί να κυμανθεί από λογικά έως εξωφρενικά ποσά (αλλαγή ολόκληρου του unit).
Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι θα παρακαλούσα όποιον έχει εμπειρία από κάποιο συνεργείο που έχει γνώση από Dualogic να μου το πεί γιατί από ότι κατάλαβα ελάχιστα συνεργεία γνωρίζουν πραγματικά αυτό το αντικείμενο, και το συνεργείο της επίσημης αντιπροσωπείας μου δίνει την εντύπωση ότι ενδιαφέρεται μόνο να ανεβάσει τον λογαριασμό.
Αυτό που χρειάζομαι λοιπόν είναι ένα αξιόπιστο συνεργείο να ελέγξει αν πράγματι υπάρχει κάποια διαρροή στο σύστημα και αν ναι πως μπορεί να αποκατασταθεί χωρίς να αλλάξουν ολόκληρο το κιβώτιο!
-
Καλησπέρα και πάλι φόρουμ.
Αντιμετωπίζω πρόβλημα με το ac/clima του fiat bravo 150 sport 2008 μου.
Το πρόβλημα έχει ως εξής..
Δες εδώ:
https://www.fiatforum.com/bravo/358499-climate-control-mine-broken.html?358499=#post3555821
Είχα αντίστοιχο πρόβλημα με το πλαστικό αξονάκι του κλαπέ στο 500αράκι μου και το έλυσα κατασκευάζοντας με πατέντα ένα καινούριο. Λειτουργεί πάνω από ένα χρόνο τώρα .
-
Λόγω τεχνικού προβλήματος διαγράφηκε η δημοσίευση του χρήστη MirtoArg. Για αυτό και την παραθέτω εδώ:
Καλησπέρα σας,
είμαι νέο μέλος του φόρουμ και χρειάζομαι τη συμβουλή σας. έχω ένα fiat 500 και αντιμετωπίζω πρόβλημα τη θερμοκρασία του αυτοκινήτου. Ενώ κινούμαι σταθερά με στροφές πάνω από 2000 η θερμοκρασία μου παραμένει σταθερή και σε κανονικά επίπεδα. Με το που σταματήσω ή κινηθώ με πολύ χαμηλές στροφές αρχίζει να ανεβαίνει και πέφτει αμέσως μόλις αυξήσω ταχύτητα. είχα θέμα με το ψυγείο μου το Μάιο και έχανε από μια μικρή τρύπα το ψυκτικό υγρό και το πήγα για επισκευή. όμως πάλι ξαναεμφανίζω θέμα. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποιο συνεργείο κοντά στην νέα σμύρνη?
σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Άλλο ένα καρφί στην ταφοπλακα της ΦΙΑΤ. Τέλος και το 124 Spider, αφού μετά από 4.000 μόνο (!!!) πωλήσεις δεν έχει νόημα η διατήρησή του στην γκάμα. Επιπλέον ο 1.4 δεν θα εναρμονιστεί με τα νέα πρώτυπα ρύπων, οπότε θα έμενε και χωρίς μοτέρ.
Απίστευτα αποτυχημένα (εμπορικά) μοντέλο, 4.000 πωλήσεις είναι τίποτα.
Πηγή: https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/telos-epohis-gia-fiat-124-spider
-
Λόγω τεχνικού προβλήματος διαγράφηκε η δημοσίευση του χρήστη MirtoArg. Για αυτό και την παραθέτω εδώ:
Καλησπέρα σας,
είμαι νέο μέλος του φόρουμ και χρειάζομαι τη συμβουλή σας. έχω ένα fiat 500 και αντιμετωπίζω πρόβλημα τη θερμοκρασία του αυτοκινήτου. Ενώ κινούμαι σταθερά με στροφές πάνω από 2000 η θερμοκρασία μου παραμένει σταθερή και σε κανονικά επίπεδα. Με το που σταματήσω ή κινηθώ με πολύ χαμηλές στροφές αρχίζει να ανεβαίνει και πέφτει αμέσως μόλις αυξήσω ταχύτητα. είχα θέμα με το ψυγείο μου το Μάιο και έχανε από μια μικρή τρύπα το ψυκτικό υγρό και το πήγα για επισκευή. όμως πάλι ξαναεμφανίζω θέμα. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποιο συνεργείο κοντά στην νέα σμύρνη?
σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Δεν ξέρω να προτείνω συνεργεία, απ' ότι γράφεις φαίνεται πως το ψυγείο και το υγρό που κυκλοφορεί έχουν τη δυνατότητα να ψύχουν τον κινητήρα όταν κινείσαι σε σταθερή πορεία, (δηλαδή υπάρχει σταθερή ροή αέρα λόγω της κίνησης του οχήματος) και σταθερή παροχή ισχύος στην αντλία ψύξης. Θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να ελεγχθεί ο ανεμιστήρας του ψυγείου (αν περιστρέφεται σωστά όταν το όχημα δεν κινείται με μεγάλη ταχύτητα), κι αν η αντλία παίρνει σωστά κίνηση μέσω των ιμάντων, επίσης αν έχει κάποιο πρόβλημα η φτερωτή της αντλίας (impeller) και δε σηκώνει αρκετή πίεση με τον κινητήρα σε χαμηλές στροφές.
-
Η θερμοκρασία όταν κινείσαι σε ανοιχτό δρόμο πέφτει αρκετά κάτω από τα φυσιολογικά; Αν ναι τότε μάλλον ο θερμοστάτης έχει κολλήσει ανοιχτός.
-
Άλλο ένα καρφί στην ταφοπλακα της ΦΙΑΤ. Τέλος και το 124 Spider, αφού μετά από 4.000 μόνο (!!!) πωλήσεις δεν έχει νόημα η διατήρησή του στην γκάμα. Επιπλέον ο 1.4 δεν θα εναρμονιστεί με τα νέα πρώτυπα ρύπων, οπότε θα έμενε και χωρίς μοτέρ.
Απίστευτα αποτυχημένα (εμπορικά) μοντέλο, 4.000 πωλήσεις είναι τίποτα.
Πηγή: https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/telos-epohis-gia-fiat-124-spider
Η Fiat εδώ και χρόνια επικεντρώνεται μόνο στα μικρά. Τώρα γιατί δεν πούλησε το 124, έχει να κάνει περισσότερο με την γενική πτώση των μικρών σπορ αυτοκινήτων στην Ευρώπη και την SUV-λαγνεία. Πάντως η FCA ως όμιλος βγάζει πολύ υγιή οικονομικά νούμερα.
-
λέει το άρθρο*.. 'και οι μόλις 4.000 πωλήσεις του μοντέλου όλα αυτά τα χρόνια'*
fyi...
~4500 αυτοκίνητα έχουν πουληθεί μόνο το 2019, το 2016-7-8 περίπου 20000 και αυτά τα νούμερα αφορούν μόνο την Ευρώπη.
Τέλος η παραγωγή σταματάει για την ευρωπαϊκή αγορά, στις ΗΠΑ θα υπάρχει και το 2020.
-
Και επίσης θα συνεχίσει να πωλείται ως Abarth.
-
Επίσημα FCA & PSA ενώνονται!
https://www.drive.gr/news/kosmos/kai-episimos-fca-kai-psa-einai-pleon-mia-etaireia
Ανακοινώθηκε και επισήμως, πλέον οι 2 εταιρείες συγχωνεύονται σε μια, με το 70% των μοντέλων να βασίζονται στις 2 πλατφόρμες της PSA.
-
δηλαδη διπλα στο corsa θα μπει το Punto....
λετε να ειναι ακομα πιο φθηνο.....;;;;
-
Μήπως καταργηθεί το Punto??
-
Lap wrote:
Μήπως καταργηθεί το Punto??
Το ποιο;;; H FIAT κόβοντας το μοντέλο πέρσυ ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης. Υπήρξε αλλαγή σχεδίων μετά τη συγχώνευση με τους Γάλλους;
-
Χτές επιτέλους (είχα καθυστερήσει πάρα πολύ) έγινε και αλλαγή συμπ΄λέκτη στο Panda, μαζί με σέρβις και κάποιες άλλες μικρές εργασίες. Σαν να έχω άλλο αυτοκίνητο, ο συμπλέκτης έγινε 50 φορές πιο ελαφρύς!
-
Έρχονται και τα Mild Hybrid Fiat Panda & 500, μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2020.
https://www.drive.gr/news/nea-montela/nea-ybridika-fiat-500-kai-fiat-panda
-
Μα καλα ολοι οι αλλοι εχου 48v μοτερ...αυτοι 20v;;;
Με πιανει στεναχωρια, πραγματικα. Μια τετοια εταιρια...να ασχολειται με υφασματα και ετικετες στα καθισματα, αντι να βγαζει αυτοκινητα πολης που τοσο καλα ξερει να κανει....
Την κατεστρεψαν.
-
Πάντως κάτι δεν πάει καλά με το animation. Από τα πλάγια φαίνεται τεράστιο με τον οδηγό να κάθεται σαν να είναι σε τρακτέρ ή σαν να είναι όρθιος μέσα στο αυτοκίνητο.
-
Καλά αν βγει έτσι στην παραγωγή....Τότε έχει ελπίδες.
Μου κάνει εντύπωση το 500 χλμ αυτονομίας σε ηλεκτρικό μικρό πόλης.
Υ.γ Η οθόνη στο πίσω μέρος με τα μηνύματα είναι από μόνο του λόγος αγοράς.
Έχει να πέσει τέτοια καζούρα και μπινελίκι που θα γίνει μόδα το αυτοκίνητο μόνο για αυτό.
Υ.γ 1 Το ταμπλό που το φτιάχνεις όπως θέλεις με Lego εξαρτήματα, η ενσωματωμένη στην οροφή μπαγκαζιερα, λύνει το βασικό θέμα αυτων των αυτοκινήτων στα μεγάλα ταξίδια.
Γενικά ιδέες που αλλάζουν την ευκολία χρήσης.
Μακάρι να βγουν στην παραγωγή.
-
Να πω εδώ πως θυμίζει αρκετά στο προφίλ το Suzuki ignis
-
Καλησπέρα σε όλους! Μια ερώτηση, σε αυτο το τιμόνι,μπορούν να βγουν (ευκολα) οι δυο λαβες που εχει εσωτερικά? Θελω να περασω ένα ραφτό κάλλυμα αλλα αν πατησει επάνω τους θα φαίνεται πολύ ασχημα οπότε πρεπει να πάει εσωτερικα - θα ήθελα να αποφυγω εξαγωγη τιμονιού/ταπετσέρη κτλ. ευχαριστώ!
https://www.photobox.co.uk/my/photo/full?photo_id=502753586819
FIAT FORUM