-
59euro τα τακάκια και τα μπουζί.
-
Μια χαρά τιμή είναι μαζί με εργατικά.
-
Άριστες τιμές και με δύο αποδείξεις.
Μία απόδειξη των εργασιών γενικού service (30euro για δύο ώρες).
Μία απόδειξη από το μαγαζί που δίνει τα ανταλλακτικά.Και επειδή μέχρι πρότινος είχα το 207, πλήρωνα εργασία 50euro για αλλαγή λαδιών και φίλτρου λαδιών.
Τα λάδια στο Peugeot κόστιζαν 65euro (5λίτρα).
Τα λάδια στο Panda κοστίζουν 25euro (3 λίτρα).Καμιά σχέση.
υ.γ. Σε αυτό να προσθέσουμε ότι η μέση κατανάλωση του Panda είναι στα 5.8lt/100km (Trip Computer) ενώ στο 207 την ημέρα που το έδωσα έγραφε 10lt/100km.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μια χαρά τιμή είναι μαζί με εργατικά.όπως μάθει κανείς.......
-
Εντάξει, έτσι είναι. Όπως μάθει κανείς ή όπως είναι μαθημένος ή και μεγαλωμένος.
Άλλωστε υπάρχουν και οι καρμίρηδες και οι τσίπηδες, που έχουν καβούρια στη τσέπη και προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι.
Ευτυχώς δεν συγκαταλέγομαι σε αυτή τη κατηγορία.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εντάξει, έτσι είναι. Όπως μάθει κανείς ή όπως είναι μαθημένος ή και μεγαλωμένος.Άλλωστε υπάρχουν και οι καρμίρηδες και οι τσίπηδες, που έχουν καβούρια στη τσέπη και προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι.
Ευτυχώς δεν συγκαταλέγομαι σε αυτή τη κατηγορία.
το αν θα πληρώσεις πολλά ή λίγα σε ενα συνεργείο,σε κάνει καρμίρη/τσιγκούνη/ανοιχτοχέρη;;;;
κατι δεν έχεις καταλάβει σωστά...... -
Μάλλον εσύ δεν έχεις καταλάβει σωστά, αφού μπήκες και έγραψες ότι πλήρωσα 89euro για τακάκια και μπουζί.
Εγώ είπα ότι όταν κάποιος είναι καρμίρης ή τσίπης, τότε πολύ απλά θα αναζητήσει σε όλο το νομό που ζει το ποιο φτηνό συνεργείο για να γλυτώσει κάποια χρήματα και πιθανά θα προσπαθήσει να μην πληρώσει και φράγκο.
Αυτό είπα.
Εγώ εξαρχής αναζητούσα συνεργείο στη περιοχή που μένω για την διευκόλυνσή μου και όχι να χρειάζεται να παίρνω μία μέρα κανονική άδεια και να δίνω και 20euro βενζίνη για να πάω π.χ. στο Πειραιά για να είναι 'φτηνό' το service. -
άλλαξες κάτι άλλο εκτος απο τακάκια και μπουζί;;;ΟΧΙ
Τακάκια+μπουζί +εργατικά=89ε...........ε,είναι πολλά για μένα!το έσωσα τώρα;;; -
Αν αλλαξες τακακια μπρος-πισω ειναι κομπλε.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Χαρτί το Panda.
Το συνεργείο έδωσε έγκριση κυκλοφορίας και επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο είναι σε άριστη κατάσταση.Το αυτοκίνητο ελέγχθηκε εξονυχιστικά.
Ο ηλεκτρονικός έλεγχος δεν έδειξε τίποτα. Τα χιλιόμετρα πραγματικά.
Το υπόλοιπο αυτοκίνητο εντελώς εργοστασιακό, όπως βγήκε από το εργοστάσιο χωρίς πειραγμένη βαφή.
Βρήκαμε ότι έχει φρέσκα λάδια, καινούριο φίλτρο αέρα και συμπληρωμένο υγρό παρμπρίζ.Οπότε επικεντρωθήκαμε στα υπόλοιπα.
Μετά από βόλτα στο δρόμο, δεν βρέθηκε κάτι ούτε στο στήσιμο/ανάρτηση, ούτε στη πέδηση και τα λάστιχα σε πολύ καλή κατάσταση.Ωστόσο διαπιστώσαμε μία αστάθεια στο ρελαντί και κάτι σαν τρέμουλο, ειδικά με το AC ανοιχτό.
Ευτυχώς ο άνθρωπος με καθησύχασε και μόλις ανοίξαμε την μηχανή μου έδειξε το πρόβλημα.
Το συνεργείο της εμπορίας, που έκαναν service πριν μου το παραδώσουν, έλεγξαν και τα μπουζί.
Αλλά ένα μπουζί δεν το είχαν 'κουμπώσει' καλά.
Τα μπουζί ήταν τα εργοστασιακά και ήθελαν και αλλαγή.
Τα αλλάξαμε. Και το αυτοκίνητο ηρέμησε.
Επίσης αλλάξαμε και τακάκια μπροστά που είχαν λίγα 'ψωμιά'.Αυτά. Τίποτα άλλο.
Κόστος εργασίας service και γενικού ελέγχου... 30euro.
Κόστος τακάκια/μπουζί... 59euroέχει το panda πίσω τακάκια;;;δεν νομίζω.....
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
άλλαξες κάτι άλλο εκτος απο τακάκια και μπουζί;;;ΟΧΙ
Τακάκια+μπουζί +εργατικά=89ε...........ε,είναι πολλά για μένα!το έσωσα τώρα;;;Όχι ρε φίλε δεν το έσωσες. Γιατί δεν διάβασες το σεντόνι που έγραψα πριν και εστίασες μόνο στα euro.
Δεν πήγα στο συνεργείο να τους πω: 'Αλλάξτε τακάκια και μπουζί γιατί θέλω να φύγω σε 20 λεπτά'.
Πήγα στο συνεργείο και τους είπα: 'Πήρα αυτό το αυτοκίνητο μεταχειρισμένο και θέλω να το 'ξεσκίσετε' να δείτε αν είναι Ok. για να το βγάλω στο δρόμο. Δεν θέλω να σκοτωθώ!'.
Επί μιάμιση ώρα έψαχναν το αυτοκίνητο να δουν μήπως έχει κάτι σε όλους τους τομείς.
Τσάμπα θα το έκαναν αυτό;;Τα τακάκια και τα μπουζί τα έβαλαν σε 20 λεπτά.
Αν πήγαινα μόνο για τακάκια και μπουζί θα μου έπαιρναν εργασία 20euro. Από την αρχή μου το είπαν.
Δηλαδή τι έπρεπε; Να τα βάλουν τσάμπα; ή να μην πληρωθούν τις δύο ώρες που κοίταζαν το αυτοκίνητο;Τα τακάκια έκαναν 20euro
Τα μπουζί 39euro.Φυσικά αν τα πάρει κάποιος από μόνος του πιθανά να κέρδιζε 5euro ή 10euro.
Αλλά το Panda δεν το αγόρασα για να τρέχω σαν τον ΜΑΚΑΚΑ **πάλι **στην ΘΗΒΩΝ ή στο ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ για να ψάχνω αναλώσιμα ή ανταλλακτικά. Αρκετά γραφικός έγινα με το Γαλλικό.Αν αλλαξες τακακια μπρος-πισω ειναι κομπλε.
Πίσω έχει ταμπούρα.
-
χαζεψα..
νταξ απλα θα μπορουσες να χες πληρωσει γυρω στα 65-70e. Ενδεικτικα τακακια κανα 25αρι εχουν αντε και 20e τα μπουζι.. ε και 20-25e εργασια. Θα μου πεις και για τον ελεγχο σε μεταχειρο κατι αφηνεις...Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αρκετά γραφικός έγιναΕδω διαφωνουμε.. κανεις και μια υποχωρηση αν θες κατι καλυτερο απο αυτο που αντεχεις ή αν θες να δινεις αλλου τα λεφτα που γλιτωνεις.
-
Σε κάθε περίπτωση το κόστος είναι αρκετά καλό για την εργασία και τα αναλώσιμα που αναλώθηκαν. Κανείς δεν δουλεύει για την ψυχή της μάνας του. Καλό φθινόπωρο σε όλους μιας και επέστρεψα από τας εξοχάς.
Φίλε Storm σε αυτό το αυτοκίνητο να προσέχεις πάντα να έχεις καλά λάστιχα και στοιχειώδη συντήρηση στα φρένα και στον κινητήρα και δεν θα συμβεί ποτέ και τίποτα! -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
:slap: χαζεψα..
νταξ απλα θα μπορουσες να χες πληρωσει γυρω στα 65-70e. Ενδεικτικα τακακια κανα 25αρι εχουν αντε και 20e τα μπουζι.. ε και 20-25e εργασια. Θα μου πεις και για τον ελεγχο σε μεταχειρο κατι αφηνεις...Νομίζω ότι πολύ δύσκολα θα βρω καλό εξειδικευμένο συνεργείο FIAT που να έχει και τόσο καλές τιμές στις περιοχές Χαλανδρίου/Αμαρουσίου. Εδώ πάνω στα Βόρεια τα συνεργεία FIAT δεν είναι τόσο πολλά, όπως σε άλλες περιοχές της Αττικής π.χ. Δυτικά Προάστια και επιπλέον οι τιμές είναι ποιο τσουχτερές αφού δεν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός.
Άλλωστε πολλές φορές ρώτησα και εδώ και στο FIATPANDACLUB για κάποιο συνεργείο και απάντηση δεν πήρα.
Φυσικά έχω μαζέψει κάποια ακόμη συνεργεία που είναι κοντά στην περιοχή που μένω, αλλά:
- Είναι κλειστά λόγω εποχής
- Δεν έχω ιδέα αν αξίζουν ή όχι και αν είναι οικονομικά.
Αρκετά γραφικός έγινα
Εδω διαφωνουμε.. κανεις και μια υποχωρηση αν θες κατι καλυτερο απο αυτο που αντεχεις ή αν θες να δινεις αλλου τα λεφτα που γλιτωνεις.
Για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να πεις.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
:inlove:
ααα ωραιο! καλοταξιδο φιλος. και χρωματακι ομορφο, στην πενα το αμαξι. γλυτωσες απο πολλα εξοδα Storm. ξεχνα βενζινες και αγχη συντηρησης με μεγαλα νουμερα.
-
thanks φίλε Sbr!!!!!
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αρκετά γραφικός έγινα
Εδω διαφωνουμε.. κανεις και μια υποχωρηση αν θες κατι καλυτερο απο αυτο που αντεχεις ή αν θες να δινεις αλλου τα λεφτα που γλιτωνεις.
Για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να πεις.
Σχετικα με το οτι γυρναγες σε μαγαζια ανταλλακτικα για τ αναλωσιμα σου ωστε να ερθουν πιο φτηνα.
-
Κάνεις ένα μεγάλο λάθος. Δεν γυρνούσα στα μαγαζιά για να βρω αναλώσιμα ποιο φτηνά!!
Γυρνούσα στα μαγαζιά για να βρω λάδια τα οποία θα μπορούσε να τα δεχτεί χωρίς πρόβλημα ο THP κινητήρας.Τα δύο συνεργεία που είχα πάρε/δώσε έφερναν και φέρνουν λάδια που αποδεδειγμένα δεν κάνουν για τους THP κινητήρες.
Και αναφέρομαι σε αυτά τα συνεργεία που ο ένας βάζει μόνο BP από το βαρέλι και ο άλλος μόνο FUCHS τηγανέλαιο.
http://peugeotroditi.car.gr/
http://www.peugeot-arvanitis.gr/Και οι δύο ήταν εξουσιοδοτημένοι της LION. Από τον 1ο αγόρασα το 207.
-
Αφού το fiatpandaclub.gr έχει πέσει σε βαθύ λήθαργο, θα γράφω εδώ που από ότι φαίνεται μαζεύονται περισσότεροι φιατάκιδες...
Το Παντάκι μου εξοπλίστηκε με Clifford συναγερμό ο οποίος μπήκε πανεύκολα. Τοποθετήθηκε και το θερμο/ηχομονωτικό κάλυμμα κάτω από το καπώ και απομονώθηκε ο θόρυβος του κινητήρα.
Επιπλέον μπήκε και το υποβραχιόνιο που είχα στο 207. Ταίριαξε θαυμάσια.Οι Ιταλοί (προς έκπληξή μου) έχουν φροντίσει και έχουν βάλει μπρος/πίσω 16άρια ηχεία (διπλού κώνου) τα οποία βγάζουν πολύ καθαρό ήχο και βαθύ μπάσο. Έβγαλα πανεύκολα το εργοστασιακό Blaupunkt και έβαλα το JVC USB που είχα στο 207. Ταίριαξε θαυμάσια και με το ταμπλό και με το πορτοκαλοκόκκινο χρωματισμό του Panda.
Φωτό
Από εκεί και πέρα, έχω σημειώσει πάρα πολλά θετικά που έχει το Παντάκι, αλλά και κάποιες παρατηρήσεις που μου έχουν κάνει εντύπωση. Θα τα αναφέρω σε άλλο ποστ...
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6869576/
Παιδιά ψάχνω για ένα αντίστοιχο 500 αρι
Μου προκαλεί ανησυχία η τιμή του, είναι πολύ χαμηλότερη από όλα τα αντίστοιχα και εξωτερικά το αυτοκίνητο είναι εντυπωσιακό
Καμία γνώμη;
FIAT FORUM