-
Ακριβώς. Κι εγώ όταν είχα το Atos είχα κάνει απίστευτα ταξίδια. Από Αθήνα Νεάπολη Λακωνίας, Αθήνα-Θεσσαλονίκη κτλ. Ακόμα και στο Λιτόχωρο χειμώνα με χιόνια και αλυσίδες είχα φτάσει. Απλώς πρέπει να συμβιβαστείς πως θα κινηθείς με νορμάλ ταχύτητες και δεν θα έχεις την ίδια άνεση με ένα μεγαλύτερο και ταχύτερο αυτοκίνητο. Αν οδηγείς με σύνεση με οποιοδήποτε αυτοκίνητο βρίσκεται σε καλή λειτουργική κατάσταση, θα φτάσεις ασφαλής στον προορισμό σου.
-
Μπορείτε τις μεγάλες ταχύτητες; Π.χ. πάνω από 150km/h;
Εγώ διαπιστώνω ότι λόγω ηλικίας έχω 'βαρύνει' πολύ και με κουράζουν οι μεγάλες ταχύτητες όπως επίσης και οι μεγάλες ιπποδυνάμεις/ροπές.Το έβλεπα και στο (πύραυλο) 207 τα τελευταία 3 χρόνια.
Στα 4 πρώτα χρόνια δεν με χάλαγε η ιπποδύναμη, το τράβηγμα του τούρμπο. Οπότε το 207 ήταν στα νερά του.Τα τελευταία 3 χρόνια όμως διαπίστωσα ότι με κούραζε αυτή η επιτάχυνση και η σβελτάδα.
Αρκετές φορές με φόβιζε κιόλας.Όταν όλοι γύρω μου πήγαιναν 'νωχελικά', το 207 ζητούσε γκάζι και ανέβαζε για την πλάκα του τα χιλιόμετρα χωρίς να το παίρνω πρέφα. Το αυτοκίνητο δεν ήταν 'φτιαγμένο' για να πηγαίνει 'νωχελικά' και 'προοδευτικά' όπως ένα απλό ατμοσφαιρικό αυτοκίνητο χαμηλών κυβικών. Πάταγες λίγο το γκάζι (ειδικά με την 3η) και το αυτοκίνητο απογειωνόταν στην κυριολεξία...
-
Μη κολάτε με τις φθορές στα τιμόνια. Δεν υποδηλώνουν τα χλμ του αυτοκινήτου. Το leon 1p που έχω εγω μοντέλο του 11 με 65.000 χλμ έχει ηδη έντονες φθορές. Το megane ii με 160.000 χλμ τίποτα.
-
Ρε παιδιά έχει πάει κανείς από εδώ μέσα σε εξουσιοδοτημένο της FIAT;
Το επιχείρησα πριν λίγο.
Πήγα σε αυτό: http://www.autoone.gr/Τέτοιο πανικό δεν έχω ξαναδεί σε συνεργείο. Της @ουτάνας.
Ήμουν εκεί 90 λεπτά για να κάνω τρεις ερωτήσεις...Είχα πολλά χρόνια να δω τόσους πολλούς εργαζομένους και τόση πολύ δουλειά.
-
Το ζητούμενο είναι να κάνουν καλή δουλειά....
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Στα τυφλά πάω. Που να ξέρω τι δουλειά κάνουν;
Έκλεισα ήδη ραντεβού.Έχω γραφτεί σε δύο φόρουμς της FIAT (fiatpandaclub και fiatperformanceclub)
Στο fiatperformanceclub δεν με δέχτηκαν για μέλος. Έφαγα άκυρο.
Το fiatpandaclub έχει ελάχιστη επισκεψιμότητα και παρόλο που αναζήτησα βοήθεια για κάποιο συνεργείο της προκοπής στα ΒΠ της Αθήνας ποτέ δεν πήρα απάντηση.Πήγα σε ένα άλλο συνεργείο στην Δουκίσσης Πλακεντίας. Σαν να μπήκα σε αρχαίο συνεργείο. Μόνο κάτι παλιά FIAT είχαν μέσα.
Πήγα και σε ένα άλλο στο Γαλάτσι, αλλά κοιτούν μόνο τα μηχανικά. Δεν έχουν φανοποιείο και δεν φέρνουν ανταλλακτικά φανοποιείας ή εξοπλισμού π.χ. ένα καθρέπτη αν σπάσει.Πήγα και σε ένα μαγαζί με ανταλλακτικά της FIAT (Μελίσσια) και μου είπαν κάτι το οποίο δεν ξέρω αν ισχύει:
'Ανταλλακτικά φανοποιείας ή εξοπλισμού μόνο σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Η FIAT Hellas δεν προμηθεύει πλέον καταστήματα'. -
Ελπιζω να ρωτησες τιμες..γιατι απο φιλo με Cherokee ξερω οτι πιανουν κωλους. Οπως ολες οι αντιπροσωπιες δηλαδη.
Το οτι εχει αμαξια μεσα δεν λεει πολλα. Μπορει τα μισα να ειναι δικα τους. Και για να το παμε και σε αλλο τομεα δεν σημαινει οτι ειναι και κερδοφορα επιχειρηση! Ασχετο αλλα ετσι μου ρθε
+1 για την καλη δουλεια!
-
Τι τιμές να ρωτήσω; Αφού δεν θα πάω για service...
Για γενικό έλεγχο θα πάω, θέλω να το δει φανοποιός, να κάνω κάποιες ερωτήσεις και να αλλάξω λάδια.
Παρήγγειλα και ένα βιβλίο συντήρησης. Αναρωτιέμαι πόσο θα το χρεώσουν αυτό...Και φυσικά είδα την ταμπέλα που έγραφε** Κόστος Εργατοώρας: 48euro +23%ΦΠΑ**... δηλ. 60euro!...
Το μόνο θετικό είναι ότι επιτρέπουν την παρουσία του ιδιοκτήτη μέσα στο συνεργείο και στο φανοποιείο.
Κάτι είναι και αυτό.Πάντως δουλειά έχουν πολύ, αφού πριν την επόμενη Τρίτη δεν υπήρχε διαθεσιμότητα να το πάω.
Ευτυχώς που δεν μου είπαν να το πάω σε κανά μήνα... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τι τιμές να ρωτήσω; Αφού δεν θα πάω για service...
Για γενικό έλεγχο θα πάω, θέλω να το δει φανοποιός, να κάνω κάποιες ερωτήσεις και να αλλάξω λάδια.
Παρήγγειλα και ένα βιβλίο συντήρησης. Αναρωτιέμαι πόσο θα το χρεώσουν αυτό...Και φυσικά είδα την ταμπέλα που έγραφε** Κόστος Εργατοώρας: 48euro +23%ΦΠΑ**... δηλ. 60euro!...
Το μόνο θετικό είναι ότι επιτρέπουν την παρουσία του ιδιοκτήτη μέσα στο συνεργείο και στο φανοποιείο.
Κάτι είναι και αυτό.Πάντως δουλειά έχουν πολύ, αφού πριν την επόμενη Τρίτη δεν υπήρχε διαθεσιμότητα να το πάω.
Ευτυχώς που δεν μου είπαν να το πάω σε κανά μήνα...60 ευρω; lol. εχω πεσει σε αντιπροσωπεια που εγραφε για 45 ευρω την ωρα μειον 20% εκπτωση κλπ κλπ. μηπως κανουν εκπτωση; οσο για τα ανταλλακτικα της fiat σε eshops ελληνικα δε μπορει να μην φερνουν. μπορουν να τα κανουν εισαγωγη. οσο μπορουν με τα capital control
-
Πήγα στην ΛΑΜΔΑ να μάθω πληροφορίες για το PANDA.
Αν και ταλαιπωρήθηκα για να πάω (χάθηκα και μπλέχτηκα μέσα στα χωράφια και στις ερημιές), τελικά τα κατάφερα.
Σε σύγκριση με το συνεργείο της AUTO-ONE, το συνεργείο της ΛΑΜΔΑ ήταν πολύ ποιο ήρεμο.
Άμεση εξυπηρέτηση και πολύ φιλικοί.Το ιστορικό του αυτοκινήτου:
- 17/10/2012 , 10426χλμ, πρώτη επίσκεψη (λάδια, φίλτρο λαδιού, φίλτρο γύρης)
- 18/10/2013 , 20308χλμ, δεύτερη επίσκεψη (λάδια, φίλτρο λαδιού, φίλτρο γύρης, τακάκια)
- 24/10/2014 , 30000χλμ, επίσκεψη εκτός προγράμματος για κάρτα καυσαερίων και αλλαγή μπαταρίας
Το αυτοκίνητο δεν είχε μπει συνεργείο για κανένα πρόβλημα.
Κατά τα άλλα, η ΛΑΜΔΑ ήταν πολύ φιλική και δεν είχε πρόβλημα να μου δώσει ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, το οποίο και συμπλήρωσε και σφράγισε τις παραπάνω πληροφορίες. Και αυτό χωρίς κόστος.
Από την άλλη η AUTO ONE δεν έχει βιβλία, τα παραγγέλνει και τα χρεώνει (κάπου στα 6euro).Μια που ήμουν εκεί ρώτησα και το κόστος για αλλαγή ιμάντα εκκεντροφόρου. 280euro. Πολλά μου φάνηκαν.
-
Η Λάμδα είναι πανάκριβη. Και γενικά εγώ δεν έχω μείνει ευχαριστημένος ούτε από την συμπεριφορά (3 διαφορετικά πάντα).
Δοκίμασε και την Φίατ Τσόκας που ειναι στη Λαυρίου
Μου είχε αλλάξει ιμάντα με περίπου 100 ευρώ κάτω από αυτά που ζήταγε η Λαμδα.
Πλέον, με 140,000χλμ εγω πηγαίνω σε συνοικιακό. ΠΛηθώρα ανταλλακτικών στο νετ γιατί να μπλέξω με την εισαγωγική;
Και σε σούπερ τιμές.
Εβαλα ψαλίδια εμπρός με 120 ευρώ (60 έκαστος). -
Αν η ΛΑΜΔΑ είναι πανάκριβη φαντάσου πόσο ποιο ακριβή θα είναι η AUTO ONE.
Στην ΛΑΜΔΑ δεν νομίζω να ξαναπάω.
Πέφτει πολύ μακρυά για μένα και πρέπει να παίρνω μία μέρα κανονική άδεια ακόμη και για μια αλλαγή λαδιών.Στην AUTO ONE θα πάω την επόμενη βδομάδα για να ελέγξουν το αυτοκίνητο και θα αλλάξω λάδια, το φίλτρο λαδιού και το φίλτρο γύρης.
Μετά θα αναζητήσω κάποιο άλλο συνεργείο με ποιο 'φιλικές' τιμές.
Π.χ. αυτός που λες (ΤΣΟΚΑΣ) ή κάποιο άλλο.
Στο FIAT PANDA CLUB, το εξουσιοδοτημένο TOP TECHNICIAN (Κυψέλη) για αλλαγή ιμάντα ζητά κάπου στα 190euro. Καλή τιμή.Συνοικιακά έχω βρει πολλά στην περιοχή μου, αλλά δεν ξέρω αν αξίζουν...
Το παρακάτω το ξέρει κανείς; Καμιά άποψη; Το είδα σήμερα. Μεγάλο συνεργείο.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ
ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΟ - ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ FIAT
Διεύθυνση: ΠΛΑΠΟΥΤΑ 111, 14121 - Νέο Ηράκλειο -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πήγα στην ΛΑΜΔΑ να μάθω πληροφορίες για το PANDA.
Αν και ταλαιπωρήθηκα για να πάω (χάθηκα και μπλέχτηκα μέσα στα χωράφια και στις ερημιές), τελικά τα κατάφερα.
Σε σύγκριση με το συνεργείο της AUTO-ONE, το συνεργείο της ΛΑΜΔΑ ήταν πολύ ποιο ήρεμο.
Άμεση εξυπηρέτηση και πολύ φιλικοί.Το ιστορικό του αυτοκινήτου:
- 17/10/2012 , 10426χλμ, πρώτη επίσκεψη (λάδια, φίλτρο λαδιού, φίλτρο γύρης)
- 18/10/2013 , 20308χλμ, δεύτερη επίσκεψη (λάδια, φίλτρο λαδιού, φίλτρο γύρης, τακάκια)
- 24/10/2014 , 30000χλμ, επίσκεψη εκτός προγράμματος για κάρτα καυσαερίων και αλλαγή μπαταρίας
Το αυτοκίνητο δεν είχε μπει συνεργείο για κανένα πρόβλημα.
Κατά τα άλλα, η ΛΑΜΔΑ ήταν πολύ φιλική και δεν είχε πρόβλημα να μου δώσει ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, το οποίο και συμπλήρωσε και σφράγισε τις παραπάνω πληροφορίες. Και αυτό χωρίς κόστος.
Από την άλλη η AUTO ONE δεν έχει βιβλία, τα παραγγέλνει και τα χρεώνει (κάπου στα 6euro).Μια που ήμουν εκεί ρώτησα και το κόστος για αλλαγή ιμάντα εκκεντροφόρου. 280euro. Πολλά μου φάνηκαν.
αυτο ειναι ξυρισμα δεν ειναι χρεωση. ποσο να κανει ο ιμαντας; κανα 80αρι αντε να κανει 100αρι; μπας και βαζουν και αντλια νερου στην τιμη; μηπως σου ειπαν 180 Storm; τα 190 ειναι καλυτερη τιμη. αλλα παλι πολλα ζητανε.
http://www.mister-auto.gr/el/set-d-ntot-u-imanta/fiat-panda-312-1-2-69bhp_v14002_g307.html
δεν ξερω ποιας χρονολογιας ειναι το μοντελο σου. εβαλα το 1.2 με τα 69 ατια. αντε το γνησιο να μην κανει 54 και να κανει 70. 120 ευρω εργατικα; σε αντιπροσωπεια παιζει 100αρικο χωρις φπα (123 το συνολο) στα εργατικα για ιμαντα αλλης εταιριας αυτοκινητων. ford ειναι; δε θυμαμαι ρε φιλε. α στο polo του φιλου μου που αλλαξε πριν ενα μηνα αντλια νερου που ειναι ιδια διαδικασια με τον ιμαντα (απο εκει παιρνει κινηση) του πηραν ενα 80αρι εργατικα για αλλαγη ιμαντα και αντλιας νερου. σε ανεξαρτητο συνεργειο. -
Καλο ονομα στα ιταλικα εχει το alfisti team στον Γερακα αν σε βολευει. Διπλα στα Carrefour ειναι.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
αυτο ειναι ξυρισμα δεν ειναι χρεωση. ποσο να κανει ο ιμαντας; κανα 80αρι αντε να κανει 100αρι; μπας και βαζουν και αντλια νερου στην τιμη; μηπως σου ειπαν 180 Storm; τα 190 ειναι καλυτερη τιμη. αλλα παλι πολλα ζητανε.
http://www.mister-auto.gr/el/set-d-ntot-u-imanta/fiat-panda-312-1-2-69bhp_v14002_g307.html
δεν ξερω ποιας χρονολογιας ειναι το μοντελο σου. εβαλα το 1.2 με τα 69 ατια. αντε το γνησιο να μην κανει 54 και να κανει 70. 120 ευρω εργατικα; σε αντιπροσωπεια παιζει 100αρικο χωρις φπα (123 το συνολο) στα εργατικα για ιμαντα αλλης εταιριας αυτοκινητων. ford ειναι; δε θυμαμαι ρε φιλε. α στο polo του φιλου μου που αλλαξε πριν ενα μηνα αντλια νερου που ειναι ιδια διαδικασια με τον ιμαντα (απο εκει παιρνει κινηση) του πηραν ενα 80αρι εργατικα για αλλαγη ιμαντα και αντλιας νερου. σε ανεξαρτητο συνεργειο.Φίλε για να είμαι ειλικρινής δεν έχω αλλάξει ποτέ ιμάντα, ούτε που ξέρω τι είναι αυτό και τι ακριβώς ανταλλακτικά απαιτούνται κλπ...
Αντιγράφω από το Panda Club μία προσφορά για τα μέλη του Club που αναλύει την τελική τιμή:
Τιμοκατάλογος αλλαγής ιμάντα χρονισμού:
Panda 1.2 2χ4 & 4χ4
Ιμάντας εκκεντροφόρου-------------42,24
Ρουλεμάν ιμάντα εκκεντροφόρου 0---45,73
Ιμάντας δυναμό----------------------26,55
Εργασία-----------------------------73,80
Σύνολο-----------------------------188,32Όλες οι παραπάνω τιμές είναι τελικές, συμπεριλαμβάνουν τον ΦΠΑ και τις εκπτώσεις και αναφέρονται σε γνήσια ανταλλακτικά που καλύπτονται από 2 χρόνια εγγύηση.
Υποθέτω ότι αυτό είναι όλο το πακέτο αλλαγής του ιμάντα...
Καλο ονομα στα ιταλικα εχει το alfisti team στον Γερακα αν σε βολευει. Διπλα στα Carrefour ειναι.
Ευχαριστώ! Alfisti Team, το σημειώνω.
-
Συνήθως όταν ανοίγουν την μηχανή για τον ιμάντα αλλάζουν και αντλία νερού καθότι βρίσκεται εκεί δίπλα και για να την αλλάξεις μόνη της πρέπει να ανοίξεις πάλι το μοτέρ. Ίσως για αυτό σου είπαν τέτοια τιμή Storm.
-
Είδες όμως το παραπάνω συνεργείο δεν αναφέρει 'αντλία νερού'.
Και (λέει ότι) είναι εξουσιοδοτημένο συνεργείο (είναι; καλή ερώτηση). -
Εννοώ ότι μέσα στα 280 που είπαν σε σένα μπορεί να είναι και η αντλία. Στην παραπάνω αναλυτική λίστα δεν είναι.
-
α, τώρα κατάλαβα...
Εννοούσες ότι αφού ανοίγουν που ανοίγουν το μοτέρ, αλλάζουν και την αντλία νερού.
Πιθανά να είναι στα 280euro.Πάντως το Πλάνο Προγραμματισμένης Συντήρησης δεν αναφέρει πουθενά αλλαγή αντλία νερού...
Οπότε την αλλάζουν και αυτή στα 5 χρόνια; Μπορεί. -
Βρήκα ένα punto του 2001 στα 2000€ κ 130000 χλμ.
Φαίνεται σε καλή κατάσταση. Μηχανολογικά δεν το έχω δει ακόμα αλλά μου είπαν ότι θα το κάνουν σερβις, αν χρειάζεται θα αλλάξουμε ιμάντες με 100 ευρώ επιπλέον κ οτι δεν εχει τίποτα αλλπ γενικως. Δυστυχώς δεν έχει βιβλιο σερβις. Επίσης δεν έχει υδραυλικό τιμόνι, έχει το city κ με προβληματιζει το βαρος του. Τι άποψη έχουμε για αυτό το τιμόνι κ το αυτοκίνητο γενικά; από σερβις θα είναι φτηνα;Edit γνωρίζει κανείς αν αυτή η έκδοση είχε abs κ αερόσακους; είναι punto 2001 με τους άβαφους προφυλακτήρες
FIAT FORUM