-
βενζινη?? λιγο ταφος (0-100 σε 19 ) το εχει και συγγενικο μου προσωπο σε 1,2 δικινητο απο το 2007 και μονο τα προβλεπομενα σερβις εχει 'ζητησει'. Στο χωμα παντως με σωστο λαστιχο, οπως και μεσα στην πολη γ@μει το αμαξακι, ειναι ψοφιο ομως... Μπορεις βεβαια να το διασκεδαζεις, αλλοι κανουν το γυρο της Ευρωπης με 2CV! Και μια δοκιμη http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=9771
-
0-100 σε 19;! nevermind
-
Τo panda πώς γίνεται να κάνει 0-80 σε 11 και 0-100 σε 19???
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
http://www.autoblog.gr/2014/08/02/fiat- ... %81%CE%AF/
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
:inlove:http://www.autoblog.gr/2014/08/02/fiat- ... %81%CE%AF/
Καλό αλλά τα πρόσθετα φρύδακια μπορούσαν να έχουν τοποθετηθεί και καλύτερα.
-
Χαίρε κόσμε του Fiat Forum
Παρακολουθώ εδω και καιρό το παρόν θέμα (είχα γράψει παλαιότερα για ενα πρόβλημα που υπήρξε στο τιμόνι του panda μας το οποίο ευτυχώς έχει να εμφανιστεί πολύ καιρό).Ως νεος οδηγός και γενικά αλλά και του pandaκιου έχω κάποιες απορίες (και θα έχω βεβαιως βεβαίως οσο περνάει ο καιρός)
1ον:Ελέγχοντας τις στάθμες των υγρών παρατήρησα οτι η στάθμη του paraflu είναι λίγο πιο πάνω απο την ένδειξη ΜΙΝ.Μπορώ να συμπληρώσω απλό νερό η πρέπει να συμπληρώσω με paraflu (πρόκειται για το panda 1.2)???Αν πρέπει να βάλω paraflu πρέπει να βάλω αυτο που προτείνει ο κατασκευαστής η μπορώ να βάλω κάποια άλλη μάρκα???
2ον:Επειδή το ραδιο-cd που έχουμε είναι τοποθετημένο απο τότε που αγοράστηκε το όχημα (το 2004 δηλαδή) θέλω να το αλλάξω διότι θέλω να ακούω την μουσική μου απο στικάκι (βλέπετε το 2004 η υποδοχή για usb ηταν σεναριο επιστημονικής φαντασίας ).Πόση ισχύ πρέπει να έχει το καινούριο ηχοσύστημα???
Σε αυτό το σημείο θέλω να προσθέσω (για να γνωριστούμε και λίγο καλύτερα ρε παιδί μου) οτι η οικογένεια μου κι εγω είμαστε Ιταλόφιλοι διότι ολο αυτοκίνητα του Gruppo αγοράζουμε (και απ'οτι φαίνεται θα συνεχίζουμε) τα οποία είναι:
1o: Fiat bravo 1.2 (1996 η 1997 δεν θυμάται ο μπαμπάς μου πόσο μάλλον εγω που ήμουν 1-2 χρονών τότε)
2ο:Alfa romeo 147 1.6 t.s (2001)
3o:Fiat panda 1.2 (2004)
4o:Lancia Ypsilon 1.2 16v (μοντελο του 2000 αγορασμένο το 2011) -
1ον. παραφλου βαλε. προστατευει -μακροπροθεσμα- καλυτερα το ψυγειο απο σκουρια. τα χρωματα που κυκλοφορουν ειναι πρασινο και κατι σαν κοκκινο, λογικα ενα απο τα δυο θα εχει το δικο σου.
2ον. τα ηχοσυστηματα που κυκλοφορουν την σημερον ημεραν ειναι πολυ καλα για τα χρηματα τους. ξεκινανε περιπου απο τα 50 ευρω και μεχρι 150 παιρνεις αστερακια. χοντρικα 4-5 μαρκες κυκλοφορουν σε top επιπεδο -για την κατηγορια αυτη μιλαμε παντα.
θα ξεχωριζα sony και κορυφη alpine.
η ισχυς ειναι κοινη σε ολα (4χ50 watt) στα ποιο φτηνα παιζει να ειναι λιγοτερα.
το θεμα ΟΜΩΣ περαν της πηγης, ειναι τα ηχεια που θα σηκωσουν τα watt της. δεν ξερω τι θηκες εχει το αμαξι σου αλλα λογικα θα πρεπει να εχει στις μπροστα πορτες μια για κατω (woofer) και μια ψηλα στην μπροστα κολωνα ισως (tweeter).
με 4 ηχεια καλης ποιοτητας μπροστα θα εχεις ενα πολυ καλο αποτελεσμα. υπολογισε κανα 100αρι. -
Συμπληρωσε (υπαρχουν και μπλε παραφλου ενημερωτικα) αλλα και μαθε γιατι εχει παει χαμηλα η σταθμη του παραφλου γιατι κατι δεν παει καλα..!
Και μη βαλεις πηγη τιποτα F&U ,φτηνα praktiker κτλπ ,τα παιζουν συντομα..
-
η ΦΙΑΤ δεν βάζει τα χρωματισμένα.......έχει δικό της,το οποίο είναι διάφανο και αραιώνεται με απιονισμένο
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
η ΦΙΑΤ δεν βάζει τα χρωματισμένα.......έχει δικό της,το οποίο είναι διάφανο και αραιώνεται με απιονισμένοΗ Φιατ παντως στο δικο μου, εχει βαλει απ το ερυθρο υγρο...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
η ΦΙΑΤ δεν βάζει τα χρωματισμένα.......έχει δικό της,το οποίο είναι διάφανο και αραιώνεται με απιονισμένο
Η Φιατ παντως στο δικο μου, εχει βαλει απ το ερυθρο υγρο...
κοκκινο θυμάμαι και εγώ για το πουντο και θελει αραίωση με νερο.Και αρκετά ακριβό αν θυμαμαι καλά.
http://tbl.onion.it/iframe_main_catalog ... ategoria=4 -
δεν ξερω αν τα επωνυμα αντιψυκτικα προσφερουν κατι παραπανω, αλλα σιγουρα με αυτα που βρισκεις στα βενζιναδικα η δουλεια γινεται.
-
κόκκινο σε όλο το γκρούπο
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
δεν ξερω αν τα επωνυμα αντιψυκτικα προσφερουν κατι παραπανω, αλλα σιγουρα με αυτα που βρισκεις στα βενζιναδικα η δουλεια γινεται.Καλύτερα βάλε απιονισμένο νερό παρα τα ανωνυμα των βενζινάδικων.Οταν το απο πανω προστατεύει για μέχρι +125° και -40° των βενζιναδικων δεν τα φτάνουν όυτε στα ονειρα τους.Ουτε καν το χρωμα τους δεν διατηρούν .
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
1ον. παραφλου βαλε. προστατευει -μακροπροθεσμα- καλυτερα το ψυγειο απο σκουρια. τα χρωματα που κυκλοφορουν ειναι πρασινο και κατι σαν κοκκινο, λογικα ενα απο τα δυο θα εχει το δικο σου.2ον. τα ηχοσυστηματα που κυκλοφορουν την σημερον ημεραν ειναι πολυ καλα για τα χρηματα τους. ξεκινανε περιπου απο τα 50 ευρω και μεχρι 150 παιρνεις αστερακια. χοντρικα 4-5 μαρκες κυκλοφορουν σε top επιπεδο -για την κατηγορια αυτη μιλαμε παντα.
το θεμα ΟΜΩΣ περαν της πηγης, ειναι τα ηχεια που θα σηκωσουν τα watt της. δεν ξερω τι θηκες εχει το αμαξι σου αλλα λογικα θα πρεπει να εχει στις μπροστα πορτες μια για κατω (woofer) και μια ψηλα στην μπροστα κολωνα ισως (tweeter).
με 4 ηχεια καλης ποιοτητας μπροστα θα εχεις ενα πολυ καλο αποτελεσμα. υπολογισε κανα 100αρι.Απο ηχεία έχει τα εργοστασιακά και οντως έχει και woofer και tweeter
Συμπληρωσε (υπαρχουν και μπλε παραφλου ενημερωτικα) αλλα και μαθε γιατι εχει παει χαμηλα η σταθμη του παραφλου γιατι κατι δεν παει καλα..!
Και μη βαλεις πηγη τιποτα F&U ,φτηνα praktiker κτλπ ,τα παιζουν συντομα..
Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό αλλά paraflu θυμάμαι συμπληρώσαμε πέρσι κατα το φθινόπωρο....Αλλά μου φαίνεται και λογικό διότι κατα το πλείστον έντός πόλης κυκλοφορεί οπότε δουλεύει το ψυγείο και λίγο παραπάνω
δεν ξερω αν τα επωνυμα αντιψυκτικα προσφερουν κατι παραπανω, αλλα σιγουρα με αυτα που βρισκεις στα βενζιναδικα η δουλεια γινεται.
Καλύτερα βάλε απιονισμένο νερό παρα τα ανωνυμα των βενζινάδικων.Οταν το απο πανω προστατεύει για μέχρι +125° και -40° των βενζιναδικων δεν τα φτάνουν όυτε στα ονειρα τους.Ουτε καν το χρωμα τους δεν διατηρούν .
Και να φανταστείς σκεφτόμουν να αγοράσω απο βενζινάδικο ισα ισα να συμπληρώσω....Αν συμπληρώσω όταν γυρίσω απο τις διακοπές (σε κανα 20ημερο περίπου) ριψοκινδυνεύω κανα πρόβλημα στο μοτέρ???
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας
-
Μην τρελαίνεσαι, και μισό λίτρο να λείπει δεν παθαίνει τίποτα. Συμπλήρωσε με λίγο απιονισμένο και είσαι μια χαρά.
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
1ον. παραφλου βαλε. προστατευει -μακροπροθεσμα- καλυτερα το ψυγειο απο σκουρια. τα χρωματα που κυκλοφορουν ειναι πρασινο και κατι σαν κοκκινο, λογικα ενα απο τα δυο θα εχει το δικο σου.2ον. τα ηχοσυστηματα που κυκλοφορουν την σημερον ημεραν ειναι πολυ καλα για τα χρηματα τους. ξεκινανε περιπου απο τα 50 ευρω και μεχρι 150 παιρνεις αστερακια. χοντρικα 4-5 μαρκες κυκλοφορουν σε top επιπεδο -για την κατηγορια αυτη μιλαμε παντα.
με 4 ηχεια καλης ποιοτητας μπροστα θα εχεις ενα πολυ καλο αποτελεσμα. υπολογισε κανα 100αρι.Τα ψυγεία πλέον πλαστικά δε βγαίνουν;
-
Τα καπάκια τους ναι, το κυρίως σώμα είναι αλουμινένιο φυσικά, αλλιώς πώς θα είχες μετάδοση θερμότητας;
-
Τα fiat έχουν το κοκκινο παραφλου και στα δυο φιατ μου κοκκινο είναι. Όσο για το ηχοσυστημα των panda έχουν δυο πίσω ηχεία στο κάτω μέρος της πόρτας και μπροστά αναλόγως την έκδοση έχουν ή δύο ηχεία στο κάτω μέρος της πόρτας ή 4 μαζί με tweeters. Θέση για tweeter έχουν όλα, απλα αν το δικο σου δεν έχει, πρέπει να περάσεις στις συγκεκριμένες θέσεις καλωδιώσεις, που δεν είναι πολύ δύσκολο. Έχε υπόψιν σου ότι σε περίπτωση που δεν έχει, στα καπάκια οι τρύπες είναι κλειστές και θα πρέπει εσύ με ένα μικρό τρυπανακι να τις ανοίξεις. Υπάρχουν και στην fiat έτοιμα καπάκια, αλλα είναι ακριβα, δεν αξίζει.
-
Τελικά αγόρασα paraflu και συμπλήρωσα και έχω το κεφάλι μου ήσυχο ...Επίσης αποφάσισα να μην πειραματιστώ με την ισχύ του νέου ηχοσυστήματος και θα βάλω ενα άλλο με την ίδια ισχύ....Με την ευκαιρία να μοιραστώ και τις εντυπώσεις μου απο το pandακι ως νέος οδηγός....Έχω να πω πως πρόκειται για ενα αμάξι το οποίο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα ενος καινούριου οδηγού...Είναι εύκολο στην οδήγηση και ευχάριστο...Το τιμόνι είναι τοσο ελaφρύ απο μόνο του που θεωρώ περιττό να ενεργοποιήσω το city ....Επίσης λόγω των διαστάσεων του είναι παιχνιδάκι το παρκάρισμα οπως επίσης και η κίνηση σε στενά σοκάκια και γυρω απο δέντρα...Αν εντοπίσω κάποιο δέντρο σε δρόμο χωρίς κίνηση κάνω κύκλους γύρω του μεχρι να ζαλιστώ ...Όσον αφορά την οδική συμπεριφορά παροτι ειναι ανετο και ουσιαστικά δεν αντιλαμβάνεσαι τις ανωμαλίες του οδοστρώματος οταν περνάς απο πάνω τους δεν λέει οχι και σε λίγο πιο παιχνιδιάρικο στυλ οδήγησης στις στροφές...Η μεγάλη έκπληξη ομως ήρθε απο τον κινητήρα...Απο αυτά που διάβαζα είχα ως αίσθηση οτι το μοτέρ είναι κάπως υποτονικό...Ωστόσο οταν ο κινητήρας βρίσκεται κοντά στο σημείο οπου αποδίδεται η μέγιστη ροπή λίγο αν πατήσεις το γκάζι γίνεται πυραυλάκι (λογικό βέβαια) και σου αρέσει να διαολίζεις κατι BMW και Mercedes με το να τις προσπερνάς ...Βέβαια το διαόλισμα αυτο έχει το τίμημα του στα καύσιμα αλλά τέσπα...Που λετε σήμερα το γέμισα βενζίνη και μηδένισα τον υπολογιστή ταξιδίου για να δώ την μεση κατανάλωση...Σε κάποια στιγμή παρακολουθούσα την στιγμιαία κατανάλωση και επιτηδες πάτησα γκάζι έφτασε τις 3000 σαλ και μαντέψτε τι έδειξε...20 lit/100km!!! Ισως ομως να οφείλεται στο οτι εκείνη την στιγμή είχα 2α και βρισκόμουν σε ανηφορικό έδαφος....Πάντως στο τέλος της βόλτας (33 χιλιομέτρων) η μέση κατανάλωση ηταν 4,2 λίτρα (ουτε ντιζελ να ηταν ) κατι που είναι λογικό διοτι σε γενικές γραμμές εκτος απο το ξέσπασμα στην 2α που ανέφερα παραπάνω οδηγούσα συντηρητικά με τις αλλαγες των ταχυτήτων να γίνονται στις 2000 η το πολύ στις 2500 σαλ...Αυτες είναι οι πρώτες εντυπώσεις και φυσικά θα επιστρέψω με περισσότερες
FIAT FORUM