-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Petrosείμαστε μικρή αγορά και δεν τους πολυ-νοιάζει. Ας είμασταν η Γερμανία ή η Αγγλία και σου έλεγα εγώ...
Δικιο εχεις αλλα καποια στιγμη θα πρεπει να τους νοιαξει γιατι σε λιγακι ετσι οπως πανε θα πουλανε λιγοτερα και απο τη...Rover.
Ο διεθνης ανταγωνισμος ειναι μεγαλος και δεν υπαρχουν πολλα περιθωρια για να αγνοησουν τελειως ακομα και μικρες αγορες οπως η Ελλαδα.Το χειροτερο ειναι οτι ενω ΕΧΟΥΝ αξιολογα αυτοκινητα δεν μπορουν να τα πουλησουν. Που να μην ειχαν κιολας...
-
Μικρη αγορα σε σχεση με τον πληθυσμο δεν ειμαστε.Παλια ναι! Τωρα αγοραζουμε περισσοτερα αυτοκινητα απο τους Σουηδους...(!!!)
Παρεπιπτοντως, ειδα καλα??Η γνωστη εκθεση της BMW στο μαρουσι εγινε εκθεση της Renault??Mαλλον καλα πρεπει να ειδα.Αντε που γκρινιαζετε ! -
Ο χρήστης barcode5 έγραψε:
Μικρη αγορα σε σχεση με τον πληθυσμο δεν ειμαστε.Παλια ναι! Τωρα αγοραζουμε περισσοτερα αυτοκινητα απο τους Σουηδους...(!!!)
Παρεπιπτοντως, ειδα καλα??Η γνωστη εκθεση της BMW στο μαρουσι εγινε εκθεση της Renault??Mαλλον καλα πρεπει να ειδα.Αντε που γκρινιαζετε !Mε 250-270 χιλιάδες αυτοκίνητα είμαστε μικρή αγορά!
Το ότι συγκρινόμαστε με την Σουηδία των 9 εκατομμυρίων δεν μας κολακεύει... -
Για θυμηθείτε τι έγινε με την BMW πριν πουληθεί
-
Ο χρήστης barcode5 έγραψε:
Παρεπιπτοντως, ειδα καλα??Η γνωστη εκθεση της BMW στο μαρουσι εγινε εκθεση της Renault??Mαλλον καλα πρεπει να ειδα.Αντε που γκρινιαζετε !Καλα ειδες. Και η Fiat που ηταν στη Ν Κηφισια ειναι Renault πλεον.
Βλεπω λοιπον οτι η εταιρεια αγοραζει εκθεσεις...Τι μπορει να σημαινει αυτο ομως?:hmmm:
Μηπως αυτο σηματοδοτει αλλαγες?Ikar για θυμησε μας, το ιδιο εκανε και η BMW πριν φυγει η Intercar?
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Ikar για θυμησε μας, το ιδιο εκανε και η BMW πριν φυγει η Intercar?
BMW, Renault & Porsche άνηκαν στον ίδιο, η BMW όχι πλέον. Υπάρχει το 'κόλπο' να φτάνεις την όποια εταιρεία έχεις χαμηλά, ώστε να αναγκαστούν και να υποχρεωθούν ν'αγοράσουν με ανάλογο τίμημα.
Όταν δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα δεν σε χαλάει να περιμένεις. Επίσης σε πολλούς dealer BMW & Renault έχει ακόμα το 50%, άρα δεν μένει εκτός δικτύου.
Τα -πολλά- ευρώ που πήρε από τους Γερμανούς, τα δωσε σε άλλους Γερμανούς, από τους οποίους είχε χάσει παλιότερα την εισαγωγική
-
Αρα λες να δουμε συντομα Renault Ελλας ή καπως ετσι?
-
Πέρσι είμασταν η 9η μεγαλύτερη αγορά στην Ευρώπη.
-
Το σιγουρο ειναι πως τα καλα προιοντα απο μονα τους δεν αρκουν!Δειτε τη εγινε στην Ελλαδα με τη Volvo! Μεχρι πριν μερικα χρονια με το ζορι την εβλεπες στη λιστα πωλησεων! Και δεν εφταιγαν τα αυτοκινητα της! Ο κοσμος ειναι πλεον πολυ απαιτητικος και ειναι κακο μια εταιρια να μενει πισω σε νοοτροπια. Αλλιως.....
-
**Παίδες, βρήκε τρόπο η renault να ανακάμψει:
Shake your booty**
http://www.picbux.com/image/cfd253126.jpg
http://www.picbux.com/image/cfd253127.jpg
http://www.picbux.com/image/cfd253128.jpg
http://www.picbux.com/image/cfd253129.jpg
http://www.picbux.com/image/cfd253131.jpg
http://www.picbux.com/image/cfd253122.jpg
http://www.picbux.com/image/cfd253123.jpg
http://www.picbux.com/image/cfd253124.jpg
http://www.picbux.com/image/cfd253125.jpgShake your booty
-
Αυτό θα γίνει σε συνεργασία με την Hankook
-
Όλα δεν μπορούμε να τα επιλέξουμε?? Πέρα απο την πλάκα τα Renault είνα πολύ υπερτιμημένα κ επένδυσαν στο όνομα που θα πέρναν από την F1 κ στο να λάδώσουν δημοσιογράφους για να βγάλουν το clio αυτοκίνητο του 2006( ) αν κ δεν τους βγήκε... Παρ'όλα αυτά εγώ ψήφισα αδιάφορο εξωτερικό σχεδιασμό.. Δεν γίνετε οι γάλλοι που πενεύονται για το design τους να βγάζουν τέτοια τερατουργήματα.....
-
H μειώσεις πωλήσεων γενικά των Γαλλικών αυτοκινήτων (σε Παγκόσμια Αγορά) περιλαμβάνουν και την Renault που σίγουρα είναι ποιοτικότερη από το Group PSA. Οπότε πιθανά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο όμιλος PSA παρασύρουν εν΄μέρει και την Renault.
Μία παρόμοια κατάσταση υπάρχει και στην Ιταλία με το Group FIAT.Από την άλλη η Γαλλία και το Group PSA και νομίζω και η Renault δεν εξάγει στις Ηνωμένες Πολιτείες οπότε η πίτα πωλήσεων είναι αμέσως περιορισμένη με αποτέλεσμα κάθε μείωση πωλήσεων να είναι σημαντική για τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας αλλά και των επενδύσεων.
Η οικονομική πολιτική των Γαλλικών αυτοκινητοβιομηχανιών είναι τέτοια που από την μία προσφέρει σχετικά ακριβά αυτοκίνητα χωρίς όμως την αντίστοιχη ποιοτική αναβάθμιση. Η καλαισθησία και η 'φινέτσα' είναι ανεβασμένη όμως πέρασαν τα χρόνια που ο μέσος πελάτης κοιτάει μόνο αυτούς τους παράγοντες. Ο μέσος πελάτης (που αποτελεί την πλειοψηφία και δεν ασχολείται με την αυτοκίνηση) κοιτάει πλέον την αξιοπιστία, την αντοχή στην καθημερινότητα, την εξυπηρέτηση, το πορτοφόλι του, την κάλυψη βασικών αναγκών και μετά όλα τα υπόλοιπα.
Επίσης νομίζω ότι σημαντικό ρόλο παίζει και η εξυπηρέτηση πριν την πώληση. Μιλάμε για Renault και προσπαθώ να θυμηθώ που είδα τελευταία φορά κάποια εμπορία της στην Αττική. Η μόνη που μου έρχεται στο μυαλό είναι της Φιλαδέλφειας. Αυτό για μένα αποτελεί ένδειξη αναποτελεσματικής οργάνωσης, ίσως και μη υπαρκτού μάρκετινγκ, αλλά και ασθενές δίκτυο μεταπωλητών. Φυσικά το πρόβλημα ξεκινά από την ίδια την Γαλλία που δεν διαθέτει εκείνους τους μηχανισμούς που να ελέγχουν αλλά και να επιβάλλουν κυρώσεις σε αντιπροσωπείες χωρών που δεν ικανοποιούν τους όρους συνεργασίας και μεταπώλησης.
Δυστυχώς δεν είναι μόνο η Γαλλία αλλά και άλλες χώρες (κυρίως Ευρώπης) που ακολουθούν τέτοια πολιτική και πλέον αντιμετωπίζουν ή αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα (Π.χ. Rover, Fiat Group, GM, VW, κλπ...)
Αρα εγώ συνοψίζω ότι το πρόβλημα αποτελείται από ένα κράμα αιτιών και όχι μόνο από έναν μεμονωμένο παράγοντα.
-
Ο χρήστης virus.exe έγραψε:
Όλα δεν μπορούμε να τα επιλέξουμε?? Πέρα απο την πλάκα τα Renault είνα πολύ υπερτιμημένα κ επένδυσαν στο όνομα που θα πέρναν από την F1 κ στο να λάδώσουν δημοσιογράφους για να βγάλουν το clio αυτοκίνητο του 2006( ) αν κ δεν τους βγήκε... Παρ'όλα αυτά εγώ ψήφισα αδιάφορο εξωτερικό σχεδιασμό.. Δεν γίνετε οι γάλλοι που πενεύονται για το design τους να βγάζουν τέτοια τερατουργήματα.....Δεν τους πέτυχε το λάδωμα για την ανάδειξη του Clio III στο Car of the Year; Ήθελαν και τίτλο 'επίτιμου' να προσφερθεί στο νέο μοντέλο;
-
Έχουν ειποθεί παραπάνω πολλά για τις εγγυήσεις των RENAULT στην Ελλάδα.
Λοιπόν.
Σημερινό παράδειγμα στο δικό μας μαγαζί.
LAGUNA II 1800 του 2002 χρειάστηκε υπολογιστή ψεκασμού, εγκέφαλο δηλαδή.Κάλυψε 20% η RENAULT Γαλλίας, 20% η MABA και 20% το μαγαζί και τελικά η πελάτης πλήρωσε το 40%.
Νομίζω δεν είναι άσχημα για ένα αυτοκίνητο του 2002.
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Έχουν ειποθεί παραπάνω πολλά για τις εγγυήσεις των RENAULT στην Ελλάδα.
Λοιπόν.
Σημερινό παράδειγμα στο δικό μας μαγαζί.
LAGUNA II 1800 του 2002 χρειάστηκε υπολογιστή ψεκασμού, εγκέφαλο δηλαδή.Κάλυψε 20% η RENAULT Γαλλίας, 20% η MABA και 20% το μαγαζί και τελικά η πελάτης πλήρωσε το 40%.
Νομίζω δεν είναι άσχημα για ένα αυτοκίνητο του 2002.
Το άσχημο δυστυχώς δεν είναι αυτό
Το άσχημο είναι ότι έπαθε αυτή την σοβαρότατη βλάβη ένα καινούργιο αυτοκίνητο 4 ετών
Άσχημο είναι για τον ιδιοκτήτη να πληρώσει έστω και αυτό το 40%.Ποιός ο λόγος όταν πουλάς ένα παλιό αυτοκίνητο για να πάρεις ένα καινούργιο , υποτίθεται αξιόπιστο,μετά από 4 χρόνια κι άν έχεις προλάβει να το ξεχρεώσεις , να πληρώνεις ζημιές
Καθόλου άσχημα βεβαίως από την πλευρά της Renault ,είτε πρόκειται για το εργοστάσιο,είτε για την ΜΑΒΑ ,είτε για τον ντήλερ -
Ρε παιδιά μόνο εμένα μου φαίνεται λίγο άκυρο αυτό το topic από τη στιγμή που η Renault πούλησε 1.406.836 αμάξια μόνο το 2005 σε όλη την Ευρώπη, έχοντας 9,7% της αγοράς, δεύτερη μόνο πίσω από την WV?
Και στους 2 πρώτους μήνες του 2006 είναι και πάλι 2ή?
Δηλαδή εδώ στην Ελλάδα μας φαίνονται σκάρτα ή άσχημα τα αμάξια της?
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Ρε παιδιά μόνο εμένα μου φαίνεται λίγο άκυρο αυτό το topic από τη στιγμή που η Renault πούλησε 1.406.836 αμάξια μόνο το 2005 σε όλη την Ευρώπη, έχοντας 9,7% της αγοράς, δεύτερη μόνο πίσω από την WV?Και στους 2 πρώτους μήνες του 2006 είναι και πάλι 2ή?
Δηλαδή εδώ στην Ελλάδα μας φαίνονται σκάρτα ή άσχημα τα αμάξια της?
Στο τρίμηνο του 2006 είναι 4η μετά από VW, Opel, Ford και -11,4% σε σχέση με πέρυσι
Δεν πέφτουν μόνο στην Ελλάδα οι πωλήσεις, απλώς εδώ είναι τεράστιο το ποσοστό
-
'Επίσημα' όσον αφορά τον παράγοντα 'αξιοπιστία' υποτίθεται ότι τα πάνε καλύτερα από την 'αδερφή' Peugeot;; Διότι εγώ κάθε άλλο παρά αυτή την εντύπωση έχω σχηματίσει από φίλους και γνωστούς...
Επίσης από αυτά που βλέπετε (προϊόντα) κρίνετε ότι η Renault είναι στα πάνω της - από design, απτή ποιότητα, κλπ... Πως σας φαίνονται να εξελίσσονται (πάντα σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους); Από στρατηγική; Θα πουλήσει π.χ. το νέο Clio Sport, λέτε, αν κάνει καμιά 28άρα χιλιάδες Ευρώ; (9.5 εκατομμύρια σε δραχμές) Τι αυτ/το θα θέλατε να βγάλει η Renault; Το 207 πάντως το βλέπω πολύ μπροστά από το Clio.... ιδίως από μέσα...
-
Πιστεύω πως είναι λογικό κάθε εταιρία σε κάθε δεδομένη στιγμή να εμφανίζει έναν διαφορετικό βαθμό ανταγωνιστικότητας και ικανότητας να πρωταγωνιστήσει στην αγορά.
Θα ήταν αφύσικο να κυριαρχεί στις πωλήσεις διαρκώς η μια ή η άλλη εταιρία, εφ' όσον δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί εσαεί η ανωτερότητα των μοντέλων ή της πολιτικής της. Εάν η Renault ήταν πριν 3-4 χρόνια πρώτη και τώρα 2η, 3η, 4η ή τελευταία, είναι απολύτως φυσιολογικό και υπό μία έννοια ευκταίο, γιατί ο ανταγωνισμός οδηγεί σε καλύτερα αυτοκίνητα.
Είναι γνωστό πως ο οπαδισμός βέβαια διακρίνει σε εξαιρετικό βαθμό τον χώρο του αυτοκινήτου, αλλά δε βρίσκω λόγο πως επειδή το 2002 η Renault ήταν (λέμε τώρα) πιο ποιοτική από την Peugeot, θα ισχύει κάτι τέτοιο 4 χρόνια μετά- κάθε άλλο! Ή μπορεί και να είναι- γούστα είναι αυτά!
Π.χ. ποιος θα διανοείτο να προτείνει το προηγούμενο swift σε κάποιον άλλο χρήστη του forum προ 4 ετών; Σήμερα όμως τα πράγματα άλλαξαν, και είναι απολύτως λογικό η πρόταση της Suzuki να είναι ενδεχομένως καλύτερη από αυτήν της Renault- όπως και το αντίθετο αύριο- μεθαύριο.
Για να το θέσω αλλιώς, θα ήταν ποτέ δυνατόν να πρωταγωνιστεί η Renault στις πωλήσεις, στην πρώτη πάντα θέση, για 4-5 συναπτά έτη; Δε γερνάνε τα μοντέλα, δε βγαίνει μπροστά ο ανταγωνισμός; Απορώ που το συζητάμε κιόλας...!
ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ RENAULT ?