-
Ο χρήστης dimigoul έγραψε:
Δηλαδή με σκέτη υγρασία να μην τους ενοχλήσω? Μαζεύονται σταγονίδια στην εσωτερική επιφάνεια των κρυστάλλων και ελαφρή θαμπάδα.
Ενοείτε ότι θα πας αντιπροσωπεία. Εδώ σε φθηνότερα αυτοκίνητα οποιοδήποτε τέτοιο συμβάν(παρουσία υγρασίας κ θάμπωμα στο εσωτερικό του φαναριού) οδηγεί σε αλλαγή ολόκληρου του φαναριού.
-
Την ίδια θαμπάδα και υγρασία έχω παρατηρήσει και εγώ η οποία όμως όταν λειτουργούν τα φώτα φεύγει. Το έχω στα υπόψιν και τον άλλο μήνα που θα πάω για το SERVIS των 30.000 χιλ. θα το ρωτήσω.
-
Χρόνια πολλά με υγεία και ασφαλή ταξίδια!
Θέλω να μου πείτε την άποψή σας για κάτι που παρατήρησα στο αυτοκίνητό μας. Έχω τα xenon φώτα και χθες και σήμερα μετά από πολλά χιλιόμετρα ταξίδι και βόλτες, τα πιο πολλά σε συνθήκες βροχής και υγρασίας, παρατήρησα ότι στο εσωτερικό των φωτιστικών συσωρεύτηκε αρκετή υγρασία. Έχω την εντύπωση ότι τα φώτα πρέπει να είναι αεροστεγή και να μήν περνάει ούτε αέρας, πόσο μάλλον νερό κια υγρασία μέσα. Έχει ξανατύχει σε άλλον αυτό? Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό? Στο προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα, ηλικίας 14 ετών δεν παρατήρησα ποτέ κάτι τέτοιο.
Αν όντως είναι προβληματικά τα φανάρια μου το καλύπτει η εγγύηση?Αν παρατηρείς 'νερό', αντιπροσωπεία και ΑΠΑΙΤΕΙΣ αλλαγή.
Δηλαδή με σκέτη υγρασία να μην τους ενοχλήσω? Μαζεύονται σταγονίδια στην εσωτερική επιφάνεια των κρυστάλλων και ελαφρή θαμπάδα.
Το ιδιο παρατηρησα και στο δικο μου πριν δυο μερες. Υγρασια στο εσωτερικο των φωτιστικων. Σημερα που τα κοιταγα, η υγρασια ειχε εξαφανιστει. Κατι αλλο dimigoul το navi που εβαλες οταν λειτουργει παιζει ταυτοχρονα και μουσικη, η ειναι εγκλωβισμενο μονο στην πλοηγηση?
-
Τίποτα δεν είναι τυχαίο...υπόψιν τα φανάρια μας γύρω γύρω είναι Ιταλικά! Automotive lighting...
-
Ο χρήστης helfire2 έγραψε:
Την ίδια θαμπάδα και υγρασία έχω παρατηρήσει και εγώ η οποία όμως όταν λειτουργούν τα φώτα φεύγει. Το έχω στα υπόψιν και τον άλλο μήνα που θα πάω για το SERVIS των 30.000 χιλ. θα το ρωτήσω.Επικοινώνησα με την Kosmocar, τους ανέφερα το πρόβλημα και μου είπαν πως είναι φυσιολογικό να εμφανίζει ίχνη υγρασίας όταν υπάρχουν συνθήκες υγρασιας και βροχής. Τα xenon λέει δεν είναι αεροστεγώς σφραγισμένα, γιατί υπάρχει εξαερωτήρας λόγω της μεγάλης θερμοκρασίας που αναπτύσσουν τα χενον, και όταν ο αέρας περιέχει υγρασία τοτε αυτή εμφανίζεται στα κρύσταλλα, η οποία όμως υγρασία φεύγει όταν είναι αναμμένα τα φώτα.
Βέβαια εγώ παρατήρησα σήμερα μετά από μια απόσταση 50 χλμ με αναμμενα φωτα και αρκετή υγρασία έξω, μόλις σταμάτησα, είδα να έχουν μια θαμπάδα το 1/3 των φαναριων στην κάτω πλευρά παρόλο που τα φωτα ήταν αναμμένα.
Να πιστέψω στην ερμηνεία τους ή να το ψάξω παραπέρα? -
Την ίδια θαμπάδα και υγρασία έχω παρατηρήσει και εγώ η οποία όμως όταν λειτουργούν τα φώτα φεύγει. Το έχω στα υπόψιν και τον άλλο μήνα που θα πάω για το SERVIS των 30.000 χιλ. θα το ρωτήσω.
Επικοινώνησα με την Kosmocar, τους ανέφερα το πρόβλημα και μου είπαν πως είναι φυσιολογικό να εμφανίζει ίχνη υγρασίας όταν υπάρχουν συνθήκες υγρασιας και βροχής. Τα xenon λέει δεν είναι αεροστεγώς σφραγισμένα, γιατί υπάρχει εξαερωτήρας λόγω της μεγάλης θερμοκρασίας που αναπτύσσουν τα χενον, και όταν ο αέρας περιέχει υγρασία τοτε αυτή εμφανίζεται στα κρύσταλλα, η οποία όμως υγρασία φεύγει όταν είναι αναμμένα τα φώτα.
Βέβαια εγώ παρατήρησα σήμερα μετά από μια απόσταση 50 χλμ με αναμμενα φωτα και αρκετή υγρασία έξω, μόλις σταμάτησα, είδα να έχουν μια θαμπάδα το 1/3 των φαναριων στην κάτω πλευρά παρόλο που τα φωτα ήταν αναμμένα.
Να πιστέψω στην ερμηνεία τους ή να το ψάξω παραπέρα?Καλησπέρα και από μένα και Χρόνια Πολλά σε όλους.
Για τη θαμπάδα που λέτε, αν θυμάμαι καλά, λέει στο manual ότι μπορεί να συμβεί και ότι είναι φυσιολογικό.
Θα το ξανακοιτάξω όμως για να μη λέω πράγματα για τα οποία δεν είμαι 100% σίγουρος και θα σας πω σε ποια σελίδα είναι αν το βρω. -
Ο χρήστης george39 έγραψε:
Επικοινώνησα με την Kosmocar, τους ανέφερα το πρόβλημα και μου είπαν πως είναι φυσιολογικό να εμφανίζει ίχνη υγρασίας όταν υπάρχουν συνθήκες υγρασιας και βροχής. Τα xenon λέει δεν είναι αεροστεγώς σφραγισμένα, γιατί υπάρχει εξαερωτήρας λόγω της μεγάλης θερμοκρασίας που αναπτύσσουν τα χενον, και όταν ο αέρας περιέχει υγρασία τοτε αυτή εμφανίζεται στα κρύσταλλα, η οποία όμως υγρασία φεύγει όταν είναι αναμμένα τα φώτα.
Να πιστέψω στην ερμηνεία τους ή να το ψάξω παραπέρα?Καλησπέρα και από μένα και Χρόνια Πολλά σε όλους.
Για τη θαμπάδα που λέτε, αν θυμάμαι καλά, λέει στο manual ότι μπορεί να συμβεί και ότι είναι φυσιολογικό.
Θα το ξανακοιτάξω όμως για να μη λέω πράγματα για τα οποία δεν είμαι 100% σίγουρος και θα σας πω σε ποια σελίδα είναι αν το βρω.Ο νέος διαβάζει τα μαθήματά του!!!
-
Απο το Αμερικανικο forum:
'My Q5 saved our lives in today's Noreaster'
http://forums.audiworld.com/showthread.php?t=2797102 -
Έχει κανένας εμπειρία από το Q5 με πετρέλαιο, και αν ναι, μπορεί να με καθοδηγήσει αν αξίζει ή όχι η αγορά του?
-
Ο χρήστης bekiaris έγραψε:
Έχει κανένας εμπειρία από το Q5 με πετρέλαιο, και αν ναι, μπορεί να με καθοδηγήσει αν αξίζει ή όχι η αγορά του?Ένας συνάδελφος μου έχει το 2.0 TDΙ με τα 170 άλογα και είναι πολύ ευχαριστημένος.
-
Ο χρήστης Tasos510 έγραψε:
Θα το ξανακοιτάξω όμως για να μη λέω πράγματα για τα οποία δεν είμαι 100% σίγουρος και θα σας πω σε ποια σελίδα είναι αν το βρω.Ο νέος διαβάζει τα μαθήματά του!!!
-
Πολλοί κατασκευαστές το αναφέρουν αυτό για την υγρασία αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να μπορούμε να συντηρήσουμε και χρυσόψαρο στο φωτιστικό σώμα. Αν η υγρασία επιμένει ή είναι αρκετή (χοντρές σταγόνες κλπ) καλό θα ήταν να το κοιτάξετε, μήπως και έχει χάσει την στεγανότητά του είτε λόγω κατασκευαστικής αστοχίας είτε λόγω κάποιας περίεργης επαφής.
-
Και σε εμενα ψιλοθαμπωνουν οι xenon απο μεσα και αναρωτιομουν πως μπορουν να καθαριστουν...
Ασχετο:Επειδη πλησιαζω τα 30.000 χιλ., σκεφτομουν να το παω στον Παζαροπουλο που με βολευει.
Υπαρχει προβλημα με την εγγυηση επειδη δεν ειναι πλεον εξουσιοδοτημενος; -
Ο χρήστης Tasos510 έγραψε:
Και τα διαβάζει πολύ καλά όπως φαίνεται.... γιατί όπως λέει και το manual στη σελίδα 58 στην αριστερή μεριά κάτω κάτω
'Σε κρύες και υγρές καιρικές συνθήκες μπορεί να θαμπώσουν οι προβολείς, τα φλας και τα πίσω φώτα εσωτερικά λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής περιοχής. Αν ενεργοποιήσετε τα φώτα πορείας, μετά από λίγο αυτά ξεθαμπώνουν εντελώς ή στο μεγαλύτερο βαθμό. Αυτό το φαινόμενο δεν επηρεάζει τη διάρκεια ζωής του συστήματος φωτισμού.'Αυτά
-
Θάμπωμα έχω δει σε πολλά xenon (το κάνουν όλα βασικά), αλλά είναι χαρακτηριστικό ότι 'εξαφανίζεται' πολύ γρήγορα, ειδικά εκεί που χτυπά η δέσμη. Αν πάντως παρατηρεί ο φίλος 'νερό' (σταγόνες) που δεν φεύγει με τα φώτα σε λειτουργία, επίσκεψη στην αντιπροσωπεία!
-
Χρόνια πολλά με υγεία και ασφαλή ταξίδια!
Θέλω να μου πείτε την άποψή σας για κάτι που παρατήρησα στο αυτοκίνητό μας. Έχω τα xenon φώτα και χθες και σήμερα μετά από πολλά χιλιόμετρα ταξίδι και βόλτες, τα πιο πολλά σε συνθήκες βροχής και υγρασίας, παρατήρησα ότι στο εσωτερικό των φωτιστικών συσωρεύτηκε αρκετή υγρασία. Έχω την εντύπωση ότι τα φώτα πρέπει να είναι αεροστεγή και να μήν περνάει ούτε αέρας, πόσο μάλλον νερό κια υγρασία μέσα. Έχει ξανατύχει σε άλλον αυτό? Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό? Στο προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα, ηλικίας 14 ετών δεν παρατήρησα ποτέ κάτι τέτοιο.
Αν όντως είναι προβληματικά τα φανάρια μου το καλύπτει η εγγύηση?Δημητρη εχεις PM
-
Χρόνια πολλά ,παρακαλώ τι ελαστικά να βάλω σε 17 αρες ζάντες ?
οχι χειμερινα. -
Ο χρήστης pakoko έγραψε:
Χρόνια πολλά ,παρακαλώ τι ελαστικά να βάλω σε 17 αρες ζάντες ?
οχι χειμερινα.καλησπερα σε ολους, παλιους και νεους φιλους....ξερω εχω χαθει για πολυ καιρο.......αλλα μιας και παρακολουθω το φορουμ και τις συζητησεις, στεφανε αντε και τα πεταξαμε τα bridgestone......τι βαζουμε????? οχι σε χειμωνιατικο/καλοκαιρινο......all weather ενα πραγμα ας πουμε......καθε γνωμη και προταση δεκτη παιδια.....ευχαριστω πολυ ολους και καλες γιορτες.....
Σε κάνα 6μηνο που θα θέλουν αλλαγή τα δικά μου προσωπικά θα βάλω ή Pirelli Verde ή Continental ContiCrossContact UHP. Γύρω στο 800αρι βγαίνουν και τα δύο σε 235/60/18.
Το αυτό και για 17αρια. Θα είναι και λίγο πιο φθηνά.
-
-
Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία πάνω απ' όλα και με πολλές προσωπικές και οικογενειακές επιτυχίες.
Μια μικρή ερώτηση. Έχει κάποιος από εσάς 19άρες ζάντες στο Q5. Όποιος έχει παρακαλώ για μια ενημέρωση σχετικά με την άνεση, ιδιαίτερα στους Ελληνικούς δρόμους με τις γνωστές ατέλειες και κακοτεχνίες. Χάνει λίγο από την άνεση σε σχέση με τις 17άρες ή κοπανάει ενοχλητικά σε σημείο να το μετανιώσεις που τις έβαλες.
AUDI Q5