-
Την τελευταία φορά έβαλα Mintex ως οικονομική λύση, καθώς τα οικολογικά EBC που είχα χρυσοπληρώσει στην πρώτη αλλαγή βγήκαν τελείως μούφα. Τα Mintex δεν είναι άσχημα για το κόστος τους αλλά βγάζουν σκόνη και σφυρίζουν πολύ. Στην επόμενη αλλαγή θα δοκιμάσω ΑΤΕ ή Ferodo που φοράει (το δικό μου τουλάχιστον) από τη μάνα του. Θα συνιστούσα επίσης και αλλαγή υγρών φρένων μαζί με τα τακάκια.
-
Παιδιά καλησπέρα. Σε συνέχεια της ερώτησής μου για τα τακάκια (επι τη ευκαιρία ευχαριστώ για τις πληροφορίες) ρώτησα στη Καρέντα, στα ανταλλακτικά, και μου είπαν ότι τώρα βάζουν στο Q5 (αυτά έχουν στο stock) τα JURID τα οποία τα χρεώνουν 160 ευρώ (συν τα περαστικά). Από μία μικρή έρευνα που έκανα τα βρήκα στο εμπόριο 80-90 ευρώ. Επίσης βρήκα τα ATE (τα οποία προφανώς είναι καλύτερα) για το Q5, 80 ευρώ στην Ιφιγενείας στο Ηράκλειο. Στο ίδιο κατάστημα μου είπαν ότι έχουν και μάκτρα για τους υαλοκαθαριστήρες (Bosch αυτούς χωρίς μεταλλικά στοιχεία) στη τιμή των 30 ευρώ.
Πριν το Καλοκαίρι μου είχαν πει στη Καρέντα μαζί με τα περαστικά για τα μάκτρα 220 ευρώ και θα μου έκαναν και μια έκπτωση. Προφανώς δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι λόγω της κρίσης (και της εγγύησης που τελειώνει) ο κόσμος ψάχνει να βρει εκτός αντιπροσωπείας. -
220€ για τους υαλοκαθαριστήρες? Είσαι σίγουρος ότι κατάλαβες σωστά? Τους αλλάζω κάθε χρόνο στο service στην Καρέντα και το κόστος τους δεν ξεπερνά τα 30€. Έχω και τις αποδείξεις κρατημένες.
Επίσης 160€ για τα πίσω τακάκια προφανώς ε? Για τα μπροστά, αν θυμάμαι καλά, ζητάνε 200+.
-
Για τα εμπρός 160 μόνο αγορά από το τμήμα ανταλλακτικών, οπότε μαζί με τα περαστικά θα πηγαίνει 200+. Για τους υαλοκαθαριστήρες εγώ συγκράτησα αυτή τη τιμή (220). Ωστόσο θα ρωτήσω αύριο και θα σας ενημερώσω εάν κατάλαβα λάθος. Στέφανε τι γνώμη έχεις για τα ΑΤΕ, γιατί μάλλον θα τα πάρω και θα πάω στο λαστιχά μου να τα αλλάξει μαζί με την αλλαγή των καλοκαιρινών.
-
Η τοποθέτηση των τακακίων πάει 60€ στην Καρέντα, οπότε καλά θυμάμαι 200+. Εγώ τοποθέτησα εκτός αντιπροσωπείας και μπρος και πίσω με 50€. Τα ΑΤΕ που είχα ως πρώτης τοποθέτησης ήταν μάλλον και τα καλύτερα που είχε ποτέ το αμάξι. Δεν είχαν καμιά ιδιαίτερη διάρκεια ζωής, συνεργάζονταν και με ολοκαίνουριους δίσκους αλλά και πάλι θεωρώ ήταν ανώτερα και από τα EBC και τα Mintex που έχω τώρα.
-
Αν θυμάμαι και ΄γώ καλά δεν κάνουν πάνω από 50€ τα μάκτρα για μπροστά.
-
Τελικά μίλησα σήμερα για τα μάκτρα. 50-55 ευρώ μπρος και πίσω.
-
Χαιρετώ όλους τους φίλους στο forum. Γενικώς διαβάζω τα προβλήματά μας (κιβώτιο s-tronic, παλιές κακές συνήθειες στροφών, λάδια και άλλα) και απογοητεύομαι για το αυτοκίνητο που πήραμε. Είναι να μη σου κάτσει…..
Εγώ στη φάση αυτή αντιμετωπίζω χαλασμένο αισθητήρα ανοίγματος του καπό μηχανής και η ένδειξη της στάθμης των λαδιών εδώ και 9000χλμ. είναι στο max. Άργησα να καταλάβω τον χαλασμένο αισθητήρα και νόμιζα ότι το δικό μου δεν καίει καθόλου λάδι μετά την αλλαγή λαδιών που είχα κάνει. Όμως τέτοια ‘ατυχή’ φαινόμενα η αξιόπιστη audi δεν έχει.
Θέλω να ρωτήσω τον bazz6666 που έχει αναφέρει ίδιο πρόβλημα και έχει ενημερώσει ότι έχει αλλάξει τον αισθητήρα του καπό, πόσο τον χρέωσαν στο συνεργείο που πήγε. Από την karenta πήρα τιμή περίπου 150€. Μεγάλο το κόστος για ένα διακόπτη δε νομίζετε; Να ξέρετε ακόμα ότι την βέργα – δείκτη λαδιών δεν την δίνουν ως ανταλλακτικό, άρα η ένδειξη στο mmi είναι μονόδρομος.
-
Ναι οντως τον αλλαξα,αλλα σιγουρα δεν εδωσα τοσα.μαλλον τα μισα περιπου.Αλλαζετε ολοκρηρη η κλειδαρια του καπω,που εμπεριεχει και τον αισθητηρα.
Θα το δω αυριο στο γραφειο και θα σου πω.Στον Μανδυλα Θεσ/νικη το αλλαξα -
Οσο αφορα την Βεργα,βρισκεις στο web πολλα μαγαζια που πουλανε.Βαλε 'oil dipstick for Q5' στο google και θα βρεις πληροφοριες και γνησια νουμερα(06J 115 611 E) για παραγγελια και στην αντ/πεια.
-
Ο χρήστης stabilo έγραψε:
Εγώ στη φάση αυτή αντιμετωπίζω χαλασμένο αισθητήρα ανοίγματος του καπό μηχανής και η ένδειξη της στάθμης των λαδιών εδώ και 9000χλμ. είναι στο max. Άργησα να καταλάβω τον χαλασμένο αισθητήρα και νόμιζα ότι το δικό μου δεν καίει καθόλου λάδι μετά την αλλαγή λαδιών που είχα κάνει. Όμως τέτοια ‘ατυχή’ φαινόμενα η αξιόπιστη audi δεν έχει.
Μα η μετρηση της σταθμης λαδιού δεν γίνετε μονο αν ανοιξεις το καπω...
-
Ο χρήστης bazz6666 έγραψε:
Ναι οντως τον αλλαξα,αλλα σιγουρα δεν εδωσα τοσα.μαλλον τα μισα περιπου.Αλλαζετε ολοκρηρη η κλειδαρια του καπω,που εμπεριεχει και τον αισθητηρα.
Θα το δω αυριο στο γραφειο και θα σου πω.Στον Μανδυλα Θεσ/νικη το αλλαξαBazz6666 ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου. Περιμένω και την οριστική χρέωση για να ξέρω τι θα τους πω.
Βρίσκομαι στην Αθήνα.Οσο αφορα την Βεργα,βρισκεις στο web πολλα μαγαζια που πουλανε.Βαλε 'oil dipstick for Q5' στο google και θα βρεις πληροφοριες και γνησια νουμερα(06J 115 611 E) για παραγγελια και στην αντ/πεια.
Έβαζα στο google αναζήτηση στα ελληνικά και δεν κατάφερα να βρω τίποτα. Θα το δω και στα αγγλικά. Στηριζόμενος στα λόγια του ανθρώπου που κάνω τα service «δεν πωλείται ως ανταλλακτικό» δεν έψαξα παραπάνω. Αν κατάλαβα καλά οι αριθμοί και τα γράμματα στις παρενθέσεις είναι ο κωδικός του ανταλλακτικού.
Μα η μετρηση της σταθμης λαδιού δεν γίνετε μονο αν ανοιξεις το καπω...
Διαβάζοντας το manual στα γρήγορα κατάλαβα ότι έτσι γίνεται. Μπορεί να κάνω και λάθος, θα το ξαναδώ.
-
Λοιπόν το είδα σήμερα,πλήρωσα 70.66+ΦΠΑ για την αλλαγή τις κλειδαριάς.
Η χρέωση αυτή χωρίζεται σε 3 κωδικούς.
96101 κάτω τμήμα κλειδαριάς 24 ε
96101 σύστημα αν. Βλ. /καθοδηγημενο. 12ε
8Κ0823509F Lock 34.66εΑν έχεις φαξ να στο στειλω
Kosti στο άνοιγμα του καπω,ο αισθητήρας αυτός μάλλον παίζει ενεργώ ρόλο στην ένδειξη μέσα στο ΜΜΙ
-
Bazz6666 ήσουν πολύ αναλυτικός και σε ευχαριστώ. Fax δεν έχω. Αν χρειαστώ κάτι θα σου πω σε pm. Αναγκαστικά θα το αλλάξω αλλά σίγουρα πρώτα θα τους ξαναρωτήσω την τιμή, μιας και τώρα έχω και τις χρεώσεις άλλου εξουσιοδοτημένου. Τα σχετικά από το google τα βρήκα. Τον κωδικό της βέργας τον είδα και μαζί με την αλλαγή της κλειδαριάς – αισθητήρα θα δω αν την έχουν και στην Ελλάδα.
Ο kostis20 μπορεί να έχει και δίκιο. Μετά από τηλεφώνημα στο service μου είπαν ότι το mmi διαβάζει τη στάθμη λαδιού και χωρίς το άνοιγμα του καπώ. Αυτό με το άνοιγμα, λέει, γίνεται όταν προσθέσουμε λάδι ώστε να διαβάσει τη νέα στάθμη αμέσως και επιπρόσθετα στο επόμενο άναμμα του κινητήρα την εμφανίζει και στην οθόνη ανάμεσα στα όργανα αλλά με λεπτομέρειες τιμών 4/4, 3/4, 1/2 ή κάτι τέτοιο.
-
Κοιτα το παρακατω διαγραμμα για να καταλαβεις λιγο καλυτερα τι παιζει...
Uploaded with ImageShack.us
-
Μιας και προβλέπεται roadtrip το καλοκαίρι στην Ιταλία, κανόνισα ραντεβουδάκι στη γνώριμη και πάντα φιλόξενη Καρέντα Αμαρουσίου για να σιάξουμε επιτέλους το s-tronic. Εν ολίγοις...
το αμάξι είναι ακόμα μέσα, έχουν βγει 3 updates για το κιβώτιο για τα οποία δεν ενημερώθηκα ποτέ και ούτε μου τα έκαναν στα προγραμματισμένα service (πάει κάνα 70αρι το κάθε update και μάλλον μυρίζεις τα νύχια σου πότε βγαίνει ). Η πρώτη διάγνωση λέει το αναμενόμενο, δηλαδή πολύδισκο, τουτέστιν ξεκινάμε με 1700€ ταρίφα (800€ ανταλλακτικό, 900€ εργασία) και το αμάξι έμεινε μέσα ώστε να γίνουν λέει κάποιες μετρήσεις και να σταλούν στο εργοστάσιο το οποίο θα απαντήσει με τη σειρά του για το αν χρειάζεται να κοιτάξουμε και κάποιο άλλο εξάρτημα.
Τα προβλήματα τώρα είναι τα εξής:
-
Δεν δέχονται καμία συζήτηση για κάληψη έστω και μικροποσοστού της επισκευής για το πολύδισκο γιατί λέει θεωρείται αναλώσιμο, όπως το δισκοπλατό στα manual. Fuck off Audi γιατί όταν ψωνίζεις s-tronic δεν νομίζω ότι σου λέει κανείς ότι θα χεις στο νου σου αντικατάσταση του πολύδισκου (ειδικά στα 85.000χλμ και με τα σημάδια να φαίνονται από αρκετά νωρίτερα) όπως θα είχες σε ένα χειροκίνητο. Για να μη λέω μαλακίες θα κοιτάξω τι λέει και το manual επ' αυτού και θα επανέλθω.
-
Ποιος μου εγγυάται εμένα ότι δεν τα έκλασε το πολύδισκο λόγω του σαπιο-Mechatronic που άλλαξα πριν 2,5 χρόνια και με μόλις 50.000χλμ στο αμάξι? Αν σας λέει κάτι αυτό...ψάξαμε πότε αλλάξαμε το Mechatronic (ανταλλακτικό των 2.500€) γιατί αν δεν είχε παρέλθει η 2ετία της εγγύησής του, θα το αλλάζαμε όπως και να είχε μαζί με τα υπόλοιπα χωρίς όμως κόστος.
-
Ποιος μου εγγυάται ότι μαζί με το s-tronic δεν θα αρχίσουν να τα κλάνουν πριν την ώρα τους διάφορες βάσεις, σινεμπλόκ, διαφορικά κλτ που η λειτουργία τους συνδέεται άμεσα με αυτό. Ποιος θα μου τα καλύψει μετά εμένα αυτά και τι θα θεωρηθεί αναλώσιμο και τι όχι? Φαύλος κύκλος με μόνο μαλάκα τον πελάτη.
Με τις υγείες μας και ας προσέχαμε...
ΥΓ: αν κάποιος γνωρίζει κάποιο εξειδικευμένο που να μπορεί να αναλάβει τέτοια δουλειά, δεχόμεθα και πμ. Θα ήθελα να πάρω 1-2 προσφορές και εκτός εξουσιοδοτημένου δικτύου κι ας πάρω το ρίσκο, γιατί 900€ για κατέβασμα κιβωτίου είναι ΠΑΡΑ πολλά λεφτά.
-
-
Δυστυχώς το s tronic φαίνεται ότι έχει πολλά προβλήματα στη σχεδίαση του.Πρόσφατα μίλαγα με έναν ειδικό επί του θέματος και μου είπε για παράδειγμα ότι ακόμα και η επιλογή του γρήγορου ανεβάσματος ταχύτητας και η κίνηση με 7η και λίγες στροφές επιβαρύνει τους συμπλέκτες...
-
Stefan147 ,μακριά και αγαπημένοι με τους δήθεν έμπειρους με τις γραβάτες.Μην τους τα σκάσεις για κανένα λόγο.Εφοσον έχεις με σφραγίδα όλα τα σέρβις σε αυτούς καταρχάς τα update θα έπρεπε να στα κάνουν τσάμπα.Άνετα τους χώνεις μήνυση και αποζημιώνεσαι μάλιστα καθώς παρέλειψαν να κάνουν βασικές εργασίες που δίνει εντολή το ίδιο το εργοστάσιο να γίνουν ώστε να αποφευχθεί η όποια ζημιά.Άσχετα από το αν θα το απέφευγες ή όχι,με δεδομένο ότι δεν έπραξαν όπως λέει το εργοστάσιο,μη σου πω ότι δικαιούσαι και πλήρη κάλυψη αν το πας δικαστικά.Οπότε κάνε λίγο φασαρία και μην ''το παίζεις κυριλέ'' ώστε να σου κόψουν μεγάλο μέρος του ποσού
Ζήτα κιόλας να σου δώσουν τους κωδικούς των updates και τις περιγραφές και μίλα και με Γερμανία για το περιστατικό. -
Εντάξει δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Καλώς ή κακώς οι δήθεν έμπειροι με τις γραβάτες είναι αυτοί που βλέπουν 10 διαλυμμένα s-tronic τη μέρα. Αν ήταν οπουδήποτε αλλού το πρόβλημα προφανώς και θα αναζητούσα τη λύση αλλού. Τώρα όμως τους θέλω στο πλευρό μου και στο παρελθόν έχουν ξηγηθεί καλά (με πλάτες του εργοστάσιου φυσικά). Μέχρι να πάρω το τελικό πόρισμα στα χέρια μου δεν θέλω να τσαμπουκαλευτώ. Μετά βλέπουμε.
Όσο για τα updates κι εγώ στράβωσα είναι η αλήθεια γιατί επισημαίνω σε κάθε μα κάθε service να γίνονται και σύμφωνα με τα λεγόμενά τους αυτά γίνονται αυτόματα με το που συνδεθεί το αμάξι στο διαγνωστικό, πράγμα που συμβαίνει ακόμα και το τασάκι αν πας να φτιάξεις. Θα ζητήσω διευκρινίσεις και γι' αυτό αύριο και αν όντως δεν έχω περασμένα updates με ημερομηνίες πριν τον 7ο/2013 (το τελευταίο μου service) θα κάνω φασαρία.
-
Νέα από το μέτωπο
- το εργοστάσιο λέει άμεση αντικατάσταση πολύδισκου, όπως είπαμε στα 1.700€
- σαν καλή θέληση και εφόσον αντικασταστήσω το πολύδισκο θα μου αλλάξουν με πλήρη δικιά τους κάλυψη ξανά το mechatronic. Θα χρεωθώ μόνο τα εργατικά της αντικατάστασης mechatronic που είναι κάνα 120αρι όσο δηλαδή η έκπτωση που είχα παζαρέψει στα εργατικά του πολύδισκου
- όλα τα ανωτέρω καλύπτονται με 2ετή εγγύηση οπότε στην παραμικρή κόμπλα τους το χω πάει πακέτο μαζί με τη Χατζηβασιλείου
- στα updates είναι εντελώς κουβάδες οι άνθρωποι γιατί λέει το κάθε μοντέλο μπορεί να δουλεύει με 20 διαφορετικά updates και άρα δεν ειδοποιούν κάθε φορά που βγαίνει νέο και κάτι τέτοιες παπαριές. Οπότε άκυρο και ανακριβές αυτό που μου λένε κάθε φορά στο service ότι κάνουν ότι διαθέσιμο update υπάρχει.
- πάω για τη μητέρα των μαχών, τουτέστιν άτοκες δόσεις γιατί τέτοιο κασεράκι δεν παίζει για τα δοντάκια τους τώρα! Έχουμε κι άλλες δουλειές!
AUDI Q5