-
Ο χρήστης Tasos510 έγραψε:
Σκέφτομαι να περάσω αισθητήρες παρκαρίσματος μιας και δεν έχει από τη μάνα του. Να περάσω στην audi ή να επιλέξω κάποια aftermarket λύση? Η Audi θέλει 250 ευρώ ενώ βρίσκω έξω με πολύ λιγότερα λεφτά. Δεν ξέρω όμως πόσο αξιόπιστοι μπορεί να είναι. Αλλά και η αντιπροσωπεία αυτούς που βάζει δεν είναι εργοστασιακοί από οτι βλέπω. Δεν είναι τόσο διακριτικοί όσο οι μανισιοι. Μου φαίνονται λίγο χοντροκομένοι. Το έχει ψάξει κανείς? Μπορούμε να βρούμε μικρούς και λεπτούς αισθητήρες στο εμπόριο. Δεν με ενδιαφέρει να έχουν οθόνη, θέλω μόνο βομβητή.
ΕυχαριστώΑφού σκέφτεσαι το σύστημα αυτό γιατί δε βάζεις την κάμερα με 100 ευρώ και χωρίς τρύπες;
Εγώ έχω τους εργοστασιακούς που είναι άψογοι αλλά θέλω και την κάμερα, εκτός και εάν έχει πολύ μανούρα για την καλωδιωσή της...Για τον ίδιο λόγο που θές να βάλεις και την καμερα ενω εχεις αισθητήρες.
Θα βάλω και την κάμερα, απλά οι αισθητήρες θα βοηθούν σε σημεία που η καμερα θα αδυνατεί. Σκοταδι π.χ. -
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Λοιπον τι λαστιχακια θα βαλουμε για το χειμωνα παιδες ???Τι λετε για : http://www.michelin.gr/greece/front/aff ... 0301190116
περισυ τοποθέτησα τα DUNLOP SP WINTERSPORT 3D. Επισκέφτηκα σχεδόν όλα τα χιονοδρομικά της Βορείου Ελλάδας, κάποια από αυτά με άσχημες συνθήκες (πολύ πάγο). ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ. Αλλωστε αυτά θα σου τοποθετούσε και η AUDI στην Γερμανία άν το παράγγελνες με χειμερινά ελαστικά. Επίσης θεωρούνται τα καλύτερα στο χιόνι στο τέστ χειμερινών ελαστικών του AUTO BUILD 4X4 (αλλά αυτά βέβαια ίσως είναι και κατευθυνόμενα).
-
Ο χρήστης azor έγραψε:
Αφού μελέτησα το manual που μου έστειλε ο Δημήτρης, έχω να παραθέσω τα εξής :
α) Δεν χρειάζεται να αγοράσουμε κανένα πρόγραμμα πλοήγησης. Μπορούμε να 'τρέξουμε' όποιο πρόγραμμα πλοήγησης θέλουμε. Το περνάμε στην SD και μέσα από το μενού, βρίσκουμε το path και τρέχουμε το *.exe αρχείο. Για όποιον θέλει προγράμματα ας μου στείλει pm.
β) Όσον αφορά την εγγύηση, θεωρώ ότι πολύ δύσκολο να μας καλύψει η εγγύηση. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να το ξηλώσουμε, αν μας κάτσει η στραβή... Προσωπικά το θεωρώ πολύ δύσκολο να δημιουργήσει πρόβλημα το εν λόγω σύστημα,αλλά ποτέ μην λες ποτέ...
γ) Απ'ότι κατάλαβα κι εγώ, όντως οι πίσω οθόνες λειτουργούν με τηλεχειριστήριο.
δ) Και όποιος φοβάται μήπως του χαλάσει το digitizer οι λύσεις είναι δύο : Είτε περνάμε πάνω από το touch, μία μεμβράνη (εγώ προσωπικά αυτό θα κάνω), είτε παρραγέλνουμε δύο τρία τμχ απ'αυτό για καβάντζα: http://gsmserver.com/shop/car/touch-panels/
Την Κυριακή έστείλα email στο κατάστημα στην Γερμανία για να μου διευκρινήσει κάποιες λειτουργίες και χαρακτηριστικά του εν λόγω συστήματος, αλλά ακόμα καμία απάντηση. Μόλις λάβω απάντηση θα σας ενημερώσω...
Στάυρο θα ήταν έυκολο να μάθουμε και τη Ram φοραει και επεξεργαστη θα ηταν χρήσιμα.
Για τα προγράμματα ποιος να τα θέλει αφου δεν το περασε μέχρι τώρα κανένας.Στο manual αναφέρει τα εξής :
α) Rom 64 mb / Ram 64 mb
b) Επεξεργαστής Samsung ARM920T-S3C (λογικά 400MHz)
Με προβληματίζει το γεγονός της ανάλυσης του χάρτη, που όπως αναφέρει πρέπει να είναι 400χ234 dpi.
Επίσης πουθενά δεν αναφέρει και την ανάλυση που υποστηρίζει το σύστημα. (Περιμένω απάντηση-email και θα σας το μεταφέρω).Όσο για τους αισθητήρες παρκαρίσματος, εγώ έβαλα Valeo που έχουν αισθητήρες διαμέτρου 18mm, οι μικρότεροι αισθητήρες της αγοράς.
-
Ο χρήστης dimigoul έγραψε:
α) Δεν χρειάζεται να αγοράσουμε κανένα πρόγραμμα πλοήγησης. Μπορούμε να 'τρέξουμε' όποιο πρόγραμμα πλοήγησης θέλουμε. Το περνάμε στην SD και μέσα από το μενού, βρίσκουμε το path και τρέχουμε το *.exe αρχείο. Για όποιον θέλει προγράμματα ας μου στείλει pm.
β) Όσον αφορά την εγγύηση, θεωρώ ότι πολύ δύσκολο να μας καλύψει η εγγύηση. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να το ξηλώσουμε, αν μας κάτσει η στραβή... Προσωπικά το θεωρώ πολύ δύσκολο να δημιουργήσει πρόβλημα το εν λόγω σύστημα,αλλά ποτέ μην λες ποτέ...
δ) Και όποιος φοβάται μήπως του χαλάσει το digitizer οι λύσεις είναι δύο : Είτε περνάμε πάνω από το touch, μία μεμβράνη (εγώ προσωπικά αυτό θα κάνω), είτε παρραγέλνουμε δύο τρία τμχ απ'αυτό για καβάντζα: http://gsmserver.com/shop/car/touch-panels/
Την Κυριακή έστείλα email στο κατάστημα στην Γερμανία για να μου διευκρινήσει κάποιες λειτουργίες και χαρακτηριστικά του εν λόγω συστήματος, αλλά ακόμα καμία απάντηση. Μόλις λάβω απάντηση θα σας ενημερώσω...
Σταύρο με κάλυψες πλήρως. Όσο για το πρόγραμμα πλοήγησης δίνει μαζί με το πακέτο το Igo 8.3 απόσο ξέρω. Χάρτες όντως έχουμε 'άσωτους' και βρίσκουμε στο διαδίκτυο ότι θέλουμε.
Η audi δεν αναλαμβάνει να μας καλύψει aftemarket εγκατάσταση και εγγύηση.
Το τηλεχειριστήριο προβλέπεται άλλα δεν ξέρω αν περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό.
Η κεραία του gps μπαίνει πίσω από την οθόνη , κάτω απο το ταμπλό και δεν χρειάζεται να είναι σε εμφανή σημείο. Πιάνει σήμα και κάτω από το ταμπλό, αρκεί να μην καλύπτεται απο μέταλλο. Το μικρόφωνο μπαίνει πάνω στη θήκη των γυαλιών σε μία τρυπούλα που υπάρχει. Το μεγαφωνάκι βγαίνει και κολλάει με αυτοκόλλητο κάπου στην πλευρά του συνοδηγού.Αν τρέχει Igo 8.3 είμαστε ΟΚ!!!!
Τελικά το μεγαφωνάκι είναι σίγουρα για την ανοικτή ακρόαση και την πλοήγηση? (dimigoul είσαι 100% σίγουρος?)
Δημήτρη μήπως θα ήταν πιο ωραίο το μεγαφωνάκι να τοποθετηθεί και αυτό πάνω από την θήκη των γυαλιών ? ή μήπως θα έχουμε μικροφωνισμό ?
-
Ο χρήστης skek έγραψε:
Σταύρο με κάλυψες πλήρως. Όσο για το πρόγραμμα πλοήγησης δίνει μαζί με το πακέτο το Igo 8.3 απόσο ξέρω. Χάρτες όντως έχουμε 'άσωτους' και βρίσκουμε στο διαδίκτυο ότι θέλουμε.
Η audi δεν αναλαμβάνει να μας καλύψει aftemarket εγκατάσταση και εγγύηση.
Το τηλεχειριστήριο προβλέπεται άλλα δεν ξέρω αν περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό.
Η κεραία του gps μπαίνει πίσω από την οθόνη , κάτω απο το ταμπλό και δεν χρειάζεται να είναι σε εμφανή σημείο. Πιάνει σήμα και κάτω από το ταμπλό, αρκεί να μην καλύπτεται απο μέταλλο. Το μικρόφωνο μπαίνει πάνω στη θήκη των γυαλιών σε μία τρυπούλα που υπάρχει. Το μεγαφωνάκι βγαίνει και κολλάει με αυτοκόλλητο κάπου στην πλευρά του συνοδηγού.Αν τρέχει Igo 8.3 είμαστε ΟΚ!!!!
Τελικά το μεγαφωνάκι είναι σίγουρα για την ανοικτή ακρόαση και την πλοήγηση? (dimigoul είσαι 100% σίγουρος?)
Δημήτρη μήπως θα ήταν πιο ωραίο το μεγαφωνάκι να τοποθετηθεί και αυτό πάνω από την θήκη των γυαλιών ? ή μήπως θα έχουμε μικροφωνισμό ?
Το μόνο σίγουρο.
Τα μαμά συστήματα παίζουν από τα ηχεία του ηχοσυστήματος; εάν όχι που έχουν το εξτρα μεγάφωνο; -
Τα μαμά λογικά παίζουν από τα ηχεία του ηχοσυστήματος. Δεν έχουν έξτρα ηχείο...
Άρα πού μπορούμε εμείς οι κοινοί θνητοί που παραγγείλαμε το Q5 χωρίς MMI να τοποθετήσουμε το μεγαφωνάκι, που να μην φαίνεται αλλά να ακούγεται? οεο? -
Ο χρήστης skek έγραψε:
Στο manual αναφέρει τα εξής :
α) Rom 64 mb / Ram 64 mb
Με προβληματίζει το γεγονός της ανάλυσης του χάρτη, που όπως αναφέρει πρέπει να είναι 400χ234 dpi.
Επίσης πουθενά δεν αναφέρει και την ανάλυση που υποστηρίζει το σύστημα. (Περιμένω απάντηση-email και θα σας το μεταφέρω).Όσο για τους αισθητήρες παρκαρίσματος, εγώ έβαλα Valeo που έχουν αισθητήρες διαμέτρου 18mm, οι μικρότεροι αισθητήρες της αγοράς.
Στάυρο στο IGO8 δεν υπαρχει πρόβλημα σε αυτη την αναλυση, αλλα 400χ234 σε 6.5 οθονη ειναι κατι που οταν το δεις απο κοντα δεν είναι ομορφο
Το προβλημα πιθανον να ειναι με την Ram εαν τρεξουμε Primo
edit:( Οσα δεν φτάνει η αλεπου τα κάνει κρεμαστάρια.) Αφου δεν το έχουμε κατι βρεισκουμε!!!
-
Ο χρήστης azor έγραψε:
Στο manual αναφέρει τα εξής :
α) Rom 64 mb / Ram 64 mb
Στάυρο στο IGO8 δεν υπαρχει πρόβλημα σε αυτη την αναλυση, αλλα 400χ234 σε 6.5 οθονη ειναι κατι που οταν το δεις απο κοντα δεν είναι ομορφο
Το προβλημα πιθανον να ειναι με την Ram εαν τρεξουμε Primo
edit:( Οσα δεν φτάνει η αλεπου τα κάνει κρεμαστάρια.) Αφου δεν το έχουμε κατι βρεισκουμε!!!
Igo Promo v1.1 (h**p://igomyway.com/primo/key_benefits.php)
Moderate HW Requirements
* RAM: o Minimum 64 MB + 42 MB available with TTS + 35 MB available without TTS o 128 MB recommended for optimum performance with advanced features * CPU: 400+ MHz ARM 9 or 11 * OS: Windows CE 4.2, 5.0, 6.0 supported * Screen: WQVGA (480x272) (Other resolutions supported upon request) * With or without GPU
-
Ο χρήστης skek έγραψε:
Αν τρέχει Igo 8.3 είμαστε ΟΚ!!!!
Το μεγάφωνο από όσο μου είπε ο τεχνικός χρειάζετε για το gps και bluetooth. 100% σίγουρος θα είμαι όταν το περάσω και το δώ στην πράξη.
Δεν ξέρω αν το μεγαφωνάκι μπορεί να μπει και αυτό στη θήκη γυαλιών. Δεν ξέρω το μέγεθός του και αν υπάρχει χώρος εκεί πάνω. Αλλά και κάτω από το ντουλαπάκι να είναι δεν νομίζω να ενοχλεί.
Σταύρε....στείλε ρε συ μια κοντινή φωτο τους αισθητήρες σου να τους δω. -
Το μεγάφωνο από όσο μου είπε ο τεχνικός χρειάζετε για το gps και bluetooth. 100% σίγουρος θα είμαι όταν το περάσω και το δώ στην πράξη.
Δεν ξέρω αν το μεγαφωνάκι μπορεί να μπει και αυτό στη θήκη γυαλιών. Δεν ξέρω το μέγεθός του και αν υπάρχει χώρος εκεί πάνω. Αλλά και κάτω από το ντουλαπάκι να είναι δεν νομίζω να ενοχλεί.
Σταύρε....στείλε ρε συ μια κοντινή φωτο τους αισθητήρες σου να τους δω.Δηλαδή το έχεις ήδη παραγγείλλει;
-
Σταύρε....στείλε ρε συ μια κοντινή φωτο τους αισθητήρες σου να τους δω.Κάτω από το ντουλαπάκι σίγουρα δεν θα φαίνεται, αλλά μάλλον δεν θα ακούγεται,ιδίως αν θα ακούμε και ράδιο...
Δες το email σου...
Καλημέρα... -
Ο χρήστης skek έγραψε:
Σταύρε....στείλε ρε συ μια κοντινή φωτο τους αισθητήρες σου να τους δω.Κάτω από το ντουλαπάκι σίγουρα δεν θα φαίνεται, αλλά μάλλον δεν θα ακούγεται,ιδίως αν θα ακούμε και ράδιο...
Δες το email σου...
Καλημέρα... -
Ο χρήστης PORF έγραψε:
Λοιπον τι λαστιχακια θα βαλουμε για το χειμωνα παιδες ???
Τι λετε για : http://www.michelin.gr/greece/front/aff ... 0301190116
περισυ τοποθέτησα τα DUNLOP SP WINTERSPORT 3D. Επισκέφτηκα σχεδόν όλα τα χιονοδρομικά της Βορείου Ελλάδας, κάποια από αυτά με άσχημες συνθήκες (πολύ πάγο). ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ. Αλλωστε αυτά θα σου τοποθετούσε και η AUDI στην Γερμανία άν το παράγγελνες με χειμερινά ελαστικά. Επίσης θεωρούνται τα καλύτερα στο χιόνι στο τέστ χειμερινών ελαστικών του AUTO BUILD 4X4 (αλλά αυτά βέβαια ίσως είναι και κατευθυνόμενα).
Ευχαριστω πολυ !!
-
Λοιπον τι λαστιχακια θα βαλουμε για το χειμωνα παιδες ???
Τι λετε για : http://www.michelin.gr/greece/front/aff ... 0301190116
Ευχαριστω πολυ !!
2 ερωτησεις :
α. Στα χιονοδρομικα φορουσες μονο τα λαστιχα και δε χρειαστηκε να βαλεις καλτσες η αλυσιδες ?
β. Ποια ειναι η max ταχυτητα που επιτρεπεται στα dunlop sp wintersport ? -
2 απαντήσεις:
α. φορούσα μόνο τα λάστιχα. Ή πρόσφυση στον πάγο ήταν εξαιρετική και δεν γλύστρισα ούτε χιλιοστό σε πατημένο πάγο όπου η άσφαλτος ήταν κάτασπρη. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να βάλεις αλυσίδες.Εννοείτε βέβαια ότι υπάρχουν και τα όρια της φυσικής. Τα χιονολάστιχα είναι εξαιρετικά και αποτελεσματικά σε όλα τα αυτοκίνητα και όχι μόνο στα τετρακίνητα. Γι' αυτό βλέπεις στα χιονοδρομικά κάτι TWINGO ή CLIO να ανεβαίνουν σαν πύραυλοι. Φυσικά στο q5 απολαμβάνεις και άλλα, όπως να ξεκινάς από στάση σε ανηφόρα με μεγάλη κλίση και κάτασπρη από τον πάγο.
β. αν θυμάμαι καλά ( δεν τα φόρεσα ακόμη, είναι στην αποθήκη) είναι δείκτης ταχύτητας H ( 210 XLM χωρίς να είμαι σίγουρος) -
οκ πειστικά . Αυτά θα πάρω !
-
οκ πειστικά . Αυτά θα πάρω !Δες και τα ΝΟΚΙΑΝ πάντως. Εγώ τα είχα στο Σουμπαρού και σε έκδοση για όλο το χρόνο! Κανένα παράπονο σε ότι καιρό από πάγο μέχρι καύσωνα!!!Βέβαια έχουν και καθαρόαιμα χειμωνιάτικα...
Είναι πιο οικονομικά, έχουν εγγύση 3ετίας ή 45.000 χλμ και όσο να΄ναι οι Φιλανδοί κάτι ξέρουν από χιόνι.
ΥΓ. Άσχετο, αλλά έχουν και μία θερινή σειρά (Η), πολύ οικονομική και με πρωτιές στα τεστ της Γερμανίας που τα έβαλα στην Κορόλα του πατέρα μου και είμαι πολύ ευχαριστημένος.... -
Ο χρήστης PORF έγραψε:
2 απαντήσεις:
α. φορούσα μόνο τα λάστιχα. Ή πρόσφυση στον πάγο ήταν εξαιρετική και δεν γλύστρισα ούτε χιλιοστό σε πατημένο πάγο όπου η άσφαλτος ήταν κάτασπρη. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να βάλεις αλυσίδες.Εννοείτε βέβαια ότι υπάρχουν και τα όρια της φυσικής. Τα χιονολάστιχα είναι εξαιρετικά και αποτελεσματικά σε όλα τα αυτοκίνητα και όχι μόνο στα τετρακίνητα. Γι' αυτό βλέπεις στα χιονοδρομικά κάτι TWINGO ή CLIO να ανεβαίνουν σαν πύραυλοι. Φυσικά στο q5 απολαμβάνεις και άλλα, όπως να ξεκινάς από στάση σε ανηφόρα με μεγάλη κλίση και κάτασπρη από τον πάγο.
β. αν θυμάμαι καλά ( δεν τα φόρεσα ακόμη, είναι στην αποθήκη) είναι δείκτης ταχύτητας H ( 210 XLM χωρίς να είμαι σίγουρος)+1
εχουμε πάντα μαζι αλυσίδες γιατί μπορεί να πέσουμε σε πολύ περίεργες συνθήκες χιονιού.
Πάντως αν δεν μπορείς να κινηθείς με τα χιονολάστιχα πάει να πει ότι έξω είναι πραγματικά πολύ δύσκολα και πρέπει να είμαστε στο τζακι.
Σε ότι αφορά το όριο χλμ με τα χειμερινά στο θέτει ο εξοπλισμός που έχεις στην οροφή. Εγώ στις χιονοεξορμήσεις μου με Nokian κρουζάρω με 150 max στην EO. Φέτος είναι ο 4ος και μάλλον τελευταίος χρόνος που θα χρησιμοποιήσω τα ίδια λάστιχα.Τέλος μην ρισκάτερε με καλοκαιρινά... μπορεί να ανεβείτε σχετικά εύκολα αλλά στην επιστροφή στις κατηφόρες γίνονται τα περισσσότερα φλερτ με μπαριέρες και οι φαναρτζήδες τρίβουν τα χέρια τους
-
Ο χρήστης Tasos510 έγραψε:
Σταύρε....στείλε ρε συ μια κοντινή φωτο τους αισθητήρες σου να τους δω.Δηλαδή το έχεις ήδη παραγγείλλει;
Το παρήγγειλα τελικα το navi + camera. Όταν το παραλάβω θα σας πω νεότερα. Πάντως αν θέλετε να κάνετε ομαδικη παραγγελία επικοινωνήστε με ε-μαιλ μαζί τους ή πείτε μου να μιλήσω εγώ μαζί τους και πιστεύω θα υπάρξει καλύτερη προσφορά. Αλλα θα πρέπει να ξέρω οριστικά πόσοι και τι θελετε για να έχουμε μια ολοκληρωμενη προσφορά. Μπορεί βέβαια να προχωρήσει και μόνος του όποιος θελει σε παραγγελία χωρις να περιμενει αλλους. Τα μεταφορικά ειναι 17 € με ΕΛΤΑ (1-2 εβδομαδες) ή 24€ με DHL (4-6 μέρες). Πληρωμή με paypal έκανα εγώ.
-
Το παρήγγειλα τελικα το navi + camera. Όταν το παραλάβω θα σας πω νεότερα. Πάντως αν θέλετε να κάνετε ομαδικη παραγγελία επικοινωνήστε με ε-μαιλ μαζί τους ή πείτε μου να μιλήσω εγώ μαζί τους και πιστεύω θα υπάρξει καλύτερη προσφορά. Αλλα θα πρέπει να ξέρω οριστικά πόσοι και τι θελετε για να έχουμε μια ολοκληρωμενη προσφορά. Μπορεί βέβαια να προχωρήσει και μόνος του όποιος θελει σε παραγγελία χωρις να περιμενει αλλους. Τα μεταφορικά ειναι 17 € με ΕΛΤΑ (1-2 εβδομαδες) ή 24€ με DHL (4-6 μέρες). Πληρωμή με paypal έκανα εγώ.
Δημήτρη καλορίζικο !!!!!
Περιμένουμε εντυπώσεις.... Μην αργήσεις όμως...
AUDI Q5