-
Ο χρήστης george39 έγραψε:
Γειά σε όλους σας κατ' αρχήν. Παρακολουθώ αρκετό καιρό τώρα τις συζητήσεις σας σαν απλός επισκέπτης μέχρι σήμερα που αποφάσισα να γίνω κι εγώ μέλος. Η αλήθεια είναι πως τόσο καιρό που παρακολουθούσα τις συζητήσεις σας ένιωθα πλέον ένας από εσάς. Δεν είμαι όμως γιατί έχουμε μία βασική διαφορά!! Δεν έχω καταφέρει (ακόμη τουλάχιστον) να αποκτήσω το αντικείμενο του πόθου μου, το Q5. Δεν κοιτάζω πλέον για καινούργιο γιατί η τιμή του με τα extra που θα το ήθελα είναι, μετά και το φόρο πολυτελείας, απαγορευτική για μένα. Αν έχει κάποιος από εσάς κάποιο υπ' όψιν που να πωλείται, σε καλή εννοείται κατάσταση και full extra, θα μου έκανε μεγάλη χάρη να με ειδοποιούσε ώστε να αποκτήσω κι εγώ το αυτοκίνητο που τόσο έχω αγαπήσει.Αχ βρε φίλε george39...
Έχουμε το ίδιο όνομα, μάλλον την ίδια ηλικία (εάν καταλαβαίνω από το Nickname) και ακριβώς το ίδιο πρόβλημα: Μας τρελαίνει το Q5 αλλά μας πέφτει (πλέον) λιγάκι ακριβό. Εγώ βέβαια έκανα τη μ@λ@κί@ με τα μειωμένα Τέλη Ταξινόμησης πέρσι να μην πάρω ένα από τα έτοιμα αλλά να ποντάρω στη συνέχιση της μείωσης και μετά τις 7 Αυγούστου για να παραγγείλω ένα όπως το ήθελα και φυσικά την πάτησα. Τώρα χτυπάω το κεφάλι μου
Τουλάχιστον με το post σου πήρα θάρρος ότι υπάρχουν και άλλοι κολημένοι με την αυτοκινητάρα αυτή σαν κι εμένα.
Πάντως εγώ λέω να το ρίξω στην αποταμίευση για κάνα δύο χρόνια ακόμη γιατί εκ πεποιθήσεως δεν αγοράζω ποτέ μεταχειρισμένα (ίσως λάθος μου). Εσύ εάν επιτρέπεεται τί budget έχεις περίπου για μεταχειρισμένο; -
Ο χρήστης ggeo έγραψε:
Γειά σε όλους σας κατ' αρχήν. Παρακολουθώ αρκετό καιρό τώρα τις συζητήσεις σας σαν απλός επισκέπτης μέχρι σήμερα που αποφάσισα να γίνω κι εγώ μέλος. Η αλήθεια είναι πως τόσο καιρό που παρακολουθούσα τις συζητήσεις σας ένιωθα πλέον ένας από εσάς. Δεν είμαι όμως γιατί έχουμε μία βασική διαφορά!! Δεν έχω καταφέρει (ακόμη τουλάχιστον) να αποκτήσω το αντικείμενο του πόθου μου, το Q5. Δεν κοιτάζω πλέον για καινούργιο γιατί η τιμή του με τα extra που θα το ήθελα είναι, μετά και το φόρο πολυτελείας, απαγορευτική για μένα. Αν έχει κάποιος από εσάς κάποιο υπ' όψιν που να πωλείται, σε καλή εννοείται κατάσταση και full extra, θα μου έκανε μεγάλη χάρη να με ειδοποιούσε ώστε να αποκτήσω κι εγώ το αυτοκίνητο που τόσο έχω αγαπήσει.
Αχ βρε φίλε george39...
Έχουμε το ίδιο όνομα, μάλλον την ίδια ηλικία (εάν καταλαβαίνω από το Nickname) και ακριβώς το ίδιο πρόβλημα: Μας τρελαίνει το Q5 αλλά μας πέφτει (πλέον) λιγάκι ακριβό. Εγώ βέβαια έκανα τη μ@λ@κί@ με τα μειωμένα Τέλη Ταξινόμησης πέρσι να μην πάρω ένα από τα έτοιμα αλλά να ποντάρω στη συνέχιση της μείωσης και μετά τις 7 Αυγούστου για να παραγγείλω ένα όπως το ήθελα και φυσικά την πάτησα. Τώρα χτυπάω το κεφάλι μου
Τουλάχιστον με το post σου πήρα θάρρος ότι υπάρχουν και άλλοι κολημένοι με την αυτοκινητάρα αυτή σαν κι εμένα.
Πάντως εγώ λέω να το ρίξω στην αποταμίευση για κάνα δύο χρόνια ακόμη γιατί εκ πεποιθήσεως δεν αγοράζω ποτέ μεταχειρισμένα (ίσως λάθος μου). Εσύ εάν επιτρέπεεται τί budget έχεις περίπου για μεταχειρισμένο;Είχα το ίδιο δίλλημα. Πέρυσι το παρήγγειλα με ρίσκο να μην προλάβω τα τέλη – που τελικά δεν τα πρόλαβα – αλλά το αγόρασα. Δεν το μετάνιωσα γιατί πρόλαβα τους φόρους πολυτελείας!!!
Σου προτείνω να μην το αργείς αν πραγματικά το θέλεις στις μέρες μας... (Εντός αν τελικά κάτι κάνουν με το τέλος ταξινόμησης - θα φανεί...) -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Στις παραθέσεις σου (4 στον αριθμό),έβαλες 3 αυτοκίνητα του 2007,και 1 αυτοκίνητο 1/2008.
Αλλά τεσπα το να συγκρίνεις καινούργιο αυτοκίνητο με μεταχειρισμένο 3ετίας όπως σου έγραψα και στην προηγούμενη σελίδα δεν είναι και οτι καλύτερο για τους λόγους που ανέφερα και πριν.Μ' αυτή τη λογική κανένας δεν θ' αγόραζε ποτέ καινούργιο και όλοι θα ψαχνόμασταν για κανένα καλό μτχ
Όσο για τα της συντήρησης (που δεν έλαβες υπόψη σου),με κάλυψαν απόλυτα ολοι οι προηγούμενοιΚαλά κόλλησες και εσύ στον 1 χρόνο. Άστρωτα είναι ακόμη.
Δε συγκρίνω καινούριο με μεταχειρισμένο.
Συγκρίνω μεταχειρισμένο Q5 με μεταχειρισμένο cayenne και αν το ψάξεις θα βρεις αρκετά πιο ακριβά Q5.
Ωραία ας πιάσουμε τη συντήρηση αφού το κάνετε τόσο πολύ θέμα.
Πόσα χρειάζεται (χονδρικά) ετήσια συντήρηση ένα Q5; Ας πούμε οτι κάνει 15000km τον χρόνο.Νομίζω πως έχω ήδη απαντήσει στην αρχή αυτής της σελίδας...
Αναμφίβολλα και τα 2 είναι μάλλον τα κορυφαία της κατηγορίας τους γιατί δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία και όλοι αναγνωρίζουμε πιο είναι το καλύτερο και το ακριβότερο.
Αναλογικά σαν μεταχειρίσμένα το Cayenne είναι φθηνότερο από το Q5 σε σχέση με την αρχική τους τιμή!!Αλλά ξεχνάς πως
1ον. Το ένα είναι 4ετίας και το άλλο χρονιάρικο!!!
2ον. Στο Q5 υπάρχει πολύ μικρή προσφορά σε μεταχειρισμένα και αυξημένη ζήτηση, όπως φαίνεται και στο forum, απόλυτα λογικό μιας και το μοντέλο τώρα κλείνει διετία στην αγορά και τον τελευταίο χρόνο να έχει αυξηθεί η τιμή του κατά 15000!!!
3ον. Το κόστος χρήσης του Q5 είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από κάθε άλλο 2λιτρο SUV-και η κατηγορία αυτή είναι πιο δημοφιλής, με μόνη διαφορά την αυξημένη μικτή ασφάλεια και την όποια διαφορά σε επίπεδο αντιπροσωπείας. Κατανάλωση, τέλη, τεκμήριο και βασική ασφάλεια είναι τα ίδια.
4ον. Με διπλάσιο κόστος χρήσης είναι πιο πιθανό κανείς σήμερα να μην αντέχει οικονομικά το Cayenne και μετά από 3 ή 4 χρόνια να θέλει να το ξεφορτωθεί, και
5ον. Περί ορέξεος ουδείς λόγος -
Δίκιο έχεις βαρέθηκα να το σχολιάσω εκείνο το post.
Το 20 που έβαλες είναι σε συνθήκες πόλης, το Q5 πόσο καίει στην πόλη. Πέφτεις κάτω απο 13-14;
Αν αφήσουμε απ'έξω την κατανάλωση γιατί πιστεύεις οτι η συντήρηση της cayenne έχει το διπλάσιο κόστος;
Κάποιος είχε βάλει τιμολόγια απο μεγάλο service της cayman και δε μου φάνηκε τόσο ακριβό.Επίσης η audi δε φημίζεται για τη φθηνή συντήρηση στα εξουσιοδοτημένα... -
Ο χρήστης nisiotis έγραψε:
Γειά σε όλους σας κατ' αρχήν. Παρακολουθώ αρκετό καιρό τώρα τις συζητήσεις σας σαν απλός επισκέπτης μέχρι σήμερα που αποφάσισα να γίνω κι εγώ μέλος. Η αλήθεια είναι πως τόσο καιρό που παρακολουθούσα τις συζητήσεις σας ένιωθα πλέον ένας από εσάς. Δεν είμαι όμως γιατί έχουμε μία βασική διαφορά!! Δεν έχω καταφέρει (ακόμη τουλάχιστον) να αποκτήσω το αντικείμενο του πόθου μου, το Q5. Δεν κοιτάζω πλέον για καινούργιο γιατί η τιμή του με τα extra που θα το ήθελα είναι, μετά και το φόρο πολυτελείας, απαγορευτική για μένα. Αν έχει κάποιος από εσάς κάποιο υπ' όψιν που να πωλείται, σε καλή εννοείται κατάσταση και full extra, θα μου έκανε μεγάλη χάρη να με ειδοποιούσε ώστε να αποκτήσω κι εγώ το αυτοκίνητο που τόσο έχω αγαπήσει.
Αχ βρε φίλε george39...
Πάντως εγώ λέω να το ρίξω στην αποταμίευση για κάνα δύο χρόνια ακόμη γιατί εκ πεποιθήσεως δεν αγοράζω ποτέ μεταχειρισμένα (ίσως λάθος μου). Εσύ εάν επιτρέπεεται τί budget έχεις περίπου για μεταχειρισμένο;Είχα το ίδιο δίλλημα. Πέρυσι το παρήγγειλα με ρίσκο να μην προλάβω τα τέλη – που τελικά δεν τα πρόλαβα – αλλά το αγόρασα. Δεν το μετάνιωσα γιατί πρόλαβα τους φόρους πολυτελείας!!!
Σου προτείνω να μην το αργείς αν πραγματικά το θέλεις στις μέρες μας... (Εντός αν τελικά κάτι κάνουν με το τέλος ταξινόμησης - θα φανεί...)Και πόσα να γλιτώσεις από τα τέλη ταξινόμησης??
-
Δίκιο έχεις βαρέθηκα να το σχολιάσω εκείνο το post.
Το 20 που έβαλες είναι σε συνθήκες πόλης, το Q5 πόσο καίει στην πόλη. Πέφτεις κάτω απο 13-14;
Αν αφήσουμε απ'έξω την κατανάλωση γιατί πιστεύεις οτι η συντήρηση της cayenne έχει το διπλάσιο κόστος;
Κάποιος είχε βάλει τιμολόγια απο μεγάλο service της cayman και δε μου φάνηκε τόσο ακριβό.Επίσης η audi δε φημίζεται για τη φθηνή συντήρηση στα εξουσιοδοτημένα...Μιλάω για μέση κατανάλωση απο τους υπολογιστές των αυτοκινήτων και το 20+ μου το έχει επιβεβαιώσει και άλλος... Η δικιά μου μέση είναι 11,2 και πάνω από 13 σε διαδρομή δε νομίζω να έχω δει ποτέ, ένω έχω δει και 8!!!
Σίγουρα η AUDI δεν είναι φθηνή, αλλά σε σχέση με οτι εχω ακούσει (2000 για τακάκια πχ) πρέπει να είναι αρκετά πιο κάτω ..
Τέλη, τεκμήρια, λάστιχα, ασφάλεια δεν είναι πολυ περισσότερα;
Δεν είναι όμως άκυρο να συγκρίνουμε αυτοκίνητα που δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία;
Εκτός και αν το θέμα είναι τι παίρνεις με 50.000, οπότε προτείνω...
20 στρέματα στην ημιορεινή Νεμέα και ένα FIAT Panda 4x4!!!! -
Αχ βρε φίλε george39...
Σου προτείνω να μην το αργείς αν πραγματικά το θέλεις στις μέρες μας... (Εντός αν τελικά κάτι κάνουν με το τέλος ταξινόμησης - θα φανεί...)Και πόσα να γλιτώσεις από τα τέλη ταξινόμησης??
Θα κέρδιζα 5500€...
Αλλά αν δεν το αγόραζα τότε, τώρα θα πλήρωνα 14000 € περισσότερα! (5500€+14000€=19500€ θα έχανα οπότε και ΔΕΝ θα το έπαιρνα!!!) -
Στην αρχή νόμιζα οτι μιλάς σοβαρά, αλλά μετά είδα τα 2000 ευρώ τακάκια και κατάλαβα οτι μας κοροϊδεύεις.
ps. Αυτό που γράφεις με τις καταναλώσεις είναι άκυρο. Εγώ με cayenne κάνω 5 φορές το μήνα Αθήνα-Θεσσαλονίκη με cruise control και εσύ με Audi A3 πήζεις στα στενά στο Κολωνάκι. Συμπέρασμα το cayenne είναι πιο οικονομικό απο το Α3.
-
δεν ξέρω τι λέτε εσείς . . . . Αλλά εμένα το Q5 είναι το καμάρι μου . Και (εντελώς υποκειμενικά ) πιστευω ότι είναι τόσο ολοκληρωμένο που τολμώ να πω ότι είναι ίσως το ιδανικότερο αυτοκίνητο για τους ελληνικούς δρόμους αυτή τη στιγμή . Συνδιαζει τα εξής : άνεση . Σπορ αίσθηση . Έχει μεγάλη δύναμή . Ροπή . Πάει παντού : από το χιονοδρομικο μέχρι καλόντυμενο και γύαλιστερο στο θέατρο , εχει prestige ασφάλεια , όταν το οδηγείς δεν αισθάνεσαι ότι είσαι σε φορτηγό ! Δεν είναι τεράστιο για να φοβάσαι να το βάλεις στο κέντρο της πόλης . Έχει μικρή κατανάλωση (σχετικά με ένα απλο καγιεν ) και καλύτερες επιδόσεις από αυτό χωρίς να ξεπερνά τα 2.000 κυβικά . Έχει το φοβερό σύστημα quattro και εφαμιλόυς χώρους ! Τι άλλο θέλετε βρε απληστοι ? Μήπως το θέλετε και δωρεάν ?
-
Στην αρχή νόμιζα οτι μιλάς σοβαρά, αλλά μετά είδα τα 2000 ευρώ τακάκια και κατάλαβα οτι μας κοροϊδεύεις.ps. Αυτό που γράφεις με τις καταναλώσεις είναι άκυρο. Εγώ με cayenne κάνω 5 φορές το μήνα Αθήνα-Θεσσαλονίκη με cruise control και εσύ με Audi A3 πήζεις στα στενά στο Κολωνάκι. Συμπέρασμα το cayenne είναι πιο οικονομικό απο το Α3.
Ποιό Α3, ποιο Κολωνάκι;
Ούτε Α3 είχα ποτέ, ούτε συχνάζω στο κολωνάκι! Εάν χρειαστεί να πάω εκεί με αυτοκίνητο πάω με το Aygo για ευνόητους λόγους!!
Σου μετέφερα ότι έχει γράψει ο υπολογιστής μου από το Q5 μου και υπολόγισα τα ετήσια έξοδα μου. Δεν έχω κάποιο λόγο να πω ψέματα και τη μέση κατανάλωση του αυτοκινήτου μπορούν να την επιβεβαιώσουν και αρκετοί από εδω μέσα. Ότι είναι αντίστοιχη με άλλα 2λιτρα το συγκρίνω με το Subaru που είχα πριν (2λιτρο ατμοσφαιρικο) και με 2 Rav4 από ξαδέλφια μου, που το ένα που είναι αυτόματο καίει 10% παραπάνω...
Ότι μετέφερα για το Cayenne βασίστηκα σε αυτά που μου είπαν ιδιοκτήτες τους χωρίς να υπογράψω τίποτα και χωρίς να αναφέρω μοντέλο γιατί δε θυμάμαι ποιο ακριβώς είναι... Αυτό που είπα για τα τακάκια το επιβεβαίωσα σήμερα το πρωί και αφορά το Τούρμπο για μπρος-πίσω αλλαγή.
Τέλος πρέπει να σου πω ότι δεν πουλάω αυτοκίνητα και ούτε έκανα κάποια πρόταση σε κάποιον να αγοράσει κάτι. Ούτε θέλω να γεμίσει ο τόπος Q5, προτιμώ να είμαστε λίγοι και εκλεκτοί...
Μια απορία όμως, αφού κυκλοφορείς με Cayenne μπορείς να μας αναφέρεις εσύ λοιπόν τα ετήσια έξοδα και να μη βασιζόμαστε στις δικές μου αυθαιρεσίες, εκτός και εάν ένα από αυτά που πρότεινες για αγορά στο φίλο μας είναι το δικό σου και θέλεις να το σπρώξεις!!!
Εάν είναι έτσι γιατί το πουλάς;
Θα ακολουθήσεις τη συμβουλή μου για το χωράφι στη Νεμέα ή δεν μπορείς να το συντηρήσεις ; -
Ο χρήστης Tasos510 έγραψε:
Στην αρχή νόμιζα οτι μιλάς σοβαρά, αλλά μετά είδα τα 2000 ευρώ τακάκια και κατάλαβα οτι μας κοροϊδεύεις.
ps. Αυτό που γράφεις με τις καταναλώσεις είναι άκυρο. Εγώ με cayenne κάνω 5 φορές το μήνα Αθήνα-Θεσσαλονίκη με cruise control και εσύ με Audi A3 πήζεις στα στενά στο Κολωνάκι. Συμπέρασμα το cayenne είναι πιο οικονομικό απο το Α3.
Ούτε θέλω να γεμίσει ο τόπος Q5, προτιμώ να είμαστε λίγοι και εκλεκτοί...
-
**εκτός και εάν ένα από αυτά που πρότεινες για αγορά στο φίλο μας **είναι το δικό σου και θέλεις να το σπρώξεις!!!Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να μου αλλάξει ΚΑΝΕΝΑΣ γνώμη για το αυτοκίνητο αυτό. Το αυτοκίνητο αυτό το έχω οδηγήσει το έχω ψάξει απ' όλες τις μεριές και με καλύπτει πλήρως!!
Το θέλω πολύ και το θέλω όσο γίνεται πιο γρήγορα. Δεν αντέχω να περιμένω άλλο!!. Απλά το θέλω μεταχειρησμένο γιατί δεν είμαι πρόθυμος να χάσω μέσα σε ένα χρόνο γύρω στα 20 χιλιάρικα. Και το λέω αυτό, όχι γιατί θα θέλω να το διώξω αλλά επειδή έχω περιβαλλοντολογική συνείδηση και πιστεύω ότι θα μου μπουν ιδέες μόλις θα βγει το υβριδικό και θα θέλω να πάρω εκείνο. -
Μια απορία όμως, αφού κυκλοφορείς με Cayenne μπορείς να μας αναφέρεις εσύ λοιπόν τα ετήσια έξοδα και να μη βασιζόμαστε στις δικές μου αυθαιρεσίες, εκτός και εάν ένα από αυτά που πρότεινες για αγορά στο φίλο μας είναι το δικό σου και θέλεις να το σπρώξεις!!!
Εάν είναι έτσι γιατί το πουλάς;Δεν έχω δίπλωμα για φορτηγά.
-
Όποιος ενδιαφέρεται για το κόστος χρήσης ενός Cayenne, ας πάει μέχρι το Μυλοπόταμο.... Εκεί κάθε βοσκός έχει και ένα....
Για να τα έχουν αυτοί, μάλλον καλά θα τους βγήκαν... -
Ο χρήστης dimigoul έγραψε:
Το παρήγγειλα τελικα το navi + camera. Όταν το παραλάβω θα σας πω νεότερα. Πάντως αν θέλετε να κάνετε ομαδικη παραγγελία επικοινωνήστε με ε-μαιλ μαζί τους ή πείτε μου να μιλήσω εγώ μαζί τους και πιστεύω θα υπάρξει καλύτερη προσφορά. Αλλα θα πρέπει να ξέρω οριστικά πόσοι και τι θελετε για να έχουμε μια ολοκληρωμενη προσφορά. Μπορεί βέβαια να προχωρήσει και μόνος του όποιος θελει σε παραγγελία χωρις να περιμενει αλλους. Τα μεταφορικά ειναι 17 € με ΕΛΤΑ (1-2 εβδομαδες) ή 24€ με DHL (4-6 μέρες). Πληρωμή με paypal έκανα εγώ.
Τελικά το παρέλαβα και το τοποθέτησα το σύστημα navi-bluetooth+camera. Είναι όπως το φανταζόμουν. Όλα λειτουργούν τέλεια. Το μόνο που τελικά χρειάζεται είναι να προστεθεί μία προέκταση στην έξοδο της SD ώστε να είναι, σε προσβάσιμο χώρο για να μπορώ να βάζω-βγάζω την κάρτα για αναβαθμίσεις, γιατί τώρα είναι κρυμμένη πίσω από το ντουλαπάκι και δεν μπορώ να την βγάλω. Περιμένω να παραλάβω ειδικό ανταπτοράκι με το οποίο πλέον η είσοδος της κάρτας θα βγει μέσα στο ντουλαπάκι, οπότε θα μπορέσω να δοκιμάσω και άλλα προγράμματα πλοήγησης. Αυτό που έχει τώρα είναι το Igo 8.0. Το bluetooth δουλεύει κανονινά, όχι όμως με τα χειριστήρια του αυτοκινήτου αλλά δεν με χαλάει καθώς έχουμε το tuch. Η καμερα οπισθοπορίας δείχνει ολοκάθαρα ακόμη και σε συνθήκες πλήρους σκότους, καθως επαρκεί το φως της οπισθεν.
Αυτά... θα επανέλθω με φωτο και βιντεο με την πρώτη ευκαιρία. -
Οπως λέει η προσφορά που εχω στα χερια μου με ημερομηνια 30/08/2010 και δεν εχει σχεδον τιποτα απο extra:
Eνδεικτικη τιμη αυτοκινητου 49.438, επιπροσθετος εργοστασιακος εξοπλισμος (οροφη, μεταλικο χρωμα, xenon και sport δερματινο πολυλειτουργικο τιμονι) 5.090, φορος πολυτελειας 10.327,39πινακίδες - τελη κυκλοφοριας 665, εξοδα προετοιμασιας 185
Συνολακι 65.705,39
Να μη μιλησω καλυτερα για navi, mmi, audi drive select, ηχοσύστημα B&Ο, parctronic, καμερα οπισθοπορειας, κλιματισμο 3 ζωνων κλπ
Γιαυτο σας λεω οποιος εχει κατι υπ' οψιν ειδοποιατε!!!Με βάση τα παραπάνω στοιχεία αφού ο φόρος πολυτελείας είναι 10.327,39 η εργοστασιακή τιμή του παραπάνω αυτοκινήτου είναι 25.818, 48 με συντελεστή 40% (εργοστασιακή τιμή πάνω από 25.000). Άλλο τόσο είναι περίπου και το τέλος ταξινόμησης (40% επί της χονδρικής τιμής πώλησης του αυτοκινήτου).
Εάν υλοποιηθεί η φιμολογούμενη μείωση των τελών ταξινόμησης ΕΣΤΩ κατά 25% (δηλαδή από 40% πάει στο 30%)
Εάν υλοποιηθεί η φιμολογούμενη αύξηση των ορίων για το φόρο πολυτελείας τότε ο φόρος θα πάει στο 40% αντί για 30%Άρα γλιτώνεις 10.237,39 * 25% = 2.559,35 από τα τέλη ταξινόμησης και άλλο τόσο από το φόρο πολυτελείας, σύνολο 5.118,70
Εάν επίσης αφαιρέσεις π.χ. την οροφή και πέσεις σε εργοστασιακή τιμή κάτω από 25.000 (π.χ. 24.999) τότε
Φόρος Πολυτελείας = 24.999 * 10% (αλλάζεις κατηγορία) = 2.499 (ΜΟΝΟ!)
Τέλη ταξινόμησης = 24.999 * 30% = 7499,70οπότε το αυτοκίνητο θα βγει 10.000 € λιγότερα...
Ελπίζω οι υπολογισμοί μου να είναι κατά προσέγγιση σωστοί και να ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για τη σπαζοκεφαλιά, είμαι όμως τόσο ενθουσιασμένος με τις φημολογούμενες μειώσεις...
-
Ο χρήστης ggeo έγραψε:
Με βάση τα παραπάνω στοιχεία αφού ο φόρος πολυτελείας είναι 10.327,39 η εργοστασιακή τιμή του παραπάνω αυτοκινήτου είναι 25.818, 48 με συντελεστή 40% (εργοστασιακή τιμή πάνω από 25.000). Άλλο τόσο είναι περίπου και το τέλος ταξινόμησης (40% επί της χονδρικής τιμής πώλησης του αυτοκινήτου).
Εάν υλοποιηθεί η φιμολογούμενη μείωση των τελών ταξινόμησης ΕΣΤΩ κατά 25% (δηλαδή από 40% πάει στο 30%)
Εάν υλοποιηθεί η φιμολογούμενη αύξηση των ορίων για το φόρο πολυτελείας τότε ο φόρος θα πάει στο 40% αντί για 30%Άρα γλιτώνεις 10.237,39 * 25% = 2.559,35 από τα τέλη ταξινόμησης και άλλο τόσο από το φόρο πολυτελείας, σύνολο 5.118,70
Εάν επίσης αφαιρέσεις π.χ. την οροφή και πέσεις σε εργοστασιακή τιμή κάτω από 25.000 (π.χ. 24.999) τότε
Φόρος Πολυτελείας = 24.999 * 10% (αλλάζεις κατηγορία) = 2.499 (ΜΟΝΟ!)
Τέλη ταξινόμησης = 24.999 * 30% = 7499,70οπότε το αυτοκίνητο θα βγει 10.000 € λιγότερα...
Ελπίζω οι υπολογισμοί μου να είναι κατά προσέγγιση σωστοί και να ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για τη σπαζοκεφαλιά, είμαι όμως τόσο ενθουσιασμένος με τις φημολογούμενες μειώσεις...
Συμφωνώ σε όλα αυτά που λες και το σκεπτικό σου είναι καλό, όμως με τον τρόπο αυτό πάνε όλα τα έξτρα , ακόμα και η οροφή Και αν τολμήσεις να βάλεις κάτι παραπάνω αλλάζεις κατηγορία και .....
Τέλος πάντων εγώ κάτι βρήκα....... και ψήνομαι - ψήνομαι. -
Ο χρήστης dimigoul έγραψε:
Το παρήγγειλα τελικα το navi + camera. Όταν το παραλάβω θα σας πω νεότερα. Πάντως αν θέλετε να κάνετε ομαδικη παραγγελία επικοινωνήστε με ε-μαιλ μαζί τους ή πείτε μου να μιλήσω εγώ μαζί τους και πιστεύω θα υπάρξει καλύτερη προσφορά. Αλλα θα πρέπει να ξέρω οριστικά πόσοι και τι θελετε για να έχουμε μια ολοκληρωμενη προσφορά. Μπορεί βέβαια να προχωρήσει και μόνος του όποιος θελει σε παραγγελία χωρις να περιμενει αλλους. Τα μεταφορικά ειναι 17 € με ΕΛΤΑ (1-2 εβδομαδες) ή 24€ με DHL (4-6 μέρες). Πληρωμή με paypal έκανα εγώ.
Τελικά το παρέλαβα και το τοποθέτησα το σύστημα navi-bluetooth+camera. Είναι όπως το φανταζόμουν. Όλα λειτουργούν τέλεια. Το μόνο που τελικά χρειάζεται είναι να προστεθεί μία προέκταση στην έξοδο της SD ώστε να είναι, σε προσβάσιμο χώρο για να μπορώ να βάζω-βγάζω την κάρτα για αναβαθμίσεις, γιατί τώρα είναι κρυμμένη πίσω από το ντουλαπάκι και δεν μπορώ να την βγάλω. Περιμένω να παραλάβω ειδικό ανταπτοράκι με το οποίο πλέον η είσοδος της κάρτας θα βγει μέσα στο ντουλαπάκι, οπότε θα μπορέσω να δοκιμάσω και άλλα προγράμματα πλοήγησης. Αυτό που έχει τώρα είναι το Igo 8.0. Το bluetooth δουλεύει κανονινά, όχι όμως με τα χειριστήρια του αυτοκινήτου αλλά δεν με χαλάει καθώς έχουμε το tuch. Η καμερα οπισθοπορίας δείχνει ολοκάθαρα ακόμη και σε συνθήκες πλήρους σκότους, καθως επαρκεί το φως της οπισθεν.
Αυτά... θα επανέλθω με φωτο και βιντεο με την πρώτη ευκαιρία.Μπράβο, καλοφόρετο!!!
Θα μας βάλεις σε έξοδα... -
Καλημέρα,
Να κάνω και έγω μια χαζή ερώτηση.
Πως μπορώ να αλλάξω την ώρα στο αμαξάκι; -
Ο χρήστης defacto έγραψε:
Καλημέρα,
Να κάνω και έγω μια χαζή ερώτηση.
Πως μπορώ να αλλάξω την ώρα στο αμαξάκι;Πατάς 'car' , μετά 'setup'...
και μετά πάνω αριστερά 'Time and Date'...
AUDI Q5