-
Ο χρήστης stispan έγραψε:
Ηρθαν επιτελους οι ζαντες μου....
ΚΑΛΟΠΑΤΗΤΕΣ!!!
Εμένα ωραίες μου φαίνονται, μόνο που το αγριεύουν λίγο το όχημα, ίσως να φταίει και το πέλμα του ελαστικού....
Να φανταστείς τώρα που σκέφτομαι να πάρω ένα σετ χειμωνιάτικα ελαστικά με νέες ζάντες, είπα να δω και κάποιες μαύρες...(Το δικό μου είναι γκρι quartz) -
μαύρο με κόκκινο είναι καλός συνδυασμός.Μα ότι και να λέτε το ομορφότερο Q5 είναι το σκονισμένο γκρι λάβα περλέ όταν το οδηγώ εγώ!
Όπως και το μαύρο Q5 όταν το οδηγεί η Αλεξάνδρα η Καρδιτσιώτισα η καραγκούνα ντέ , από το Τριάδι.Ε!όταν το οδηγεί ο Λευτέρης κομμάτι χάνει! -
Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα!
Πάντως και εμένα δεν μου άρεσει η μαύρη ζάντα.
Επιπλέον διαφωνώ και με τα φούμο στις μπροστινές πόρτες -
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
φανταστικό το χρώμα του αυτοκινήτου !Και τα λάστιχα είναι εξαιρετική επιλογή.
-
Ο χρήστης dimigoul έγραψε:
KΑΛΟΡΙΖΙΚΟ & ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ!!! Ενδιαφερομαι κ εγω για να βαλω GPS γιατι οταν το πηρα δεν ειχα βαλει ( εαν καποιος γνωριζει που μπορουμε να το τοποθετησουμε ας μας πει) Βεβαια μιλαμε για τοποθετηση στην κεντρικη οθονη κ χωρις να φαινονται καλωδια η τιποτα τρυπες στο ταμπλο!!!!
Αν είσαι Αθήνα αυτούς έχω επισκεφτεί:
http://www.gelisound.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=574882
http://new.xtremeaudio.gr/site/product.php?pid=2042&catid=0Κοστος εγκατάστασης αν τους πας δικό σου 200 ευρώ περίπου, ενω στα δικά τους 100 ευρώ.
Βέβαια, το ίδιο ακριβώς σύστημα που δίνουν αυτοί με 899 ευρώ, το βρίσκω στο ebay με 500 ευρώ:
http://cgi.ebay.de/Audi-A4-B8-A5-Q5-Navi-GPS-DVD-TV-Kamera-nachrusten-NEU-/270483391406?pt=Technik_Auto_Hi_Fi_Navigation_Einbau_Navigationssysteme&hash=item3efa1103ae
Ίσως αν παμε περισσότεροι πετύχουμε κατι καλύτερο σε τιμή? Αν ενδιαφέρεσαι και όποιος άλλος μπορουμε να συνενοηθούμε.
Στο navigation μπορείς να βάλεις ότι πρόγραμμα θελεις μιας και στηρίζεται πάνω σε windows CE 5.0 που φοράνε σχεδόν όλες οι φορητές συσκευές navi (igo. destinator, navigon). H εργοστασιακή οθόνη δεν αλλάζει, απλά προστίθεται από πάνω ενα φιλμ που την μετατρεπει σε οθόνη αφής, αλλά μόνο για το navigation, blueetooth, όχι για το MMI. Μπορείς να έχεις στο background ραδιο ή μουσική και να βλέπεις το navigation ή το αντίστροφο. Τό μόνο που ίσως να μην γίνετε ειναι να μην αποκόπτεται ο ηχος του ΜΜΙ σε εισερχόμενη κληση, αλλα μου είπε ο τεχνικός πως γίνετε και αυτό με ειδικο adapter. Δεν τρυπάει τίποτε πουθενά, απλά παρεμβάλει στο υπάρχον ΜΜΙ την νεα μονάδα, η οποία κρύβεται πίσω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού.
Έχω και αναλυτικές φωτογραφίες για την εγκατάσταση που μου στειλανε από ebay. Όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει pm.
Περιμένω προτάσεις και ιδέες.Καλησπέρα και από εμένα, καλορίζικο και καλοτάξιδο.
Με ενδιαφέρει η τοποθετηση Navi, Bluetooth ΤV και κάμερα οπισθοπορείας.
ΑΛΛΑ, μήπως χρειάζεται και αυτό http://www.gelisound.gr/ViewShopProduct2.aspx?Id=376993 δηλ. τον αντάπτορα, όπερ και σημαίνει άλλα 469€?
Προ έτους που είχα ρωτήσει μου έδιναν πρόσθετο control για να ελεγχω το GPS και στοίχιζε [αυτά που αναφέρω πιο πάνω] περίπου 1400€Ευχαριστώ πολύ!
Γιαυτό που σας προτείνω δεν χρειάζετε τίποτε άλλο. Με 500 ευρω έχουμε αγορά navi+bluetooth. Με επιπλέον 150 ευρω ψηφιακή tv, 150€ dvd, 100€ καμερα οπισθοπορείας η οποία μπαίνει στο χερουλι της πίσω πόρτας.
Το bluetooth δεν συνεργάζεται με τα χειρηστήρια του αυτοκινήτου, αλλα δουλεύει με touch
Αυτό που λες εσύ είναι μονάδα προεγκατάστασης και πάνω σε αυτή μπορέις μελλοντικά να κουμπώσεις ότι είσοδο video θελεις, (navi, dvd, tv κλπ.) Αυτό που λέω εγώ εχει ήδη navi kai bluetooth και εισόδους για tv, dvd, camera. Έχω και το manual σε pdf για όποιον ενδιαφέρεται. -
Εχω στειλει ? στον dimigoul για το GPS ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ κ θελω εαν ειναι δυνατον να μιλησω μαζι του η κ με οποιον αλλα ενδιαφερεται για να κανουμε κατι μαζι ο κ ?
-
Γεια σας απο την μακρινη Αμερικη.
1.Καταρχην να σας ευχαριστισω για τα πολυ κατατοπηστικα σας σχολια, και αποψεις.
2.Οσοι δεν αντεχουν τα ματια τους ορθογραφικα λαθη...ας μην το διαβασουνΠρολογος :
Διαπραγματευωμε λοιπον ενα Q5 2011 2.0lt Premium + μοντελο με προορισμο την Ελλαδα και με εισαγωγη μετοικεσιας.Σε προηγουμενα μου ποστς σε-διαφορετικο τοπικ-εκανα καποιες γενικες ερωτησεις για 2 πιθανες εκδοχες εισαγωγης αυτοκινητου απο αμερκη(παντα με πιστοποιητικο μετοικεσιας) τα οποια αυτοκινητα εκρινα 'ακαταληλα' για τα εκει δεδομενα. Οι λογοι πολλοι και διαφοροι. Απλα να φανταστειτε πως το πρωτο αμαξι το οποιο προοριζωταν για την εισαγωγη ηταν το Volvo XC 90 2.5lt AWD χρονολογια 2003, το οποια φυσικα και δεν πραγματοποιηθηκε λογου σοβαρου προβληματος στεγανοτητας της ηλιοροφης! Το αναφερων αυτοκινητο εγινε λοιπον 'τραμπα' τον Αυγουστο του 2009 και αγορα του μεγαλητερου μοντελου με κινητηρα ν8 στα 4.4λιΥποστρα AWD και χρονολογια 2007...ομορφα μεχρι και σημερα.
Το παρων λοιπον αυτοκινητο 'προοριζωταν' για μετοικεσια -και λεω προοριζωταν διοτι ειμαι σε 'διαπραγματευσεις' με την εδω αντιπροσωπεια της Αουντι για το πολυ μικροτερο (εν-συγκριση με το Βολβο) Q5
[u]Υποσιμιωση
Για να εξηγησω σε μερικους πως το πιστοποιητικο μετoiκεσιας εκδιδετε σε ατομα που εχουν σκοπο επαναπατρισμου και αφοτου συμπληρωσουν ολα τα δικαιολογητικα που οριζωντε απο την Ελληνικη πρεσβεια οπως επισης πληρουν ολες τις προηποθεσεις εκδοσης του παραπανω πιστοποιητικου. Ειναι μια χρονοβορα διαδηκασια η οποια ισως μπορεσει να αποφερει καποιες 'εκπτωσεις' σε μερικες επιβαρυνσεις τελων οπως και φορων κατα την διεκπερωση του....continue
Απ'οτι εχω αποκομησει και απο αλλες συζητησεις ο μονος λογος που αξιζει να παρω το πιστοποιητικο μετoiκασιας ειναι για την εισαγωγη αυτοκινητου
....χανεται ομως καθε λογικη και κατηστατε αδυνατο να επιβαρυνωμε με φορους πολυτελειας απο την στιγμη μαλιστα που η ιδια η κυβερνηση -και συγγεκριμενα ο κρατικος φορεας ητε αυτος λεγετε υπουργειο οικονομιας ητε υπουργειο...λαμωγιας-! γνωριζει πολυ καλα πως οτι και αμαξι να εισαχθει απο οποιαδηποτε χωρα, θα ειναι φορολογισιμο και θα το υπερτημησεi με το ετσι θελω για να τα περνει....να σας αναφερω δε πως η φορολογια για το παρων αμαξι....ειναι $40 δολλαρια τον χρονο !! Δεν υπαρχει φορος πολυτελειας οπως και αλλοι πολλοι 'ειδικοι φοροι' που εφευρωνται μονο στην Ελλαδα!
Ουτε απλας ειμαι ουτε τον απλα θελω να κανω, απλως μετα απο πολλα χρονια δουλειας και ψυχηκοπνευματικης και σωματικης 'ξενερας' αποφασισα...εστω και αυτες τις μιζερες εποχες- να γυρισω πισω στην 'πατριδα'
Αυτο θα ηθελα να το αναφερω για καποιους που θα προτρεξουν σε ειδη σχολιων οπως'κατσε εκει που εισαι' μεγαλε 'τι να'ρθεις να κανεις εδω' η 'μην το περνεις ακριβο ειναι...και 'καιει πολλα'..κ.ο.κ
Ζουμι
Οπως προανεφερα, για το Αουντι βρισκωμε σε διαπραγματευσεις- Η αντιπροσωπεια απλα και γενικα η Αουντι αποκληει την μεταφορα εργοστασιακης εγγυησεως σε αλλη χωρα εκτος αμερικης...πραγμα καπως οξυμορο διοτι τα αμαξια κατασκευαζωνται ευρωπη να αναφερω δε πως η εδω εργοστασιακη εγγυηση ειναι στα 4χρονια η 50000μιλια(οποιο επιτευχθει 1ο)
Ερωτηση.-
Με πιο τροπο λοιπον θα μπορεσω να βαλω μια εγγυηση σε ενα προιον το οποιο ο παραγωγος του το 'αποκληει' λογω του οτι τυνχανει να γινετε εισαγωγη σε κρατος διαφορετικο απο το κρατος προορισμου του? Ερωτημα που εθεσα στον κατατοπου αντιπροσωπο. Ερωτημα που ισως θα μπορουσα να καταθεσω και στην Audi στην γερμανια (το οποιο σκοπευω να κανω)
Γι'αυτο πολυ θα παρακαλεσω οποιος γνωριζει κατι σχετικο γιατι γινετε αυτη η εξερεση. Οπως επισης εαν κανεις γνωριζει και για αγορα επεκτασεως εγγυησης, ας κανει τον κοπο να μου ανοιξει τα ματια. -
Ερωτηση περι φορολογιας. Τι φορο πολυτελειας θα πληρωνω για το προαναφερθεν αυτοκινητο?
-
Τα τελη κυκλοφοριας τα βρηκα στα 428ευρω. Εαν κανω λαθος σας παρακαλω διορθωστε με.
-
Τι ειναι οι φορολογισιμοι ιπποι ?(14 τον αριθμο)
Επιλογος.
Εχω βρει πολλους πινακες οπου αναγραφωντε πολλα νουμερα και πολλες 'συντεταγμενες' εχω κανει ενα κεφαλι νααα...δεν θελω αλλο καρβουνο ...δωστε και σωστε !!
Το αμαξι πιανει λιμανι τον Οκτωμβριο (δεν εγινε παραγγελια...απλως ετυχε να βρεθει οπως το θελω)...αλλα ειναι εν-πλω !!
Τελος...να με συγχωρεσετε για το 'σεντονι' και εαν σας κουρασα ορθογραφικος... απο δω και στο εξης θα τα γραφω στα greeklish
σας ευχαριστω -
-
Μην διανοηθεις να γραψεις με greeklish
Γιατι δεν το αγοραζεις απο Γερμανια ; -
@Bill
Διοτι εχω 2 αμαξια εδω τα οποια πρεπει να τα 'ξεφορτοθω' μεχρι Δεκεμβριο το πολυ επειδη χρειαζωμε να εχω στην κατοχη μου το αμαξι προς μετοικεσια για 6 μηνες, και οπως καταλαβενεις τα χρονικα περιθωρια στενευουν.
Πιστεψε με δεν πουλιετε ΤΙΠΟΤΑ !!! 3 χρονια πεδευωμουν να πουλησω το σπιτι μου !!!! μωλις το καταφερα, και μετα απο μια μειωση τιμης κατα $100,000...αστα ειναι. Οχι πως η ελλαδιτσα ειναι καλητερα βεβαια.Τον ορο ξεφορτομα τον χρησιμοποιω επιηκως μιας και ο μαντρας ενδιαφερετε να τα παρει και τα 2 με τον ορο να παρω το Audi.
Φυσικα και οι εδω μαντραδες ξερουν τα κολπα και τα ναζια να σε βαλουν στο λουκι !...οπως πολυ πιστευω κι'εκει. -
Ο χρήστης S-3 έγραψε:
@Bill
Διοτι εχω 2 αμαξια εδω τα οποια πρεπει να τα 'ξεφορτοθω' μεχρι Δεκεμβριο το πολυ επειδη χρειαζωμε να εχω στην κατοχη μου το αμαξι προς μετοικεσια για 6 μηνες, και οπως καταλαβενεις τα χρονικα περιθωρια στενευουν.
Πιστεψε με δεν πουλιετε ΤΙΠΟΤΑ !!! 3 χρονια πεδευωμουν να πουλησω το σπιτι μου !!!! μωλις το καταφερα, και μετα απο μια μειωση τιμης κατα $100,000...αστα ειναι. Οχι πως η ελλαδιτσα ειναι καλητερα βεβαια.Τον ορο ξεφορτομα τον χρησιμοποιω επιηκως μιας και ο μαντρας ενδιαφερετε να τα παρει και τα 2 με τον ορο να παρω το Audi.
Φυσικα και οι εδω μαντραδες ξερουν τα κολπα και τα ναζια να σε βαλουν στο λουκι !...οπως πολυ πιστευω κι'εκει.Εισαι σιγουρος οτι ισχυει και για τους εν ΗΠΑ διαμενοντες αυτος ο ορος(κατοχη του αυτοκινητου για 6 μηνες) ;Νομιζα οτι ηταν μονο για τους εν Ευρωπη.
-
Eαν δεν ειναι καινουριο, νομιζω ναι.
Παρακατω εξηγει τους ορους για τρητες χωρες (εκτος Ε.Ε)
- When the beneficiary person repatriates from the continents of America and Africa, as well as from the states of Australia, Iraq, Jordan, Kuwait, Saudi Arabia, Bahrain, Qatar and the United Arab Emirates, irrespective of him/her having a car in his/her ownership and use in the place of his/her previous residence, he/she may receive a passenger car or automotive caravan from any country except Greece, even after the issuance of a repatriation certificate, on the condition that the customs clearance will take place within twelve months from the issuance of the repatriation certificate and on the condition that the beneficiary has a car driving licence (Greek or foreign one) which is valid at the time of issuance of the repatriation certificate. The passenger car is required to be brand new, of new anti-pollution technology (with a catalyst).
In this case, the Value Added Tax (V.A.T.) provided for is paid in Greece as well.
The extent of the relief from taxation amounts to 80% of the registration duties, for cars up to 2000 c.c. If the passenger car for private use or the automotive caravan that is imported has an engine capacity above 2000 cubic centimetres, the relief from taxation is limited to 50% of the registration duties provided for.
Με μια συνομηλια που ειχα με τον εδω προξενο, μου ειπε πως πρεπει να ειναι καινουριο 2010-2011 (απο το σοου ρουμ) η εαν παλιο, πρεπει να το εχω υπο την κατοχη μου για 6 μηνες !!
- When the beneficiary person repatriates from the continents of America and Africa, as well as from the states of Australia, Iraq, Jordan, Kuwait, Saudi Arabia, Bahrain, Qatar and the United Arab Emirates, irrespective of him/her having a car in his/her ownership and use in the place of his/her previous residence, he/she may receive a passenger car or automotive caravan from any country except Greece, even after the issuance of a repatriation certificate, on the condition that the customs clearance will take place within twelve months from the issuance of the repatriation certificate and on the condition that the beneficiary has a car driving licence (Greek or foreign one) which is valid at the time of issuance of the repatriation certificate. The passenger car is required to be brand new, of new anti-pollution technology (with a catalyst).
-
πάντως αγαπητέ s-3 το αυτοκίνητο είναι απλά τέλειο για τα ελληνικά δεδομένα .
-
για σας και πάλι.
κάποι με θυμούνται κάποι όχι
όλα καλά ?
μετά από μερικούς μήνες είπα να έρθω να δω τι γίνετε εδώ ....αλλα δεν νομίζω να καταφέρω από το 161 να τα διαβάσω όλα αυτά ....
πάντως θα ήθελα μετά από τόσο καιρό να ρωτήσω 2 πραγματάκια .....-
μετά από το service 15000 έχει παρατήρηση κάποιος να έχει μειωθεί η ροπή του αυτοκινητου ?
-
έχει βρει κάποιος κανένα καλο συναγεργό για το car και που να το ξεκινάει από απόσταση? ας πούμε VIPER 5900
Λευτερη όλα καλά ?
ρε Αri που χάθηκες? -
-
Ο χρήστης Harris Emiliou έγραψε:
για σας και πάλι.
κάποι με θυμούνται κάποι όχι
όλα καλά ?
μετά από μερικούς μήνες είπα να έρθω να δω τι γίνετε εδώ ....αλλα δεν νομίζω να καταφέρω από το 161 να τα διαβάσω όλα αυτά ....
πάντως θα ήθελα μετά από τόσο καιρό να ρωτήσω 2 πραγματάκια .....-
μετά από το service 15000 έχει παρατήρηση κάποιος να έχει μειωθεί η ροπή του αυτοκινητου ?
-
έχει βρει κάποιος κανένα καλο συναγεργό για το car και που να το ξεκινάει από απόσταση? ας πούμε VIPER 5900
Λευτερη όλα καλά ?
ρε Αri που χάθηκες?Γειά σου Χάρη!
Ελπίζω να είσαι καλά!
Από οτι βλέπω όμως τα δεξιοτίμονα Q5 εξακολουθούν να έχουν προβλήματα (αλλάζεις λάδια και πέφτει η ροπή;) και συνεπώς ποιος να θέλει να τα κλέψει.... -
-
Γεια σου ρε ΧΑΡΗ . Καλα ρε για να κανεις 15000 χλμ σε λιγοτερο απο ενα χρονο κ στην μιση ΚΥΠΡΟ ( ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ .....) πρεπει να εφερες το νησι 5 φορες γυρω γυρω !!! ( εχεις βαλει χημικη τουαλετα στο q5?) Πως καταλαβες την μειωση της ροπης? Μηπως απο τις πολλες βολτες συνηθησες το γκαζι κ πας να μας τρελανεις?
-
Καλησπερα. Μου ειπε σημερα ο υπαλληλος στο βενζιναδικο οτι η καθημερινη καταναλωση βενζινης 100 οκτανιων επιβαρυνει τον κινητηρα. Μου προτεινε να χρησιμοποιω 95αρα με χημικα προσθετα μεσα στην πολη και για ταξιδια ας βαζω 100. Εχει κανεις σας αποψη επι του θεματος?
-
μη βάζεις τζάμπα 100 άρα ..... Ένας φίλος που έχει φερραρι βάζει μόνο απλή . Και μου λέει ότι το αμάξι βγάζει πρόβλημα αν βάλεις 100 άρα . όλα αυτα πιστεύω είναι μάρκετιστικα κόλπα για να μας τα παίρνουνε . Στο κάτω κάτω μπορείς να καταλάβεις διαφορά ? Η νομίζεις ότι την καταλαβαίνεις ?
-
Η αληθεια ειναι οτι τη μοναδικη φορα που εβαλα απλη ενοιωσα διαφορα... δε νομιζω να ηταν ιδεα μου. Παντως 100αρα εβαζα και βαζω επειδη θεωρουσα οτι ειναι καλυτερη/καταλληλοτερη για τον κινητηρα. Παντως η διαφορα στην τιμη ειναι πολυ μεγαλη οποτε αν ειναι απλως θεμα επιδοσεων και η 100αρα οντως ταλαιπωρει τοτε τη σταματαω...
-
Ο χρήστης Harris Emiliou έγραψε:
ρε Αri που χάθηκες?
Είναι αγχωμένος ..... Καπνίζει τα τσιγάρα το ένα πάνω απ το άλλο ................ Έξω απ το μαιευτήριο ........ Περιμένοντας να γεννηθεί το νέο ........... Q3 !
-
Το manual γράφει 95άρα!
Αυτή η εγκυμοσύνη θα κρατήσει πολύ..
AUDI Q5