-
Ο χρήστης IRA66 έγραψε:
Γειά σας κύριοι.
Να σας πω και εγώ την πονεμένη ιστορία μου.
Οπως μερικοί ίσως θυμούνται είχα παραγγείλει, ως πολυτεκνικό, το Q5 TDI 2.0 s tronic στις 23/10/2009 απο την ΕΤΕΑ. Στις 11/1/2010 μου είπαν να συγκεντρώσω τα δικαιολογητικά για τον εκτελονισμό του αυτικινήτου, καθότι ήταν στο τελωνείο (πήρα και αριθμό πλαισίου). Στις 12/1/2010 τους παρέδωσα τα δικαιολογητικά και περίμενα να μου πουν πότε θα εξωφλήσω το αμάξι. Αντί αυτού με πήραν τηλ. στις 15/1/2010 και μου είπαν οτι το αυτοκίνητο είναι εδώ, αλλά λόγω σφάλματος το αμάξι εκτελωνίστηκε ως κανονικό. Περιττό να σας πω ότι τρελάθηκα. Πήγα στην αντιπροσωπεία να διαμαρτηρηθώ. Εκεί μου έδειξαν το αμάξι (όντος αυτό ήταν) και μου είπαν οτι παρήγγειλαν εκ νέου το αμάξι και ότι θα έιναι στην Ελλάδα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και ότι θα το παραλάβω στα μέσα Μαρτίου. Αφού είχα γίνει πύραυλος απο τα νεύρα μου (γιατί έχασα και τον αγοραστή του παλαιού μου αυτοκινήτου που δεν μπορούσε να περιμένει δύο ακόμη μήνες) και μετά απο 2 ώρες (ας είναι καλά ο κουμπάρος μου που με συγκράτησε) τους είπα θα περιμένω, αλλά εντός του χρονδιαγράματος παράδοσης. Παρεμπίπτοντος το συμβόλαιο αγοράς λέει 90 εργάσιμες ημέρες παράδοση.
Ελπίζω να ισχύει η ρήση 'Κάθε εμπόδιο σε καλό'.Επειδή και εγώ είμαι τρίτεκνος και ενδιαφέρομαι για το Q5, αν επιτρέπεται πιο είναι το ποσό της απαλλαγής από την τιμή του αυτοκινήτου, επειδή έχω ακούσει αρκετά περίεργα με διάφορες αντιπροσωπείες που προσπαθούν να σου ψαλιδίσουν τη μείωση του τέλους ταξινόμησης που δικαιούνται οι τρίτεκνοι.
-
Παίρνεις τηλ. σε 5-6-7 αντιπροσωπείες και ζητάς τιμές για συγκεκριμένα στημένο αυτοκίνητο (π.χ δέρμα,μεταλλικό,ηχοσύστημα).Επίσης ζητάς να σου πουν ακριβώς την μείωση των τελών.Λογικά απο κάποιον θα βρείς καλύτερη τιμή.Με αυτή την καλύτερη τιμή πας στον αντιπρόσωπο που θέλεις,τον αφήνεις να σου πει πρώτα αυτός τιμή,και μετά αν είναι υψηλότερη του αναφέρεις την χαμηλότερη που έχεις..να είσαι σίγουρος οτι θα στην κάνει και αυτός
-
Ο χρήστης Tasos510 έγραψε:
Την Κυριακή ανεβαίνοντας στον Παρνασσό είχα και την πρώτη εμπειρία με το χιόνι, το οποίο και αρκετό ήταν και παγωμένο. Δυστυχώς ίσως και επειδή είχα καλομάθει με το Subaru(Impreza station 2.0 ατμοσφαιρικο με αργά) πρέπει να πω οτι απογοητεύτικα. Το αυτοκίνητο είτε λόγου βάρους είτε μεγέθους ελαστικών το αισθανόμουνα πολύ ελαφρύ και να γλυστράει αρκετά και προτίμησα να βάλω τις αλυσίδες για πιο σίγουρα(Με το σουμπαρού δεν του είχα βάλει ποτέ και είχα αντιμετωπισει χειρότερες καταστάσεις. Στα χιονοδρομικά ανεβαίνω από το 96 αρκετά συχνά). Την ώρα όμως που το έκανα αυτό με προσπέρασαν 2 Q5 χωρις αλυσίδες και με τον εναν 'συνάδελφο' που μίλησα πάνω δεν είχε χιονολάστιχα, επίσης του γλύστραγε αλλά δεν το φοβήθηκε. Στην επιστροφή το σύστημα καθόδου δούλεψε αρκετά καλά πάντα με τις αλυσίδες. Δεν ξέρω πως κατέβηκαν οι άλλοι δύο.
Δεν είναι πως το αμάξι κόλλαγε αλλά ήταν εύκολο να γλυστρήσει, για αυτό κατά τη γνώμη μου το χιονολάστιχο για τους φανατικούς είναι μονόδρομος. Ακόμα με τις αλυσίδες πίσω σε σταμάτημα σε κατηφόρα υπάρχει θέμα.Να σημειώσω οτι πρωτ φορά οδηγούσα αμάξι με αλυσίδες πίσω. Στην κατηφόρα φευγοντας από κελλάρια ένας που μου άνοιξε τηνπόρτα για να αλλάξει παπούτσια μου έκοψε 2 χρονάκια ζωής, γιατί αν δεν του κόρναρα να κλείσει την πόρτα, έστω με εφιαλτική καθυστέρηση, δε θα ξαναφόραγε παπούτσια ποτέ ξανά!!!
Εχει κανείς άλλος εμπειρία απο χιόνι με το καμάρι μας?
Το δικό μου εχει 17΄ με Miscelin Diamaris.Δεν συγκρίνεται η μονιμη τετρακινηση του σουμπι με του Q5... αλλα γενικά όλα τα οχήματα θέλουν (αν δεν εχουν χιονολαστιχα) αλυσίδες. Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε suvαδες να είναι μέσα στα χαντάκια.
-
τι λαστιχα φορουσε το σουμπαρου και τι εχει το q5?
@rx γιατι δε συγκρινονται οι 4κινησεις? (δε στο λεω με επιθετικες διαθεσεις αν αυτο καταλαβες , απλα για να δω τι μου διαφευγει ρωταω)
-
Μια χαρά είναι η 4κίνηση του Q5. Τα λάστιχα είναι το πρόβλημα και ίσως πίσω να χρειαζόταν ένα μηχανικό αντί για ηλεκτρονικό μπλοκέ για πιο extreme καταστάσεις. Αλλιώς θα τη χαρακτήριζα έως και διασκεδαστική, δηλ με τόση ροπή που δίνει πίσω σε ένα ελαφρύτερο Audi θα έκανε πολύ καλή δουλειά (εαν βέβαια είχε άλλο τιμόνι, λιγότερο body roll, πιο επικοινωνιακό πλαίσιο κτλ θέματα των Audi).
-
Την Κυριακή ανεβαίνοντας στον Παρνασσό είχα και την πρώτη εμπειρία με το χιόνι, το οποίο και αρκετό ήταν και παγωμένο. Δυστυχώς ίσως και επειδή είχα καλομάθει με το Subaru(Impreza station 2.0 ατμοσφαιρικο με αργά) πρέπει να πω οτι απογοητεύτικα. Το αυτοκίνητο είτε λόγου βάρους είτε μεγέθους ελαστικών το αισθανόμουνα πολύ ελαφρύ και να γλυστράει αρκετά και προτίμησα να βάλω τις αλυσίδες για πιο σίγουρα(Με το σουμπαρού δεν του είχα βάλει ποτέ και είχα αντιμετωπισει χειρότερες καταστάσεις. Στα χιονοδρομικά ανεβαίνω από το 96 αρκετά συχνά). Την ώρα όμως που το έκανα αυτό με προσπέρασαν 2 Q5 χωρις αλυσίδες και με τον εναν 'συνάδελφο' που μίλησα πάνω δεν είχε χιονολάστιχα, επίσης του γλύστραγε αλλά δεν το φοβήθηκε. Στην επιστροφή το σύστημα καθόδου δούλεψε αρκετά καλά πάντα με τις αλυσίδες. Δεν ξέρω πως κατέβηκαν οι άλλοι δύο.
Δεν είναι πως το αμάξι κόλλαγε αλλά ήταν εύκολο να γλυστρήσει, για αυτό κατά τη γνώμη μου το χιονολάστιχο για τους φανατικούς είναι μονόδρομος. Ακόμα με τις αλυσίδες πίσω σε σταμάτημα σε κατηφόρα υπάρχει θέμα.Να σημειώσω οτι πρωτ φορά οδηγούσα αμάξι με αλυσίδες πίσω. Στην κατηφόρα φευγοντας από κελλάρια ένας που μου άνοιξε τηνπόρτα για να αλλάξει παπούτσια μου έκοψε 2 χρονάκια ζωής, γιατί αν δεν του κόρναρα να κλείσει την πόρτα, έστω με εφιαλτική καθυστέρηση, δε θα ξαναφόραγε παπούτσια ποτέ ξανά!!!
Εχει κανείς άλλος εμπειρία απο χιόνι με το καμάρι μας?
Το δικό μου εχει 17΄ με Miscelin Diamaris.Aκριβως τις ιδιες εχει και το δικο μου . Η αληθεια ειναι πως αυτα τα λαστιχα ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ για χιονο-παγο . και εμενα μου γλιστρισε σε κατηφορα στα ζαγοροχωρια με μικρο στρωμα παγου και λιγο χιονι και μου ηρθε καπως. Το εσωσα με το πολυ καλο συστημα καταβασης.
Παντως οι αλυσιδες (καλτσες) καλα θα ειναι να μπαινουν μπροστα για να εχεις τιμονι στην καταβαση. Ολο το επικυνδυνο μερος ειναι η καταβαση νομιζω........ -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Μια χαρά είναι η 4κίνηση του Q5. Τα λάστιχα είναι το πρόβλημα και ίσως πίσω να χρειαζόταν ένα μηχανικό αντί για ηλεκτρονικό μπλοκέ για πιο extreme καταστάσεις. Αλλιώς θα τη χαρακτήριζα έως και διασκεδαστική, δηλ με τόση ροπή που δίνει πίσω σε ένα ελαφρύτερο Audi θα έκανε πολύ καλή δουλειά (εαν βέβαια είχε άλλο τιμόνι, λιγότερο body roll, πιο επικοινωνιακό πλαίσιο κτλ θέματα των Audi).σφαζεις κι εσυ με το γαντι
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Μια χαρά είναι η 4κίνηση του Q5. Τα λάστιχα είναι το πρόβλημα και ίσως πίσω να χρειαζόταν ένα μηχανικό αντί για ηλεκτρονικό μπλοκέ για πιο extreme καταστάσεις. Αλλιώς θα τη χαρακτήριζα έως και διασκεδαστική, δηλ με τόση ροπή που δίνει πίσω σε ένα ελαφρύτερο Audi θα έκανε πολύ καλή δουλειά (εαν βέβαια είχε άλλο τιμόνι, λιγότερο body roll, πιο επικοινωνιακό πλαίσιο κτλ θέματα των Audi).
σφαζεις κι εσυ με το γαντι
Δίνω τροφή για σκέψη...
-
Ο Σουμπι φορούσε αρχικα νομιζω Bridgestone μετά Bridgestone Turanza (που αντιμετωπισε και τα πιο δυσκολα όπως επιστροφή από γρεβενα με το πολικό χιόνι του 2008με 120 χλμ εθνικής γεμάτα χιόνι)και περσυ Nokian WR+ με τα οποια έγινε snowmobile! Η διάσταση ήταν195/60/15. Οι αλυσίδες ήταν πάντα στο κουτί τους.
Στο q5 τις αλυσίδες τις έβαλα πίσω σύμφωνα με τον κατασκευαστή! Νομίζω πως σημαντικό ρόλο παίζει το φάρδος του ελαστικού και το βάρος του αυτοκινήτου.
-
το φαρδος στα χιονια δεν παιζει κανενα ρολο, νομιζω μαλιστα οτι το μεγαλο φαρδος δεν ειναι καλο (δες απο κατω τι κανουν οι wrc-αδες)
το βαρος ειναι καλο για να σπαει το παγο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το φαρδος στα χιονια δεν παιζει κανενα ρολο, νομιζω μαλιστα οτι το μεγαλο φαρδος δεν ειναι καλο (δες απο κατω τι κανουν οι wrc-αδες)
το βαρος ειναι καλο για να σπαει το παγο
Αυτό ακριβώς εννοώ ο΄τι είναι πρόβλημα το πολύ φαρδύ λάστιχο. Χρειάζεσαι το βάρος σε μικρή επιφάνεια, αλλιώς απλά το βάρος προσθέτει ορμή και αδράνεια.
-
Σχετικά με τις αλυσίδες, όπου έχουν γίνει πολλές κουβέντες για το πού πρέπει να μπαίνουν σε τετρακίνητα: Γιατί δε βάζετε και μπρος και πίσω να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο; Δεν αξίζει ένα μικρό έξοδο παραπάνω η ασφάλεια μας;
-
Kαι μένα το quattro με τα Nokian είναι snowmobile.
Το λάστιχο είναι το 90% της ιστορίας, Έχω δει στο ίδιο σημείο κολλημένα και STi και A6 και Χ5 κλπ κλπ. To suba μάλιστα πήγαινε μόνο προς τα δεξιά με τα τέσσερα μέχρι που κόλλησε με την δεξιά πλευρά παράλληλα στο snow bank.Το έχω πεί σε αυτό το forum προ καιρού οι κάτοχοι Q5 pπρέπει να επενδύσουν σε χειμερινά. To Nokian WR G2 SUV είναι πολύ καλό για suvlakia
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Το λάστιχο είναι το 90% της ιστορίας, Έχω δει στο ίδιο σημείο κολλημένα και STi και A6 και Χ5 κλπ κλπ. To suba μάλιστα πήγαινε μόνο προς τα δεξιά με τα τέσσερα μέχρι που κόλλησε με την δεξιά πλευρά παράλληλα στο snow bank.Το έχω πεί σε αυτό το forum προ καιρού οι κάτοχοι Q5 pπρέπει να επενδύσουν σε χειμερινά. To Nokian WR G2 SUV είναι πολύ καλό για suvlakia
Τα κρατας και το καλοκαίρι τα ΝΟΚΙΑΝ? Υποτείθεται οτι είναι παντως καιρού τα συγκεκριμενα τα WR G2. Εγώ που τα άφησα στο σουμπι δεν είχα κανένα πρόβλημα με τις ζέστες.
-
Τα κρατας και το καλοκαίρι τα ΝΟΚΙΑΝ? Υποτείθεται οτι είναι παντως καιρού τα συγκεκριμενα τα WR G2. Εγώ που τα άφησα στο σουμπι δεν είχα κανένα πρόβλημα με τις ζέστες.
Όχι βέβαια! Τα βγάζω και βάζω τα F1.
235/45/17 το καλοκαίρι
215/55/16 το χειμώνα (όσο κρατάει η χιονοδρομικη σεζον).
Με χειμερινά δεν οδηγείς στο στεγνό απλά πας. Εννοείται δεν στρίβεις, δεν σανιδώνεις, δεν τσαρουχώνεις! -
-
Πιστεύω ότι τα manual περπατάνε καλύτερα στο χιόνι ...???
-
Ο χρήστης nmix έγραψε:
Πιστεύω ότι τα manual περπατάνε καλύτερα στο χιόνι ...???ke isos na exoun ke pio liga problimata
-
Ο χρήστης Harris Emiliou έγραψε:
Πιστεύω ότι τα manual περπατάνε καλύτερα στο χιόνι ...???
ke isos na exoun ke pio liga problimata
Εγω παλι νομιζω οτι τα diesel 2.0 και manual ταυτοχρονα , εχουν τα περισσοτερα προβληματα απ ολα !!!!
Ειδικα στο χρονο παραδοσης !
-
Ο χρήστης Vaggis έγραψε:
Χωρίς Χιονολάστιχα:
Youtube Video!!!!
Δεν νομιζω οταν μιλανε για χιονι οι προλαλησαντες να εννοουν κατι τετοιο....το δρομο του βιντεο τον περπατας και με ημισλικ και πισωκινηση (που λεει ο λογος).
AUDI Q5