-
Ο χρήστης takisot έγραψε:
Γεια στην παρέα!
Δεν έχω παραλάβει το αυτοκίνητο ακόμη (κάτι για τέλος Γενάρη αρχές Φλεβάρη μου έιπαν). Περιμένω απο 23-10-2009. Όλο αυτό το διάστημα παρακολουθώ το Forum και βεβαίως τις παρατηρήσεις σας πάνω στο αυτικίνητο. Εχω μπερδευτεί τελείως ρε παιδιά. Περιμένω το Q5 TDI 2.0 S TRONIC. Ολα αυτά που λέτε για ψαλίδια, κολάρα, update κλπ, τι είναι? Δεν το καταλαβαίνω!!!! Θα δώσω 61.000 Ε για καινούργιο αυτοκίνητο (ας πούμε πολυτελείας) και θα τρέχω με το καλημέρα στα συνεργεία ???? Τι στον κόρακα κάνουν οι Γερμανοί?? Το σπρώξανε το αυτοκίνητο στην αγορά, να φύγει απο πάνω τους, και μετά άστους να τρέχουν για ψαλίδια, upgrade και ότι άλλο προκύψει? Μπορεί να μου δώσει κανείς να καταλάβω, τι συμβαίνει? Έχουν όλα τα μοντέλα το ίδιο πρόβλημα ή σε όποιον καθίσει η μπίλια.
Ευχαριστώ!Μην τρελαινεσαι, μια χαρα ειναι το αυτοκινητο! Απλα ειναι λογικο να γραφουν αυτοι που αντιμετωπιζουν καποια προβληματα και οχι οσοι δεν εχουν κανενα θεμα..
Ειναι λογικο δηλ να εχουμε ολοι τα ιδια προβληματα(παιξιμο των στροφων) με το 2.0 tfsi s-tronik???????
IRA 66 Το TDI δεν νομιζω να εχει τα ιδια προβληματα!
Φιλικα.
-
Update μετά από 1000χλμ.
- Το λάδι έχει πέσει 1 γραμμή.
- Το τιμόνι είναι μια χαρά (δεν έχει τρέμουλο)
- Μέση κατανάλωση σε μικτές διαδρομές περίπου 10.7 λίτρα / 100 χλμ. (τουλάχιστον έτσι λέει το Trip)
- Μετά το άζωτο στα ελαστικά έγινε λίγο πιο μαλακό. (19' ζάντες 235/55)
- Παρατήρησα ένα 'σκαλοπάτι' στον TFSI μεταξύ 2400 και 2800 στροφών. Δηλαδή με σταθερό το πόδι στο γκάζι ανάλογα την σχέση στο κιβώτιο (έχω manual) νιώθω ένα κόμπιασμα αλλά αν το συνηθίσεις δεν επηρεάζει και πολύ στην οδήγηση. Δεν ξέρω αν είναι κάτι που έχει να κάνει με το software της ECU.
- Έχω την εντύπωση ότι μου προτείνει να αλλάξω ταχύτητα πολύ νωρίς (πάντα για την ένδειξη στο manual)
Το αυτοκίνητο είναι φανταστικό και το Drive Select τελικά αξίζει τα λεφτά του. Παρόλο τον όγκο του δεν τον δείχνει και στον δρόμο είναι πολύ σταθερό. Επίσης δίνει την εντύπωση ότι πας με λιγότερα χλμ στον δρόμο από ότι στην πραγματικότητα ακόμα και από το Α4 που είχα (Β7).
Αυτά για την ώρα -
Ο χρήστης takisot έγραψε:
Thanks again! Αυτα τα Castrol edge 5w-30 που τα προμηθευομαστε? Σκοπος ειναι να γεμισει η ενδειξη στο φουλ?Επανερχομαι στο θεμα Λαδι. Τελικα αφου δεν το βρηκα στο Praktiker, παραγγειλα το Castrol edge 5w-30 αντι 12,5 ευρω το λιτρο απο το g-market.gr την Τεταρτη μεσω ιντερνετ και παρελαβα την επομενη μερα, παροτι το μαγαζι ειναι επαρχια!
Τι να πω μπραβο σε καποιους επιχειρηματιες που ξερουν να δουλευουν σωστα μεσω ιντερνετ στην Ελλαδα.. -
Κόστος μεταφορικών??για πόσα τεμάχια??
-
4 τεμαχια, δωρεαν μεταφορικα ανω των 40 ευρω παραγγελια, αν θυμαμαι καλα..
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
μπέρδεμα γενικότερο...
Μόλις πήρα τηλ για το κολάρο και μου είπαν οτι δεν το ξέρουν..υποστήριξαν οτι σε τέτοια περίπτωση έρχεται επιστολή απο την kosmocar στο σπίτι ενημερώνοντας οτι πρέπει να γίνει η τάδε εργασία.Μόλις πήρα τηλέφωνο στην Audi και μου είπανε τα ίδια ακριβώς ότι δλδ η Audi στέλνει επιστολή στο σπίτι. Βέβαια εκεί που πήρα γνώριζαν για το θέμα του κολάρου αλλά μου είπαν ότι αφορά συγκεκριμένη παρτίδα.
Συγκεκριμένα για το δικό μου (manual) που είχαν και τον αριθμό πλαισίου μου είπανε ότι δεν υπάρχει κάποιο update ούτε και κάποιο πρόβλημα με το κολάρο και να φανταστείτε ότι το παρέλαβα τέλη Μαρτίου.
Αυτό που μου είπανε όμως είναι ότι πρέπει να πάω για να διορθώσουνε κάτι στο σφιγκτήρα της μπροστινής κολώνας. Το έχει ξανακούσει κανείς αυτό; -
Σήμερα έμαθα φίλε μου και για το δικό μου Q5 ότι χρειάζεται την ίδια αναβάθμιση.
-
Φίλοι μου εύχομαι εσείς τουλάχιστον να έχεται καλές γιορτές γιατι τις δικές μου το καμάρι μας (το δικό μου είναι q5 STRONIC με 2700 Km) μου τις έκανε ζμπαράλια. Δέίτε παρακάτω τι εννοώ. Την Τρίτη 15/12/09 όπως πήγαινα χαλαρός και ωραίος αισθάνομαι ένα τράνταγμα και συγχρόνως ανάβει στην οθόνη του ταμπλό alarm 'Gearbox malfunction. You can continue drive with limited functionality'. Μπαίνει σε safe mode (ίσα που κυλάει για να πας δεξιά). ΄Σβήνοντας και ξανανάβοντας ξεκίνησε αλλά μετά από λίγο πάλι alarm - ίδια διαδικασία και τελικά δεν έμεινα. Τετάρτη πρωί πηγαίνω σε αντιπρόσωπο στο Αιγάλεω, που το αγόρασα και η απάντηση ήταν ότι για να το ελέγξουν χρειάζετε on-line σύνδεση με Γερμανία αλλά έχουν πρόβλημα με το internet!!!. Υπομονή!!!. Αυτό το τροπάρι συνεχίστηκε μέχρι Παρασκευή πρωί!!!!. Το πήρα και πήγα σε εξουσιοδοτημένο στα Βόρεια Προάστια. Εκεί με ενημέρωσαν ότι ο αριθμός πλαισίου μου είναι σε λίστα recall για αναβάθμιση κιβωτίου. Συνδέθηκαν έκαναν την αναβάθμιση και το απόγευμα το παρέλαβα. Έλα όμως που Δευτέρα πρωί ξανά τα ίδια. Πίσω στο συνεργείο όπου ξανά τα ίδια σύνδεση με Γερμανία παραμετροποίηση κλπ - κλπ. Αυτή τη στιγμή θεωρητικά πάλι λύθηκε το πρόβλημα αλλά ακόμα το δοκιμάζουν. Τώρα πέστε μου εσείς. Το εμπιστεύεσαι το καμάρι να ταξιδεύσεις με τα παιδιά σου χωρίς τον κίνδυνο να σε αφήσει στα κατσάβραχα;. Είναι κάποιος άλλος από τα μέλη που αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα; Φίλε RXristos σε παρακαλώ ενημέρωσέ μας σχετικά με τον μπάρμπα σου που του άλλαξαν κιβώτιο (26/02/09σελ.20). Ησύχασε ή συνεχίζει να έχει προβλήματα;
-
Ωχ, περαστικα.. Κατι τετοια ακουω και σκεφτομαι οτι καλα εκανα και το πηρα manual...
Παντως, πηρα τηλ τον Παζαροπουλο να μαθω μηπως εχει γινει recall ή χρειαζεται καποιο update για το δικο μου και μου ειπαν οχι.
Καλες γιορτες σε ολους! -
Για το s-tronic, έβγαζε μερικές φορές gearbox malfunction no reverse, αλλά μετά την αναβάθμιση δεν ξαναπαρουσιάστηκε ποτέ. Φτάνω αισίως τα 10.000χλμ.
-
http://forums.audiworld.com/showthread.php?t=2771550
Για δες και εδώ
-
Πάντως μου κάνει εντύπωση που εμφανίζει 'θέματα' το Stronic του Q5 και κανενός άλλου μοντέλου (τουλάχιστον όχι στο βαθμό που να εμφανίζουν πολλά ίδια μοντέλα το ίδιο ή παρόμοιο πρόβλημα).
Αντίθετα, στα άλλα audi+VW+Seat που έχει μπει DSG, ελάχιστα προβλήματα (κάποια σε VW, 2-3 σε audi, κτλ) έχουν καταγραφεί κι αυτά λόγω αστοχίας του megatronic (δεν λύθηκε το πρόβλημα απλώς με κάποιο update).
Γιατί αυτό το τόσο έντονο φαινόμενο με τα dSG στα Q5?
-
Ίσως το πρόβλημα αυτό να δικαιολογεί αυτό που μου είπαν για το update..οτι γίνεται για να εξαλειφθούν υπάρχοντα ή 'μελλοντικά' προβληματάκια
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Πάντως μου κάνει εντύπωση που εμφανίζει 'θέματα' το Stronic του Q5 και κανενός άλλου μοντέλου (τουλάχιστον όχι στο βαθμό που να εμφανίζουν πολλά ίδια μοντέλα το ίδιο ή παρόμοιο πρόβλημα).Αντίθετα, στα άλλα audi+VW+Seat που έχει μπει DSG, ελάχιστα προβλήματα (κάποια σε VW, 2-3 σε audi, κτλ) έχουν καταγραφεί κι αυτά λόγω αστοχίας του megatronic (δεν λύθηκε το πρόβλημα απλώς με κάποιο update).
Γιατί αυτό το τόσο έντονο φαινόμενο με τα dSG στα Q5?
Νομίζω ότι το DSG στο Q5 ήταν λίγο πιο καινούργιο... (Λόγω της μεταφοράς του κινητήρα λίγο πιο πίσω από τον εμπρόσθιο άξονα, έχουν κάνει κάποιες αλλαγές...)
-
Δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με το κιβώτιο του Q5. Αν κάποιος ξέρει κάτι άλλο, ας πει που το άκουσε.
-
Το χει η μέρα φαίνεται σήμερα με τα Q5. To πήρα για τα εορταστικά ψώνια σήμερα και μου έκανε κάτι περίεργα η οθόνη του ΜΜΙ. Άλλαζε φωτεινότητα μόνη της! Ανοιγόκλεισα το σύστημα και φάνηκε να μην το ξανακάνει!
-
ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ: εχουμε επισημη ανακληση για 699 'τυχερους' συναδελφους με αυτοκινητα παραγωγης Δεκεμβριου 2008 εως Μαιου 2009, με το εξης προβλημα: υπάρχει το ενδεχόμενο σε ατύχημα με ενεργοποίηση του αερόσακου κεφαλής να λυθεί η επένδυση της κολώνας.
παραθετω λινκ απο την Γενικη Γραμματεια Καταναλωτη.
http://www.efpolis.gr/filesbase/1057_sitefile-10206.pdf
μαλλον μας κοβω μετα τις γιορτες να ψαχνομαστε σιγα σιγα για ελεγχο...κατιειχα αναφερει καποιος φιλος προχτες αλλα φαινεται οτι δεν ειναι μεμονωμενο περιστατικο......
αντε να δουμε τι αλλο θα μας βρει....... -
-
Ο χρήστης ststrato έγραψε:
ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ: εχουμε επισημη ανακληση για 699 'τυχερους' συναδελφους με αυτοκινητα παραγωγης Δεκεμβριου 2008 εως Μαιου 2009, με το εξης προβλημα: υπάρχει το ενδεχόμενο σε ατύχημα με ενεργοποίηση του αερόσακου κεφαλής να λυθεί η επένδυση της κολώνας.παραθετω λινκ απο την Γενικη Γραμματεια Κατναλωτη.
http://www.efpolis.gr/filesbase/1057_sitefile-10206.pdf
μαλλον μας κοβω μετα τις γιορτες να ψαχνομαστε σιγα σιγα για ελεγχο...κατιειχα αναφερει καποιος φιλος προχτες αλλα φαινεται οτι δεν ειναι μεμονωμενο περιστατικο......
αντε να δουμε τι αλλο θα μας βρει.......Count me in...το δικό μου είναι παραγωγής Φεβρουαρίου 2009! Και κάτι τρίζει από κει ψηλά και δεν μπορώ να βρω τι ρε γμτ! Λέτε να χει καμιά σχέση?? Το θέμα είναι οτι αφού δεν το βρίσκω εγώ σιγά μην το βρουν τα τζιμάνια της Carenta! Ούτως ή άλλως έχουν μαζευτεί διάφορα updates άρα η επίσκεψη στο συνεργείο είναι επιβεβλημένη!
-
Με το s-tronic του Q5 σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Ξαναδείτε και το link που παραθέτει ο cpp. Αυτή την στιγμή το δικό μου το πήρα εχτές μετά την δεύτερη παραμετροποίηση αναβάθμιση κλπ μεσω online σύνδεσης με Γερμανία και θεωρητικά είναι εντάξει. Αλλά και μετά την πρώτη φαναβάθμιση πέρασαν 3 μέρες για να ξαναβγάλει βλάβη. Τι να πώ κάνω το σταυρό μου μέρες που 'ναι...
AUDI Q5