-
Οπως ηδη θα ξερετε (απο παλια μου ποστ) εχω το golf V 1.4 εδω και 1,5 χρονο και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος (αν εξαιρεσω το support) απο καταναλωση,ταχυτητα,οδικη συμπεριφορα κτλ.
Το ασχημο και αυτο που μου λειπει ειναι το EDL (που ερχεται μαζι με το ESP).Το αυτοκινητο θα το επαιρνα με ESP αλλα λογο υψηλης αναμονης το απεφυγα.Δυστυχως το EDL μου χρειαζεται (οχι τοσο το ESP) και κατοπιν επικοινωνιας με VW μου ειπαν οτι δεν υπαρχει περιπτωση να μπει τωρα.
Αυτη την στιγμη βρισκομαι ιταλια και σκεφτομαι να φερω το αμαξι γιατι μου χρειαζεται.Αν περασω απο την VW εδω στην Ιταλια λετε να μου το εγκαταστησουν?Θα περασω αναγκαστικα γιατι θελω να βαλω και το BlockShaft για να μην μου το φανε τα Ιταλα
Μα ειναι τοσο δυσκολο να εγκατασταθει?
Υποθετω οτι θα ειναι κατι ηλεκτρονικο ετσι δεν ειναι? -
Οπως ηδη θα ξερετε (απο παλια μου ποστ) εχω το golf V 1.4 εδω και 1,5 χρονο και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος (αν εξαιρεσω το support) απο καταναλωση,ταχυτητα,οδικη συμπεριφορα κτλ.
Το ασχημο και αυτο που μου λειπει ειναι το EDL (που ερχεται μαζι με το ESP).Το αυτοκινητο θα το επαιρνα με ESP αλλα λογο υψηλης αναμονης το απεφυγα.Δυστυχως το EDL μου χρειαζεται (οχι τοσο το ESP) και κατοπιν επικοινωνιας με VW μου ειπαν οτι δεν υπαρχει περιπτωση να μπει τωρα.
Αυτη την στιγμη βρισκομαι ιταλια και σκεφτομαι να φερω το αμαξι γιατι μου χρειαζεται.Αν περασω απο την VW εδω στην Ιταλια λετε να μου το εγκαταστησουν?Θα περασω αναγκαστικα γιατι θελω να βαλω και το BlockShaft για να μην μου το φανε τα Ιταλα
Εγκαθίσταται τώρα, ή θέλει ξήλωμα όλο τον εγκέφαλο πλεξούδες και τα λοιπά, εγκατάσταση αισθητήρων κλπ κλπ και είναι πρώτον πρακτικώς αδύνατο να γίνει από ανθρώπινο χέρι χωρίς... κουσούρια και δεύτερον οικονομικά ασύμφορο;
Θυμάμαι παλιά το Φίατ Τίπο είχε 'ελεκτρόνικ τσέκ' που σου έλεγε αν έχει καεί κάποια λάμπα. Το κόστος σαν έξτρα ήταν αστείο (λιγότερο από 100 σημερινά ευρώ), αλλά εκ των υστέρων απλά ΔΕΝ γινόταν, έπρεπε να γυμνωθεί 100% ΟΛΟ το αμάξι, να αλλάξει η καλωδίωση και να ξαναδεθεί.
Θα κόστιζε λιγότερο να πετάξεις το αμάξι στα σκουπίδια και να αγοράσεις άλλο ΜΕ ελεκτρόνικ τσέκ, πόσο μάλλον αν πούλαγες αυτό που ήδη είχες...
Αντίστοιχα τα Ξένον στο Γκολφ4 κόστιζαν 1000 ευρώ σαν έτρα, αλλά 4-5 χιλιάδες σαν εκ των υστέρων εγκατάσταση...
Γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις η πώληση του αμαξιού και επαναγορά ενός καινούριου (ή αντίσοιχου μεταχειρισμένου) αξίζει περισσότερο...
-
Ωχ μεφτιαξες τωρα.
Παντως θα ρωτησω εδω στην ιταλια να δω τι θα μου πουν -
Δες το, μπορεί να είναι κάτι που μπορεί να μπει εκ των υστέρων, αλλά συνήθως τέτοια συστήματα ή τα βάζεις εξαρχής, ή τα ξεχνάς...
-
Τι είναι το EDL;
-
EDL= Electronic Differential Lock
εκ των υστέρων ξέχνα το ESP, σε συμφέρει να το πουλήσεις και να πάρεις άλλο, αφού το κόστος -εργατικά & ανταλλακτικά- βγαίνει πάνω από 2Κ και αμβίβολης αποτελεσματικότητας
-
Ο χρήστης kasper έγραψε:
Θα περασω αναγκαστικα γιατι θελω να βαλω και το BlockShaft για να μην μου το φανε τα Ιταλα -
Δες εδω http://www.blockshaft.it
Ειναι συστημα θωρακισματος τιμονιου απαραβιαστο ακομα και στην Ναπολη!
Και το εγκαθηστουν ολες οι αντιπροσωπιεςμε 300 ευρα
-
Ο χρήστης kasper έγραψε:
μα καλά, θα κλέψουν γερμανικό και μάλιστα Golf στην Ιταλία; νόμισα πως και με τα κλειδιά επάνω να το αφήσεις εκεί θα το βρεις
τστστστστ Ιταλοί να κλέβουν Golf
/εγκάθετος mode off
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
μα καλά, θα κλέψουν γερμανικό και μάλιστα Golf στην Ιταλία; νόμισα πως και με τα κλειδιά επάνω να το αφήσεις εκεί θα το βρεις
τστστστστ Ιταλοί να κλέβουν Golf
/εγκάθετος mode off
Στην Βορεια ιταλια δεν κλεβουν αλλα χαμηλα που ειμαι εγω στο κανουν φυλο και φτερο μπροστα στα ματια σου!
Εδω να φανταστεις δενουν τα τασια στις ζαντες και τα φαναρια με εκεινα τα πλαστικα χριτς-χρατς πως λεγονται.Μεχρι και τα τερματικα των εξατμισεων κλεβουν!
Πολυ πεινα λεμεεεεεεε!!!! -
@kasper
Φίλε μου έχω το ίδιο αυτοκίνητο με σενα αλλά με ESP και επομένως και με EDL (μάλιστα το πουλάω κιόλας αυτήν την περίοδο...).
Φυσικά και είμαι ευχαριστημένος απο το αυτοκίνητο και πραγματικά το ESP του είναι διακριτικό σε σημείο που σε στροφές να σου δίνει την εντύπωση οτι σε βοηθάει να πάς πιό γρήγορα αντι να σε κόβει.
Το EDL λειτουργεί όντως και μάλιστα αρκετά αποτελεσματικά,αλλά θα σου σύστηνα να μην προχωρήσεις σε εκ των υστέρων τοποθέτηση...
Θα σου στοιχίσει πάρα πολύ και δεν αξίζει τον κόπο.
Ρώτα βέβαια μήπως είναι κάτι εύκολο,αλλά πιθανολογώ οτι θα χρειάζεται επαναπρογραμματισμό ο εγκέφαλος διότι το παρόν πλαίσιο θα έχει προγραμματιστεί χωρίς ESP,οπότε και ο εγκέφαλος θα πρέπει κάπως να 'δεί' το νέο hardware (αντλία ESP-ABS)
Υπόψιν οτι το EDL λειτουργεί μόνο σε έντονο σπινάρισμα και όχι στο παραμικρό γλύστρημα...
Ρώτα τιμές κι αν γίνεται και αποφάσισε -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
@kasper
Φίλε μου έχω το ίδιο αυτοκίνητο με σενα αλλά με ESP και επομένως και με EDL (μάλιστα το πουλάω κιόλας αυτήν την περίοδο...).
Φυσικά και είμαι ευχαριστημένος απο το αυτοκίνητο και πραγματικά το ESP του είναι διακριτικό σε σημείο που σε στροφές να σου δίνει την εντύπωση οτι σε βοηθάει να πάς πιό γρήγορα αντι να σε κόβει.
Το EDL λειτουργεί όντως και μάλιστα αρκετά αποτελεσματικά,αλλά θα σου σύστηνα να μην προχωρήσεις σε εκ των υστέρων τοποθέτηση...
Θα σου στοιχίσει πάρα πολύ και δεν αξίζει τον κόπο.
Ρώτα βέβαια μήπως είναι κάτι εύκολο,αλλά πιθανολογώ οτι θα χρειάζεται επαναπρογραμματισμό ο εγκέφαλος διότι το παρόν πλαίσιο θα έχει προγραμματιστεί χωρίς ESP,οπότε και ο εγκέφαλος θα πρέπει κάπως να 'δεί' το νέο hardware (αντλία ESP-ABS)
Υπόψιν οτι το EDL λειτουργεί μόνο σε έντονο σπινάρισμα και όχι στο παραμικρό γλύστρημα...
Ρώτα τιμές κι αν γίνεται και αποφάσισεThanks GTZ και μεγεια την X3
Θα ρωτησω εδω και θα δω αν με συμφερει.Αν ειναι υποθεση κουβαρι εννοειται πως θα το αφησω. -
To 'Blockshaft' το εγκαθιστά κανένας στην Ελλάδα;
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
To 'Blockshaft' το εγκαθιστά κανένας στην Ελλάδα;Οχι και αμφιβαλλω αν το γνωριζουν.Παντως μπορει να γινει παραγγελια πιστευω.Ρωτα την VW
-
Ο χρήστης kasper έγραψε:
Οχι και αμφιβαλλω αν το γνωριζουν.Παντως μπορει να γινει παραγγελια πιστευω.Ρωτα την VWΚρίμα, θα ρωτήσω τη VW όμως...
Λες να μου το βάλουν εκ των υστέρων; -
εεε ναι και εγω εκ των υστερων το εβαλα.
Υπαρχουν 2 τροποι.
1)η VW βγαζει το τιμονι σου (ατερμονα κτλ) και το στελνει bari που σου κανουν την modifica και στο στελνουν πισω (αυτο θελει μερες)
2)παραγγελνεις τιμονι ηδη φτιαγμενο,σου ερχεται,το βαζεις και στελνεις το δικο σου πισω.(αυτο εκανα εγω)3 ωρες δουλειαςΜιλα με την VW γιατι αν το βαζει,με 300 ευρω εχεις το καλυτερο αντικλεπτικο!
Golf V & εγκατασταση ESP