-
Καλημέρα και χρόνια πολλά κι απο μένα...
Χθες γυρισα απο τον Αγ.Αθανάσιο Πελλας/Καιμακτσαλάν όπου πέρασα 5 μερούλες με την οικογενειά μου μέσα στο χιόνι είτε κινούμενοι μέσα στο χωριό είτε κάνοντας σκι στο χιονοδρομικό.Μαζί κι ενας φίλος με την οικογενειά του κι αυτός,με Pajero 7θεσιο 3.0d auto...
Μεγάλη έκπληξη στο χιόνι η Χ3!!!!Τόσο μεγάλη που έφερε σε δυσκολη θεση και το Pajero που μάλλον φορούσε ακατάλληλα (εργαστασιακά) λάστιχα ή δεν εκμεταλεύθηκε ολες τις δυνατότητές του ο χειριστής του.Συγκεκριμένα σε μια ανηφορική με κλίση 20% (ή και παραπάνω) κόλλησε!!!Μόλις πριν απο αυτον είχα περάσει εγω 'αέρας' απο εκεί...Σημειωτεον τα λάστιχά μου είναι τα Michelin Latitude Alpine HP και μπορώ να πω πια με σιγουριά οτι ειναι κορυφαία.Δεν αισθανθηκα να γλυστρω πουθενά,παντού ειχα ελκτική πρόσφυση,παντου ειχα φρένο,η ταχύτητά μου στην άνοδο προς το χιονοδρομικό ήταν υψηλή χάρη στα λάστιχα αυτά.Ανεβαινοντας προς το χιονοδρομικό έβλεπε κανεις ML350 με αλυσιδες 'κάλτσες' στα μπροστινά λάστιχα να κινούνται αργα και δεξιά,Honda CRV προηγούμενης γενιάς να σερνονται,Cherokee ομοίως και το πιό απίθανο που ειδα ήταν ενα Jeep Wrangler αυτόματο να γλυστράει στο δρόμο έξω απο το ξενοδοχείο μας και να σταματάει με δυσκολία λίγο πριν κάποια παρκαρισμένα.Πιστευω οτι όλα αυτά ήταν λόγω ακατάλληλων ελαστικών...και τελικά αποδειχθηκε για άλλη μια φορά οτι τα λάστιχα ειναι το Α και το Ω σε τέτοιες περιπτώσεις.
Τέλος ενα αρνητικό για τη Χ3...ο μάλλον κολλημένος θερμοστάτης γιατί στον κατήφορο η θερμοκρασία έπεφτε δραματικά και πλησίαζε το μπλε κουτάκι...
Αυριο μπαίνω στο σερβις για αλλαγή του... -
GTZ Τί εκανες με τον Θερμοστάτη? ειχε προβλημα? Τα λαστιχα σου ειναι μονο για χειμωνα η για ολο το χρονο ? Εγω με τα scorpion μια εβδομαδα πριν απο σενα με αρκετα χιονια παλι δεν ειχα κανενα πρόβλημα αλλα σκεφτομαι να βαζω χειμωνιατικα 2 μηνες τον χρονο .Τι λες?
-
Ο χρήστης JUGOS έγραψε:
GTZ Τί εκανες με τον Θερμοστάτη? ειχε προβλημα? Τα λαστιχα σου ειναι μονο για χειμωνα η για ολο το χρονο ? Εγω με τα scorpion μια εβδομαδα πριν απο σενα με αρκετα χιονια παλι δεν ειχα κανενα πρόβλημα αλλα σκεφτομαι να βαζω χειμωνιατικα 2 μηνες τον χρονο .Τι λες?Ο θερμοστατης αλλάχθηκε γιατι ειχε πρόβλημα...
Τα λάστιχα αυτά ειναι M+S και φαινεται να αποδίδουν πολύ καλά και στην άσφαλτο/βροχή.Απο την άλλη όλοι μου λένε οτι το καλοκαίρι θα υποφέρουν στην καυτή άσφαλτο και θα ξεραθούν,οπότε τον επόμενο χειμώνα θα είναι μέτρια.Σκέφτομαι λοιπόν την άνοιξη να βάλω τα Continental Premiumcontact2 ώστε να είμαι καλυμένος και για τους 'στεγνούς' μηνες αλλά να ειμαι εντάξει και τον επόμενο χειμωνα... -
Ο χρήστης docoupe έγραψε:
Καλή χρονιά σε όλους με υγεία!Αυτο όμως που δεν μπορω να εντοπίσω και εδω ερχομαι να ζητησω βοηθεια ειναι ένας εκνευριστικος τριγμος-θορυβος κυριως σε σαγρέ, κατσαρό ή ανωμαλο οδόστρωμα είτε απο την πόρτα του οδηγου είτε από την κεντρική κολώνα αριστερά!Οι τεχνικοί με αποστομωτικό υφος μου προσδιορίζουν εν ολίγοις οτι αυτα είναι φυσικά καθως το αυτοκίνητο δεν ειναι για τετοια ζορια(sic)(καθως οταν πρωτοεμφανιστηκε ο θορυβος περιεγραψα οτι τον εντόπιζα οταν εστριβα με πολλα σε σφιχτες διαδρομες)!Όπως και να εχει αν καποιος εχει καποια αναλογη εμπειρια και πολυ περισσοτερο λυση θα χαιρομουνα πολυ να την ακουσω!
Τέλος ενας αλλος μικροτριγμος στην ηλιοροφη υψισυχνος και ανεξαρτητος απο οδοστρωμα καιρο κτλ ειναι το δευτερο εκνευριστικο που χαλαει την ποιοτητα κυλησης και στο οποίο λυση δεν μπορω να βρω!
Για άλλη μια φορα καλή μας χρονια!Τα τριξίματα αυτά ειχαν παρατηρηθεί στα μοντέλα μέχρι και το 2007
Οι τεχνικοί όπως πάντα δεν ξέρουν αλλά έχουν έτοιμες τις δικαιολογίες.Σε ενημερωμένο συνεργείο ξέρουν και διορθώνουν το πρόβλημα. Μερικές φορές όμως ο θόρυβος προέρχεται απο αντικείμενα υπεράνω υποψίας που έχουμε τοποθετήσει εμείς σε διάφορες θηκες. επίσης όταν στρίβεις με πολλά μπορεί να τρίζουν τα αριστερά πλαινα πλαστικά με τους ρυθμιστές του καθίσματος ιδιαίτερα αν εφάπτονται με δέρμα ή σενσατεκ.(Λύση σπρευ σιλικόνης)Στα παρακάτω Φορουμ αν ψάξεις, μάλλον βρεις λύση
http://www.bimmerfest.com/forums/forumdisplay.php?f=65
http://www.x3world.com/x3-e83-forum/
http://www.bmw-motorsport.gr/forums/index.php -
Χ3 vs Q5 continued
Παιδιά πήγα και είδα στην έκθεση το Q5. Δεν τρελάθηκα όπως μερικοί δημοσιογράφοι από το ντιζάιν αλλά και την ποιότητα των πλαστικών που σε αρκετά σημεία μου θύμισαν το τιγκουάν. Είχε βέβαια πολλούς φραμπαλάδες και χρώμια και οθόνες αλλά όλα αυτά ανέβαζαν την τιμή στα 75 χιλιάρικα για το δίλιτρο ντίζελ. Επίσης και οι χώροι δεν ήταν τόσο εντυπωσιακοί. Το μόνο που ζήλεψα ήταν η δυνατότητες ρύθμισης των πίσω καθισμάτων.
Σήμερα διάβασα πως η Χ3 πήρε για δεύτερη συνεχή χρονιά το βραβείο της ADAC 'Gelber Engel' στην κατηγορία “Ποιότητα”. -
[quote='manosbmw'Είχε βέβαια πολλούς φραμπαλάδες και χρώμια και οθόνες αλλά όλα αυτά ανέβαζαν την τιμή στα 75 χιλιάρικα για το δίλιτρο ντίζελ.[/quote]
Πόσο??? Μήπως ήταν το ΤΡίλιτρο diesel???
-
Πόσο??? Μήπως ήταν το ΤΡίλιτρο diesel???[/quote]
Η τιμη αφορά το** δίλιτρο** ΜΤ ντιζελ το ρωτησα 2 φορες και η απάντηση ηταν πως επειδή ηταν εκθεσιακό ηθελαν οι πελάτες να βλέπουν όλα τα αξεσουαρ ωστε να επιλέγουν ευκολότερα. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
ΤΡ[/b:2qtsbmpm]ίλιτρο diesel???
-
δε πειράζει, εγω φέτος θα μαλακιστώ μόνος μου. Δε χρειάζομαι παρέα
-
Ο χρήστης manosbmw έγραψε:
Η τιμη αφορά το** δίλιτρο** ΜΤ ντιζελ το ρωτησα 2 φορες και η απάντηση ηταν πως επειδή ηταν εκθεσιακό ηθελαν οι πελάτες να βλέπουν όλα τα αξεσουαρ ωστε να επιλέγουν ευκολότερα.Όλα τα αξεσουάρ?? Χαρά στο κουράγιο τους. Πάντως και μία X3 με όλο τον εξοπλισμό κάπου εκεί θα φτάνει.
-
X3 2.0D EXCLUSIVE 54000 περιπου.
Μεχρι τις 75000 ειναι αλλα 21000!!!
Απο την exclusive λειπει navi και καμερες οπισθο και προσθιας πορειας,λειπουν τα θερμαινομενα καθισματα,το dvd η πολύδισκο cd με τις οθονες πισω,η εγκατασταση τηλεφωνου.Επίσης το σπορ πακετο αναρτησης (περιλαμβανει 18αρες ζαντες) και διάφορα διακοσμητικά μαρσπιε.
Ολα αυτα δεν κάνουν ουτε 10000... -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
X3 2.0D EXCLUSIVE 54000 περιπου.
Μεχρι τις 75000 ειναι αλλα 21000!!!
Απο την exclusive λειπει navi και καμερες οπισθο και προσθιας πορειας,λειπουν τα θερμαινομενα καθισματα,το dvd η πολύδισκο cd με τις οθονες πισω,η εγκατασταση τηλεφωνου.Επίσης το σπορ πακετο αναρτησης (περιλαμβανει 18αρες ζαντες) και διάφορα διακοσμητικά μαρσπιε.
Ολα αυτα δεν κάνουν ουτε 10000...Κάπου εκεί αυτό δεν είπα?
Προφανώς κάποια πράγματα στο Audi ανεβάζουν το κόστος επιπλέον όπως οι 20άρες που στη X3 νομίζω δεν προσφέρονται, η πανοραμική ηλιοροφή και πάει λέγοντας... -
Πανοραμική υπάρχει στη Χ3 απλά εγω την ξέχασα απο τον προαιρετικό εξοπλισμό.
Η αλήθεια ειναι οτι οι εταιρειες αυτες προβλέπουν τα πάντα αν τα επιθυμεις...και το κοστος ανεβαινει ανάλογα! -
Έχετε δει τις φωτο της επόμενης Χ3; Αν είναι πράγματι έτσι δε μου αρέσει και πολύ. Υποψιάζομαι ότι θα έχει και διαφορετική φιλοσοφία από την τρέχουσα λόγω πίεσης από το Q5.
-
Ο χρήστης manosbmw έγραψε:
Καλή χρονιά σε όλους με υγεία!
Αυτο όμως που δεν μπορω να εντοπίσω και εδω ερχομαι να ζητησω βοηθεια ειναι ένας εκνευριστικος τριγμος-θορυβος κυριως σε σαγρέ, κατσαρό ή ανωμαλο οδόστρωμα είτε απο την πόρτα του οδηγου είτε από την κεντρική κολώνα αριστερά!Οι τεχνικοί με αποστομωτικό υφος μου προσδιορίζουν εν ολίγοις οτι αυτα είναι φυσικά καθως το αυτοκίνητο δεν ειναι για τετοια ζορια(sic)(καθως οταν πρωτοεμφανιστηκε ο θορυβος περιεγραψα οτι τον εντόπιζα οταν εστριβα με πολλα σε σφιχτες διαδρομες)
Τον ίδιο θόρυβο έκανε και το δικό μου μόλις τρεις μήνες μετά την αγορά του!
ο τεχνικό είπε στην γυναικα μου οτι αφου ειναι και οff road φυσικό είναι να εχει τριξίματαΒεβαι τοτε δεν ειχα προλάβει να το παω εκτός δρόμου!
με την δεύτερη επίσκεψη μας ανακάλυψαν μετα και απο υπόδειξη μας οτι κατι ειχε παθει το χερουλι του οδηγου στην οροφή!
Μετα την αντικατάσταση του( Σεπτέμβριος 05) κανένας αλλος θόρυβος-τριγμός δεν με έχει ενοχλήσει! -
με προλαβε ο φιλος παραπανω...μιλαμε 1 χρονο και,ειχα τρελλαθει,αφου δεν μπορουσα να εντοπισω απο που ερχοταν ο κολοθορυβος αφου ακουγοτανε σαραουντ και ρωτουσα τη γυναικα και τα παιδια ,αναλλογα απο που τον ακουγα και δεν ακουγαν τιποτα...εμ βεβαια αφου τον ειχα στ αυτι μου,το κολοχερουλι ηταν...απο τοτεμε 2-3 εντονα ανεβοκατεβασματα του,φευγει για κανα μηνα κι επανερχεται...τουλαχιστον ομως τωρα ξερω...ντε ζα βι,εχω την εντυπωση οτι τα ξαναψραψα,αν ναι σορρυ...
-
....
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ.. ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΘΑ ΓΙΝΩ ΚΑΤΟΧΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑΣ Χ3 2.0D 177PS ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΕΚΑΝΑ ΣΩΣΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ Κ ΕΠΙΣΗΣ ΦΙΛΕ GTZ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΕΝΑ P BOX.... AN ΔΕ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ, ΑΝ ΦΟΡΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Κ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ...!!!
-
Ο χρήστης vasilakis21 έγραψε:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ.. ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΘΑ ΓΙΝΩ ΚΑΤΟΧΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑΣ Χ3 2.0D 177PS ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΕΚΑΝΑ ΣΩΣΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ Κ ΕΠΙΣΗΣ ΦΙΛΕ GTZ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΕΝΑ P BOX.... AN ΔΕ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ, ΑΝ ΦΟΡΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Κ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ...!!!http://www.steinbauer.cc/index.php?select_lang=gr
Στο δικο σου το αμάξι δεν ξερω πως λειτουργει γιατι φοράει άλλο πρόγραμμα και άλλη τουρμπίνα.Προκειται και για διαφορετικά τελείως μοτέρ,πέραν αυτών που ειπα.
Στο μοτέρ των 150 ίππων λειτουργει μιά χαρά...Οσο για το αυτοκίνητο,αν διαβάσεις λίγο όλο το θρεντ θα δεις οτι οσοι το έχουν ειναι ευχαριστημένοι,κατα κύριο λόγο γιατι δεν θυμίζει suv στην συμπεριφορά του στην καθημερινή οδήγηση ενω ειναι και ικανότατο σε συνθηκες χιονιού και εκτός με τα καταλληλα λάστιχα (το τελευταιο ισχυει για όλα τα αυτοκίνητα βεβαια...).
-
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΑΛΛΑ ΑΠ'ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1500Ε ΑΝ Κ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ... Κ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ... ΕΠΕΙΔΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΨΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ CRUICE CONTROL? Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΑΞΙΔΕΙΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΘΟΝΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ? ΟΧΙ ΤΟ NAVI....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ...!!!
BMW Χ3 (Ε83)