-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ.
Από κάποιου το στόμα το πήρε, βέβαια, αυτό το ψωμί
Απλά επένδυσε σε σωστό χαρτί, τη σωστή χρονική περίοδο....μην το κάνουμε πολύπλοκο είναι πολύ απλο.
Είμαι περίεργος από όλους που γράφουν εδωμέσα σε αυτό το θέμα, ποιοί έχουν έστω και 5 ευρώ στο χρηματιστήριο και ρωτάω εντελώς καλοπροαίρετα γιατί έχω την εντύπωση ότι πολλοί λένε το κοντό τους και το μακρύ τους και δεν έχουν δεί ποτέ στην πράξη πως λειτουργεί η χρηματιστηριακή αγορά. -
Ο χρήστης Antonio1 έγραψε:
Απλά επένδυσε σε σωστό χαρτί, τη σωστή χρονική περίοδο....μην το κάνουμε πολύπλοκο είναι πολύ απλο.
Είμαι περίεργος από όλους που γράφουν εδωμέσα σε αυτό το θέμα, ποιοί έχουν έστω και 5 ευρώ στο χρηματιστήριο και ρωτάω εντελώς καλοπροαίρετα γιατί έχω την εντύπωση ότι πολλοί λένε το κοντό τους και το μακρύ τους και δεν έχουν δεί ποτέ στην πράξη πως λειτουργεί η χρηματιστηριακή αγορά.Αναμφίβολα είναι πολύ απλό. Και σίγουρα είναι σοφός 'επενδυτής' αυτός που κέρδισε. Εξακολουθεί, όμως, να μασάει το ψωμί που δούλεψε κάποιος άλλος.
Προσωπικά δεν είχα, δεν εχω ούτε 5 ευρώ στο Χρηματιστήριο. Κι ούτε πρόκειται να βάλω.
Ας πουμε πως στη δική μου, ουτοπική πραγματικότητα, δε χωράει κέρδος χωρίς κόπο.
It' s just a point of view -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Είμαι περίεργος από όλους που γράφουν εδωμέσα σε αυτό το θέμα, ποιοί έχουν έστω και 5 ευρώ στο χρηματιστήριο και ρωτάω εντελώς καλοπροαίρετα γιατί έχω την εντύπωση ότι πολλοί λένε το κοντό τους και το μακρύ τους και δεν έχουν δεί ποτέ στην πράξη πως λειτουργεί η χρηματιστηριακή αγορά.Αναμφίβολα είναι πολύ απλό. Και σίγουρα είναι σοφός 'επενδυτής' αυτός που κέρδισε. Εξακολουθεί, όμως, να μασάει το ψωμί που δούλεψε κάποιος άλλος.
Προσωπικά δεν είχα, δεν εχω ούτε 5 ευρώ στο Χρηματιστήριο. Κι ούτε πρόκειται να βάλω.
Ας πουμε πως στη δική μου, ουτοπική πραγματικότητα, δε χωράει κέρδος χωρίς κόπο.
It' s just a point of viewΦίλε μου το ότι δεν έχεις ούτε 5 ευρώ στο χρηματιστήριο το κατάλαβα πριν ακόμα το πείς.....φαίνεται από τις απόψεις σου.
Από κει και πέρα κάτσε μελέτα τεχνικές αναλύσεις....κέρδη τριμήνου....κερδη εξαμήνου.....ετήσια κέρδη....μερισματικές αποδόσεις....σενάρια που παίζονται για τις εταιρείες που θες να επενδύσεις και θα δείς πόσος κόπος απαιτείται.....για να επενδύσεις σωστά και να γράφεις μεσομακροπρόθεσμα κέρδη στο χαρτοφυλάκιο σου.
Ο επενδυτής μασάει το ψωμί που πάει να φάει ο κερδοσκόπος και ο τζογαδόρος κανενός άλλου το ψωμί δεν μασάει.
Επενδύει σε καλές εταιρείες με μέλλον και οι εταιρείες αυτές τον ανταμοιβουν για την επιλογή που έκανε. -
............................
Ο επενδυτής μασάει το ψωμί που πάει να φάει ο κερδοσκόπος και ο τζογαδόρος κανενός άλλου το ψωμί δεν μασάει.
Επενδύει σε καλές εταιρείες με μέλλον και οι εταιρείες αυτές τον ανταμοιβουν για την επιλογή που έκανε.Αυτών που δουλεύουν σ' αυτές τις εταιρείες;
Α! Στην λέξη 'κόπος' άλλη ερμηνεία συνήθιζε (παλιά, γιατί τώρα...) να δίνεται.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Αυτών που δουλεύουν σ' αυτές τις εταιρείες;
τις οποίες ο επενδυτής αυτός (ή άλλος στο παρελθόν) έχει χρηματοδοτήσει. Και μάλιστα πλουσιοπάροχα
-
Στου κουφού τη πόρτα...πάρτη πόρτα και φύγε....
-
Ο επενδυτης που θα ψαχνει αποτελεσματα,μερισματα κ.ο.κ δυσκολα θα βγει σοβαρα κερδισμενος μακροχρόνια,το πιθανότερο είναι να κλάψει με καποιο blue chip που θα καταρρεύσει.Για μένα είναι χαμένος κόπος αν δεν έχεις πληροφορίες στις οποιες δεν εχει προσβαση ο καθένας απο μια εφημερίδα, και πραγματικη γνωση της εταιρείας που διαλέγεις.
Οι αριθμοί ειναι μια φουσκα και μιση,τους μαϊμουδευεις οτι ωρα θες.Θα θυμάστε προσφατα : world.com,Enron,Μπατατούδης,Κλωνατεξ κ.ο.κ.
Βεβαια σε μια αγορα σαν την Ελλάδα που οσοι διαβασανε ενα ισολογισμο την είδανε επενδυτες,αυτη η συμπεριφορα μπορεί και να μην τιμωρηθεί,ακριβως γιατί μπορεί έτσι να κινείται η συγκεκριμένη αγορα,το συγκεκριμένο διαστημα.
Η ΔΕΗ καταφερνει να κρατα χαμηλα την κιλοβατόρα για ενα και μοναδικο λογο,ειναι πληρως κρατικη,με οτι αυτο συνεπαγεται.Πραγματικα,δεν χρειάζεται μεγαλη αναλυση αυτο.
Τα στοιχεια που αναφερεις οτι η EDF εχει 5-6 φορες πανω απο την ΔΕΗ προσωπικο,δεν ξερω που τα εχεις βρει.Εγω προσφατα διαβασα ακριβως το αντιστροφο!(η αξία των αριθμών που λέγαμε).
Το σίγουρο είναι ότι η ΔΕΗ με απλη αναδιάρθωση,περικοπη υπερωριων και εκσυγχρονισμο εγκαταστάσεων και μεθόδων,θα μπορούσε να κάνει παρα πολλες οικογένειες να κλάψουν και να αυξήσει άμεσα τα έσοδα της.Ομως στην Ελλαδα του βολευτη,αυτα δύσκολα γίνονται.Οποτε παρε φορους στο κεφάλι... -
Ο χρήστης syele έγραψε:
Αυτών που δουλεύουν σ' αυτές τις εταιρείες;
τις οποίες ο επενδυτής αυτός (ή άλλος στο παρελθόν) έχει χρηματοδοτήσει. Και μάλιστα πλουσιοπάροχα
Ναι μεν, αλλά...
Aυτός από που αποκόμισε τα χρήματα με τα οποία 'χρηματοδότησε';
Η 'χρηματοδότηση' σε ποιανού τα χέρια κατέληξε;
Εν τέλει, το προϊον και τα κερδη με βαση τα οποία η εταιρεία αποτιμάται, όσο αποτιμάται, ποιος τ' αποφερει; Από αυτά, πόσα καταλήγουν σε αυτόν και πόσα στους λογής-λογής επενδυτές;
Επειδη οι απαντήσεις στις (απλές, αλλά αιώνιες) ερωτησεις εχουν δοθεί πολλές φορες, μ' επιστημονικό, μ' ερασιτεχνικό, με καθε γραπτό και προφορικό τρόπο και μέσο. Επειδή, προφανέστατα, η κοσμοθεωρία του καθενός είναι που καθορίζει τις απόψεις του στα πράγματα...It' s just a point of view
-
Η ημιμάθεια είναι χείρότερη από την αμάθεια.....
-
Στου κουφού τη πόρτα...πάρτη πόρτα και φύγε....Αν σχολιάσω θα γίνω κακός.
Θα σου πρότεινα να γίνεις λιγότερο απαξιωτικός και ειρωνικός όταν συμμετέχεις σε δημόσια συζήτηση (αν, βέβαια, σ' απασχολούν τα συμπεράσματα αυτής). Αυτά προς το παρόν...Ο 'κουφός'
-
Σε παρακαλώ πολύ Antonio1 να αποφεύγεις τους χαρακτηρισμούς
[moderator]
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ναι μεν, αλλά...
Εν τέλει, το προϊον και τα κερδη με βαση τα οποία η εταιρεία αποτιμάται, όσο αποτιμάται, ποιος τ' αποφερει; Από αυτά, πόσα καταλήγουν σε αυτόν και πόσα στους λογής-λογής επενδυτές;
Επειδη οι απαντήσεις στις (απλές, αλλά αιώνιες) ερωτησεις εχουν δοθεί πολλές φορες, μ' επιστημονικό, μ' ερασιτεχνικό, με καθε γραπτό και προφορικό τρόπο και μέσο. Επειδή, προφανέστατα, η κοσμοθεωρία του καθενός είναι που καθορίζει τις απόψεις του στα πράγματα...It' s just a point of view
Οι ερωτήσεις που θέτεις είναι πολύ γενικές και σε ορισμένα σημεία δεν καταλαβαίνω τη σχετικότητα.
Το απο που εγώ αποκόμισα τα χρήματα προκειμένου να τα επενδύσω στην Εταιρεία Χ (εισηγμένη) σε τι ενδιαφέρει;
Η χρηματοδότηση πηγαίνει στην Εταιρεία όπως αυτή εκπροσωπείται από τη Διοίκησή της και πρέπει να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με όσα εκείνη ανακοινώνει επίσημα. Φυσικά πρέπει να υπάρχει και εκείνη η αρχή η οποία και ελέγχει το κατά πόσο τα χρήματα αυτά καταλήγουν εκεί που πρέπει να καταλήξουν. Θεωρητικό αυτό θα μου πεις, αλλά εδώ μιλάμε για το θεσμό του Χρηματιστηρίου.
Τα κέρδη τα αποφέρει η λειτουργία της Εταιρείας.
Το ποσα παίρνει ο επενδυτής αυτός, εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα της διοίκησης της εταιρείας στο να επιτύχει τα επιχειρηματικά πλάνα που έχει θέσει και έχει εγκρίνει και ο επενδυτής αυτός (ανάμεσα σε άλλους). Αν δεν τα πάρει, τότε απλώς (πλην περιπτώσεων παράνομων πράξεων) δεν έκανε κατάλληλη εκτίμηση στην επένδυσή του. Άλλωστε δεν μπορεί όλες οι επενδύσεις να είναι επιτυχημένες
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Ναι μεν, αλλά...
Οι ερωτήσεις που θέτεις είναι πολύ γενικές και σε ορισμένα σημεία δεν καταλαβαίνω τη σχετικότητα.
Το απο που εγώ αποκόμισα τα χρήματα προκειμένου να τα επενδύσω στην Εταιρεία Χ (εισηγμένη) σε τι ενδιαφέρει;
Η χρηματοδότηση πηγαίνει στην Εταιρεία όπως αυτή εκπροσωπείται από τη Διοίκησή της και πρέπει να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με όσα εκείνη ανακοινώνει επίσημα. Φυσικά πρέπει να υπάρχει και εκείνη η αρχή η οποία και ελέγχει το κατά πόσο τα χρήματα αυτά καταλήγουν εκεί που πρέπει να καταλήξουν. Θεωρητικό αυτό θα μου πεις, αλλά εδώ μιλάμε για το θεσμό του Χρηματιστηρίου.
Τα κέρδη τα αποφέρει η λειτουργία της Εταιρείας.
Το ποσα παίρνει ο επενδυτής αυτός, εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα της διοίκησης της εταιρείας στο να επιτύχει τα επιχειρηματικά πλάνα που έχει θέσει και έχει εγκρίνει και ο επενδυτής αυτός (ανάμεσα σε άλλους). Αν δεν τα πάρει, τότε απλώς (πλην περιπτώσεων παράνομων πράξεων) δεν έκανε κατάλληλη εκτίμηση στην επένδυσή του. Άλλωστε δεν μπορεί όλες οι επενδύσεις να είναι επιτυχημένες
Ναι, βιαζόμουνα και δεν εξήγησα
Φυσικα δεν εννοουσα τη διοίκηση ή τους μετόχους σε οποιαδήποτε μορφή, αλλά τους εργαζόμενους. Εκει πάει και το περί 'κοσμοθεωρίας'.
Ολ' αυτά που λες (και άλλα που ειπώθηκαν παραπάνω) είναι σωστά με βάση το ισχύον οικονομικό μοντέλο.Το μοντέλο είναι που αμφισβητώ (και παρεπόμενα τη λογική του Χρηματιστηριου) και όχι τις πρακτικές, στο βαθμό που αυτές εξετάζονται σε συνδυασμό με τις επικρατούσες συνθήκες
-
Γενικός δείκτης:4.019,92
Φωτιά πήρε. -
Να δούμε ποιους θα τσουρουφλίσει.
Ευτυχώς πάντως που υπάρχει το συρτάρι.
-
Εγώ και κάποιοι άλλοι (αρκετοί)... φίλτατε έχουμε επενδύσει από τις 2.300 μονάδες τα τελευταία χρόνια και αν σου πώ το ποσοστό κερδών μου θα ζαλιστείς....
Άσε λοιπόν τα συρτάρια.... -
Εμένα όμως το συρτάρι με έσωσε, αφού επανήλθα στα κέρδη με διαδοχικές τοποθετήσεις τα τελευταία χρόνια χωρίς να πουλήσω τίποτα ενδιάμεσα. Αυτό εννοούσα.
-
Sorry άλλο κατάλαβα εγώ.....
Άμα έκανες κινήσεις που σου βγήκανε.....μια χαρα. -
Εγώ και κάποιοι άλλοι (αρκετοί)... φίλτατε έχουμε επενδύσει από τις 2.300 μονάδες τα τελευταία χρόνια και αν σου πώ το ποσοστό κερδών μου θα ζαλιστείς....
Άσε λοιπόν τα συρτάρια....Ναι. Νομίζω όμως πως σιγά σιγά πρέπει να αρχίσεις μερικές ρευστοποιήσεις.
Τι λες;
Για να μη σου πω ολική αποχώρηση. Θεωρώ ότι αν οι αποδόσεις σου είναι πχ 200-300% (αφού μιλάς για ζαλάδες) βγες. Αν μετά από λίγο γίνουν 400%, ε δε θα έχεις χάσει και τίποτα.
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Άσε λοιπόν τα συρτάρια....Ναι. Νομίζω όμως πως σιγά σιγά πρέπει να αρχίσεις μερικές ρευστοποιήσεις.
Τι λες;
Για να μη σου πω ολική αποχώρηση. Θεωρώ ότι αν οι αποδόσεις σου είναι πχ 200-300% (αφού μιλάς για ζαλάδες) βγες. Αν μετά από λίγο γίνουν 400%, ε δε θα έχεις χάσει και τίποτα.
Φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο.
'Πούλα και μετάνοιωνε' λέει ένα παλιό ρητό.
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος)