-
Διαβάστε το άρθρο και μετά ψάξτε να μάθετε τι σκέφτηκε και έκανε ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ................
http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=26&page_id=3487
Αν θέλετε μετά σχολιάζουμε ......................
-
Διαβάστε το άρθρο και μετά ψάξτε να μάθετε τι σκέφτηκε και έκανε ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ................
-
-
Με πρόλαβες, πήρα χτές τυχαία το ΜΟΤΟ για να διαλεξω μηχανάκι και ΕΜΕΙΝΑ. Τον θυμόμουνα απο την εποχη της ΜΟΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ και κάπου κάπου αναρωτιόμουνα τι απέγινε
Χτύπα στο ΓΚΟΥΓΚΛ Θανάσης Λέφας και διάβασε το πόνημα του Δ΄Χοιδά και το άρθρο του Γιαννομίχαλου για το ΘΕΙΚΟ ΚΡΑΤΗΜΑ με 'τελειωμένα αμορτισέρ'
και κρατάμε πολλών λεπτών σιγή σε στάση προσοχής
Μήπως πρέπει να το βάλεις και στον Αντίλογο η Αυτοκινηση μπας και το δούνε κάμποσοι περισότεροι? -
-
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Με πρόλαβες, πήρα χτές τυχαία το ΜΟΤΟ για να διαλεξω μηχανάκι και ΕΜΕΙΝΑ. Τον θυμόμουνα απο την εποχη της ΜΟΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ και κάπου κάπου αναρωτιόμουνα τι απέγινε
Χτύπα στο ΓΚΟΥΓΚΛ Θανάσης Λέφας και διάβασε το πόνημα του Δ΄Χοιδά και το άρθρο του Γιαννομίχαλου για το ΘΕΙΚΟ ΚΡΑΤΗΜΑ με 'τελειωμένα αμορτισέρ'
Μήπως πρέπει να το βάλεις και στον Αντίλογο η Αυτοκινηση μπας και το δούνε κάμποσοι περισότεροι?Δεν έχω αντίρρηση αλλά ...............πόσοι αυσττηρά 'αυτοκινητάδες' θα ξέρουν ή θα ενδιαφέρονται για το θέμα. Άλλωστε αν έχουν κέφια ας το δούν εδώ.
Αν έχεις χρόνο θέλεις να το κάνεις εσύ....................
Ευχαριστίες.Άγγελος.
-
Τι εγινε;Πως εγινε;Σοκαριστηκα τωρα...
-
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
Μήπως πρέπει να το βάλεις και στον Αντίλογο η Αυτοκινηση μπας και το δούνε κάμποσοι περισότεροι?Δεν έχω αντίρρηση αλλά ...............πόσοι αυσττηρά 'αυτοκινητάδες' θα ξέρουν ή θα ενδιαφέρονται για το θέμα. Άλλωστε αν έχουν κέφια ας το δούν εδώ.
Ευχαριστίες.Άγγελος.
οκ ,το βάζω αντίλογο μπας και προβληματιστεί κανένας , άσε που πιστεύω είναι ένα θέμα που αφορά ΟΛΟΥΣ
-
Ακόμα θυμάμαι τα παλιά άρθρα στο Μοτό (όπως και για τον Britten)
Αν αυτός ο άνθρωπος είχε γεννηθεί αλλού...
Δυστυχώς στην Ελλάδα επιπλέουν ως επί το πλείστον οι φελλοί...RIP
-
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Ευχαριστίες.Άγγελος.
οκ ,το βάζω αντίλογο μπας και προβληματιστεί κανένας , άσε που πιστεύω είναι ένα θέμα που αφορά ΟΛΟΥΣ
Mακάρι..............
-
http://www.0300.gr/el/newsdetail.php?id=494
πόσο παράταιροι μοιάζουν κάτι τέτοιοι άνθρωποι. -
Πέρασε ένας χρόνος από τον θάνατο του Θανάση Λέφα. Ως ελάχιστο φόρο τιμής, ένα απόσπασμα από το edit έναν χρόνο πριν:
'Κάποιοι θα αναρωτηθείτε ποιος είναι ο Θανάσης Λέφας. Και αυτό είναι το πιο οδυνηρό στοιχείο που θα μείνει στην ιστορία. Μια τέτοια μορφή, ένα μυαλό σε άλλη συχνότητα, δημιουργός και εφευρέτης, δεν ευτύχησε να δει κάτι από το έργο του να βρίσκει τον δρόμο προς την αναγνώριση. Θα έπρεπε να είναι γνωστός σε όποιον οδηγεί μοτοσυκλέτα, ένας Rossi της Μηχανολογίας που θα μείνει θρύλος για τους 'λίγους' που τον αναγνώριζαν και τους ακόμη λιγότερους που τον γνώρισαν'.
(αντιγραφη απο το 0-300.)
-
Αναγνωρίζω πλήρως την αξία και το έργο του Λέφα,αλλά μην σιχτιρίζουμε μόνο το Ελληνικό κράτος για το γεγονός οτι ο ίδιος υπήρξε εσωστρεφής και ιδιόρυθμος.
Σίγουρα ο άνθρωπος θα άκουσε και θα είδε πολλά που τον ίσως τον ανάγκασαν να αποτραβηχτεί εντελώς αλλά προσπάθεια να κάνει ευρέως γνωστο το έργο του,δεν έκανε.
-
παιδιά, μη ξανακούσω 'αυστηρά αυτοκινητάκιας'
γω μέχρι πριν λίγο ήμουν δαγκωτο: 2 ρόδες είναι αρκετές αλλά όσο περνάει ο καιρός μου αρέσει και το τουτού
και τα δύο είναι γουστόζικα, όσοι σκληροπυρηνικοί αμαξάκιδες δε θέλουν να μάθουν να καβαλάνε χάνουν πολλά πράματα.
-
Ο χρήστης offset έγραψε:
Αναγνωρίζω πλήρως την αξία και το έργο του Λέφα,αλλά μην σιχτιρίζουμε μόνο το Ελληνικό κράτος για το γεγονός οτι ο ίδιος υπήρξε εσωστρεφής και ιδιόρυθμος.Σίγουρα ο άνθρωπος θα άκουσε και θα είδε πολλά που τον ίσως τον ανάγκασαν να αποτραβηχτεί εντελώς αλλά προσπάθεια να κάνει ευρέως γνωστο το έργο του,δεν έκανε.
Πολύ σωστό αυτό το ποστ, ο Λέφας άν και εξαιρετικός σαν μηχανικός είχε την αυτοκαταστροφική νοοτροπία όσων πιστεύουν πως επειδή έχουν ταλαιπωρηθεί στην ζωή τους όλοι τους χρωστάνε και όλοι τους κυνηγούν. Είναι κρίμα γιατι οι ίδιοι χαντακώνουν το έργο τους. Απ'όσο έχω διαβάσει σε άρθρα για τον Θ.Λέφα (και τα έχω διαβάσει σχεδόν όλα) αν δεν υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι, φίλοι του δεν θα μάθαινε κανείς τίποτα για αυτόν και το έργο του.
-
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
παιδιά, μη ξανακούσω 'αυστηρά αυτοκινητάκιας'γω μέχρι πριν λίγο ήμουν δαγκωτο: 2 ρόδες είναι αρκετές αλλά όσο περνάει ο καιρός μου αρέσει και το τουτού
και τα δύο είναι γουστόζικα, όσοι σκληροπυρηνικοί αμαξάκιδες δε θέλουν να μάθουν να καβαλάνε χάνουν πολλά πράματα.
ασχετο τελείως με το θεμα μας...
-
-
Τελικά τι απέγινε η πατέντα του; Την αγόρασε κάποιος όταν ζούσε ή όχι; Βγήκε κάτι παρόμοιο μετά το θάνατό του(κλεψο-αντιγραφή) ;
Κρίμα που ένα τέτοιος άνθρωπος με τόσες ιδέες και με μυαλό-κρίση απ'τα λίγα, είχε αυτή την πορεία-εξέλιξη(και την ίδια στιγμή, κάθε βλήτο στην τηλεόραση γίνεται γνωστό).
-
και εγω την ιδια απορία έχω τι τελικά εγινε η πατέντα και γιατί -βάση αυτων που διαβάζω και δέχομαι οτι στέκουν- κάτι τοσο αποτελεσματικό δεν βρήκε εφαρμογή σε μια 'βιοτεχνια μοτοσυκλέτιστικών ονείρων ' εδώ στην ελλάδα
αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω καλό θα είναι να το γράψει
-
Απ'όσο ξέρω η συγκεκριμένη πατέντα είναι ελεύθερη πλέον, όποιος θέλει μπορεί να κατασκευάσει και να πουλίσει μοτοσυκλέτες που την χρησιμοποιούν.
Θ.ΛΕΦΑΣ (Ο.............ΜΑΣΤΟΡΑΣ) :-((