-
Οι γνωμες πολλές...
Άλλος θα πει καποιο αυτοκίνητο, άλλος ένα οικοδόμημα κλπ κλπ κλπ
Ο κατάλογος είναι μακρύςΕσεις ΠΙΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ / ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ?
-
Οι γνωμες πολλές...
Ο κατάλογος είναι μακρύςΕσεις ΠΙΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ / ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ?
-
Οι γνωμες πολλές...
-
Η μουσική.
-
Εντελώς υποκειμενικά: http://www.fantaeffe1.it/img/sfondidesktop/lotus67.jpg
-
Θα πω τον Παρθενώνα κομπλέ (με τα γλυπτά του δηλαδή). Πριν 2.500 χρόνια παρακαλώ.
-
Μουσική και ποίηση!
-
Ο λόγος.
-
Δύσκολο να διαλέξω ένα πράγμα...
Η Σονάτα υπο το Σεληνόφως του Μπετόβεν...
Το 2001: A Space Odyssey του Kubrick...
O Ξένος του Καμύ...
Ο Ριχάρδος ο 3ος του Σαίξπηρ...
Όλες οι αρχαίες ελληνικές τραγωδίες...
Νομίζω οτι ο ορισμός του 'τέλειου' (ή μάλλον του 'σχεδόν τέλειου') ειναι αυτός:
Είναι έτσι για απλά δεν θα μπορούσε να ειναι αλλιώς - δηλαδή αν άλλαζες κάτι σ' αυτό θα μπορούσες να το χειροτερέψεις, όχι να το κάνεις καλύτερο.
Συμφωνείτε;
-
Τέλειο= Αυτό που περιέχει τα πάντα, ακόμα και το 'ατελές'. Οπότε τίποτα δεν είναι τέλειο(με την γενική έννοια του όρου).
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Η μουσική.Συμφωνώ
-
Το να σε κοιτάει μια κοπέλα στα μάτια... και απλά μέσα απο αυτά να σου λέει ότι σε αγαπάει...
Πέρα από αυτό, δεν πιστεύω ότι υπάρχει το τέλειο... ή καλύτερα το τέλειο είναι υποκειμενικό...
Για άλλον τέλειο, είναι ο γαλάζιος ουρανός Αύγουστο μήνα, για κάποιον άλλο τέλειο είναι ένα αυτοκίνητο κτλ...Συνεπώς δεν υπάρχει για εμένα κάτι τέλειο... όλα είναι υποκειμενικά...
Αλλά υπάρχουν πράγματα υλικά και μη, που το πλησιάζουν...
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Το να σε κοιτάει μια κοπέλα στα μάτια... και απλά μέσα απο αυτά να σου λέει ότι σε αγαπάει...Πέρα από αυτό, δεν πιστεύω ότι υπάρχει το τέλειο... ή καλύτερα το τέλειο είναι υποκειμενικό...
Για άλλον τέλειο, είναι ο γαλάζιος ουρανός Αύγουστο μήνα, για κάποιον άλλο τέλειο είναι ένα αυτοκίνητο κτλ...Συνεπώς δεν υπάρχει για εμένα κάτι τέλειο... όλα είναι υποκειμενικά...
Αλλά υπάρχουν πράγματα υλικά και μη, που το πλησιάζουν...
love is in the air?
-
Για κατασκεύασμα/δημιούργημα μίλησε ο SPITFIRE ρε παίδες!
-
Μα φυσικά η φιλοσοφία!
-
Ο χρήστης Spidey_TS έγραψε:
Μα φυσικά η φιλοσοφία!Δεν είναι κατασκευή/δημιούργημα αυτό.. είναι λογική συνέχεια..
Η σκέψη, η παρατήρηση και το συμπέρασμα είναι ανθρώπινες κατασκευές; Δε νομίζω, αλλά το συζητάω. -
.
Σαν πρώτη σκέψη για τις πο σημαντικές μου έρχονται:
Τροχός,
Τυπογραφία.
Μηχ. Εσωτ. Καύσεως.
Ηλεκτρικό ρεύμα.
Τηλέγραφος & TCP/IP.
Αεροπλάνο,
Διαστημόπλοιο.και....
Πάγος.
.
-
Οι μηχανές, κάθε τύπου. Χρησιμοποιώντας τες, έκανε όλα τα έργα του.
-
Μα νομίζω μιλάμε για ΟΜΟΡΦΑ πράγματα, όχι για χρηστικά.
-
.
Σωστό, δεν πρόσεξα ότι μιλάμε για το πιο όμορφο...
Δε μπορώ να καταλήξω σε κάτι όσον αφορά το πιο όμορφο...
.
Ό,τι πιο όμορφο κατασκεύασε ο άνθρωπος