-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
... Όσο για τη βόλτα που λες, ο ΜητσοΚαίσαρας με την Elan του με έχει πάει μια πάρα πολύ γρήγορη βόλτα στα Μέγαρα, ο Theo με τη Λίζα του μια ακόμα πιο γρήγορη, αν κι όχι τόσο οριακή, βόλτα πάλι στα Μέγαρα ...Λέγε ό,τι θες, λέγεεεε!
Είπε ο Εβραίος να κατέβει στην αγορά και ήταν Σάββατο!
Θυμάσαι που είχα πρόβλημα με την εισαγωγή και μου έμπαινε ο κόφτης;;; Πού να πάμε γρήγορα (και δη οριακά) λοιπόν;Υ.Γ.1.
Αλλά Κυριακή, κοντή γιορτή! Δεν θα βρεθούμε σύντομα στα Μέγαρα; Εκεί να δεις γλέντια! Τώρα μάλιστα που μ'έχουν πιάσει και τα στερητικά μου με τόσο καιρό αποχή από την πίστα (το Καρτόδρομο ΔΕΝ είναι πίστα βλέπετε, παιδική χαρά είναι! ), η παραμονή σου στο κάθισμα του συνοδηγού θα είναι μαρτυρική!Υ.Γ.2.
Δεν ξεχνώ πως σού'χω τάξει και 'οδήγηση'... Επομένως δεν μένει παρά να μου βρεις ελεύθερη μέρα και ώρα για close encounter! -
η elise 111R με σεμισλίκ τι χρόνους γράφει στα μέγαρα ...πάνω κάτω ?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
η elise 111R με σεμισλίκ τι χρόνους γράφει στα μέγαρα ...πάνω κάτω ?Χωρίς να είμαι οδηγός αγώνων και με μικρή σχετικά εμπειρία στις πίστες, καταφέρνω και γυρνάω σταθερά στο 1:10.
Σίγουρα κάποιος πιο ελαφρύς απο μένα και με μεγαλύτερη εμπειρία, θα το κατέβαζε αρκετά πιο κάτω...
-
-
Τι θα έλεγες Θεολόγε για Μ. Δευτέρα πρωί;
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Τι θα έλεγες Θεολόγε για Μ. Δευτέρα πρωί;Βρε κατεστραμενε στις 29/4 θα ερθεις???
Θα τα καταφερεις τελικα??? -
Λες;;;
Δεν ξέρω καν αν είναι διαθέσιμη η πίστα!
Εγώ λέω να μάθουμε ΔΕυτέρα πρωί και αν είναι να κανονίσουμε να βρεθούμε και με κανέναν άλλον, έτσι για να υπάρχει και λίγη παρέα!
Θα μιλήσουμε αν είναι αύριο το πρωί στο τηλ. και βλέπουμε, οκ?
-
Γιώργο μου, δε γίνεται τίποτα για τις 29/4. Θα είμαι εκτός Αθηνών και δε θα μπορέσω να παρεβρεθώ, κλαψ . Η σκέψη μου όμως θα είναι σε σας .
Theo, θα μιλήσουμε αύριο. Θα φέρω βιντεοκάμερες και καμεραμάνους . -
Μπορώ να πάω πίστα Μέγαρα χωρίς να έχω 'σπόρ' αυτοκίνητο;
Έχω ένα Nissan Almera 3d 1800cc τελέιως μαμα (και δεν σκοπεύω να το πειράξω). Θα ήθελα να πάω να κάνω μερικούς γύρους, γιατί ότι δοκιμές ήταν να κάνω στους δρόμους τις έκανα ( ) και θα ήθελα να δοκιμάσω και τίποτα καινούργιο.
Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
-Πόσο κοστίζει να μπεί κανείς πίστα (πόση ώρα σε αφήνουν ή πόσους γύρους), πότε αυτή είναι διαθέσιμη και ποιές οι προυποθέσεις για να μπείς;
-Πως είναι το κλίμα μέσα; Πχ εγώ θέλω να πάω να κάνω το κομμάτι μου μόνος μου, ούτε να πάω να κοντραριστώ με άλλους ούτε τίποτα. Υπάρχουν τύποι που κάνουν ταρζανιές μέσα και μπορεί να είναι και επικίνδυνοι; Ή που λόγω του ταπεινού χαρακτήρα του αυτοκινήτου θα μου την 'μπαίνουν' κτλ..
-Γενικώς μπαίνει άλλος κόσμος με αυτοκίνητα καθημερινά ή όχι; Αν έχει πάει κανείς με αντίστοιχο όχημα, το βρήκε διασκεδαστικό/ωφέλιμο;Μια λύση βέβαια για όλα αυτά είναι να έρθω καμιά φορά μαζί σας που θα είναι κάπως καλύτερα υποθέτω τα πράγματα (λιγότερη καφρίλα)
-
Κάθε αυτοκίνητο είναι σπορ όταν το θες!!
- Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο αυτοκίνητο, φίλε kiloMeater. Εγώ έχω μπει με Autobianchi, ο random μπήκε με Santa Fe κλπ. Μπαίνεις με ό,τι έχεις.
- Το κόστος είναι 40 ευρώ για ολόκληρη τη μέρα. Δεν υπάρχει κάνενας περιορισμός. Δίνεις 40 ευρώ και αν θες μπορείς να γυρνάς διαρκώς από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου. Φυσικά, πρέπει η πίστα να είναι ελεύθερη εκείνη τη μέρα, αλλά αυτό το μαθαίνεις με ένα τηλέφωνο. Ένα tip: καλό είναι να μην μπαίνεις για περισσότερους από 5 συνεχόμενους γύρους με πολιτικό αμάξι. Αν κάνεις 4-5 γύρους και βγεις, το αμάξι δεν προλαβαίνει να αρχίσει να έχει μεγάλες φθορές σε λάστιχα και φρένα, αλλά αν μείνεις μέσα παραπάνω, αρχίζεις και καταπονείς το αμάξι με τρομερούς ρυθμούς. 4-5 γύροι ανά 15-20 λεπτά είναι μια χαρά.
- Το κλίμα μέσα είνια συνήθως καλό. Απαγορεύονται οποιουδήποτε είδους 'κόντρες'. Καθένας ακολουθεί το ρυθμό του και όταν σε πλησιάζει γρηγορότερος συνδυασμός αυτοκινήτου/οδηγού, τότε κάνεις δεξιά βγάζοντας φλας και αφήνεις να σε περάσει από αριστερά.
- Σίγουρα και ωφέλιμο και διασκεδαστικό. Όλοι μας με τα καθημερινά μας αυτοκίνητα μπαίνουμε! Η φωτογραφία της υπογραφής μου είναι από επίσκεψη στα Μέγαρα.
Έλα σε κάποιο trackday του forum για να έχεις και παρέα (και να μπεις ίσως και συνοδηγός σε κάποιον για να δεις την πίστα μια φορά πριν μπεις) και όλα θα πάνε καλά! Να μην το σκέφτεσαι καθόλου για το Almera. Πολύ καλά κάνεις και θες να το βάλεις και μακάρι να ήθελαν όλοι!!!
-
-Μπορείς ασφαλώς!
-40 ευρώ
-Δεν θα στην 'μπει' κανείς,αν πας δέ και 'άσχετη' ημέρα θα είσαι με πολύ λίγο κόσμο και δεν θα αγχωθείς
-Το συντριπτικό ποσοστό μπαίνουμε με τα καθημερινά μας και το βρίσκουμε ιδιαίτερα ωφέλιμο/διασκεδαστικό
Να έχεις κατά νου ότι θα φας λάστιχο,και να μην ξεχάσεις όταν μπεις να ανεβάσεις πιέσεις στα λάστιχα..
Καλή διασκέσδαση!
-
kiloMeater Όπως στα έγραψαν τα παιδιά είναι. Κανένας δε πειράζει κανένα.
Σε πρώτη ευκαιρία (track day) έλα κι εσύ να γνωριστούμε και να μεγαλώσει και η παρέα.
Υ.Γ. Σα πολύ καιρό δεν έχουμε να κάνουμε track day;;
(Άντε γιατί ο 'πρόεδρος' μόνο ψήφους ξέρει να ζητάει. ) -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Υ.Γ. Σα πολύ καιρό δεν έχουμε να κάνουμε track day;;
(Άντε γιατί ο 'πρόεδρος' μόνο ψήφους ξέρει να ζητάει. )+1
-
Άμα πάτε μέσα στη βδομάδα ίσως να καταφέρω να έρθω και γω!
Άμα με πάρει κάποιος στα Μέγαρα, δηλαδή.
Σκασίλα σας, θα μου πείτε, αλλά εγώ το λέω...
-
Οκ ευχαριστώ για τια απαντήσεις, με πρώτη ευκαιρία θα εμφανιστώ και εγώ.
Θα διαβάζω τα posts και αμα κανονίσετε κάποια βολική ημερομηνία (έχω και μυστήριο πρόγραμμα) θα κάνω την εμφάνιση μου!Την πίεση στα ελαστικά γιατί να την ανεβάσω;
Δηλαδή είμαι για αλλαγή ελαστικών αμα μπώ; Τότε μήπως να έρθω όταν έχω αποφασίσει να ψάχνω για λάστιχα (δεν είμαι και πολύ μακριά, μέσα στο έτος θα συμβεί έτσι και αλλιώς)
Υπάρχει βενζινάδικο για ανεφοδιασμό μέσα στην πίστα ή έρχομαι γεμάτος; -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Οκ ευχαριστώ για τια απαντήσεις, με πρώτη ευκαιρία θα εμφανιστώ και εγώ.
Θα διαβάζω τα posts και αμα κανονίσετε κάποια βολική ημερομηνία (έχω και μυστήριο πρόγραμμα) θα κάνω την εμφάνιση μου!Την πίεση στα ελαστικά γιατί να την ανεβάσω;
Δηλαδή είμαι για αλλαγή ελαστικών αμα μπώ; Τότε μήπως να έρθω όταν έχω αποφασίσει να ψάχνω για λάστιχα (δεν είμαι και πολύ μακριά, μέσα στο έτος θα συμβεί έτσι και αλλιώς)
Υπάρχει βενζινάδικο για ανεφοδιασμό μέσα στην πίστα ή έρχομαι γεμάτος;Καπου στα τεχνικα θεματα υπαρχει ενας «οδηγος» απο τις εμπειριες μας στη πιστα...Θα σε βοηθησει παρα πολυ στο να καταλαβεις καποια πραγματα κ να περιορισεις παρα πολυ τις καταπονησεις που δεχεται το αμαξι μεσα σε αυτη..
Απο τις πιο πολυτιμες συμβουλες ειναι να μην κανεις παρα πολλους γυρους σερι,δηλαδη να μπαινεις μεσα,να κανεις εναν γυρο «προθερμανσης» 3-4 «γρηγορους» και εναν γυρο «αποθεραπειας» χωρις να υπερβεις τις 3000 στροφες(ετσι κανω εγω τουλαχιστον) ωστε να κρυωσουν λιγο τα φρενα κ τα υγρα...Μην μπεις και κανεις 10 γυρους σερι,γιατι θα εχεις προβλημα μετα...
Τα ελαστικα τα φουσκωνεις για να αντεξουν περισσοτερο...Οτι θα φαγωθουν ειναι σιγουρο,αλλα με λαθος πιεσεις θα φαγωθουν περισσοτερο και δεν θα χαρεις τοσο το αυτοκινητο σου...Εγω απο 33/31 που βαζω στο δρομο,στη πιστα το κανω 38/36 περιπου...Αλλοι βαζουν παραπανω,αλλοι παρακατω.Πειραματισου κ θα βρεις τη σωστη πιεση για το αμαξι σου.
Βενζιναδικο δεν εχει εντος της πιστας,αλλα εχει πολυ κοντα σε αυτη...Το καλυτερο ειναι να εχεις βαλει απο πριν βεβαια....Εχε υποψην το οτι σε γρηγορη οδηγηση μεσα στη πιστα καιει αρκετα παραπανω απο οτι δηλωνει ο κατασκευαστης,επομενως μην τρομαξεις αν δεις το δεικτη να κατεβαινει με γοργους ρυθμους....
Ρε Κρουση που εχει παει το θεμα με την χρηση του πολιτικου αυτοκινητου μεσα στη πιστα ?? Δεν μπορω να το βρω (κοιταξα γρηγορα βεβαια
-
Ευχαριστώ
Περιμένω αυτό το link με το πολιτικό αυτοκίνητο στην πίστα, ακούγεται εξαιρετικά ενδιαφέρον -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Ευχαριστώ
Περιμένω αυτό το link με το πολιτικό αυτοκίνητο στην πίστα, ακούγεται εξαιρετικά ενδιαφέρονΕδώ είσαι .. Οδηγός χρήσης πολιτικού αυτοκινήτου για οδήγηση σε πίστα
-
ΒΑΣΙΛΗΣ
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
ΒΑΣΙΛΗΣΕίδες, άμα δεν έχει το esp δίπλα του 'κεντάει' ο μπαγάσας.
Παμε Μεγαρα;