-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ιδιωτικός υπάλληλος. Και φορολογούμαι μέχρι σεντ για όλα μου τα εισοδήματα!Mπραβο ....και για εμενα η ποιο αδικημενη επαγγελματικη ταξη ειναι η συντριπτικη πλειοψηφια των ιδιωτικων υπαλληλων ....
Και λεω συντριπτικη πλειοψηφια επειδη το 'ιδιωτικος υπαλληλος' εσωκλειει μια μεγαλη γκαμα εργασιακων σχεσεων και υπαρχουν και εκει παρα πολλοι που ΔΕΝ δηλωνουν τα πραγματικα τους εισοδηματα ....
-
Ο χρήστης lakonas67 έγραψε:
ypologizo oti an to taxi doulevh synexeia to 12aro vgazoun to ligotero 25 eyro thn ora.fysika an o taxitzhs eine kalos xerh tous dromous kai kynigah thn douleiaΠΟΥ??? ΕΔΩ ΕΛΛΑΔΑ ?????
25 € ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ????? την ωρα ??????
Συγγνωμη φιλε μου , αλλα δυστυχως δεν ειναι ουτε τα μισα .....Συνηθως αν ειναι τα μισα ειχαμε μια καλη μερα ...Και για να μην λεμε πολλα ας παρει καποιος ενα ταξι να τον κανει βολτα στην Αθηνα για μια ωρα να δουμε ποσο θα γραψει ....
-
nai to xero. 20 lepta apo aeerodromio sth neafiladelfeia 33 eyro
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Η απάντηση προς άπαντες τους μοιρολογούντες ταξιτζήδες (πλην υπαλλήλων) είναι η εξής:ΑΛΛΑΞΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΛΙΑ!
Δεν δέχομαι ο ελεύθερος επαγγελματίας να μιλά για 'μεροδούλι'. Να τα λέει ο ιδιωτικός υπάλληλος το καταλαβαίνω, αλλά ο ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να γκρινιάξει μόνο μετά από οικονομική ζημιά. Όταν το επάγγελμα δεν αποδίδει σε μόνιμη βάση απλώς... το αλλάζει. Τόσο απλά. Θεωρητικά, αν μετρήσουμε πόσα χρόνια γκρινιάζουν οι ταξιτζήδες ό,τι 'δε βγαίνουν', λογικά κανείς έχων σώας τας φρένας θα επένδυε σε ταξί. Έλα μου όμως που συνεχίζει να γίνεται σφαγή για νέες άδειας.
Αν έχετε πρόβλημα, πουλήστε τα σε κάποιους που μπορούν να τα βγάλουν πέρα και γίνετε... ό,τι μπορείτε να γίνετε τέλος πάντων!Φιλε PETRO το ξαναλεω ΔΕΝ ξεκινησα εγω αυτο το thread ....ΔΕΝ εκανα παραπονα , ουτε ζητησα να μου δωσει ελεημοσυνη κανενας ....
Απλα η συζητηση πηγε στο οικονομικο και ανεφερα τα πραγματικα δεδομενα ...που δυστυχως για εμας δεν ειναι ετσι οπως τα φανταζεστε εσεις ...
Στο κατω κατω δεν εχω κανενα οφελος στο να απαξιωνω το επαγγελμα μου .... -
nai to xero. 20 lepta apo aeerodromio sth neafiladelfeia 33 eyroΓιατι εδωσες 33 ευρω ???Τι ωρα ηταν ?? Ποσα εγραψε το ταξιμετρο ??
Ξερεις ποσα χιλιομετρα ειναι αυτα τα 20 λεπτα που λες ???
Αφαιρεσε 6€ διοδια Αττικης και αεροδρομιου .....Ασχετα με το παραπανω που αναφερεις ...ξερεις ποση ωρα μπορει να περιμενει ενα ταξι στο αεροδρομιο για να παρει πελατη ??? 2.5-3 ωρες !!!
Πιστευεις οτι 12ωρες καθημερινα παμε πανω κατω στο αεροδρομιο??
π.χ αν σου πω 50λεπτα απο Περιστερι για Ευαγγελισμο 10€ ?? -
Ο τρόπος σου ΤLG από την αρχή προς εμένα δεν ήταν και ο πιο ορθός, αν διαβάσεις παραπάνω θα το δεις και εσυ..
Τεσπά το θέμα μας δεν είναι αυτό. Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι το επάγγελμα σου είναι χειρότερο από πολλά άλλα (ιδιωτικά και μη) επαγγέλματα και οτι εσείς δικαιούστε διαφορετική μεταχείριση;;;
Συγνώμη, αλλά υπάρχουν και άλλα πολλά επαγγέλματα , με αρκετά περισσότερα μειονεκτήματα από το δικό σου, αλλά τέτοιες αυξήσεις δεν έχουν δει ποτέ οι άνθρωποι αυτοί.
Και ναι, ο επαγγελματικός χώρος που ανήκεις βάλλεται δικαίως από πολύ κόσμο.
Εχω χρησιμοποιήσει ταξί αρκετά και σε διάφορες ώρες της μέρες και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι σχεδόν πάντα είχα πρό΄βλημα οταν έλεγα ότι πάω Παλλήνη.. Με μερικούς δε, είχα φτάσει και στο Αστυνομικό τμήμα καθώς μόλις άκουγαν παλληνη, θυμόνταν οτι δεν είχαν πολυ πετρελαιο (το ελευθερο πάντα ανοιχτο)..
Εχω χρησιμοποιήσει πολλά ταξί βρώμικα, με οδηγούς απλητους, που μιλούσαν άσχημα... (Εγω ποτέ στη δουλειά μου δεν πήγα άπλυτος, βρώμικος κτλ..)
Καταλαβαίνεις φαντάζομαι οτι μετά απο αυτά που δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, αποφεύγω να χρησιμοποιώ ταξί και επίσης αυξήσεις στο κόμιστρο και εκπτωσεις στην ποιότητα δεν δέχομαι.
Να είσαι καλά και πάντα τέτοια (για τις αυξήσεις μιλάω).
-
Να μη θυμηθώ τον ταξιτζή, που εχοντας πάρει ταξι απο το αεροδρομιο για παλλήνη νευριάζει εκείνος που δεν έμενα Σαλαμίνα (για να βγάλει καλό μεροκάματο) και είμασταν στη Χριστο παναγία σε όλη τη διαδρομη και με το που εφτασα σπίτι, πάνω στα νεύρα μου άφησα μια τσάντα στο πορτ μπαγκαζ με ρούχα και έγγραφα (στα οποία υπήρχε όνομα μου, τηλ κτλ) και δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να με πάρει τηλ για να μου τα επιστρέψει (και πίστεψε με θα τον αποζημίωνα για τις χαμένες ώρες του)...
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Ο τρόπος σου ΤLG από την αρχή προς εμένα δεν ήταν και ο πιο ορθός, αν διαβάσεις παραπάνω θα το δεις και εσυ..Γελασα με το συμπερασμα σου οτι η αυξηση ειναι απαραδεκτη ....χωρις να το στηριζεις πουθενα ...
Να πω και γω τωρα π.χ οτι σε ολες τις καφετεριες ειναι απαραδεκτες οι τιμες σε ολα τα προιοντα ...Τεσπά το θέμα μας δεν είναι αυτό. Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι το επάγγελμα σου είναι χειρότερο από πολλά άλλα (ιδιωτικά και μη) επαγγέλματα και οτι εσείς δικαιούστε διαφορετική μεταχείριση;;;
Συγνώμη, αλλά υπάρχουν και άλλα πολλά επαγγέλματα , με αρκετά περισσότερα μειονεκτήματα από το δικό σου, αλλά τέτοιες αυξήσεις δεν έχουν δει ποτέ οι άνθρωποι αυτοί.
ΔΕΝ ειπα ποτε οτι θελω καμια ιδιαιτερη μεταχειρηση ....ισα ισα που θελω να γινουν τα φορολογικα κριτηρια ποιο δικαια ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και θελω να με φορολογησουν για το πραγματικο εισοδημα μου ..με σωστους συντελεστες οπως και ολους τους αλλους ...
Και ναι, ο επαγγελματικός χώρος που ανήκεις βάλλεται δικαίως από πολύ κόσμο.
Εχω χρησιμοποιήσει ταξί αρκετά και σε διάφορες ώρες της μέρες και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι σχεδόν πάντα είχα πρό΄βλημα οταν έλεγα ότι πάω Παλλήνη.. Με μερικούς δε, είχα φτάσει και στο Αστυνομικό τμήμα καθώς μόλις άκουγαν παλληνη, θυμόνταν οτι δεν είχαν πολυ πετρελαιο (το ελευθερο πάντα ανοιχτο)..Εχω χρησιμοποιήσει πολλά ταξί βρώμικα, με οδηγούς απλητους, που μιλούσαν άσχημα... (Εγω ποτέ στη δουλειά μου δεν πήγα άπλυτος, βρώμικος κτλ..)
Καταλαβαίνεις φαντάζομαι οτι μετά απο αυτά που δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, αποφεύγω να χρησιμοποιώ ταξί και επίσης αυξήσεις στο κόμιστρο και εκπτωσεις στην ποιότητα δεν δέχομαι.
Να είσαι καλά και πάντα τέτοια (για τις αυξήσεις μιλάω).
Δεν διαφωνω οτι βαλλεται δικαιως για παρα πολλες περιπτωσεις ,τι βλεπω και εγω και τις κατακρινω καθημερινα ....εχω βρισει αρκετους συναδελφους ....Πληροφοριακα το 98% αυτων που βλεπεις ετσι ειναι απλοι οδηγοι που συνηθως κανουν ως δευτερο επαγγελμα αυτη τη δουλεια ....τις αλλες ωρες μπορει να κανουν οποιαδηποτε αλλη εργασια , συνηθως αστυνομικοι,δημοσιοι υπαλληλοι,ιδιωτικοι υπαλληλοι και γενικα ανθρωποι σαν και εσας .... αλλα ευτυχως τα πραγματα συνεχως βελτιωνονται ....
Ουτε και εγω ειμαι βρωμικος απλυτος στην δουλεια μου ξερεις ομως ποσοι βρωμιαρηδες και απλυτοι πελατες μπαινουν στα ταξι??? και ποσοι δουλευουν σε αλλες εργασιες ????
Τωρα ως αναφορα το αστυνομικο τμημα , θα σε παραδεχομουν , αν το εκανες και σε εναν γιατρο , σε ενα club για το μπομπα ποτο ...οχι μονο στους ταριφες ...Το οτι δεν σε πανε στην Παλληνη ειναι δυστυχως ενα προβλημα με τα τιμολογια και οτι τη δουλεια του ταξιτζη δυστυχως την κανει ο αλλος για να ζησει και οχι απο χομπυ ..οποτε κοιταει να βγαλει το μεροκαματο ....
Δεν πιστευω να πηγες ποτε στην αστυνομια ενα υδραυλικο επειδη δεν σου αλλαξε το καζανακι ....
Ενταξει καταλαβαινω οτι δεν πρεπει να γινεται αλλα δυστυχως εξ αναγκασμου γινεται ....
Εμεις απο τα ραδιοταξι παμε ΠΑΝΤΟΥ γιατι απλα θα πληρωθουμε των διαδρομη πολυ καλυτερα ....Συνηθως απο που περνεις ταξι για Παλληνη και ποσο πληρωνεις ?? χωρις διοδια ...
Και εγω δεν δεχομαι εκπτωσεις στην ποιοτητα ...αλλα ειναι ενα επαγγελμα με την ιδιαιτεροτητα του οτι ενω στο κοστος ειναι ελευθερο επαγγελμα , το τιμολογιο και τους κανονες τους καθοριζει το κρατος ....
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Να μη θυμηθώ τον ταξιτζή, που εχοντας πάρει ταξι απο το αεροδρομιο για παλλήνη νευριάζει εκείνος που δεν έμενα Σαλαμίνα (για να βγάλει καλό μεροκάματο) και είμασταν στη Χριστο παναγία σε όλη τη διαδρομη και με το που εφτασα σπίτι, πάνω στα νεύρα μου άφησα μια τσάντα στο πορτ μπαγκαζ με ρούχα και έγγραφα (στα οποία υπήρχε όνομα μου, τηλ κτλ) και δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να με πάρει τηλ για να μου τα επιστρέψει (και πίστεψε με θα τον αποζημίωνα για τις χαμένες ώρες του)...Kακως κακιστα ...ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ....και εγω βριζω πολλες φορες για μια 'στραβη' διαδρομη αλλα απο μεσα μου .... Δε μου φταιει ο αλλος σε τιποτα .....
Kοιταξε φιλε citastak εγω ΔΙΑΦΩΝΩ ισως και περισσοτερο απο εσενα με αυτες τις συμπεριφορες γιατι δημιουργουν κακη εικονα για το επαγγελμα μου ...
Για αυτο φωναζουμε οτι στις εξετασεις για την εκδοση ειδικης αδειας ταξι , αντι να ρωτανε ενα καρο βλακειες και ξεπερασμενα πραγματα (π.χ εν ετοι 2006 'που βρισκεται το δυτικο αεροδρομιο ) να γινεται αξιολογηση ψυχολογικη και γενικοτερα του χαρακτηρα του υποψηφιου οδηγου ταξι , αλλα και των αλλων μεσων μαζικης μεταφορας ....Προτασεις υπαρχουν παρα πολλες ......
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Το οτι δεν σε πανε στην Παλληνη ειναι δυστυχως ενα προβλημα με τα τιμολογια και οτι τη δουλεια του ταξιτζη δυστυχως την κανει ο αλλος για να ζησει και οχι απο χομπυ ..οποτε κοιταει να βγαλει το μεροκαματο ....
Αυτό δεν τους δικαιολογεί όμως. Για να χρησιμοποιώ ταξί σημαίνει ότι το έχω ανάγκη να με πάει κάπου που μέχρι πρότεινος δεν με πήγαιναν τα συμβατικά ΜΜΕ.
Σίγουρα δεν θα πηγαινα στην αστυνομία ένα υδραυλικό που δεν μου άλλαξε καζανάκι, απλά δεν θα τον ξανακαλούσα. Με τα ταξί δεν έχω αυτή την ευκαιρία.
Τέλος όπως ξαναέγραψα, έχω πάψει να χρησιμοποιώ ταξί, ειδικά τώρα που υπάρχει προαστιακός και μετρό δεν το σκέφτομαι καν να το χρησιμοποιήσω. Τα βράδια κινούμαι με το αυτοκίνητό μου.
Επιπλέον δεν ειδα κανένα από το σωματείο σας και διόρθωσε με σε παρακαλώ, να παραπονιεται και να λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την εκπαίδευση του υπόλοιπου 99% που εσύ αναφέρεις ότι δυσφημούν τον κλάδο. Όμως για αυξήσεις και μη χρήση ταμειακών τρέχατε όλοι!
Τελοσπάντων, κάτι τέτοια μας κάνουν να ελπίζουμε στην απελευθέρωση του κλάδου και στη δημιουργία εταιρειών με στόλο οχημάτων, όπως συμβαίνει στην Αμερική και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπου τα ταξι τα οδηγούν μισθωτοί για λογαριασμό της κάθε εταιρείας και αν μαζέψουν πάνω από 'Χ' κακά ποίντς αυτόματα απολύονται και η εταιρεία προσλαμβάνει άλλους..
Καληνύχτα!
-
Δημόσιος περίπου υπάλληλος και φορολογούμε προκαταβολικά και με το παραπάνω για όλα!!!!!
Όσο για την συμπαθέστατη ταξί των ταξιτζήδων έχω να πω μερικά και πες μου που κάνω λάθος.
- Φωνάζετε για την ασφάλεια σας και σωστά αλλά δεν κάνετε τίποτα για να προφυλαχτείτε. Γιατί δεν μπαίνει προστατευτικό τζάμι ώστε να απομονωθείτε από τον πελάτη;
- Γιατί δεν βάζετε ταμιακές μηχανές ώστε να είστε σωστή απέναντι στις υποχρεώσεις σας με το κράτος; Ποια 18000 ευρώ; Κάτι για 5000 ξέρω εγώ ότι δηλώνουν οι περισσότεροι το χρόνο ή όχι;
- Σουλουπωθείτε και σουλουπώστε τα αμάξια σας, χωρίς χρήση διπλής τριπλής μίσθωσης και μετά ζητήστε 200% αύξηση.
- Τέλος στις τιμές που φαίνονται μικρές δεν αναφέρονται πόσα παίρνεται αν σας τηλεφωνήσω να έρθετε να με πάρετε άσχετα σε τι απόσταση είστε από το σπίτι μου, το κόστος των αποσκευών, το κόστος αν πάω ή φεύγω από αεροδρόμια, λιμάνι κλπ.
Πριν έρθω σε αντιπαράθεση με τους πελάτες μου που έχουν παράπονα θα έπρεπε να φροντίσω να γίνω καλύτερος επαγγελματίας να παρέχω σωστές υπηρεσίες και να απομονώσω όσους συναδέλφους αμαυρώνουν την εικόνα μου.
Δεν μπορώ να τα θέλω όλα δικά μου!!!!Να σου πω και κάτι ακόμα. Εγώ δεν χρησιμοποιώ ταξί γιατί έπρεπε να σας πριμοδοτήσουν πριν τους ΟΑ για να αλλάξετε αμάξια με τους φόρους ΜΟΥ και όσοι δεν άλλαξαν αμάξια να τους βάλουν δωρεάν σύστημα εντοπισμού θέσης και προτεραιότητας στις κούρσες (πως στο καλό λέγεται δεν ξέρω αλλά στοίχιζε κοντά στα 4000 ευρώ).
Καλά για αυτούς που πήραν κατά καιρούς τις άδεις και κατά πόσο έπρεπε να τις πάρουν ας μην μιλήσουμε καλύτερα. Θα ήθελαν πιστεύω όλοι να μας δώσει δουλειά το κράτος και να μας χαρίσει περιουσία 200000 ευρώ όσο δηλαδή η αξία μιας άδειας.
-
Παρατηρω οτι ενα μονιμο επιχείρημα του TLG ειναι 'και εσεις το κανετε αυτο'. Θελω να τονισω οτι προσωπικα δεν διαφωνω καθολου,δεν ανακαλυψαν οι ταξιτζήδες την φοροδιαφυγή,την αγενη συμπεριφορα προς τον πελάτη κτλ.
Προσωπικα βλεπω μια χαραμαδα φωτος σε ολα αυτα, οι αδειες πλέον δεν ειναι αποκλειστικα στα χέρια δοσιλογων/χαφιεδων της χούντας οπως ηταν πριν απο πχ 20 χρόνια.Μπαινουν νεα παιδια στο επαγγελμα που μπορουν να αλλαξουν την εικόνα.
Αναρωτιέμαι αν οι συνδικαλιστές ταξιτζήδες εχουν κανει σοβαρές προτασεις στην κυβερνηση ή αν κανουν σκόπιμα την παπια,αφου ξερουν οτι οποιαδήποτε μεταρρύθμιση πρεπει να ξεκινησει απο την μειωση του αριθμού των ταξι.
-
TLG έχεις καταλάβει τι κάνεις στα τελευταία -τουλάχιστον- 5 posts σου;
Διεκδικείς το δικαίωμα στη ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.
Σημειωτεον, κι εγώ ιδιωτικός υπάλληλος είμαι και φορολογούμαι για την τελευταία μου δεκάρα.
-
Καλά πλάκα μας κάνουν. Εδώ κινδυνεύουν κάθε βράδυ να τους σπάσουν το κεφάλι κάθε είδους «κακοί» μετανάστες παρά να καταργήσουν τη θέση του συνοδηγού βάζοντας αλεξίσφαιρο τζάμι που να τους προστατεύει. Και να χάσουν μια ακόμα παράλληλη μίσθωση για το καταργημένο κάθισμα θα μου πείτε!!!!!!
Τουλάχιστον εμείς στην επαρχία είμαστε ποιο τυχεροί καθώς οι Αθηναίοι ταξιτζήδες είναι στην συντριπτική πλειοψηφία κακοί επαγγελματίες με νοοτροπία κράτους εν κράτη.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Καλά πλάκα μας κάνουν. Εδώ κινδυνεύουν κάθε βράδυ να τους σπάσουν το κεφάλι κάθε είδους «κακοί» μετανάστες παρά να καταργήσουν τη θέση του συνοδηγού βάζοντας αλεξίσφαιρο τζάμι που να τους προστατεύει. Και να χάσουν μια ακόμα παράλληλη μίσθωση για το καταργημένο κάθισμα θα μου πείτε!!!!!!Τουλάχιστον εμείς στην επαρχία είμαστε ποιο τυχεροί καθώς οι Αθηναίοι ταξιτζήδες είναι στην συντριπτική πλειοψηφία κακοί επαγγελματίες με νοοτροπία κράτους εν κράτη.
Στο Ηράκλειο το ταξί είναι μονόδρομος γιατί τα ΜΜΜ απλά είναι ανύπαρκτα..
εμένα οι γονείς μου μένουν στον Αϊ Γιάννη, και για να πάρουν το μπας ( έχουν αυτοκίνητο, αλλά λέμε τώρα..) πρέπει να περπατήσουν 5 μέρες και να βγουν στην Κνωσού.. επίσης τα ΤΑΧΙ είναι πολύ πιο λίγα.. -
Ναι μωρε , ολα τα καλα παιδια ειναι εδω ....οποτε καιρος να φευγουμε εμεις οι 'κακοι' 'βρωμιαρηδες' 'απλυτοι' 'φοροφυγαδες' 'αγενεις' κ.λ.π κ.λ.π ταξιτζηδες και να αφησουμε με την ησυχια τους ολους αυτους του ,αγγελικα πλασμενους ιδιωτικους κ ειδικα δημοσιους υπαλληλους,για να μην πουμε και για τις υπολοιπες επαγγελματικες ταξεις ... που ειναι υποδειγμα ευγενειας , φορολογουνται στο ακεραιο , ειναι παντα καθαροι κ ετοιμοι να σε εξυπηρετησουν ....
Δυστυχως δεν επιθυμει κανεις σας μια επικοδομιτικη συζητηση , αλλα μαλλον θελετε να βγαλετε τα απωθημενα σας ......καλα κανετε ..εγω ομως δεν θα σας κανω το χατηρι και σας αποχαιρετω .....
Και απ'οτι καταλαβα χαιρομαι που δεν θα σας δω στο ταξι μου ...Τελος με την ευκαιρια αυτη πρεπει να πω οτι ολα αυτα που σας ελεγα τοσο καιρο ηταν ψεματα -ταξιτζης γαρ - ...
Τωρα ομως μετα απο ολη αυτη την κατακραυγη ηρθε η ωρα να πω την αληθεια ....
'Κονομαω' τ'αντερα μου καθε μερα με πολυ λιγες ωρες εργασιας και φυσικα εννοειται οτι εγω δεν ειμαι σαν εσας που τα δηλωνω ολα ....
Οποτε τρεξτε οσο ειναι καιρος ....μην ειστε χαζοι ...γινεται ταξιτζηδες να λυσετε το προβλημα της ζωης σας....
Αφου λοιπον στην πραγματικοτητα αυτο που σας οδηγει σε αυτη την συμπεριφορα ειναι το ΚΟΜΠΛΕΞ ή η ΖΗΛΙΑ (ορισμενων)Γινε και εσυ ταριφας λοιπον ΜΠΟΡΕΙΣ ........
Απο εμενα ενα μεγαλο ΓΕΙΑΑΑ!! παω να κονομησω παλι ....
Υ.γ τελικα ολοι εδω μεσα ειναι ιδιωτικοι κ δημοσιοι υπαλληλοι ....μονο εγω κανω αλλο επαγγελμα...... και ο νοων νοειτω...
-
Ο TLG έχει δίκιο. Όταν κάποιος έχει για 'πάρεργο' το ταξί (πιστέψτε με όμως αυτοί έχουν για πάρεργο και την κύρια εργασία τους) τι περιμένετε.
Εγώ πάντως απορώ αν υπάρχει ομοσπονδία. Είμαι σίγουρος ότι αν κάποιος άλλος ταξιτζής πάει σε μια απ'τις γνωστές πιάτσες (Σταθμοί λεωφορείων, τρένων, λιμάνια κλπ) η 'κλίκα' τον κυνηγάει. Γκέτο κανονικό. Υπάρχει πρόβλημα από τα ταξί 'μαϊμού' τα οποία έιναι ανεξέλεγκτα. Τώρα ζητάνε αυξήσεις στο κόμιστρο γενικά (κυρίως διαδρομή). Εγώ πως να πληρώσω παραπάνω από τη στιγμή που μπαίνω σε βρόμικο ταξί, που λόγω τσιγκουνιάς δεν ανάβει κλιματισμό το καλοκαίρι, που ο οδηγός 'ζέχνει', που οι ζώνες ασφαλείας είναι βρώμικες και δεν μπορώ να τις χρησιμοποιήσω, που δεν έχει λάστιχα και όταν θα βάλει βάζει τα πιο άχρηστα παρόλο που μπορεί να χρειαστεί να ταξιδέψει μέχρι την Αλεξανδρούπολη, που οδηγεί ενώ έχει πιει, που προτιμά να κατουρήσει στην άκρη του δρόμου παρά στην τουαλέτα ενός καφενείου ή ενός βενζινάδικου, που είναι χιλιοτρακαρισμένο με σπασμένα φανάρια χωρίς προφυλλακτήρες και κυκλοφορεί κανονικά. Πρέπει όχι μόνο να απαιτείς αλλά και να δίνεις. Οι ίδιοι θα έπρεπε να κάνουν πέρα εκείνους που δυσφημίζουν τον κλάδο τους.
Όλα είναι θέμα παιδείας, σεβασμού πρώτα στον εαυτό μας, μετά στο επάγγελμα και τέλος στον πελάτη.
Αυτό αφορά όλα τα επαγγέλματα. -
Όσο καλή θέληση και να' χουμε το ρητό 'όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά' ταιριάζει απόλυτα στην κουβέντα μας.
Ακόμη και αν δεχτούμε ότι οι ΙΧδες είναι 'ταξικοί' εχθροί με τους ταξιτζήδες, έχω την εντύπωση ότι η εν λόγω επαγγελματική ομάδα έχει δημιουργήσει κάκιστη εικόνα και σε μη 'πορωμένους' ΙΧδες (με λίγα λόγια σε όλη την κοινωνία).
Αντί λοιπόν να κάθεστε και να αντιμετωπίζετε τους πάντες σα να πηγαίνουν 'ανάποδα' (όπως το ανέκδοτο με το φορτηγατζή) δεν κοιτάτε καλύτερα τι 'σάπιο συμβαίνει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας'; -
και στο εξωτερικό δεν είναι καλύτερα.δουλεύω για κάποιον έλληνα που έχει κάπου 30 ραδιοταξί.όλα 10eτίας σαράβαλα και βρώμικα και μερικά επικίνδυνα ενώ κάνη κάπου 3000$κέρδος την μέρα δεν τα φτιάχνει ούτε παίρνει καινούργια.φαίνεται το έχουν οι έλληνες
-
φαίνεται το έχουν οι έλληνεςTη μια σου φταίνε οι 'κωλόμαυροι', την άλλη οι έλληνες... Ωραίος!
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες