-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Να το ξαναγράψω ; ας το ξαναγράψω.
Έχω οδηγήσει τη mito 155 στο όριο, ΟΡΙΟ , με το Μιχελακάκη στο δεξί κάθισμα και το τιμόνι ήταν ΑΨΟΓΟ. Κανένα παράπονο κι από τον Μιχελακάκη-Θείο που μας έκανε μια γρήγορα βόλτα οδηγώντας πρώτα αυτός .Στα Μεγαρα? Σε πιστα γενικα?
Εδώ το 2008.
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... rt_id=9547Καταλαβα. Κοιταξε παντως οπως ανεφερα και πριν, δεν ειναι πρωτογνωρο να υπαρχουν διαφοροποιημενες αποψεις και συμπερασματα που να προκυπτουν απο οδηγηση σε πιστα (αυτοσχεδια ή μη) με ρυθμους -σχεδον ή και εντελως- αγωνιστικους, σε σχεση με την καθημερινη μετακινηση σε δημοσιο δικτυο, ειτε σε μια επιλεγμενη διαδρομη.
Παραλληλα ειναι τοσες πολλες οι μαρτυριες-αποψεις ξενων εγκυρων δημοσιογραφων, για την μετρια γενικοτερα αισθηση τιμονιου, ειδικα στις Mito (08') , αλλα και προ QV εποχης, που δεν μπορει πια να ειναι θεωρια συνομωσιας.
(περα απο το γεγονος οτι και εγω και αλλοι χρηστες εχουμε τοποθετηθει στο παρελθον, χωρις να υπαρχει καποιο ιδιον οφελος, και μετα απο αρκετα test drive με διαφορετικα αυτοκινητα -2 Mito 155, και μια QV εχω οδηγησει προσωπικα- εχουμε καταληξει στα ιδια συμπερασματα περι του τιμονιου της) -
Έκανα σλάλομ ανάμεσα σε κορίνες στα όρια της πρόσφυσης και η αμεσότητα του τιμονιού ήταν εξαιρετικη. Ήξερα ακριβώς πόσο έστριβα και πόση πρόσφυση είχα, τι παραπάνω να ζητήσει κανείς;
Η ανάρτηση επίσης άψογη.
Η Ισμήνη Φαμπιάτου στο blog της γράφει διθυράμβους για το αυτοκίνητο( ΦΕΒ του 2010) και στο τέλος του τεστ δηλώνει οτι
'εάν δεν έρεπε να χωρέσει δυο παιδικά καθισματάκια και δυο καρότσια στο πορτπαγκαζ ενός… ξενέρωτου(!) αλλά πρακτικού αυτόματου Sirion που είναι υποχρεωμένη να οδηγεί, θα είχε ήδη καταθέσει την προκαταβολή της έναντι των €21,000 για την αγορά ενός κατακόκκινου Alfa Romeo MiTo. Τόσο απλά! 'http://www.fabiatou.com/2009/02/alfa-romeo-mi-14.html
Έχω διαβάσει κι εγώ τα γνωστά παράπονα των δημοσιογράφων στη Γαλλία και αλλού ,όμως δυσκολεύομαι να τα κατανοήσω.
-
Έκανα σλάλομ ανάμεσα σε κορίνες στα όρια της πρόσφυσης και η αμεσότητα του τιμονιού ήταν εξαιρετικη. Ήξερα ακριβώς πόσο έστριβα και πόση πρόσφυση είχα, τι παραπάνω να ζητήσει κανείς;Η ανάρτηση επίσης άψογη.
Η Ισμήνη Φαμπιάτου στο blog της γράφει διθυράμβους για το αυτοκίνητο( ΦΕΒ του 2010) και στο τέλος του τεστ δηλώνει οτι
'εάν δεν έρεπε να χωρέσει δυο παιδικά καθισματάκια και δυο καρότσια στο πορτπαγκαζ ενός… ξενέρωτου(!) αλλά πρακτικού αυτόματου Sirion που είναι υποχρεωμένη να οδηγεί, θα είχε ήδη καταθέσει την προκαταβολή της έναντι των €21,000 για την αγορά ενός κατακόκκινου Alfa Romeo MiTo. Τόσο απλά! 'http://www.fabiatou.com/2009/02/alfa-romeo-mi-14.html
Έχω διαβάσει κι εγώ τα γνωστά παράπονα των δημοσιογράφων στη Γαλλία και αλλού ,όμως δυσκολεύομαι να τα κατανοήσω.
Και επαναλαμβάνω: δεν είπε κανείς ότι το τιμόνι της Mito έχει κάνα σοβαρό θέμα και δεν οδηγιέται κτλ...μια χαρά είναι για το μέσο όρο τον αυτοκινήτων. Και γρήγορο και όσο ανεβαίνει η ταχύτητα βαραίνει και αποκτά περισσότερη αίσθηση. Παρόλα αυτά αν κάποιος έχει οδηγήσει καλά υδραυλικά τιμόνια (147/156/GT, Mini, E90 κ.α) μπορεί εύκολα να κατατάξει αυτό της Mito στα απλώς καλά και όχι κορυφαία. Είναι θέμα σύγκρισης και κυρίως παράδοσης της Alfa.
-
Έκανα σλάλομ ανάμεσα σε κορίνες στα όρια της πρόσφυσης και η αμεσότητα του τιμονιού ήταν εξαιρετικη. Ήξερα ακριβώς πόσο έστριβα και πόση πρόσφυση είχα, τι παραπάνω να ζητήσει κανείς;Η ανάρτηση επίσης άψογη.
Μα αυτο ακριβως προσπαθησα να σου εξηγησω.
Σε ρυθμους πιεσης, οι οποιες αδυναμιες -αισθησης- παυουν να υφιστανται απο την στιγμη που το μονο που σε νοιαζει
ειναι να κοβει το τιμονι, και φυσικα της Mito εχει λιγες στροφες απο ακρη σε ακρη.
Δεν αναφερομαστε ομως ΜΟΝΟ σε ρυθμους γυρου πιστας, σλαλομ κτλ, αλλα και σε καθημερινη νορμαλ οδηγηση.
Εκει, εχει καποια μικροθεματακια. Σαφως και δεν ειπε κανεις οτι δεν οδηγειται (stefan) , αλλα με βαση τον ΣΗΜΕΡΙΝΟ και κυριο ανταγωνιστη της, το Mini στην προκειμενη περιπτωση, αλλα και με απολυτα κριτηρια, υπολειπεται, σε επιπεδο
αισθησης, αλλα και ακριβειας, γυρω απο την ευθεια. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Έκανα σλάλομ ανάμεσα σε κορίνες στα όρια της πρόσφυσης και η αμεσότητα του τιμονιού ήταν εξαιρετικη. Ήξερα ακριβώς πόσο έστριβα και πόση πρόσφυση είχα, τι παραπάνω να ζητήσει κανείς;
Η ανάρτηση επίσης άψογη.
Μα αυτο ακριβως προσπαθησα να σου εξηγησω.
Σε ρυθμους πιεσης, οι οποιες αδυναμιες -αισθησης- παυουν να υφιστανται απο την στιγμη που το μονο που σε νοιαζει
ειναι να κοβει το τιμονι, και φυσικα της Mito εχει λιγες στροφες απο ακρη σε ακρη.
Δεν αναφερομαστε ομως ΜΟΝΟ σε ρυθμους γυρου πιστας, σλαλομ κτλ, αλλα και σε καθημερινη νορμαλ οδηγηση.
Εκει, εχει καποια μικροθεματακια. Σαφως και δεν ειπε κανεις οτι δεν οδηγειται (stefan) , αλλα με βαση τον ΣΗΜΕΡΙΝΟ και κυριο ανταγωνιστη της, το Mini στην προκειμενη περιπτωση, αλλα και με απολυτα κριτηρια, υπολειπεται, σε επιπεδο
αισθησης, αλλα και ακριβειας, γυρω απο την ευθεια.σε σχέση με το μίνι υπολείπεται ... σε σχέση όμως με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό όχι...
και για να δεις πόσο τρόμπες είναι οι άνθρωποι στο άμπαρθ τους αρέσει και στην μίτο όχι...
που εναλάξ να τα οδηγήσεις ίδια σου φαίνονται... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
σε σχέση με το μίνι υπολείπεται ... σε σχέση όμως με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό όχι...
και για να δεις πόσο τρόμπες είναι οι άνθρωποι στο άμπαρθ τους αρέσει και στην μίτο όχι...
που εναλάξ να τα οδηγήσεις ίδια σου φαίνονται...Ισχύει κατ' εμέ. Τα χω οδηγήσει την ίδια μέρα και το αναφέρω και πιο πάνω ότι στο Abarth μου άρεσε περισσότερο το τιμόνι.
-
-
@redmonster & Stefan
Επειδη ειχα και εγω επαφη με το Abarth, (oχι την ιδια μερα, την επομενη ομως... )
να πω και εγω τις δικες μου διαπιστωσεις.
Καταρχας απο την αρχη νιωθεις τον πιο τουριστικο χαρακτηρα της Mito, το γενικοτερο setup της
ευνοει για ταξιδακια, εχει GT χαρακτηρα.
Το GP Αbarth, απο την αλλη, ειναι η Ιταλικη προταση GTI.
Πιο σφιχτο, πιο αμεσο στις αντιδρασεις, κατι που αρχικα σε μπερδευει, και δινεις αμεσα τα ευσημα στο τιμονι.
Ομως δεν ειναι εκει που υπερισχυει τελικα. Στο τιμονι η αισθηση-πληροφορηση ειναι πολυ κοντινη με Mito.
Η διαφορα βρισκεται στην γεωμετρια-σεταρισμα της αναρτησης, και στο πιο σφιχτο-αμεσο μπροστινο συστημα που εχει
το Abarth. Δεν ειναι εξαλλου υπερβολικοι οι χαρακτηρισμοι, απο πολλους δοκιμαστες, οι οποιοι θεωρησαν σχεδον
αγωνιστικου επιπεδου (ιδιαιτερα στο SS) την αναρτηση, με εξαιρετικη ισορροπια σε ανεση-αμεσοτητα, σωστο, γρηγορο
rebound, xωρις ωστοσω να κοπαναει, ενοχλητικα.
Τωρα σε σχεση με τον υπολοιπο ανταγωνισμο, θα ελεγα οτι υπολειπεται ουσιαστικα σε επιπεδο συνολικης αισθησης.
Δηλαδη: ενω η Mito εχει παει ενα βημα παραπανω σε επιμερους τομεις σε σχεση με αλλες προτασεις στην κατηγορια,
οπως κινητηρας-φρενα, το οτι υπολειπεται σχετικα με την αισθηση τιμονιου, και θορυβου-αισθησης-ρυθμισης πισω αναρτησης,
δημιουργει ακομη μεγαλυτερη ανισορροπια απο αυτη του μεσου ανταγωνισμου.
Λες δηλαδη, 'μα καλα βγαλανε τετοιο μοτερ, σε τετοιο πακετο-εμφανιση, με αυτα τα φρενα, δεν μπορουσαν να προσεξουν λιγο παραπανω το τιμονι και τις ρυθμισεις στις αναρτησεις'? Θα ηταν τελειο...
Με αυτο τον τροπο, αλλες προτασεις, που δεν ξεχωριζουν σε καποιο τομεα, καταφερνουν να επιδειξουν μια μεγαλυτερη ομοιογενεια, και τελικα να χαιρουν εκτιμησης, σε οδηγικο επιπεδο, οπως για παραδειγμα το Ibiza FR. -
το τιμόνι της μίτο είναι ίδιο με αυτό του αμπαρθ.-
η διαφορά προέρχεται από τα ελατήρια των αναρτήσεων -
η διαφορά προέρχεται από τα ελατήρια των αναρτήσεων...εγω δηλαδη, τι ειπα πιο πανω για αυτο το θεμα, απο τα συμφραζομενα, καταλαβες κατι διαφορετικο?
Αμα βαλεις πχ τα fsd της koni με τα αντιστοιχα προβλεπομενα ελατηρια της eibah, -συν μια σωστη θολομπαρα-, αλλα με λιιιγο πιο μαλακο σεταρισμα των πισω αμορτισερ, θα εχεις μια τελεια Mito, με βελτιωμενη αισθηση τιμονιου χαρις το σφιχτοτερο μπροστινο συτημα, και αψογη συμπεριφορα αναρτησης, απλα πρεπει να βαλεις επιπλεον το χερι στην τσεπη, να ψαχτεις καμποσο με το τελικο σεταρισμα, και να εχεις εναν γνωστη εμπειρο μηχανικο για συμβουλες-τοποθετηση. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
η διαφορά προέρχεται από τα ελατήρια των αναρτήσεων...εγω δηλαδη, τι ειπα πιο πανω για αυτο το θεμα, απο τα συμφραζομενα, καταλαβες κατι διαφορετικο?
Αμα βαλεις πχ τα fsd της koni με τα αντιστοιχα προβλεπομενα ελατηρια της eibah, -συν μια σωστη θολομπαρα-, αλλα με λιιιγο πιο μαλακο σεταρισμα των πισω αμορτισερ, θα εχεις μια τελεια Mito, με βελτιωμενη αισθηση τιμονιου χαρις το σφιχτοτερο μπροστινο συτημα, και αψογη συμπεριφορα αναρτησης, απλα πρεπει να βαλεις επιπλεον το χερι στην τσεπη, να ψαχτεις καμποσο με το τελικο σεταρισμα, και να εχεις εναν γνωστη εμπειρο μηχανικο για συμβουλες-τοποθετηση.θα μπορούσε να έρχεται η μίτο με τα ελατήρια του αμπαρθ και τελείωσε το θέμα... που αν θυμάμαι καλά έχουν +60ε το ένα (τιμές αντιπροσωπίας)
τα koni fsd είναι ιδανικά για την μίτο φέρνοντας την στο επίπεδο του κορυφαίου κατ εμέ ds3...
ούτε θολόμπαρες ούτε τίποτα, αν και είμαι ενάντια σε οποιαδήποτε μορφής βελτίωση...
στα 80.000+ που θα θέλει αναρτήσεις λογικά θα μπούν οι fsd... -
Ναι ρε συ σωστά όλα αυτά αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Εγώ τα οδήγησα την ίδια μέρα για λογαριασμό φίλης, λες να την ένοιαζε αν η αμεσότητα του τιμονιού είναι θέμα ρύθμισης αναρτήσεων? Τελικά πήρε το Abarth (κυρίως γιατί της άρεσε περισσότερο εμφανισιακά) αλλά την επηρέασα κι εγώ σχετικά με το τιμόνι και το όλο πιο άμεσο στήσιμο.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ναι ρε συ σωστά όλα αυτά αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Εγώ τα οδήγησα την ίδια μέρα για λογαριασμό φίλης, λες να την ένοιαζε αν η αμεσότητα του τιμονιού είναι θέμα ρύθμισης αναρτήσεων? Τελικά πήρε το Abarth (κυρίως γιατί της άρεσε περισσότερο εμφανισιακά) αλλά την επηρέασα κι εγώ σχετικά με το τιμόνι και το όλο πιο άμεσο στήσιμο.γιατί την ενδιέφερε από που προέρχεται η αμεσότητα του τιμονιού? εκτός αν μιλαμε για άλλου τύπου γυναίκες
εγώ σου λέω οτι οι διαφορές μπορεί να είναι περισσότερο στο μυαλό σας παρά στο αυτοκίνητο...
έτσι και αλλιώς σε προδιαθέτει για περισσότερο street fight κατάσταση το αμπαρθ...
ένα σετ διαφορετικά ελατήρια (σε τέτοιο βαθμό διαφορετικότητας) δεν προκαλούν αισθητές διαφορές... να μου έλεγες για επιπλέον δεσίματα να σου πω οκ...πολύ το κουράσαμε και δίνουμε τροφή στον γρηγόρη να γράψει σεντονάρες...
-
Είμαι σίγουρος ότι αν τα οδηγήσεις καπάκια, ειδικά τώρα που ξέρεις καλά το δικό σου, θα δεις και συ διαφορά (μικρή μεν, υπαρκτή δε). Το πως και το γιατί δεν μας νοιάζει, το αποτέλεσμα μετράει...
-
θα μπορούσε να έρχεται η μίτο με τα ελατήρια του αμπαρθ και τελείωσε το θέμα... που αν θυμάμαι καλά έχουν +60ε το ένα (τιμές αντιπροσωπίας)
τα koni fsd είναι ιδανικά για την μίτο φέρνοντας την στο επίπεδο του κορυφαίου κατ εμέ ds3...
ούτε θολόμπαρες ούτε τίποτα, αν και είμαι ενάντια σε οποιαδήποτε μορφής βελτίωση...
στα 80.000+ που θα θέλει αναρτήσεις λογικά θα μπούν οι fsd......και εγω, εκτος απο περιπτωσεις σαν και αυτες, οχι γιατι 'ο κατασκευαστης δεν ξερει',
αλλα γιατι εχει βαλει το χερακι του το λογιστηριο στις τελικες επιλογες, αγοραζοντας απο προμηθευτες, τα πιο φθηνα(?) μερη της αναρτησης.
Η θολομπαρα, αν ειναι η προβλεπομενη για το αυτοκινητο, και τοποθετηθει σωστα, σφιγγει-δενει καλυτερα το μπροστινο συστημα και δινει μεγαλυτερη ακριβεια-πληροφορηση στο τιμονι. Επιπλεον δεν ειναι κατι που φαινεται (με κλειστο καπω), οπερ και δεν ειναι καγκουρικη 'βελτιωση', αλλα βελτιωση ουσιας. -
στα 80.000+ που θα θέλει αναρτήσεις λογικά θα μπούν οι fsd...
Τα σκέφτομαι και εγώ τα koni fsd για το 207 rallye όταν χρειαστεί αμορτισέρ. Μόνο καλά λόγια έχω διαβάσει. Πρέπει να είναι αρκετά καλά. Από τη στιγμή που δε θέλεις κάτι extreme δηλαδή..
-
Ο χρήστης ironman02 έγραψε:
στα 80.000+ που θα θέλει αναρτήσεις λογικά θα μπούν οι fsd...
Τα σκέφτομαι και εγώ τα koni fsd για το 207 rallye όταν χρειαστεί αμορτισέρ. Μόνο καλά λόγια έχω διαβάσει. Πρέπει να είναι αρκετά καλά. Από τη στιγμή που δε θέλεις κάτι extreme δηλαδή..
δεν ξέρω να σου πω τι κάνουν σε 207 αλλά σε μίτο κάνουν θαύματα...
μεγαλύτερη άνεση και σαφώς μικρότερες κλίσεις αλλά με σαφή προσανατολισμό στην άνεση... -
Από το μαμά στήσιμο στο 207 δεν έχω παράπονο από οδηγικής απόψεως.
Αλλά νομίζω οτι θα ήθελα λίγο παραπάνω άνεση και νομίζω τα fsd το συνδιάζουν καλά το δίδυμο άνεση και στήσιμο.
Για όσα αυτοκίνητα έχω διαβάσει απόψεις για τα fsd λένε καλά λόγια, οπότε φαντάζομαι θα ισχύει το ίδιο και για το 207.
Εξάλλου το rallye δεν είναι τόσο σκληροπυρηνικό όσο το RC ας πούμε, οπότε δε νομίζω να χάσω κάτι ιδιαίτερο στο στήσιμο. Ίσως να πάρω και κάτι παραπάνω (μακάρι) .
Δεν περίμενα θαύματα όπως λές οτι κάνουν στη mito, αλλά αν είναι έτσι πιστεύω είναι πολύ καλή επιλογή με συγκρατημένο σχετικά κόστος (αν λάβουμε υπόψη ότι είναι και ιδιαίτερο αμορτισέρ με συχνότητες κτλ).
Η φιλοσοφία των fsd πάντως νομίζω είναι η ίδια για όλα τα αυτοκίνητα .
-
Ο χρήστης ironman02 έγραψε:
Από το μαμά στήσιμο στο 207 δεν έχω παράπονο από οδηγικής απόψεως.Αλλά νομίζω οτι θα ήθελα λίγο παραπάνω άνεση και νομίζω τα fsd το συνδιάζουν καλά το δίδυμο άνεση και στήσιμο.
Για όσα αυτοκίνητα έχω διαβάσει απόψεις για τα fsd λένε καλά λόγια, οπότε φαντάζομαι θα ισχύει το ίδιο και για το 207.
Εξάλλου το rallye δεν είναι τόσο σκληροπυρηνικό όσο το RC ας πούμε, οπότε δε νομίζω να χάσω κάτι ιδιαίτερο στο στήσιμο. Ίσως να πάρω και κάτι παραπάνω (μακάρι) .
Δεν περίμενα θαύματα όπως λές οτι κάνουν στη mito, αλλά αν είναι έτσι πιστεύω είναι πολύ καλή επιλογή με συγκρατημένο σχετικά κόστος (αν λάβουμε υπόψη ότι είναι και ιδιαίτερο αμορτισέρ με συχνότητες κτλ).
Δηλαδη για πες τιμη ,αν ξερεις.
Τι εννοεις ιδιαιτερο;
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Από το μαμά στήσιμο στο 207 δεν έχω παράπονο από οδηγικής απόψεως.
Αλλά νομίζω οτι θα ήθελα λίγο παραπάνω άνεση και νομίζω τα fsd το συνδιάζουν καλά το δίδυμο άνεση και στήσιμο.
Δηλαδη για πες τιμη ,αν ξερεις.
Τι εννοεις ιδιαιτερο;
650
Alfa Romeo Mi.Τo 2008