-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
προσωπικά τα φτερά μου ακουμπάνε κουτί στα μαξιλαράκια και στηρίζομαι σωστά -
Χθες οδήγησα πάλι μετά από πολύ καιρό 120αρα Mito του κολλητού μου όσο περιμέναμε την κοπέλα του να ετοιμαστεί. Αυτό το αμάξι ρε γμτ μου φαίνεται σαν να έχει μείνει στη μέση από θέμα εξέλιξης. Τόσο δύσκολο θα ήταν να προσέξουν λίγο παραπάνω το τιμόνι και την ανάρτηση? Το τιμόνι αφού το χουν καταφέρει (σχεδόν) στη Giulietta γιατί να μην το περάσουν και στη Mito? Πραγματικά το τιμόνι του γύρω απ' την ευθεία μπορεί να είναι χειρότερο κι απ' του Q5. Βέβαια είναι κλασσική περίπτωση αυτοκινήτου του gruppo και σίγουρα τα μεταγενέστερα αυτοκίνητα θα είναι πιο βελτιωμένα, όπως πχ τα 500αρακια από 2009 και μετά σε σχέση με το δικό μου.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
προσωπικά τα φτερά μου ακουμπάνε κουτί στα μαξιλαράκια και στηρίζομαι σωστά
το άνοιγμα που κάνει το σώμα στο σημείο που ανοίγει ο θώρακας...
στην προπόνηση φτερά τα λέμε... -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Χθες οδήγησα πάλι μετά από πολύ καιρό 120αρα Mito του κολλητού μου όσο περιμέναμε την κοπέλα του να ετοιμαστεί. Αυτό το αμάξι ρε γμτ μου φαίνεται σαν να έχει μείνει στη μέση από θέμα εξέλιξης. Τόσο δύσκολο θα ήταν να προσέξουν λίγο παραπάνω το τιμόνι και την ανάρτηση? Το τιμόνι αφού το χουν καταφέρει (σχεδόν) στη Giulietta γιατί να μην το περάσουν και στη Mito? Πραγματικά το τιμόνι του γύρω απ' την ευθεία μπορεί να είναι χειρότερο κι απ' του Q5. Βέβαια είναι κλασσική περίπτωση αυτοκινήτου του gruppo και σίγουρα τα μεταγενέστερα αυτοκίνητα θα είναι πιο βελτιωμένα, όπως πχ τα 500αρακια από 2009 και μετά σε σχέση με το δικό μου.τι έχει το τιμόνι γύρο από την ευθεία?
-
Είναι σαν να χαζεύει, σαν να έχει νεκρά σημεία και έχει κι αυτή την ηλίθια τεχνητή αίσθηση. Το συνηθίζεις μεν αλλά ρίχνει όλο το αμάξι. Και είναι κρίμα γιατί το αμάξι πραγματικά αξίζει να φέρει σήματα Alfa Romeo αλλά είναι περίπτωση 'ναι μεν αλλά'. Δηλαδή κάποιος που είχε 147 πχ όπως εγώ, πολύ δύσκολα θα συμβιβαζόταν ακόμα και με την QV που είναι για μένα κορυφαία επιλογή. Είναι κρίμα να μην χτυπάει με τη μία κορυφή για 1-2 προχειρότητες, γιατί περί τέτοιων πρόκειται.
-
Είναι σαν να χαζεύει, σαν να έχει νεκρά σημεία και έχει κι αυτή την ηλίθια τεχνητή αίσθηση. Το συνηθίζεις μεν αλλά ρίχνει όλο το αμάξι. Και είναι κρίμα γιατί το αμάξι πραγματικά αξίζει να φέρει σήματα Alfa Romeo αλλά είναι περίπτωση 'ναι μεν αλλά'. Δηλαδή κάποιος που είχε 147 πχ όπως εγώ, πολύ δύσκολα θα συμβιβαζόταν ακόμα και με την QV που είναι για μένα κορυφαία επιλογή. Είναι κρίμα να μην χτυπάει με τη μία κορυφή για 1-2 προχειρότητες, γιατί περί τέτοιων πρόκειται.η δικία μου μέσα 09 δεν έχει τέτοιο θέμα... έχει τεχνική αίσθηση που συνηθίζεται και την νιώθεις χειρότερα αν προέρχεσαι από καλο τιμόνι (106) αλλά είναι γρήγορο και με σωστό βάρος...
-
Το ξέρω Κώστα, σε πείραζα...
-
Όλες οι Mito έχουν το ίδιο θέμα με το τιμόνι και είναι θέμα κακορυθμισμένου ηλεκτρικού. Έχω οδηγήσει όλες τις τουρμπάτες εκδόσεις και ακόμα και η QV πάσχει στο θέμα τιμόνι. Πρέπει στο fl να παίξει διπλό πηνίον και πίσω ανάρτηση Doblo και άντε γεια Mini, DS3 και λοιπά κουβαδάκια.
-
Όλες οι Mito έχουν το ίδιο θέμα με το τιμόνι και είναι θέμα κακορυθμισμένου ηλεκτρικού. Έχω οδηγήσει όλες τις τουρμπάτες εκδόσεις και ακόμα και η QV πάσχει στο θέμα τιμόνι. Πρέπει στο fl να παίξει διπλό πηνίον και πίσω ανάρτηση Doblo και άντε γεια Mini, DS3 και λοιπά κουβαδάκια.Oταν εγραφα πριν καιρο, απο τα πρωτα test drive με Mito 155, τα περι τιμονιου, ειχανε πεσει
ολοι οι Ιταλοφιλοι να με φανε...
Παλι καλα που επιβεβαιωνομαι απο αλλον ενα Ιταλοφιλο...
Παντως μεχρι στιγμης, δυστυχως τουλαχιστον για το θεμα της πισω αναρτησης δεν εχει υπαρξει
καποια νεοτερη πληροφορια... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Όλες οι Mito έχουν το ίδιο θέμα με το τιμόνι και είναι θέμα κακορυθμισμένου ηλεκτρικού. Έχω οδηγήσει όλες τις τουρμπάτες εκδόσεις και ακόμα και η QV πάσχει στο θέμα τιμόνι. Πρέπει στο fl να παίξει διπλό πηνίον και πίσω ανάρτηση Doblo και άντε γεια Mini, DS3 και λοιπά κουβαδάκια.
Oταν εγραφα πριν καιρο, απο τα πρωτα test drive με Mito 155, τα περι τιμονιου, ειχανε πεσει
Παντως μεχρι στιγμης, δυστυχως τουλαχιστον για το θεμα της πισω αναρτησης δεν εχει υπαρξει
καποια νεοτερη πληροφορια...εσύ μας έλεγες και για το τιμόνι του ρόκο...
-
Όλες οι Mito έχουν το ίδιο θέμα με το τιμόνι και είναι θέμα κακορυθμισμένου ηλεκτρικού. Έχω οδηγήσει όλες τις τουρμπάτες εκδόσεις και ακόμα και η QV πάσχει στο θέμα τιμόνι. Πρέπει στο fl να παίξει διπλό πηνίον και πίσω ανάρτηση Doblo και άντε γεια Mini, DS3 και λοιπά κουβαδάκια.Για αυτό είχαμε γκρινιάξει με τον funky και μας είχαν πει πως άλλαξε στις επόμενες παρτίδες (+ εκείνο το άρθρο στο γαλλικό περιοδικό που έλεγε ΠΟΛΛΑ). Τελικά εξακολουθεί να υφίσταται;
-
Oταν εγραφα πριν καιρο, απο τα πρωτα test drive με Mito 155, τα περι τιμονιου, ειχανε πεσει
καποια νεοτερη πληροφορια...Το χω πει απ' την πρώτη στιγμή που πρωτοοδήγησα την 155αρα. Αν ψάξεις θα βρεις τα σχόλια μου. Δεν υπάρχει αλφιστα, καλομαθημένος από 147/156/GT, που να μην έχει κράξει απ' την πρώτη στιγμή τιμόνι και πίσω ανάρτηση.
@dino
Παπάρια μέντολες και τα περί αλλαγής και οι βλακείες των Γάλλων. Ένα update στο firmware έχει βγει απ' όσο ξέρω και προφανώς αυτό πέρναγαν και στα νεώτερα αυτοκίνητα. Έτσι δεν γίνεται δουλειά αν πεις ότι θες να συνεχισεις την παράδοση της προηγούμενης γενιάς Alfa. To πιο περίεργο είναι ότι το Abarth παίζει ότι έχει καλύτερο τιμόνι απ' τη Mito...Ιταλικά μυστήρια... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
εσύ μας έλεγες και για το τιμόνι του ρόκο...
Αλλαζεις θεμα τωρα?
Τι ελεγα για το τιμονι του rocco?
Aπο της Mito παντως εχει καλυτερη αισθηση και πληροφορηση, αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα.
Το θεμα ειναι οτι επρεπε να το πει ο GB, και τωρα να το πει ο stefan, για να το καταλαβουν και δεχτουν μερικοι... -
Ο GB τι είπε για το τιμόνι;
-
εσύ μας έλεγες και για το τιμόνι του ρόκο...
Αλλαζεις θεμα τωρα?
Τι ελεγα για το τιμονι του rocco?
Aπο της Mito παντως εχει καλυτερη αισθηση και πληροφορηση, αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα.
Το θεμα ειναι οτι επρεπε να το πει ο GB, και τωρα να το πει ο stefan, για να το καταλαβουν και δεχτουν μερικοι...Και εγώ και ο εξαφανισμένος GB το χουμε πει απ' την πρώτη στιγμή. Ψάξε και θα δεις.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Για αυτό είχαμε γκρινιάξει με τον funky και μας είχαν πει πως άλλαξε στις επόμενες παρτίδες (+ εκείνο το άρθρο στο γαλλικό περιοδικό που έλεγε ΠΟΛΛΑ). Τελικά εξακολουθεί να υφίσταται;
Απ' οσο καταλαβα, απο την Mito 155 (08') στην Mito QV (2010) που οδηγησα σαφως και υπαρχει διαφορα προς το καλυτερο,
αλλα και γενικοτερα ειχε αναφερθει επισημως για νεες ρυθμισεις στα μοντελα 09' και επειτα.
Παρολα αυτα, ακομα και στην QV, υπαρχει μια καπως πιο τεχνητη αισθηση βαρους απ' οσο θα ηθελε κανεις, συν μια
ελαφρια ασαφεια γυρω απο την ευθεια, μικροτερη βεβαια απο τις πρωτες Mito (08'), αλλα υπαρκτη.
Πηγαινωντας δε στην Giulietta, καταλαβαινεις αμεσως οτι 'αυτο ειναι το σωστο', 'οπως πρεπει', συστημα διευθυνσης με σωστη
δοση βαρους, ελαφρως τεχνητη, και ακρως πληροφοριακο ταυτοχρονα, με λιγες στροφες απο ακρη σε ακρη. -
μην σου χαλάσουμε την φαντασίωση τότε...
-
QV δεν έχω οδηγήσει οπότε δεν ξέρω, αλλά στην 155αρα ήταν πραγματικά κρίμα. Ίσως το μοναδικό χαρακτηριστικό που με χάλασε αρκετά στο αμάξι (πέραν της αισθητικής-υποκειμενικό).
Δεν θα είχα πάντως πολλές ελπίδες για bi-link σε MY...
-
Δεν είναι δύσκολο να αλλάξει ολόκληρη πίσω ανάρτηση ειδικά σε MY?
-
( πώώώ, από δημοτικό έχω να το πω αυτό )
Alfa Romeo Mi.Τo 2008