-
Γεια σας παιδια!
Ειμαι κατοικος Παλαιου Ηρακλειο Αττικης και μιας και εχω κανει αρκετες απο τις διαδρομες της Παρνηθας, Πεντελης και λιγο Υμηττου θα ηθελα να ρωτησω αν εχει καποιος να προτεινει καποια διαδρομη εντος Αττικης;
Συνηθως δεν εχω την δυνατοτητα να λειπω πανω απο 2 μερες λογω δουλειας και να πηγαινω εκδρομες σε πιο απομακρυσμενα βουνα, οποτε του δινω και καταλαβαινει στα κοντινα.
Παρνηθα εχω παει σχεδον παντου οπου επιτρεπεται γιατι οι διαδρομες στον Δρυμο ειναι κλειστες για οχηματα(οι περισσοτερες). Πεντελη ειχα παει αρκετα το καλοκαιρι μεχρι τον Οκτωβριο αλλα δυστυχως εχει χασει την ομορφια του το βουνο λογω των καταραμενων πυρκαγιων! Οσο για τον Υμηττο εχω γυρισει την βορεια πλευρα του και συντομα θα δοκιμασω και απο νοτια αμα εχει καμμια διαδρομη ανοιχτη!
Θα ηθελα να προτεινετε διαδρομες ανεξαρτητου δυσκολιας και ας ειναι και στα Γερανεια, Πατερα, Κυθαιρωνα κλπ που ειναι στα ορια του νομου.
Το 4κινητο μου ειναι ενα Grand Vitara 1.6 του 2005 (προηγουμενο μοντελο) χωρις καμμια βελτιωση (προς το παρον, παρα μονο gps και πολυ ορεξη).
Ευχαριστω προκαταβολικα!
Καλες διαδρομες σε ολους! -
Γεια σας παιδια!
Ειμαι κατοικος Παλαιου Ηρακλειο Αττικης και μιας και εχω κανει αρκετες απο τις διαδρομες της Παρνηθας, Πεντελης και λιγο Υμηττου θα ηθελα να ρωτησω αν εχει καποιος να προτεινει καποια διαδρομη εντος Αττικης;
Συνηθως δεν εχω την δυνατοτητα να λειπω πανω απο 2 μερες λογω δουλειας και να πηγαινω εκδρομες σε πιο απομακρυσμενα βουνα, οποτε του δινω και καταλαβαινει στα κοντινα.
Παρνηθα εχω παει σχεδον παντου οπου επιτρεπεται γιατι οι διαδρομες στον Δρυμο ειναι κλειστες για οχηματα(οι περισσοτερες). Πεντελη ειχα παει αρκετα το καλοκαιρι μεχρι τον Οκτωβριο αλλα δυστυχως εχει χασει την ομορφια του το βουνο λογω των καταραμενων πυρκαγιων! Οσο για τον Υμηττο εχω γυρισει την βορεια πλευρα του και συντομα θα δοκιμασω και απο νοτια αμα εχει καμμια διαδρομη ανοιχτη!
Θα ηθελα να προτεινετε διαδρομες ανεξαρτητου δυσκολιας και ας ειναι και στα Γερανεια, Πατερα, Κυθαιρωνα κλπ που ειναι στα ορια του νομου.
Το 4κινητο μου ειναι ενα Grand Vitara 1.6 του 2005 (προηγουμενο μοντελο) χωρις καμμια βελτιωση (προς το παρον, παρα μονο gps και πολυ ορεξη).
Ευχαριστω προκαταβολικα!
Γεια σας παιδια!
Ευχαριστω προκαταβολικα!
Καλημέρα για ρίξε μια ματιά στο :
-
Γεράνεια, πολύ καλή διαδρομή με συνεχείς εναλαγές του τοπίου-καλή θέα σχετικά εύκολη για το GV , είναι αυτή από τα Μέγαρα μέχρι τον πύργο του ΟΤΕ. Στη συνέχεια στην επιστροφή ακολούθησε την ειδική του Ακρόπολις και κατέβα Κινέτα-Αγ.Θεοδώρους.
Πέτρα και νεροφαγώματα .... αλλά και τρομερή θέα!
Υπάρχει ένας χάρτης της Ανάβασης που θα σε βοηθήσει αρκετά. -
Να προτείνω κάτι διαφορετικό:
με το φανταστικό αυτό πρόγραμμα μπορείς να ανακαλύψεις διαδρομές ακόμα και δίπλα στο σπίτι σου.
-
To Google δεν είναι τόσο καλό για την Ελλάδα, και γω θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο http://www.brat.gr
-
Ευχαριστω παλικαρια! Το Google Earth το κατεχω και μαλιστα στην plus εκδοση (εσκασα και 30 ευρουλακια) και το χρησιμοποιω ηδη για να προετοιμαζω τις διαδρομες μου. Δεν ειναι καλο για ολη την Ελλαδα αλλα για Αττικη τουλαχιστον τα εχει τα βουνα με αρκετη λεπτομερεια!
Στα Γερανεια θα παω καποια στιγμη συντομα, εχω σταμπαρει αυτο τον δρομο που παει στον πυργο του ΟΤΕ απο ενα βιβλιο που εχω για τα βουνα της Αττικης!
Στο brat.gr εχω ξαναμπει παλιοτερα, αλλα αφου το λετε θα το ξαναψαξω!
Φιλε staby1, υπονοεις κατι για το GVitara μου οταν λες σχετικα ευκολη για το GV μου; Το εχω εκπαιδευμενο και αντεχει στα χειροτερα! Την Κυριακη στον γυρο της Λιμνης του Μαραθωνα που εκανα, περασε απο τρελλες νεροφαγωμενες κατηφοριες-ανηφοριες και απο ρεμματα!! -
Στις 24 Δεκεμβριου 2005, ειχα παει για βολτουλα στην Παρνηθα και ηταν υπεροχα! -
Βολτα στην κορυφη των Γερανειων ορων στις 27 Δεκεμβριου 2005.
Πολυ ωραια θεα στην αναβαση και ομορφο δασος! Θα ξαναπαω οπωσδηποτε!
(η φωτο δεν ειναι απο την κορυφη ειναι στα 1100 μετρα υψομετρο, η ενθετη φωτο ειναι απο το gps μου οταν ημουν στην κορυφη!) -
Γουρούνια είχε ?
Πρόπερσυ που είχα ανέβει εκεί πάνω ήταν μια γουρούνα μεγάλη μαύρη που μου την έπεσε να με δαγκώσει
-
Δεν ειχε ρε συ τιποτα, τα μονα ζωακια που βλεπουμε καθε φορα στα βουνα ειναι διαφορα πτηνα και κανα ξεχασμενο αλογακι!
Κανα ελαφακι θα ηθελα να δω αλλα και κανα αγριογουρουνακι ωραιο θα ηταν!
(Υποθετω και να ειναι καποιο εκει κοντα με το θορυβο απο τη μηχανη την κανει με ελαφρια...)
Διαδρομές στην Αττική;