-
H Sony αποσύρει τους 'επικίνδυνους' τίτλους
Η Sony BMG αναγκάστηκε να αποσύρει 20 τίτλους της από τα δισκοπωλεία, αφού αποκαλύφθηκε ότι το ειδικό copy protection software, XCP, εγκαθιστά κρυφά αρχεία στις βάσεις των Windows, δημιουργώντας...πρόσφορο έδαφος για τους hackers.
Ήδη, δύο ιοί έχουν κυκλοφορήσει από hackers που εκμεταλλεύονται αυτήν την αδυναμία του software. Ανάμεσα στους 'επικίνδυνους' τίτλους βρίσκεται το 'Shine' του Trey Anastasio, το '12 Songs' του Neil Young και το greatest-hits package που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Celine Dion.
'Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες των πελατών μας σχετικά με τους copy-protected δίσκους, με το XCP software, γι'αυτό και εγκαινιάζουμε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής για τους πελάτες μας και αποσύρουμε από όλα τα καταστήματα όλα τα απούλητα με αυτό το software.', δηλώνει εκπρόσωπος της Sony BMG.
Νωρίτερα η εταιρία εξέδωσε οδηγίες σχετικά με το πώς οι καταναλωτές μπορούν να σβήσουν το software από το PC τους, αλλά οι χρήστες που προσπάθησαν step-by-step να απεγκαταστήσουν αυτό το πρόγραμμα, είδαν τα CD ROM drivers του να απενεργοποιούνται. 'H Sony συμπεριφέρεται στους πελάτες της σαν εγκληματίες,' όπως δηλώνει ο Windows expert, Mark Russinovich, που ανακάλυψε τα κρυφά αρχεία.
Η Sony, πάντως, σκοπεύει μέσα στην επόμενη χρονιά να εφαρμόσει το copy-protection σε όλους της τους τίτλους.
-
Η Sony BMG αναγκάστηκε να αποσύρει 20 τίτλους της από τα δισκοπωλεία, αφού αποκαλύφθηκε ότι το ειδικό copy protection software, XCP, εγκαθιστά κρυφά αρχεία στις βάσεις των Windows, δημιουργώντας...πρόσφορο έδαφος για τους hackers.
Ήδη, δύο ιοί έχουν κυκλοφορήσει από hackers που εκμεταλλεύονται αυτήν την αδυναμία του software. Ανάμεσα στους 'επικίνδυνους' τίτλους βρίσκεται το 'Shine' του Trey Anastasio, το '12 Songs' του Neil Young και το greatest-hits package που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Celine Dion.
'Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες των πελατών μας σχετικά με τους copy-protected δίσκους, με το XCP software, γι'αυτό και εγκαινιάζουμε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής για τους πελάτες μας και αποσύρουμε από όλα τα καταστήματα όλα τα απούλητα με αυτό το software.', δηλώνει εκπρόσωπος της Sony BMG.
Νωρίτερα η εταιρία εξέδωσε οδηγίες σχετικά με το πώς οι καταναλωτές μπορούν να σβήσουν το software από το PC τους, αλλά οι χρήστες που προσπάθησαν step-by-step να απεγκαταστήσουν αυτό το πρόγραμμα, είδαν τα CD ROM drivers του να απενεργοποιούνται. 'H Sony συμπεριφέρεται στους πελάτες της σαν εγκληματίες,' όπως δηλώνει ο Windows expert, Mark Russinovich, που ανακάλυψε τα κρυφά αρχεία.
Η Sony, πάντως, σκοπεύει μέσα στην επόμενη χρονιά να εφαρμόσει το copy-protection σε όλους της τους τίτλους.
-
-
Καλά, κάτσε να ενημερωθεί ο κόσμος και την έχουν εγγυημένη τη χρεωκοπία οι βρωμολογιστές...
-
Και μετά θέλουν να αγοράζουμε τα cds τους...; Τι είν τούτοι ωρέ...
-
Δεν ειμαστε υπερ της πειρατειας αλλα οτι κλειδωνει ξεκλειδωνει
Ας φροντισουν ενα CD να κοστιζει 5 - 10 euro για να μειωθει η πειρατεια
-
Τα προγράμματα DRM (digital rights management) τα χρησιμοποιεί η Sony και άλλες εταιρείες. Χρησιμοποιούν τεχνολογία rootkit και δεν είναι ανιχνεύσιμα από scanners - antivirus. Για παράδειγμα, γράφουν κλειδιά και πληροφορίες στο registry τις οποίες μπορεί να τις χρησιμοποιήσει το λειτουργικό σύστημα αλλά όταν ανοίξεις το registry με το regedit δεν είναι ορατές οι πληροφορίες (ούτε τα κλειδιά).
Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα (ενώ επί καιρό αγνοούσε επίτηδες το πρόβλημα) ότι θα παρουσιάσει λογισμικό που θα αφαιρεί τα εν λόγω rootkits. Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ τρόπος να τα αφαιρέσεις μόνος σου.
-
Εγώ είμαι ΥΠΕΡ της πειρατείας. Ας κοιτάξουν να αφήσουν να βγουν καλλιτέχνες που να αντέχουν στο χρόνο και να έχουμε λόγο να αγοράζουμε τους δίσκους τους. Και να κόψουν από τις αμοιβές των μεγαλολογιστάδων, των δικολάβων και των μεσαζόντων (και να σταματήσουν να δίνουν προκλητικά - για το κοινό και για τους άλλους καλλιτέχνες - τρελλές αμοιβές στα τσουλιά και των τριών φύλων με τα εφήμερα σουξέ), για να πέσουν οι τιμές.
Α, και να κόψουν τις μαλακίες με τα κλειδώματα. Το Super Audio CD απέτυχε παταγωδώς λόγω κλειδώματος. Για τον ίδιο λόγο θα αποτύχει και το τριπλοκλειδωμένο vaporware που λέγεται Blu-Ray.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ είμαι ΥΠΕΡ της πειρατείας. Ας κοιτάξουν να αφήσουν να βγουν καλλιτέχνες που να αντέχουν στο χρόνο και να έχουμε λόγο να αγοράζουμε τους δίσκους τους. Και να κόψουν από τις αμοιβές των μεγαλολογιστάδων, των δικολάβων και των μεσαζόντων (και να σταματήσουν να δίνουν προκλητικά - για το κοινό και για τους άλλους καλλιτέχνες - τρελλές αμοιβές στα τσουλιά και των τριών φύλων με τα εφήμερα σουξέ), για να πέσουν οι τιμές.Α, και να κόψουν τις μαλακίες με τα κλειδώματα. Το Super Audio CD απέτυχε παταγωδώς λόγω κλειδώματος. Για τον ίδιο λόγο θα αποτύχει και το τριπλοκλειδωμένο vaporware που λέγεται Blu-Ray.
φιλε μπας και εισαι μαυρος και πουλας cd στο χαλανδρι και στο ΜΑΡΟΥΣΙ
-
Εγώ είμαι ΥΠΕΡ της πειρατείας. Ας κοιτάξουν να αφήσουν να βγουν καλλιτέχνες που να αντέχουν στο χρόνο και να έχουμε λόγο να αγοράζουμε τους δίσκους τους. Και να κόψουν από τις αμοιβές των μεγαλολογιστάδων, των δικολάβων και των μεσαζόντων (και να σταματήσουν να δίνουν προκλητικά - για το κοινό και για τους άλλους καλλιτέχνες - τρελλές αμοιβές στα τσουλιά και των τριών φύλων με τα εφήμερα σουξέ), για να πέσουν οι τιμές.Α, και να κόψουν τις μαλακίες με τα κλειδώματα. Το Super Audio CD απέτυχε παταγωδώς λόγω κλειδώματος. Για τον ίδιο λόγο θα αποτύχει και το τριπλοκλειδωμένο vaporware που λέγεται Blu-Ray.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ 1000
Και να σου πω και κάτι άλλο φίλε μου madakos.
Εμένα ρε φίλε θα μου λείψουν τα 20 ευρώ για να πάρω ένα cd.
Όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στη μουσική.
Χέστηκα για την κάθε πολυεθνική δισκογραφική και τον κάθε χλιμίτζουρα καλλιτέχνη και τις αρπαχτές του που τον τρώει η αδικία για την πειρατεία (βλ Μετάλικα)
Η πειρατεία σώζει την τσέπη μας
download copy share.
Τα έχω ξαναγράψει στο αντίστοιχο θέμα.
Δε με νοιάζει ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Εγώ την πάρτη μου κοιτάω.
Όσο μπορώ, θα κατεβάζω και θα τα γράφω και στους φίλους μου για να μάθουν να ακούνε μουσική και να μην ακούνε τους χλιμίτζουρες του τύπου Χατζιαβάτη Χατζηγιάννη κλπ.
Μπορεί να πάρω κανά δίσκο ή (σπάνια) κανα cdάκι από καμιά ανεξάρτητη και κάποιον όχι τόσο γνωστό καλλιτέχνη, ειδικά αν δεν το βρίσκω στα p2p, ή για να'χω όλα τα τραγούδια αλλά κυρίως επειδή γουστάρω το βινύλιο.
Αλλά να κάνω ακόμα πλουσιότερους δισκογραφικές και καλλιτέχνες, δεν το κάνω.
Όσοι καλλιτέχνες δε συμμερίζονται την άποψή μου, απλά θα τους κλέβω όπως θέλουν να με κλέψουν, ή δε θα τους ακούω καθόλου και θα τους ΚΡΑΖΩ ΑΝΕΛΕΗΤΑ που την είδαν ντίβες. -
Έτσι τους χρειάζεται, κανονικότατο κράξιμο. Πρώτα απ'όλα, όποιος καλλιτέχνης έχει το θράσος σε συνέντευξή του να βγαίνει και να λέει 'η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική', από μένα θα τρώει ΒΡΙΣΙΜΟ μέχρι αηδίας. Θεωρώ ηλιθιότητα να παίρνει η πουτΆννα Βίσση (η... 'θεά' μη χέσω) ή η Βανδή ή η Πιερίδη τόσο τρελλά ποσά κάθε βράδυ για τις μαλακίες που βγαίνουν απ'τα στόματά τους. Είναι κοροϊδία. Όπως είναι κοροϊδία και προσβολή στην αισθητική μου αυτή η χατζηγιαννορουβολαίλαπα. Σιγά μωρέ τους 'τραγουδιστές' τρομάρα τους.
Και τόσα χρόνια που γράφαμε κασσέτες ο ένας για τον άλλο, έπαθε τίποτα η μουσική; ΕΜΕΙΣ δηλαδή σκοτώσαμε τη μουσική; ΔΕΝ την παρενοχλήσανε καθόλου οι κερδοσκόποι νταβατζήδες των δισκογραφικών εταιρειών;
-
Τα 2 τελευταία posts τα υπογράφω με ευχαρίστηση
Η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική βιομηχανία
-
Μπα... Μάλλον τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ σκοτώνει. Πολύ θα χαιρόμουν αν έπαιρναν τον πούλονεν κάτι βισσοβανδήδες, ρουβάδες, κουρκούληδες, μπρίτνι και δε συμμαζεύεται... Μα πάνω απ'όλα κάτι Βοσκόπουλοι και Χούλιο Ιγκλέσιας.
-
Κάτι εκτός θέματος, μια και παρόμοιο θέμα υπάρχει κι όλα αυτά έχουν ξανασυζητηθεί.
Μπορούμε να πούμε ότι θέλουμε χωρίς να βρίσουμε ή να χαρακτηρίσουμε κάποιον. Εξάλου κάποιες φορές η 'άσχημη' γλώσσα δε βοηθά ούτε μας κάνει καλύτερους και πιο μάγκες, το αντίθετο μάλιστα μια και χάνουμε και το δίκιο μας.
Συμφωνείς 'skullone'; -
Για ορισμένα πράγματα η κοσμιότητα είναι εντελώς περιττή. Δε μπορώ να είμαι κόσμιος απέναντι στον χατζηγιάννη (αλήθεια, έχει προσέξει κανείς ότι η 'ακατάλληλη σκηνή' του είναι clopyright από το 'Pourvu Qu'Elles Soient Douces' της Mylene Farmer; ) ή απέναντι στα σκουπίδια με τα οποία μας βομβαρδίζουν ανηλεώς οι λογιστές που διοικούν (ως διοικούντες τις δισκογραφικές εταιρείες) ή μάλλον ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ τον μουσικό μας πολιτισμό;
Με την κοσμιότητα δεν κάνεις τίποτα απέναντι σ'αυτά τα άτομα. Δεν θα σε πάρουν στα σοβαρά έτσι κι αλλιώς. Υπάρχουν δύο τρόποι για να σε πάρουν στα σοβαρά:
- Να τους στερήσεις έσοδα
- Να τους λούσεις με βενζίνη και να τους ρίξεις ένα αναμμένο zippo.
-
Μπα... Μάλλον τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ σκοτώνει. Πολύ θα χαιρόμουν αν έπαιρναν τον πούλονεν κάτι βισσοβανδήδες, ρουβάδες, κουρκούληδες, μπρίτνι και δε συμμαζεύεται... Μα πάνω απ'όλα κάτι Βοσκόπουλοι και Χούλιο Ιγκλέσιας.Ζήτω ο Τσαικοφσκι!!!!
-
Για ορισμένα πράγματα η κοσμιότητα είναι εντελώς περιττή. Δε μπορώ να είμαι κόσμιος απέναντι στον χατζηγιάννη (αλήθεια, έχει προσέξει κανείς ότι η 'ακατάλληλη σκηνή' του είναι clopyright από το 'Pourvu Qu'Elles Soient Douces' της Mylene Farmer; ) ή απέναντι στα σκουπίδια με τα οποία μας βομβαρδίζουν ανηλεώς οι λογιστές που διοικούν (ως διοικούντες τις δισκογραφικές εταιρείες) ή μάλλον ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ τον μουσικό μας πολιτισμό;Με την κοσμιότητα δεν κάνεις τίποτα απέναντι σ'αυτά τα άτομα. Δεν θα σε πάρουν στα σοβαρά έτσι κι αλλιώς. Υπάρχουν δύο τρόποι για να σε πάρουν στα σοβαρά:
Από την κοσμιότητα μέχρι να πείς κάποια 'πουτάνα' υπάρχουν χίλες δυο ενδιάμεσες λέξεις. Αυτό θέλω να πω.
Από εκεί και πέρα κι εγώ δε παρακολουθώ αυτού του είδους τη μουσική βιομηχανία προτιμώ κάτι πιο 'βιοτεχνικό' και το έχω πεί πολλές φορές αν θέλουν να μην αγοράζουμε - φιάχνουμ αντίγραφα ας μειώσουν τις τιμές σε λογικά επίπεδα στα πρωτότυπα.Για το θέμα του ποιός αντιγράφει ποιόν και πιο κομμάτι μοιάζει με κάποιο άλλο ας τα βρούν μεταξύ τους.
-
Στο θέμα του clopyright, θα πω μόνον ότι αυτιά έχουμε κι εμείς και καταλαβαίνουμε πού έπεσε ξεπατίκωμα και πού όχι. Σε ό,τι αφορά το κόστος, ε όχι ρε παιδιά, δεν το καταλαβαίνω να δώσω 20 ευρά για ένα δισκάκι 'προστατευμένο' (δηλαδή τζάμπα λεφτά στους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ της Macrovision), με δυο κακοτυπωμένα χαρτάκια τίγκα στα τυπογραφικά λάθη και άθλια παραγωγή... Πόσω μάλλον όταν το υλικό έχει ημερομηνία λήξης αντίστοιχη του παστεριωμένου γάλακτος.
Άκουγα Αντ1 τις προάλλες στο αυτοκίνητο και γκρίνιαζε ο ραδιοφωνατζής για τα τραγούδια με ημερομηνία λήξεως. Πολύ ωραία φίλε μου, αλλά και η δικιά σας η Heaven τα ίδια ακριβώς κάνει, να μην πω και χειρότερα, που έχει το Fame Story για να μου βγάζει 'αστέρια'... Κι αν δεν θες να συνεχιστεί αυτό το κακό, πες ΕΣΥ ο ραδιοφωνατζής (που είσαι και opinion maker στην τελική) ΟΧΙ σε όλο αυτό το πράγμα. Σταμάτα να παίζεις μαζικής παραγωγής αηδίες που σου φέρνουν για να διαφημίσεις το κάθε ξεΐγγλωτο και παίξε αυτό που γουστάρεις! ΜΟΝΟΝ έτσι θα δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους καινούργιους, καλούς τραγουδιστές να βγουν στην επιφάνεια.
Άντε, γιατί ακόμη και στο 'έντεχνο' (τι ηλίθιος όρος... Δηλαδή ο Καζαντζίδης, ο Μπιθικώτσης, ο Ζαμπέτας, ο Βαμβακάρης ήταν ΑΤΕΧΝΟΙ; Έλεος πια με τους αγράμματους λογιστές που θέλουν όλα να τα βάλουν σε υπερβολικά ταξινομημένα συρταράκια και κουτάκια), έχει καταντήσει αηδία το πράμα. Έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε πως σύγχρονο 'έντεχνο' είναι μόνον ο Πορτοκάλογλου, η Αρβανιτάκη, ο Ιωαννίδης, ο Θηβαίος, η Τσαλιγοπούλου, άντε και λίγος Ζερβουδάκης. Δε λέω, πολύ καλοί οι ανωτέρω, μου αρέσουν, αλλά θέλω και κάτι άλλο, όχι άλλη επανάληψη, όχι άλλη ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ.
Έτσι μου'ρχεται να ψάξω να βρω κάναν καλό host για να κάνω podcasting.
-
Καλά τα downloads, και μου έχουν λύσει τα χέρια (όχι μόνο από τη θέση του ακροατή), αλλά το γεγονός ότι μας πασάρουν σαβούρα για μουσική δε σημαίνει πως θα καταδικάσουμε όλους τους καλλιτέχνες συλλήβδην.
Θέλω να πω πως η κάθε Ελληνίδα σούπερσταρ θα βγάλει νυχτοκάματο 3000Ε (το λιγότερο), και δεν τη πολυνοιάζει αν θα (τα) σκάσεις στο κέντρο επειδή έχεις το cd αυθεντικό ή από μαύρο.
Όταν όμως ξεκινά κάποιος, έχει ανάγκη από κάποιες πωλήσεις, όχι για να καταλήξουν στην τσέπη του (άλλωστε για ένα αστείο 3% πρόκειται), αλλά για να πειστεί η εταιρία να επενδύσει πάνω του, και εν συνεχεία να κλείσει κάποια αξιόλογα live.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, μην περιμένετε πλέον καλλιτέχνες που 'διαρκούν στο χρόνο', γιατί η πείνα μάλλον θα τους κάνει να ασχοληθούν με κάτι πιο ουσιαστικό, από το να παρακαλάνε κάθε ελεεινό μαγαζότορα να τους κλείσει. Ίσως για αυτό επιβιώνουν οι λιγότεροι αξιοπρεπείς.
Κατά μία έννοια λοιπόν, η πειρατεία μπορεί να ζημιώνει τους μεγάλους, αλλά σίγουρα γονατίζει τους μικρούς. Μικραίνει η αγορά, μικραίνει και η προσφερόμενη γκάμα.
Κατά συνέπεια, ή οι εταιρίες θα χαμηλώσουν τις τιμές (...σίγουρα), ή πολύ απλά θα συνεχίσουν με τα μεγάλα και σίγουρα ονόματα, προσφέροντας ένα οπτικοακουστικό πακετάκι...
Όσο για τον καλλιτέχνη/ μουσικό που ας πούμε έχει κάτι να πει, δύσκολα θα φτάσει μακριά όταν κανείς δεν αγοράζει τα cd του- εκτός και αν κάνει τον καραγκιόζη για να τραβήξει την προσοχή.
Αν λοιπόν θέλουμε να κάνουμε κάτι για τη μουσική, τότε ας ασχοληθούμε σοβαρά με αυτήν, και να ξεχωρίσουμε τι αξίζει.
Ως προς το αν πρέπει η μουσική να είναι προσβάσιμη σε όλους δωρεάν, το ίδιο ισχύει για τις ιατρικές υπηρεσίες, τα βιβλία, τις ταινίες κ.ο.κ.
Σε έναν ουτοπικό κόσμο βέβαια... όπου η παραγωγή δε θα κοστίζει μερικές χιλιάδες ευρώ, τα μηχανήματα τα φέρνει ο Άη Βασίλης, και οι άνθρωποι θα δουλεύουν δωρεάν...! -
Διαφωνώ οριζοντίως, καθέτως και με κάθε τρόπο που μου παρέχει η γεωμετρία. Αν προσέξεις, η πραμάτεια των πωλητών πειρατικών CD δεν έχει ποιοτικούς, αλλά μόνον τα 'παστεριωμένα γάλατα'.
H Sony αποσύρει τους "επικίνδυνους" τίτλους