-
Χρησιμοποίησε κανείς την κάρτα Revolut αυτές τις μέρες στο Ebay?
Προσπάθησα προ ολίγου να κάνω δύο αγορές, και δεν... -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Χρησιμοποίησε κανείς την κάρτα Revolut αυτές τις μέρες στο Ebay?
Προσπάθησα προ ολίγου να κάνω δύο αγορές, και δεν...Ήθελε κατάργηση εφαρμογής και επαναγκατάσταση...
-
Ερώτηση:
Όταν ο πωλητής έχει δεσμεύει το ποσό, αλλά δεν έχει στείλει το αντικείμενο, τι κάνουμε;
Dispute? -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Ερώτηση:
Όταν ο πωλητής έχει δεσμεύει το ποσό, αλλά δεν έχει στείλει το αντικείμενο, τι κάνουμε;
Dispute?Πως έχεις πληρώσει ? Με κάρτα ? Η δέσμευση γίνεται αυτόματα με την πληρωμή, δηλαδή δεν είναι κάτι που κάνει ή δεν κάνει κατ'επιλογή ο πωλητής. Καταρχήν τσεκάρεις μετά από πόσες μέρες έχει δηλώσει ο πωλητής ότι στέλνει τα πακέτα. Αν π.χ. έχει πει ότι στέλνει 2 μέρες μετά την πληρωμή, και έχουν περάσει 5 μέρες, τότε στέλνεις ένα mail σε αυτόν για να ρωτήσεις τι γίνεται. Αν δεν σου απαντήσει, ή αρχίσει τα σου-ξου-μου-ξου, τότε απαντάς ότι περιμένεις άμεση αποστολή, αλλιώς ανοίγεις case.
-
Mέσω paypal έχει γίνει η πληρωμή, και το shipping είναι 1 μέρα, και δεν έχει απαντήσει σε mail, δικό μου, αλλά και φίλου που παρήγγειλε το ίδιο αντικείμενο σε ύποπτα χαμηλή τιμή (το ρισκάραμε λόγω των εγγυήσεων της αγοράς paypal κλπ).
-
Αν έχουν περάσει τουλάχιστον δύο μέρες και δεν έχει απαντήσει, δηλαδή συνολικά 4 μέρες από την ημέρα πληρωμής, τότε ξαναστέλνεις mail και του λες ότι θα ανοίξεις case
-
θελω να κανω μια αγορα απο alibaba.com
το ερωτημα ειναι δεχονται χρεωστικη καρτα η paypal για την πληρωμη, στο aliexpress πληρωσα κανονικα με χρεωστικη καρτα, δεν διευκρινιζονται τα μεταφορικα και δεν εχω ακουσει καποιον να εχει κανει αγορα
δισταζω να κανω την αγορα κοστους 30Ε που θελω αν δεν ακουσω εστω καποιον απο Ελλαδα που να εχει κανει μια αγορα απο εκει και να του ερθει
καποια γνωμη για alibaba.com -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
θελω να κανω μια αγορα απο alibaba.com
το ερωτημα ειναι δεχονται χρεωστικη καρτα η paypal για την πληρωμη, στο aliexpress πληρωσα κανονικα με χρεωστικη καρτα, δεν διευκρινιζονται τα μεταφορικα και δεν εχω ακουσει καποιον να εχει κανει αγορα
δισταζω να κανω την αγορα κοστους 30Ε που θελω αν δεν ακουσω εστω καποιον απο Ελλαδα που να εχει κανει μια αγορα απο εκει και να του ερθει
καποια γνωμη για alibaba.comΑπό www.aliexpress.com έχω αγοράσει πάρα πολλά πράγματι. Του ιδίου ομίλου δεν είναι;
-
μαλλον
το καλο ειναι οτι μιλας-αγοραζεις κατευθειαν απο εργοστασια-βιομηχανια, το κακο ειναι αν παρεις 1 πραγμα σαν ιδιωτης ειναι ακριβοτερα τα μεταφορικα επειδη δεν συνεργαζονται με china post -
Προσοχή!
Επειδή εγώ την πάτησα, ας προσέξουν όσοι πρόκειται να κάνουν αγορές από οποιαδήποτε χώρα που δεν είναι στην ΕΕ.Πλέον όλα σταματάνε τελωνείο ανεξαρτήτως ποσού.
Όλα τα ανοίγουν και κοιτάνε περιεχόμενο και το κοστολογούν.Παρήγγειλα κινητό από Κίνα (http://www.geekbuying.com μέσω Ολανδίας) αξίας 75euro την 4η Αυγούστου.
Στο κουτί είχαν βάλει ότι το προϊόν έκανε 20euro ώστε να αποφύγω πιθανό εκτελωνισμό!!!
Το κινητό πήγε στην Ολλανδία και από εκεί έγινε νέα αποστολή με Ολλανδικό tracking number.Ήρθε Ελλάδα 20 Αυγούστου και ήταν τελωνείο σχεδόν 2μήνες. Πήγα 2 φορές στα ΕΛΤΑ, πήρα τηλέφωνο και στα κεντρικά και μου είπαν ότι πλέον κοιτάνε την αρχική χώρα προέλευσης του προϊόντος ανεξαρτήτως αν η έγινε από ενδιάμεση χώρα της ΕΕ!
Άνοιξαν το κουτί στο τελωνείο, μου έκαναν χάλια το κινητό με δαχτυλιές και έψαξαν στο ίντερνετ να βρουν πόσο κάνει το κινητό.
Μάλλον μπέρδεψαν το μοντέλο και με χρέωσαν για το απλό μοντέλο που κάνει 60euro και όχι το Pro που κάνει 75euro.Οπότε με εκτελωνισμό, ΦΠΑ και έξοδα ΕΛΤΑ ... μου ζήτησαν άλλα 31euro!...!
Στα 60euro ... ζήτησαν άλλα 31euro!
Η ιστορία έχει ξεκινήσει από αρχές Αυγούστου και από ότι λένε υπάρχουν ανακοινώσεις στα ΕΛΤΑ και στην ΕΕΤΤ.
-
Ετσι ειναι.
Σκεφτόμουν μετα απο πολυ καιρο να παραγγειλω ενα τηλεφωνο απο Κινα αξιας 100€
Εχω εναν γνωστο στα δεματα στο ταχυδρομειο και τον ρωτησα τι γινεται με τα δεματα απο Κινα.
Μου ειπε οτι χρεωνουν απο 20-30€ το ελαχιστο και ανεναίνουν...Οποτε δε συμφερει.
Στο συγκεκριμενο παραδειγμα το τηλεφωνο θα το επαιρνα 105€, ενω εδω το εβρισκα απο 139€Μαλλον 'τέλος' για τα τηλεφωνα απο Κινα
-
Αυτό με το τελωνείο ξεκίνησε πριν το καλοκαίρι. Η μόνη λύση πλέον είναι αγορά από ευρωπαική αποθήκη (έχεις ένα καπέλο 10-20€ και συνήθως πάλι συμφέρει) ή επιλογή priority direct πάλι με ένα +10-15€ αλλά αυτό δεν ξέρω αν είναι 100% εγγυημένο.
-
Και με το ebay.co.uk που δεν είναι πλέον Ε.Ε ξέρει κανείς τι γίνεται;
-
Γιατί δεν είναι ΕΕ; Λόγω BRexit;
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Γιατί δεν είναι ΕΕ; Λόγω BRexit;...πλάκα με κάνεις!
Οι μεγαλύτερες αποθήκες ηλεκτρονικών και όχι μόνον είναι στην Αγγλία. -
Ναι, εγώ ρωτάω, λόγω BRexit; Έχουν επικυρωθεί συμφωνίες;
-
Για το τι ισχύει σήμερα όλοι όσοι ασχολούνται γνωρίζουν, για το κοντινό μέλλον ρωτάω.
-
Κανείς δε μπορεί να ξέρει τι συμφωνίες θα γίνουν. Το πιο λογικό είναι να θεωρείται τρίτη χώρα άρα τελωνείο αλλά μένει να το δούμε και στην πράξη.
-
Θεωρητικά ισχύουν αυτά που γράφεις στην πράξη όμως εμφανίζονται τελευταία αγγελίες στο ebay.co.uk για κάποια είδη που αναγράφουν πλέον “import charges” (έδρα του πωλητή είναι UK).
Η επιλογή “priority direct” που ανέφερες πιάνει, έκανα τρεις αγορές έτσι από ΗΠΑ, άλλα δεν ξέρεις εκ των προτέρων που θα πέσεις… -
Επιβεβαιώνω και εγώ τα προβλήματα με το τελωνείο, πήρα κινητό αξίας 85 ευρώ στις αρχές Αυγούστου, τέλος Αυγούστου έφτασε Ελλάδα, όλο τον Σεπτέμβριο αγνοούνταν πλήρως και από αρχές Οκτωβρίου περνάει τελωνείο...Υπολογίζω μέχρι το τέλος του 17 να μου έχει έρθει ο λογαριασμός, μετά θα αποφασίσω αν θα παραλάβω. Η αγορά έγινε από ali. Μου έχει τύχει να περάσουν από τελωνείο αντικείμενα αξίας από 1 έως 5 ευρώ αλλά πέρασαν χωρίς χρέωση, διαφορετικά δεν θα παραλάμβανα. Οπότε προσοχή με τις αγορές αντικειμένων κάποιας αξίας. Απ' ότι ακούγεται το priority mail απο gearbest και Banggood, έχει πολλές πιθανότητες να περάσει χωρίς τελωνείο.
Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)