Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Αντιρρησίες Συνείδησης
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Αντιρρησίες Συνείδησης
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 6 / 10
    Αντίλογος
    44
    189
    711
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      coyot last edited by

Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
      Γνωρίζει κανείς ποιά είναι η κατάσταση στις ειδικές δυνάμεις (πεζοναύτες, ΛΟΚ,ΟΥΚ);
      Η εκπαίδευσή τους τι περιλαμβάνει;

Δεν υπηρέτησα εκεί, αλλά από φίλους που έχουν υπηρετήσει ως καταδρομείς / αλεξιπτωτιστές, ξέρω ότι κι εκεί υπάρχουν απογοητευτικά φαινόμενα, αλλά εν πάση περιπτώσει, είναι ό,τι πλησιέστερο σε πραγματική στρατιωτική εκπαίδευση υπάρχει στην Ελλάδα.
      Η ΜΥΚ του ΠΝ είναι εντελώς αλλού και στελεχώνεται κατα 80-90% από μόνιμα στελέχη.

Λόγω φθινόντων δημογραφικών δεδομένων και της συνεχούς μείωσης της θητείας [άρα ανεπαρκέστατης επάνδρωσης ακόμη και των επιλέκτων μονάδων!], πάντως, όπου και να υπηρετήσεις, το υπερβολικό πάρεργο (αγγαρείες) δεν το γλυτώνεις. Εννοείται ότι και η υπηρεσία πλέον θα πηγαίνει εμπλοκή μέσα, δυστυχώς.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • ?
        A Former User last edited by

Ρε παιδιά φταίει και το άλλο. Έχουμε πάρα πολλά στρατόπεδα. Έχουμε στρατόπεδα, που στελεχώνονται ακόμα και με 7 ατόμα!!! (υπηρέτησε σε ένα τέτοιο ένας φίλος μου και έβγαινε κάθε 6-7 μέρες. Είχε πήξει στην αγγαρεία, κόντεψε να τρελαθεί!!!)
        Τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν λόγο ύπαρξης και δεν εξυπηρετούν σε ΤΙΠΟΤΑ. Δεν φταίει μόνο το δημογραφικό...

Τα υπεράριθμα στρατόπεδα ήταν νομίζω και ένας από τους βασικούς λόγους που δεν προχώρησε το θέμα με τις κάμερες στα στρατόπεδα, οι οποίες αντικαθιστούν τους φρουρούς.
        Αυτό έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να υπάρχουν φρουροί!!! (αν είναι δυνατόν)

• C
          coyot last edited by

Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
          Ρε παιδιά φταίει και το άλλο. Έχουμε πάρα πολλά στρατόπεδα. Έχουμε στρατόπεδα, που στελεχώνονται ακόμα και με 7 ατόμα!!! (υπηρέτησε σε ένα τέτοιο ένας φίλος μου και έβγαινε κάθε 6-7 μέρες. Είχε πήξει στην αγγαρεία, κόντεψε να τρελαθεί!!!)
          Τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν λόγο ύπαρξης και δεν εξυπηρετούν σε ΤΙΠΟΤΑ. Δεν φταίει μόνο το δημογραφικό...

Τα υπεράριθμα στρατόπεδα ήταν νομίζω και ένας από τους βασικούς λόγους που δεν προχώρησε το θέμα με τις κάμερες στα στρατόπεδα, οι οποίες αντικαθιστούν τους φρουρούς.
          Αυτό έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να υπάρχουν φρουροί!!! (αν είναι δυνατόν)

Πολλές μονάδες συμπτύχθηκαν και διαλύθηκαν με την αναδιοργάνωση του ΕΣ, αλλά το όποιο όφελος εξανεμίσθηκε από τη μείωση της θητείας!

• H
            hunter last edited by

Ρέ Δημήτρη,όταν μιλάμε γιά φύλαξη στρατιωτικού υλικού,νομίζω ότι τό καλύτερο πού θα μπορούσε να γίνει είναι αυτό πού γίνεται.
            Ενοπλοι φρουροι.
            Αρκεί να υπάρξει τρόπος πού θα επιτρέψει τόν σκοπό να φυλάξει όπως πρέπει,καί όχι καταμεσής τού όρχου μέ τούς προβολείς επάνω του,διότι...έτσι προβλέπεται.
            Εγώ ουδέποτε φύλαξα σέ 'προβλεπόμενη' θέση,καί ουδέποτε μού ξέφυγε τό παραμικρό.
            Είχαμε βλέπετε καί κάποιους αξιωματικούς υπηρεσίας,οι οποίοι παριστάνανε τόν καταδρομέα.
            Ενας 'λοχίας υπηρεσίας' τήν πλήρωσε άσχημα γιά αυτή του τήν συνήθεια μάλιστα.

Στή θητεία μου ξεπέρασα τίς 2100 ώρες υπηρεσίας,αλλά δέν έχω παράπονο.

• T
              taurus last edited by

Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
              Ρέ Δημήτρη,όταν μιλάμε γιά φύλαξη στρατιωτικού υλικού,νομίζω ότι τό καλύτερο πού θα μπορούσε να γίνει είναι αυτό πού γίνεται.
              Ενοπλοι φρουροι.
              Αρκεί να υπάρξει τρόπος πού θα επιτρέψει τόν σκοπό να φυλάξει όπως πρέπει,καί όχι καταμεσής τού όρχου μέ τούς προβολείς επάνω του,διότι...έτσι προβλέπεται.
              Εγώ ουδέποτε φύλαξα σέ 'προβλεπόμενη' θέση,καί ουδέποτε μού ξέφυγε τό παραμικρό.
              Είχαμε βλέπετε καί κάποιους αξιωματικούς υπηρεσίας,οι οποίοι παριστάνανε τόν καταδρομέα.
              Ενας 'λοχίας υπηρεσίας' τήν πλήρωσε άσχημα γιά αυτή του τήν συνήθεια μάλιστα.

Στή θητεία μου ξεπέρασα τίς 2100 ώρες υπηρεσίας,αλλά δέν έχω παράπονο.

Στις 2500 περνούσες από σέρβις?

Εγώ δηλαδή με τις περίπου 1500 ώρες ωχριώ...

• C
                catalyst last edited by

Ο χρήστης Coyot έγραψε:
                **Λόγω φθινόντων δημογραφικών δεδομένων και της συνεχούς μείωσης της θητείας **[άρα ανεπαρκέστατης επάνδρωσης ακόμη και των επιλέκτων μονάδων!], πάντως, όπου και να υπηρετήσεις, το υπερβολικό πάρεργο (αγγαρείες) δεν το γλυτώνεις.

Αυτή είναι η άποψη η οποία πλασσάρεται από την εκάστοτε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, και δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς την αποδεχόμαστε και την αναπαράγουμε άκριτα. Κατά τη γνώμη μου είναι 100% λάθος.

Η σωστή διατύπωση είναι η εξής:

*Λόγω του τρόπου οργάνωσης των ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος στηρίζεται στην παραδοχή ότι υπάρχουν άπειροι διαθέσιμοι φαντάροι για όλες τις δουλειές, με μηδενικό κόστος (κάτι το οποίο δεν ισχύει), το υπερβολικό πάρεργο (αγγαρείες) είναι πλέον η κύρια ασχολία των φαντάρων. *

• P
                  petros last edited by

Ο χρήστης catalyst έγραψε:

**Λόγω φθινόντων δημογραφικών δεδομένων και της συνεχούς μείωσης της θητείας **[άρα ανεπαρκέστατης επάνδρωσης ακόμη και των επιλέκτων μονάδων!], πάντως, όπου και να υπηρετήσεις, το υπερβολικό πάρεργο (αγγαρείες) δεν το γλυτώνεις.

Αυτή είναι η άποψη η οποία πλασσάρεται από την εκάστοτε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, και δυστυχώς η περισσότεροι από εμάς την αποδεχόμαστε και την αναπαράγουμε άκριτα. Κατά τη γνώμη μου είναι 100% λάθος.

Η σωστή διατύπωση είναι η εξής:

*Λόγω του τρόπου οργάνωσης των ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος στηρίζεται στην παραδοχή ότι υπάρχουν άπειροι διαθέσιμοι φαντάροι για όλες τις δουλειές, με μηδενικό κόστος (κάτι το οποίο δεν ισχύει), το υπερβολικό πάρεργο (αγγαρείες) είναι πλέον η κύρια ασχολία των φαντάρων. *

**
                  +1**

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                  • S
                    spartan last edited by

Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
                    Γνωρίζει κανείς ποιά είναι η κατάσταση στις ειδικές δυνάμεις (πεζοναύτες, ΛΟΚ,ΟΥΚ);

Αν μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος, θα σου απαντήσω.Διαφορετικά θα χρειαστεί να γράφω σελίδες ολοκληρες και δεν εχω το χρόνο....

Βέβαια περάσανε και 10 χρόνια απ' οταν παρουσιάστηκα, αλλα γνωρίζω αρκετά πράγματα να σου πω....(για το τι ισχυε τότε και λιγοτερα για τώρα)....

Το κούρεμα απ'ό,τι μας είχαν πει γίνεται για δύο λόγους: Υγιεινής (στο στρατό δεν φροντίζουν όλοι την προσωπική τους καθαριότητα) για να αποφεύγονται οι ψείρες (που όπως ξέρουμε μεταδίδονται πολύ εύκολα) και αποτελεσματικότητας στη μάχη σώμα με σώμα: Δεν μπορεί ο εχθρός να σε πιάσει από τα μαλλιά, εξουδετερώνοντάς σε λόγω έντονου πόνου.

Πάλι καλά να λέμε δηλαδή που στο στρατό δε μας κόβουνε και τ'@ρχίδια.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ...Ναι, πάλι καλά.......Ενίοτε ομως αποκτούμε κιόλας (μερικοι-μερικοί)....  

Αισθανεστε (ολοι σας) οτι οι Τουρκοι ειναι απειλη??

Και οχι μόνο.....Υπάρχουν αποδείξεις γι΄αυτό....Ολοι δίνουμε δείγματα γραφής εξάλλου....(οι λαοί και οι κυβερνήσεις).Και οσον αφορά ειδικά τους Τούρκους, χρήσιμο είναι να γνωρίζουμε πως ως πολυπληθέστερος λαός απο μας έχουν πολύ περισσότερους φανατισμένους κι εχθρικούς πολίτες προς εμας, απ' οτι έχουμε εμείς.Σ' αυτό συνεισφέρει και το θρήσκευμά τους.

• P
                      pai-mei last edited by

Ο χρήστης Spartan έγραψε:

Αν μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος, θα σου απαντήσω.Διαφορετικά θα χρειαστεί να γράφω σελίδες ολοκληρες και δεν εχω το χρόνο....

Βέβαια περάσανε και 10 χρόνια απ' οταν παρουσιάστηκα, αλλα γνωρίζω αρκετά πράγματα να σου πω....(για το τι ισχυε τότε και λιγοτερα για τώρα)....

Γράψε εν συντομία ό,τι θυμάσαι!
                      Που υπηρέτησες;
                      Πώς ήταν η εκπαίδευση θέλω να μάθω.

• S
                        skye last edited by

Ο χρήστης kyan έγραψε:

Είναι αδιανόητο για μένα, ακόμα και το κούρεμα.
                        Να είσαι καθαρός; Φυσικά και πρέπει. Αλλο αυτό, και άλλο να πρέπει να γίνεις σαν κουρεμένο πρόβατο για να εκπαιδευτείς.. ώστε αν γίνει κάτι να υπερασπιστείς την πατρίδα.

Το κούρεμα απ'ό,τι μας είχαν πει γίνεται για δύο λόγους: Υγιεινής (στο στρατό δεν φροντίζουν όλοι την προσωπική τους καθαριότητα) για να αποφεύγονται οι ψείρες (που όπως ξέρουμε μεταδίδονται πολύ εύκολα) και αποτελεσματικότητας στη μάχη σώμα με σώμα: Δεν μπορεί ο εχθρός να σε πιάσει από τα μαλλιά, εξουδετερώνοντάς σε λόγω έντονου πόνου.

εντάξει, θα έπρεπε να επιβάλλουν την καθαριότητα σίγουρα.. αυτό δεν το συζητάμε!
                        δεν είπαμε να γυρνάς στο στρατόπεδο και να'σαι μπίχλας ούτε να έχεις το μαλλί του Σαμψων

• G
                          gti_ last edited by

Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:

Όσο για τον φίλο που αναφέρθηκε στις οδοντόβουρτσες θα του συνιστούσα να κόψει τον αμερικανικό κινηματογράφο (καλός είναι και ο ευρωπαϊκός) γιατί τον έχει επηρεάσει πολύ.

Ευπειθώς αναφέρω...σε διαφήμιση της kolynos το άκουσα που παιζόταν στο .

Over.

• H
                            hrdoukas last edited by

Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:

Αντε και βλέπεις από το μόνιτορ έναν τύπο να αφήνει εκρηκτικά έξω από την αποθήκη πυρομαχικών. Πως αντιδράς; Κάνεις ζάπινγκ;

Θα μου πείς ο έρμος ο σκοπός (βλ. πρόβατο στη σφαγή) τι θα κάνει;
                            Δεν είναι λύση όμως να αντικαταστήσεις έναν οπλισμένο φρουρό με μια κάμερα.

• H
                              hrdoukas last edited by

Ο χρήστης GTI_ έγραψε:

Ευπειθώς αναφέρω...σε διαφήμιση της kolynos το άκουσα που παιζόταν στο .

Over.

Πιθανόν. Πάντως λίγο δύσκολο να το είδες να γίνεται, εκτός αν πήγες στρατό τουλάχιστον 10-15 χρόνια πριν (να μην πω περισσότερα).
                              Οταν πήγα στρατό πριν απο 2,5 χρόνια (282 όπως και ο GeorgeTabs ;)) μου'κανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός οτι οι περισσότεροι αξιωματικοί όχι μόνο δεν σκεφτόταν καν να υποβάλουν κάποιον σε καψώνι*, αλλά ΕΤΡΕΜΑΝ μπροστά στο ενδεχόμενο να πάθει κάποιος φαντάρος κάτι ενώ ήταν υπ'ευθύνη τους. Σαφώς και δεν τηρούνται πάντα (μάλλον συνήθως) οι κανόνες ασφαλείας με αποτέλεσμα να γίνονται τραγικά δυστυχήματα αλλά αυτά πλέον γίνονται απο τον ωχαδερφισμό και την ανευθυνότητα κάποιων (και των φαντάρων συμπεριλαμβανομένων) και όχι από διάθεση μείωσης της προσωπικότητας του στρατιώτη (λέγε με καψώνι)
                              Οσο για τις αυτοκτονίες (απορώ πως δεν αναφέρθηκαν ακόμα) μπορώ να καταλάβω οτι πριν απο χρόνια όταν ο στρατός ήταν πραγματικά σκληρός θα μπορούσε κάποιος να νιώσει εξευτελισμένος και αν ήταν και λίγο παραπάνω ευαίσθητος να αυτοκτονήσει. Δεν το δικαιολογώ αλλά το καταλαβαίνω.
                              Τώρα, κάποιος που αυτοκτονεί στον στρατό μάλλον θα αυτοκτονούσε και εκτός αυτού.

*έπεσα μάλιστα σε περίπτωση που λοχαγός (και σχετικά κόπανος) 'ξέχεσε' (μακριά από τους φαντάρους) έναν μόνιμο υπαξιωματικό επειδή έριξε μια 'σφαλιαρίτσα' σε έναν φαντάρο (αμφιβάλω αν πόνεσε καν το παιδί αλλά προφανώς δεν ήταν αυτό το θέμα)

• P
                                pavleouras last edited by

Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
                                Αντε και βλέπεις από το μόνιτορ έναν τύπο να αφήνει εκρηκτικά έξω από την αποθήκη πυρομαχικών. Πως αντιδράς; Κάνεις ζάπινγκ;

Θα μου πείς ο έρμος ο σκοπός (βλ. πρόβατο στη σφαγή) τι θα κάνει;
                                Δεν είναι λύση όμως να αντικαταστήσεις έναν οπλισμένο φρουρό με μια κάμερα.

Υπάρχουν σκοπιές που φυλάς πυρομαχικά αλλά υπάρχουν και σκοπιές που φυλάνε...θέρετρα και οικίες αξιωματικών. Προφανώς δεν θα αντικατασταθούν όλες οι σκοπιές με κάμερες.

• G
                                  gti_ last edited by

Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:

Πιθανόν.

Τί πιθανόν,αφού στο λέω,εκεί το άκουσα.

Πάντως λίγο δύσκολο να το είδες να γίνεται, εκτός αν πήγες στρατό τουλάχιστον 10-15 χρόνια πριν (να μην πω περισσότερα).
                                  Οταν πήγα στρατό πριν απο 2,5 χρόνια (282 όπως και ο GeorgeTabs ;)) μου'κανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός οτι οι περισσότεροι αξιωματικοί όχι μόνο δεν σκεφτόταν καν να υποβάλουν κάποιον σε καψώνι*, αλλά ΕΤΡΕΜΑΝ μπροστά στο ενδεχόμενο να πάθει κάποιος φαντάρος κάτι ενώ ήταν υπ'ευθύνη τους. Σαφώς και δεν τηρούνται πάντα (μάλλον συνήθως) οι κανόνες ασφαλείας με αποτέλεσμα να γίνονται τραγικά δυστυχήματα αλλά αυτά πλέον γίνονται απο τον ωχαδερφισμό και την ανευθυνότητα κάποιων (και των φαντάρων συμπεριλαμβανομένων) και όχι από διάθεση μείωσης της προσωπικότητας του στρατιώτη (λέγε με καψώνι)
                                  Οσο για τις αυτοκτονίες (απορώ πως δεν αναφέρθηκαν ακόμα) μπορώ να καταλάβω οτι πριν απο χρόνια όταν ο στρατός ήταν πραγματικά σκληρός θα μπορούσε κάποιος να νιώσει εξευτελισμένος και αν ήταν και λίγο παραπάνω ευαίσθητος να αυτοκτονήσει. Δεν το δικαιολογώ αλλά το καταλαβαίνω.
                                  Τώρα, κάποιος που αυτοκτονεί στον στρατό μάλλον θα αυτοκτονούσε και εκτός αυτού.

*έπεσα μάλιστα σε περίπτωση που λοχαγός (και σχετικά κόπανος) 'ξέχεσε' (μακριά από τους φαντάρους) έναν μόνιμο υπαξιωματικό επειδή έριξε μια 'σφαλιαρίτσα' σε έναν φαντάρο (αμφιβάλω αν πόνεσε καν το παιδί αλλά προφανώς δεν ήταν αυτό το θέμα)

Τα παραπάνω είναι η προσωπική σου ιστορία.Πιστεύεις ότι είναι αντιπροσωπευτική της διαβίωσης σε ΟΛΑ τα στρατόπεδα ΟΛΗΣ της χώρας;
                                  Πιθανόν.

Έχω ακούσει ιστορίες άλλες για γέλια,άλλες για κλάματα,άλλες και για τα δύο μαζί,άλλες τραγικότατες.Δεν τις λέω,γιατί δεν βρίσκω κανένα νόημα σ'αυτό.Είπα απλά την άποψη μου,ότι δηλαδή ο στρατός έτσι όπως είναι τώρα οργανωμένος δεν προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ.Αν τώρα ορισμένοι έβαλαν μυαλό στο στρατό,έγιναν άντρες στο στρατό( ),έκαναν φίλους αδερφικούς στο στρατό,έμαθαν να πλένουν τις κάλτσες τους στο στρατό(ενώ πριν τους τις έπλενε η μαμά τους),έμαθαν να ξυπνούν στις 7 το πρωί και όχι το μεσημέρι,ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ.Αλλά όλα τα παραπάνω δεν χρειάζεται να πας σε στρατόπεδο για να τα μάθεις.
                                  Όσο για την περιβόητη εκπαίδευση και μπλα μπλα εσύ που πήγες πριν από 2,5 χρόνια,αν γίνει τώρα κάτι(ΠΟΛΕΜΟΣ)θεωρείς εαυτόν ικανό να φέρεις όπλο,να σκοτώσεις,να βρεθείς αντιμέτωπος με εχθρό σε κάποιο βουνό χωρίς ύπνο,τροφή κλπ;
                                  Πιθανόν.

Θεωρείς ότι οι Τούρκοι δεν μπούκαραν πριν από 2,5 χρόνια στην Αθήνα επειδή ήσουν εσύ στο στρατό;Μήπως σε φοβήθηκαν;Μήπως φοβήθηκαν το παιδάκι που ανέφερες(αυτό που έφαγε τη σφαλιαρίτσα);
                                  Πιθανόν.

Πριν από μια εβδομάδα είδα στο πανεπιστήμιο έναν συμφοιτητή,άρτι αφιχθέντα από τον στρατό και πλέον καλό πολίτη.Το παιδί μου μίλαγε για όσα πέρασε και είχε χλωμιάσει..το τί πειράγματα έφαγε στη μάπα(είναι λίγο μπουλούκος),το τί καρπαζιές,το τί σπρωξίματα από ορισμένους ''μάγκες'' δεν λέγεται.Θεωρείς ότι το συγκεκριμένο παιδί έμαθε τίποτα στον στρατό;Εγώ πάντως και με 12χρονο να τον έβλεπα να πάλευε δεν θα στοιχημάτιζα πάνω του,όχι να με φυλάξει από τους Τούρκους και τους απανταχού εχθρούς μας.

Ανέχομαι(δεν δέχομαι)να υπηρετήσω γιατί είναι νόμος του κράτους και πρέπει να υπακούσω γιατί διαφορετικά θα υποστώ κυρώσεις.ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ.
                                  Όσοι κατατάγονται για να σώσουν την πατρίδα από τους Τούρκους,ο θεός να τους φυλάει..κι εμάς μαζί τους.

Θα μπορούσαν οι φωστήρες στο στρατό να δημιουργήσουν προγράμματα 3μηνα,6μηνα σε στρατόπεδα όπου να μας μαθαίνουν για τα όπλα κλπ ή σε περίπτωση επιστράτευσης λόγω πολέμου να ξέρουμε ο καθένας που θα καταταγεί κλπ.Ως εκεί.3 μήνες παρακολούθηση σεμιναρίων,εξάσκηση με όπλα,ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙΣ,ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ,ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ.

Το ισχύον καθεστώς είναι ένα ηρωικό τίποτα με μπόλικα μπαρμπούτσαλα.

Εμμανουήλ εσύ την δουλειά σου κάνεις(στρατιωτικός δεν είσαι;]και πληρώνεσαι,οπότε και τα σχόλια σου ανάλογα.Δεν τρέχει τίποτα. Πάντως ο αμερικανικός κινηματόγραφος μάλλον τα αντίθετα δείχνει από αυτά που πιστεύω εγώ.

Τί μου θύμησες τώρα ρε Παυλέουρα;Πόσα φανταράκια κάνουν τα γκαρσόνια στα καλοκαιρινά θέρετρα των αξιωματικών στον Άγιο Ανδρέα και στην Αγία Μαρίνα,αναλαμβάνουν χρέη μανάβη,μπακάλη,οδοκαθαριστή,κινηματογραφιστή(τα θέρετρα αυτά έχουν και σινεμάδες).....ξέχασα τους ψήστες,αυτούς που έφτιαχναν σουβλάκια κοκορέτσια και εξοχικά κάθε σαββατοκύριακο που γίνονταν παραδοσιακά τσιμπούσα μετα μουσικής δίπλα στη θάλασσα για τους στρατηγούς και τους συνταγματάρχες του έθνους μας(για να μην αναφέρω τίποτα για τις γυναίκες των στρατηγών και λοιπών σωτήρων,οι οποίες συμπεριφέρονταν στα φανταράκια σαν να ήταν το υπηρετικό τους προσωπικό..ΌΛΟΙ ΑΥΤΌΙ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ.ΓιΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ.

Το σχόλιο σου για τις κάμερες ευστοχότατο.

• S
                                    skullone last edited by

Να'ξεραν όμως οι υψηλόβαθμοι τι παιζόταν ανάμεσα στις γυναίκες τους και το 'υπηρετικό προσωπικό'...

Όχι ρε παιδιά, δεν υπαινίσσομαι τίποτα...

• M
                                      manosk last edited by

Αφού ήταν βαριά η 'γκαρσονική', γιατί δεν ζητούσαν να πάνε στην παραμεθόριο; Εκεί όπου οι κάθε λογής 'μπουλούκοι' (δεν αναφέρομαι στη σωματική διάπλαση) ξεσκατίζονται μόνοι τους και όχι από τη μαμά τους;

• G
                                        gti_ last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
                                        Αφού ήταν βαριά η 'γκαρσονική', γιατί δεν ζητούσαν να πάνε στην παραμεθόριο; Εκεί όπου οι κάθε λογής 'μπουλούκοι' (δεν αναφέρομαι στη σωματική διάπλαση) ξεσκατίζονται μόνοι τους και όχι από τη μαμά τους;

Υποννοείς βύσμα έτσι;Δεν έχεις άδικο,προφανώς βυσματούχοι έιναι.Μάλλον γιατί υπέθεσαν ότι το να ψήνεις σουβλάκια είναι καλύτερο από την παραμεθόριο.Τουλάχιστον εκεί παίρνουν και μυρουδιά από κανά σουβλακάκι.
                                        Ταβερνιέ φαντάροι υπάρχουν και στην παραμεθόριο,απλά εκεί σερβίρουν λιγότερους.

• S
                                          skullone last edited by

Όλα τα βύσματα στα θέρετρα και στις λέσχες αξιωματικών πάνε, γιατί οι ώρες δουλειάς είναι λίγες και η λούφα καλή. Έχω γείτονα υπαξιωματικό της Π.Α. που δουλεύει στη λέσχη στον Άγιο Ονούφριο στο Ακρωτήρι Χανίων και μου τα λέει χαρτί και καλαμάρι.

• M
                                            manosk last edited by

Στους 10 μήνες μια φορά μου είχε τύχει να δω τέτοιο αισχρό φαινόμενο, αλλά μόνο οι μάγειρες είχαν γίνει γκαρσόνια. Μάλιστα ο άθλιος δημοσιοσχεσίτης διοικητής είχε νοικιάσει κάτι μοβ-ροζ στολές με παπιγιόν για τους άτυχους μάγειρες.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9