-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Εχεις δίκιο.
Ειναι βεβαιο αυτό.
Αλλα ενα ιταλικό 15 ετών δε θα το συζητούσαμε τώρα... σωστα?155 2.0 Twin Spark
Με πονάει ο όμος μου
Ειχα κουβαλήσει ένα πίσω άξονα στο παλιό αεροδρόμιο για να τον στείλω Κύπρο,...... τι μου θύμησες.... (1997 μαλλον)
Coyote είσαι προκατελλειμένος;
Θελεις ιταλικά 15 ετίας..; Γράφε:Fiat Tipo
Fiat Tempra (και SW)
Αlfa 33 (εδώ σε μένα υπάρχει και η πρώτη με τον 1.2-liter κινητήρα)όλα αντέχουν μην τρελαίνεσαι με τα Honda. To θέμα είναι να υπάρχει μεράκι από τον ιδιοκτήτη.
υγ: αν μη τι άλλο ιδίως τα Fiat μέχρι πρότινος κυκλοφορούσαν αρκετά 126, 127, 128 ευρέως. τι λες δεν άντεχαν;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εχεις δίκιο.
Ειναι βεβαιο αυτό.
Αλλα ενα ιταλικό 15 ετών δε θα το συζητούσαμε τώρα... σωστα?155 2.0 Twin Spark
Με πονάει ο όμος μου
Ειχα κουβαλήσει ένα πίσω άξονα στο παλιό αεροδρόμιο για να τον στείλω Κύπρο,...... τι μου θύμησες.... (1997 μαλλον)
Coyote είσαι προκατελλειμένος;
Θελεις ιταλικά 15 ετίας..; Γράφε:Fiat Tipo
Fiat Tempra (και SW)
Αlfa 33 (εδώ σε μένα υπάρχει και η πρώτη με τον 1.2-liter κινητήρα)όλα αντέχουν μην τρελαίνεσαι με τα Honda. To θέμα είναι να υπάρχει μεράκι από τον ιδιοκτήτη.
υγ: αν μη τι άλλο ιδίως τα Fiat μέχρι πρότινος κυκλοφορούσαν αρκετά 126, 127, 128 ευρέως. τι λες δεν άντεχαν;
αυτό λέω.... το πρώτο μου αμάξι ήταν uno.
το κακό είναι ότι ειναι προκατελλειμένοι και ο μηχανικοι που μας ζητάνε λεφτά ?????
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
υγ: αν μη τι άλλο ιδίως τα Fiat μέχρι πρότινος κυκλοφορούσαν αρκετά 126, 127, 128 ευρέως. τι λες δεν άντεχαν;Φυσικά κυκλοφορούσαν ελάχιστα από αυτά τα fiat ενώ honda παρόμοιας ηλικίας σχεδόν όλα. Τα μόνα μικρά πολύ παλιά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν είναι γιαπωνέζικα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Φυσικά κυκλοφορούσαν ελάχιστα από αυτά τα fiat ενώ honda παρόμοιας ηλικίας σχεδόν όλα. Τα μόνα μικρά πολύ παλιά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν είναι γιαπωνέζικα.
Δεν κάνω σύγκριση εάν κατάλαβες... ...λέω ότι όλα αντέχουν!
-
εε ναι λοιπον ειναι αληθεια! τα Honda δεν στριβουν!
και εγω που εχω Ηonda αναγκαζομαι και κινουμε μονο ευθεια
στις διασταυρωσεις αμα θελω να στριψω κατεβαινω και ζηταω την βοηθεια
των περαστικων για να περιστρεψουμε το αυτοκινητο,
αφου εχω αφαιρεσει και το τιμονι που ετσι κι αλλιως ειναι αχρηστο.επισης η γεωμετρια της αναρτησης ειναι τοσο απλη αφου δεν χρειαζεται
να στριβουν οποτε και η ανεση ειναι το κατι αλλο.εξαλλου το συνολικο μηκος των ευθειων ειναι μεγαλυτερο απο εκεινο των στροφων, μην το σκεφτεστε αλλο!
-
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
εε ναι λοιπον ειναι αληθεια! τα Honda δεν στριβουν!και εγω που εχω Ηonda αναγκαζομαι και κινουμε μονο ευθεια
αφου εχω αφαιρεσει και το τιμονι που ετσι κι αλλιως ειναι αχρηστο.επισης η γεωμετρια της αναρτησης ειναι τοσο απλη αφου δεν χρειαζεται
να στριβουν οποτε και η ανεση ειναι το κατι αλλο.εξαλλου το συνολικο μηκος των ευθειων ειναι μεγαλυτερο απο εκεινο των στροφων, μην το σκεφτεστε αλλο!
...
-
εε ναι λοιπον ειναι αληθεια! τα Honda δεν στριβουν!και εγω που εχω Ηonda αναγκαζομαι και κινουμε μονο ευθεια
ΑΠΑΙΧΤΟΣ
-
Ξέρεις ξεκαθάρισαν πολλοί εδώ μέσα ότι μιλάμε για στρίψιμο σε οριακές καταστάσεις ...
Επίσης μιλάμε για το CRX των 160hp και όχι γενικά για Honda. -
Το δικό μου Civic έφυγε σε δεξιά καμπή της Εθνικής μισή λωρίδα αριστερά, ενώ ακολουθούσα Accent μαμά και εκείνο την πήρε με 180 Α Ν Ε Τ Α. Και εγώ είχα βάλει και ανάρτηση και 15άρες. Καλά σε κλειστό στροφιλίκι χανόταν η μπάλα... Είπαμε τα Σιβίκ και CRX εκείνης της εποχής είχαν πολύ υποδεέστερα πλαίσια για την ιπποδύναμή τους, πράγμα που παραδέχονται όλοι και δεν έβαζαν δύναμη κάτω.
Δεν είναι τυχαίο ότι το 13άρι Σιβίκ του κολλητού μου, ίδιας γενιάς με το δικό μου, έστριβε σαφώς καλύτερα (διαπίστωση και δική μου και δική του). Τα 75 άλογα ήταν μια χαρά γι' αυτό το αμάξι, τα 125 και τα 150 όχι.-
-
Αν και καθυστεριμένα θα πώ ότι το πρόβλημα των Ηonda που συζητάμε είναι κυρίως ο τρόπος που αποδίδεται η δύναμη και όχι το πλαίσιο ή οι αναρτήσεις. Το γκάζι τους είναι on/off, περισσότερο διακόπτης παρά γκάζι. Πρίν την επέμβαση του V-tech πάνε απλώς αργά και μάλλον νωχελικά και μετά κυριολεκτικά λυσάζουν. Όποιος πάει να στρίψει γρήγορα με κρεμασμένο κινητήρα απλώς την πάτησε, ενώ αν είναι ο κινητήρας μέσα στο ωφέλιμο φάσμα (6-8000) τότε τα χιλιόμετρα είναι ήδη πάρα πολλά και αυξάνονται με υστερικό ρυθμό, οπότε θέλει πολύ προσοχη και σύνεση...
-
Αυτό που λες φαίνεται πολύ σωστό αλλά δεν ισχύει για όλα τα Honda.
Το CTR για παράδειγμα έχει παντού δύναμη, απλά πάνω απ'τις 5.800 (αν δεν κάνω λάθος) αυτή αυξάνεται σημαντικά (χωρίς τρομακτικές εκρήξεις).
Ασφαλώς, ανάλογες εκρήξεις απουσιάζουν και από τα πιο οικογενειακά της μοντέλα όπως το 'απλό' Civic...
Επίσης αν είσαι με 'μια σχέση κάτω' πριν τη στροφή και οι στροφές είναι μέσα στο VTEC δεν είναι απαραίτητο να 'αυξάνουν με υστερικό ρυθμό' τα km... Μπορείς να διατηρείς σταθερό το γκάζι, αν και ομολογώ ότι είναι πιο απαιτητηκό απ'τον οδηγό συγκρινόμενο με ένα VAG , για παράδειγμα. -
Ο χρήστης Νεκταριος έγραψε:
Το CTR για παράδειγμα έχει παντού δύναμη, απλά πάνω απ'τις 5.800 (αν δεν κάνω λάθος) αυτή αυξάνεται σημαντικά (χωρίς τρομακτικές εκρήξεις).
Ασφαλώς, ανάλογες εκρήξεις απουσιάζουν και από τα πιο οικογενειακά της μοντέλα όπως το 'απλό' Civic...
Επίσης αν είσαι με 'μια σχέση κάτω' πριν τη στροφή και οι στροφές είναι μέσα στο VTEC δεν είναι απαραίτητο να 'αυξάνουν με υστερικό ρυθμό' τα km... Μπορείς να διατηρείς σταθερό το γκάζι, αν και ομολογώ ότι είναι πιο απαιτητηκό απ'τον οδηγό συγκρινόμενο με ένα VAG , για παράδειγμα.αρα τα honda είναι για άντρες και όχι τα vag
-
Ο χρήστης Νεκταριος έγραψε:
Επίσης αν είσαι με 'μια σχέση κάτω' πριν τη στροφή και οι στροφές είναι μέσα στο VTEC δεν είναι απαραίτητο να 'αυξάνουν με υστερικό ρυθμό' τα km... Μπορείς να διατηρείς σταθερό το γκάζι, αν και ομολογώ ότι είναι πιο απαιτητηκό απ'τον οδηγό συγκρινόμενο με ένα VAG , για παράδειγμα.Μιλάω για τα Honda του '90 για τα οποία γίνεται η συζήτηση, δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος λογικός που να λέει ότι δεν στρίβουν τα CTR.....ή ότι δεν είναι γραμμικά... Σε ένα V-tech (του ΄90) πολύ δύσκολα διατηρείς σταθερές στροφές, ειδικά στο φάσμα 6-8200.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Το δικό μου Civic έφυγε σε δεξιά καμπή της Εθνικής μισή λωρίδα αριστερά, ενώ ακολουθούσα Accent μαμά και εκείνο την πήρε με 180 Α Ν Ε Τ Α. Και εγώ είχα βάλει και ανάρτηση και 15άρες. Καλά σε κλειστό στροφιλίκι χανόταν η μπάλα... Είπαμε τα Σιβίκ και CRX εκείνης της εποχής είχαν πολύ υποδεέστερα πλαίσια για την ιπποδύναμή τους, πράγμα που παραδέχονται όλοι και δεν έβαζαν δύναμη κάτω.Δεν είναι τυχαίο ότι το 13άρι Σιβίκ του κολλητού μου, ίδιας γενιάς με το δικό μου, έστριβε σαφώς καλύτερα (διαπίστωση και δική μου και δική του). Τα 75 άλογα ήταν μια χαρά γι' αυτό το αμάξι, τα 125 και τα 150 όχι.-
Egw antitheta eixa filo pou ekane ta apisteuta me ena Civic Esi tou 1993.
Me 15ara, anartisi kai kamia mixaniki metatropi.
Anebene bregmeno strofiliki me apeira kai to Civic stous 3 troxous.
Ekeines tis epoxes den tou kouniotan KANNENAS...
Twra pantreutike, ekane paidia kai odigaei Volvo station ...kai den kano plakaOla ta amaxia striboun.
Aplos theloun ton tropo tous.Twra an tha eitan pio grigoros h an tha to euxaristiotan kalytera me ena Rallaki, Saxoura kai egw den kserw ti allo....einai allo thema.
-
Αυτό ακριβώς που λέγαμε περί χεριών...
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Το δικό μου Civic έφυγε σε δεξιά καμπή της Εθνικής μισή λωρίδα αριστερά, ενώ ακολουθούσα Accent μαμά και εκείνο την πήρε με 180 Α Ν Ε Τ Α. Και εγώ είχα βάλει και ανάρτηση και 15άρες. Καλά σε κλειστό στροφιλίκι χανόταν η μπάλα... Είπαμε τα Σιβίκ και CRX εκείνης της εποχής είχαν πολύ υποδεέστερα πλαίσια για την ιπποδύναμή τους, πράγμα που παραδέχονται όλοι και δεν έβαζαν δύναμη κάτω.
Δεν είναι τυχαίο ότι το 13άρι Σιβίκ του κολλητού μου, ίδιας γενιάς με το δικό μου, έστριβε σαφώς καλύτερα (διαπίστωση και δική μου και δική του). Τα 75 άλογα ήταν μια χαρά γι' αυτό το αμάξι, τα 125 και τα 150 όχι.-
Egw antitheta eixa filo pou ekane ta apisteuta me ena Civic Esi tou 1993.
Me 15ara, anartisi kai kamia mixaniki metatropi.
Anebene bregmeno strofiliki me apeira kai to Civic stous 3 troxous.
Ekeines tis epoxes den tou kouniotan KANNENAS...
Twra pantreutike, ekane paidia kai odigaei Volvo station ...kai den kano plakaOla ta amaxia striboun.
Aplos theloun ton tropo tous.Twra an tha eitan pio grigoros h an tha to euxaristiotan kalytera me ena Rallaki, Saxoura kai egw den kserw ti allo....einai allo thema.
Μόνο που εσύ μιλάς για μια γενιά μετά, η οποία ενδεχομένως να είχε και κάποιες βελτιώσεις στο στήσιμο. Το προηγούμενο ήταν χάλι.
BTW το Esi ήταν με τα 125 άλογα, έτσι? Ή ήταν το 1400? Με Vti πολύ χλωμό (έως διάφανο) να οδηγούσε με τον ίδιο τρόπο.
-
to esi ηταν σαφως μια γενια μετα και δεν ηταν το 'γρηγορο'...
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
to esi ηταν σαφως μια γενια μετα και δεν ηταν το 'γρηγορο'...Αυτο ηταν με το καρουμπαλο στο καπο;
-
Πάντως, έχουν και κάποιο δίκιο οι θιασώτες των Honda, υπό την έννοια πως τους έχουμε πρήξει με το θέμα του στησίματος. Εντάξει, έχουμε ακούσει πολλά όλοι, και δε ξέρω πόσο αποτελέσματικά δούλευαν τελικά τα διπλά ψαλίδια, αλλά όσο να' ναι, μάλλον είναι θέμα οδηγού να τιθασεύσει ένα ελαφρύ και γρήγορο αυτοκίνητο.
Πιθανόν τα Honda της εποχής να μην είναι κορυφή από άποψη στησίματος (και συμφωνώ με τον φίλο για το ζήτημα των χαρακτηριστικών λειτουργίας του V-Tec), αλλά μη τα βγάλουμε ντε και καλά επικίνδυνα, επειδή είναι γρήγορα.
Μάλλον λίγη σύνεση επαρκεί. -
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
δε ξέρω πόσο αποτελέσματικά δούλευαν τελικά τα διπλά ψαλίδιαΣτην Ελλάδα δυστυχώς δεν ήταν, η αναρτηση είχε μικρές διαδρομές και δεν 'διάβαζε' σωστά τον δρόμο. Άσε που τερματιζε εύκολα και με 'μαμα' ύψος...
Ερωτήσεις περί CRX VTEC '92..