-
Ο χρήστης strassenmeister έγραψε:
Eãù øçöéóá Porsche ãéáôé áðï ìéêñïò ôéò ãïõóôáñá ðåñéóóïôåñï êáé ãéáôé ìïõ ôçí åóðáãå ðïõ ïëïé ïé áó÷åôïé ãïõóôáñáí ðåñéóóïôåñï ôéò Ferrari.×Á×Á×Á×Á!!!!
**Åéìáé êáé fun ôçò ôïõñìðéíáò **ðïõ ÷ñçóéìïðïéïõí áêïìá ïé ãåñìáíïé óôçí 911 åíù ïé Éôáëïé ðïõèåíá ðéá.
Áí óïõ ðù ïôß öáßíåôáé ...èá ðáñåîçãçèåßò???
Åðßóçò ...ôïõ ìðïõñéïý,ôïõ öéìÝ ôæáìéïý,ôïõ ôåñÜóôéïõ subwoofer êëð.Ëïéðïí ãéá íá åðáíåëèïõìå.Ç Porsche åâãáëå êáé SUV êáé ðçãå ðïëõ êáëá.
Áõôü èåùñåßôáé èåôéêü???
Êáé ãéá ïóïõò ëåíå ïôé ôï íá âåëôéùíåéò Porsche óôç Gemballa åéíáé óá íá âåëôéùíåéò saxorallo áò ðáñïõí ìéá Ferrari êáé íá ôçí âáëïõí óôï óáëïíé íá ôçí êïéôáíå ãéáôé ìïíï ãé'áõôï åéíáé!
Éóôïñßá (áõôïêéíçôéóôéêÞ) êáôÝ÷åéò?
Åðéóçò ãïõóôáñù áöáíôáóôá ðïõ ïðïôå **ôáðåéíùíåé óå ôåóô **ìéá Porsche ôçí áíôéóôïé÷ç Ferrari ëåíå ïé äçìïóéïãñáöïé ðùò å÷åé êáëõôåñç áéóèçóç ç éôáëéäá êáé ïëá áõôá ôá ÷áñéôùìåíá ðïõ ëåíå ïé äåõôåñïé.
Åôóé ïóïé ãïõóôáñïõí ôéò Ferrari ìðïñïõí íá ôéò å÷ïõí áðåíáíôé ôïõò êáé íá ôéò èáõìáæïõí ìéáò êáé åéíáé ðñáãìáôéêá ôïóï ïìïñöåò,ïôáí ìéá Porsche èá ôïõò ðåñíáåé áðï ðáíù!
Å÷åé êáé ôç GT2 ðïõ å÷åé ïëåò ôéò Ferrari (ðëçí Enzo) ãéá ðëáêá.
Ñå ìðáò êáé óõãêñßíïõìå Lotus ìå Dacia?
Åðßóçò íá ôïíßóù ïôß Ý÷ïõí ãßíåé ìåñéêÜ ðñÜãìáôá ,ðïõ óõæçôïýóáìå åäþ ìÝóá ,ãáñãÜñá êáé ìÜëéóôá Ýíá ðïëý óçìáíôéêü ãéá ôçí óýãêñéóç ðïõ êÜíïõìå áðü ...Éôáëüöéëï!!!
-
Porsche γιατί μου αρέσει η επιμονή τους σε ένα ορισμένο τρόπο σκέψης - υλοποίησης τεχνογνωσίας που πολλές φορές τους έχει κάνει να κατηγορηθούν για κολλημα / ξεροκεφαλιά / στατικότητα / οπισθοπορεία. Παρ' όλα αυτά η συνταγή φαίνεται να αποδίδει και μάλιστα με το παραπάνω.
Αυτή η επιμονή τους μου αρέσει ιδιαίτερα γιατί μου θυμίζει εμένα.
Επίσης, η φεράρι δεν έβγαλε ποτέ κάτι σαν την 917.
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Επίσης, η φεράρι δεν έβγαλε ποτέ κάτι σαν την 917.!!!!!!!!!!!!!!!! Δεν το περίμενα αυτό από σένα
http://images.google.com.gr/images?q=ferrari 512s -
Ο χρήστης strassenmeister έγραψε:
Eγω ψηφισα Porsche γιατι απο μικρος τις γουσταρα περισσοτερο και γιατι μου την εσπαγε που ολοι οι ασχετοι γουσταραν περισσοτερο τις Ferrari.Tώρα το προσεξα ότι το είπες.
Μάλιστα οι άσχετοι γουστάρουν φερράρι. Αυτό ας το δεχτώ.
Άρα γουστάρεις πόρσικο επειδή την γουστάρουν οι σχετικοί.
Μάλιστα. Την cayenne ποιοί την γουστάρουν δεν μας είπες? Αν δε δκεφτείς πόσες cayenne κυκλοφορούν και πόσες 911 (διαφόρων εκδόσεων) τότε το προφίλ των ιδιοκτητών-φίλων πόρσε είναι τύπου cayenne !!!!
Άρα εφόσον γουστάρεις την εταιρία με βάση το ποσο σχετικοί είναι οι ιδιοκτήτες και οι φανς τότε θεωρείς τους cayenne drivers βαθιά φιλοσοφημένους οδηγούς και σίγουρα πάνω από τους άσχετους της φερράρι.
-
double post...
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
ÌÜëéóôá ïé Üó÷åôïé ãïõóôÜñïõí öåññÜñé. Áõôü áò ôï äå÷ôþ.Ãéáôß?
ÁëëÜ êáëýôåñá äþóå âÜóç óôï ðáñáêÜôù...Åðßóçò íá ôïíßóù ïôß Ý÷ïõí ãßíåé ìåñéêÜ ðñÜãìáôá ,ðïõ óõæçôïýóáìå åäþ ìÝóá ,ãáñãÜñá êáé ìÜëéóôá Ýíá ðïëý óçìáíôéêü ãéá ôçí óýãêñéóç ðïõ êÜíïõìå áðü ...Éôáëüöéëï!!!
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Porsche γιατί μου αρέσει η επιμονή τους σε ένα ορισμένο τρόπο σκέψης - υλοποίησης τεχνογνωσίας που πολλές φορές τους έχει κάνει να κατηγορηθούν για κολλημα / ξεροκεφαλιά / στατικότητα / οπισθοπορεία. Παρ' όλα αυτά η συνταγή φαίνεται να αποδίδει και μάλιστα με το παραπάνω.Αυτή η επιμονή τους μου αρέσει ιδιαίτερα γιατί μου θυμίζει εμένα.
Ξεχνάς φυσικά την Ferrari 512 S / 512 M, η οποία και είχε απείρως πιο άκαμπτο σασί αυτής. Πολλοί οδηγοί της 917 παραπονιούνταν ότι το πλαίσιο 'λύγιζε' αρκετά και τους τρόμαζε ιδιαίτερα στην οδήγηση, όμως αυτό ακριβώς το τεχνικό μειονέκτημα εξελισσόταν σε πλεονέκτημα όταν τα σύννεφα άρχιζαν να πιάνουν δουλειά. Να τι λέει ο Tony Adamowicz, ο οποίος έχει οδηγήσει και τις 2:
'Η Porsche είχε πολύ διαφορετικό πλαίσιο από το δικό μας. Το αυτοκίνητό μας ήταν εξαιρετικά άκαμπτο κάτι το οποίο σημαίνει ότι είμασαταν ταχύτεροι στο στεγνό,στις ανοικτές καμπές και στο banking της Daytona'
Επίσης τα 550 άλογα της 512 ήταν ήδη πάρα πολλά απ'όσα μπορούσε να διανοηθεί τότε η Porsche... Η 917 κατάφερε τελικά να επικρατήσει συνολικά της 512, εξαιτίας κυρίως της καλύτερης αξιοπιστίας της και ενός... τεχνικού λάθους...
-
Ασχετα με τις υπολοιπες αποψεις του stressenmeister, με τις περισσοτερες απο τις οποιες δεν συμφωνω, η αποψη οτι οι περισσοτεροι ασχετοι υποστηριζουν Φερραρι, νομιζω οτι ειναι σωστη.
Αυτο φυσικα δεν σημαινει οτι οι 'σχετικοι' προτιμουν την Πορσε. Αλλα αν ρωτησεις 100 ατομα 'ασχετα' με το αυτοκινητο (δηλ. μη μελη του 4τ forum ) ποια ειναι η καλυτερη 'μαρκα' σπορ αυτοκινητων, οι περισσοτεροι θα απαντησουν Φερραρι.
Κατα τη γνωμη μου αυτο δεν υποτιμα τη Φερραρι. Αληθες παντως πιστευω οτι ειναι... -
Ο χρήστης Spidey_TS έγραψε:
Μάλιστα οι άσχετοι γουστάρουν φερράρι. Αυτό ας το δεχτώ.
Γιατί?
Αλλά καλύτερα δώσε βάση στο παρακάτω...Ενοείτε πως δεν το δέχομαι
Αλλά for argument shake κάνω την παραδοχή για να δείξω πόσο λάθος είναι το σκεπτικό του έστω και με αυτή την λάθος παραδοχή . Άρα χωρίς την παραδοχή είναι αστα να πάνε
-
-
Ο χρήστης Spidey_TS έγραψε:
Eγω ψηφισα Porsche γιατι απο μικρος τις γουσταρα περισσοτερο και γιατι μου την εσπαγε που ολοι οι ασχετοι γουσταραν περισσοτερο τις Ferrari.
ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!
Aυγα σου καθαριζουν?
**Ειμαι και fun της τουρμπινας **που χρησιμοποιουν ακομα οι γερμανοι στην 911 ενω οι Ιταλοι πουθενα πια.
Αν σου πω οτί φαίνεται ...θα παρεξηγηθείς???
Επίσης ...του μπουριού,του φιμέ τζαμιού,του τεράστιου subwoofer κλπ.Χαλαρωσε,μαγκα του πληκτρολογιου και ασε τους προσωπικους χαρακτηρισμους!
Δυστυχως για σενα δεν μ'αρεσουν ουτε τα μπουρια,ουτε τα φιμε,ουτε τα sub.Δεν τα ειχα ποτε σε αυτοκινητο μου,ουτε θα τα εχω.Αν εσυ συνδεεις τη τουρμπινα με ολα αυτα μαλλον καπου κανεις λαθος.Λοιπον για να επανελθουμε.Η Porsche εβγαλε και SUV και πηγε πολυ καλα.
Αυτό θεωρείται θετικό??? .
Για μενα,ναι.Και για το εμπορικο κομματι της Porsche ηταν πολυ καλο.
Και για οσους λενε οτι το να βελτιωνεις Porsche στη Gemballa ειναι σα να βελτιωνεις saxorallo ας παρουν μια Ferrari και να την βαλουν στο σαλονι να την κοιτανε γιατι μονο γι'αυτο ειναι!
Ιστορία (αυτοκινητιστική) κατέχεις?
Δεν το πιασατε οπως το ειπα...Εδω μεσα οσοι υποστηριζεται τις Ferrari το μονο που μπορειτε να κανετε ειναι να την κοιτατε και οχι να την πατε οπως μπορει να παει το αυτοκινητο.Κανω λαθος?????
Επισης γουσταρω αφανταστα που οποτε **ταπεινωνει σε τεστ **μια Porsche την αντιστοιχη Ferrari λενε οι δημοσιογραφοι πως εχει καλυτερη αισθηση η ιταλιδα και ολα αυτα τα χαριτωμενα που λενε οι δευτεροι.
Ετσι οσοι γουσταρουν τις Ferrari μπορουν να τις εχουν απεναντι τους και να τις θαυμαζουν μιας και ειναι πραγματικα τοσο ομορφες,οταν μια Porsche θα τους περναει απο πανω!
Εχει και τη GT2 που εχει ολες τις Ferrari (πλην Enzo) για πλακα.
Ρε μπας και συγκρίνουμε Lotus με Dacia?
Οχι,φιλε μου συγκρινουμε Porsche με Ferrari αλλα δυστυχως η πραγματικοτητα στην αποτελεσματικοτητα των αυτοκινητων αυτη ειναι.
Επίσης να τονίσω οτί έχουν γίνει μερικά πράγματα ,που συζητούσαμε εδώ μέσα ,γαργάρα και μάλιστα ένα πολύ σημαντικό για την σύγκριση που κάνουμε από ...Ιταλόφιλο!!!
-
Δεν το πιασατε οπως το ειπα...Εδω μεσα οσοι υποστηριζεται τις Ferrari το μονο που μπορειτε να κανετε ειναι να την κοιτατε και οχι να την πατε οπως μπορει να παει το αυτοκινητο.Κανω λαθος?????
Διαγωνισμό ικανοτήτων οδήγησης κάνουμε;
Αν αυτό σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, τότε ναι, ΔΕΝ μπορούμε να τις οδηγήσουμε, μόνο να τις κοιτάμε μπορούμε... -
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Διαγωνισμό ικανοτήτων οδήγησης κάνουμε;
Αν αυτό σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, τότε ναι, ΔΕΝ μπορούμε να τις οδηγήσουμε, μόνο να τις κοιτάμε μπορούμε...Εχεις σοβαρο προβλημα αναγνωσης και κατανοησης φιλε,αντε να το κοιταξεις.Διαβασε που το πρωτο εγραψα και θα καταλαβεις.
-
'Eγω ψηφισα Porsche γιατι απο μικρος τις γουσταρα περισσοτερο και γιατι μου την εσπαγε που ολοι οι ασχετοι γουσταραν περισσοτερο τις Ferrari', strassenmeister
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
-
Porsche γιατί μου αρέσει η επιμονή τους σε ένα ορισμένο τρόπο σκέψης - υλοποίησης τεχνογνωσίας που πολλές φορές τους έχει κάνει να κατηγορηθούν για κολλημα / ξεροκεφαλιά / στατικότητα / οπισθοπορεία. Παρ' όλα αυτά η συνταγή φαίνεται να αποδίδει και μάλιστα με το παραπάνω.
Αυτή η επιμονή τους μου αρέσει ιδιαίτερα γιατί μου θυμίζει εμένα.
Ξεχνάς φυσικά την Ferrari 512 S / 512 M, η οποία και είχε απείρως πιο άκαμπτο σασί αυτής. Πολλοί οδηγοί της 917 παραπονιούνταν ότι το πλαίσιο 'λύγιζε' αρκετά και τους τρόμαζε ιδιαίτερα στην οδήγηση, όμως αυτό ακριβώς το τεχνικό μειονέκτημα εξελισσόταν σε πλεονέκτημα όταν τα σύννεφα άρχιζαν να πιάνουν δουλειά. Να τι λέει ο Tony Adamowicz, ο οποίος έχει οδηγήσει και τις 2:
'Η Porsche είχε πολύ διαφορετικό πλαίσιο από το δικό μας. Το αυτοκίνητό μας ήταν εξαιρετικά άκαμπτο κάτι το οποίο σημαίνει ότι είμασαταν ταχύτεροι στο στεγνό,στις ανοικτές καμπές και στο banking της Daytona'
Επίσης τα 550 άλογα της 512 ήταν ήδη πάρα πολλά απ'όσα μπορούσε να διανοηθεί τότε η Porsche... Η 917 κατάφερε τελικά να επικρατήσει συνολικά της 512, εξαιτίας κυρίως της καλύτερης αξιοπιστίας της και ενός... τεχνικού λάθους...
Η 917 απέδιδε 600ps και 57 kgm ροπής από τον '912',τον επίπεδο 12κύλινδρο, πολύ συνεπτυγμένο σε διαστάσεις.Απορώ, όταν υποβαθμίζονται ελαφρά τη καρδία τεχνολογικά επιτεύγματα όπως η 917.
Το πλαίσιο της 917 ήταν κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, ενώ το αμάξωμά της από πολυεστέρα, όλα αυτά βέβαια συγκράτησαν το βάρος στα μόλις 800 κιλά, με υψηλά επίπεδα ακαμψίας.
Οι αναρτήσεις της ήταν φυσικά ανεξάρτητες μπροστά-πίσω.
Το αυτοκίνητο ήταν όντως πολύ δυσκολοοδήγητο, κάτι που εν πολλοίς οφειλόταν στην τρομακτική του δύναμη και αναλογία κιλών/ίππο (1,3!). Η τελική της έγραψε 397km/h.
Κέρδισε το Λε μαν, στις 14 Ιουνίου 1970 με οδηγούς εναλλάξ τους Χέρμαν/Ατγουντ.Eπί του θέματος του thread, επιλέγω μεταξύ των δύο Porsche.
Δεν μειώνω επ ουδενί τη Ferrari και τα αυτοκίνητά της (αυτό έλειπε!), μερικά εκ των οποίων (F40, GT0 288, F355), τοποθετούνται στην απόλυτη κορυφή των αυτοκινητικών φαντασιώσεων.
Συμπαθώ περισσότερο την Porsche, για λόγους άσχετους με την τεχνολογική πρωτοπορία-άλλωστε και οι δύο εταιρείες βρίσκονται στην αιχμή της.
Οι λόγοι είναι οι εξής:
α)αντιπαθώ την αλαζονική νοοτροπία των ανθρώπων της Ferrari, αρχής γενομένης του 'γέρου'. Η ήττα της Ferrari από τη Ford (με το GT40), ήταν ένα ιστορικό μάθημα, μια ταπείνωση του αλαζόνα παντοδύναμου γολιάθ (με αγωνιστικούς όρους, όχι οικονομικούς), από τον μικρό και ασήμαντο Δαβίδ.
β)η ferrarική οίηση φτάνει μέχρι σήμερα. Μου προκαλεί θυμηδία η απόφαση της κάθε φορά να βγάζει το απόλυτο supercar της σε 399 ή 349 κομμάτια, τα οποία πηγαίνουν μόνο σε ήδη υπάρχοντες πελάτες. Αν δεν έχεις τουλάχιστον 5 ferrari, και όχι τις μικρές, δεν παίρνεις enzo. H carrera GT δεν κάνει τέτοιες διακρίσεις. Yπό αυτή την έννοια, πολύ μ άρεσε η αντίδραση του farboud, βρετανού επιχειρηματία με 2 μόνο ferrari, που πήγε ο άμοιρος να παραγγείλει enzo και του αρνήθηκαν. Αποφάσισε να φτιάξει δικό του supercar, καλύτερο και γρηγορότερο από οποιαδήποτε ferrari. Και το φτιαξε. Το αν είναι καλύτερο είναι άλλο θέμα, που θα εξετάσουμε άλλη φορά.
γ)Παρ όλα αυτά, καταδικάζω και την κίνηση της Porsche για επέκτασή της προς άλλες κατηγορίες με την Cayenne. Είπαμε, ότι θες αλλά όχι SUV! -
'Eγω ψηφισα Porsche γιατι απο μικρος τις γουσταρα περισσοτερο και γιατι μου την εσπαγε που ολοι οι ασχετοι γουσταραν περισσοτερο τις Ferrari', strassenmeisterΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Ο Σπαθαρης σε θελει για πρωταγωνιστη,αντε για συνεντευξη,εχεις σιγουρο το ρολο.
Μαθε και να λιγο συζητας ωστοσο. -
Αγαπητέ strassenmeister, τι πίνεις κι εμένα δε μου δίνεις; Η GT φτιάχτηκε ad hoc για να κοντράρει την Enzo και ΠΑΛΙ πίνει τσαγάκι του βουνού. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα, η ισχύς των 'επιχειρημάτων' σου κάποιον μου θυμίζει, που μένει πολύυυυυυ δυτικά και πρέπει να διασχίσεις τον Ατλαντικό για να τον συναντήσεις...
-
Για μια ακόμα φορά, δε σταματάμε λίγο με τους χαρακτηρισμούς;
Και για να σε προλάβω 'άρχοντα των δρόμων' σχολίασα το ύφος γραφής σου, ούτε την υπογραφή σου ούτε σε χαρακτήρισα.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Αγαπητέ strassenmeister, τι πίνεις κι εμένα δε μου δίνεις; Η GT φτιάχτηκε ad hoc για να κοντράρει την Enzo και ΠΑΛΙ πίνει τσαγάκι του βουνού. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα, η ισχύς των 'επιχειρημάτων' σου κάποιον μου θυμίζει, που μένει πολύυυυυυ δυτικά και πρέπει να διασχίσεις τον Ατλαντικό για να τον συναντήσεις...Ωραια και η 360 stradale πινει τσαγακι απο τη GT2. Το λυσαμε το προβλημα?
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Για μια ακόμα φορά, δε σταματάμε λίγο με τους χαρακτηρισμούς;Και για να σε προλάβω 'άρχοντα των δρόμων' σχολίασα το ύφος γραφής σου, ούτε την υπογραφή σου ούτε σε χαρακτήρισα.
Εχεις δικιο,εγω δε διαβασα σωστα λογω του καταιγισμου των ποστ που πρεπει να απαντησω.Συγνωμη!
Ferrari VS Porsche