-
Οι γραμμές του και το εσωτερικό μοιάζουν πάρα πολύ με το παλιό. Το φινίρισμα και η λεπτομέρεια το χαλάνε, θέλει βελτίωση και ας ακριβύνει.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Άντε να δούμε και Charger!
Ah?
Το Charger υπαρχει εδω και ενα χρονο:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... ht=charger
Άλλο 'Charger' είχα εγώ στο μυαλό μου.
Υπαρχει και αλλο Charger απο το...Charger?
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
The Mustang is in trouble...
Μην το λες αυτο. Και εμενα μου αρεσει το Mustang.
Αλλα απο την αλλη μερια δεν εχει πολυ συναγωνισμο σαν κουπε και καμπριο. Οποτε λιγος συναγωνισμος ειναι καλος.
Νικος
Σε λιγα χρονια (2-3) θα υπαρχει τεραστιος συναγωνισμος σε αυτο το τομεα. Θα δουμε Καμαρο κονσεπτ στο Ντιτροιτ και το επομενης γενιας GTO λενε θα ειναι ειναι το κατι αλλο. Αρα θα ξαναβρεδουμε πισω στην δεκαετια του 50-60 ξανα full force.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
The Mustang is in trouble...
Μην το λες αυτο. Και εμενα μου αρεσει το Mustang.
Αλλα απο την αλλη μερια δεν εχει πολυ συναγωνισμο σαν κουπε και καμπριο. Οποτε λιγος συναγωνισμος ειναι καλος.
Νικος
Σε λιγα χρονια (2-3) θα υπαρχει τεραστιος συναγωνισμος σε αυτο το τομεα. Θα δουμε Καμαρο κονσεπτ στο Ντιτροιτ και το επομενης γενιας GTO λενε θα ειναι ειναι το κατι αλλο. Αρα θα ξαναβρεδουμε πισω στην δεκαετια του 50-60 ξανα full force.
χμμ....
Θα ξαναφερουν το Camaro πισω; Ποτε δεν καταλαβα γιατι φερανε το Monaro και το βγαλανε GTO. Στα ματια μου καλυτερα να το κανανε σαν ενα σπεσιαλ μοντελο απο το Camaro με ταμπελες Pontiac.Nikos
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
χμμ....
Θα ξαναφερουν το Camaro πισω;Θα δειξουν κονσεπτ στο Ντιτροιτ και εαν υπαρξει θετικη αντιδραση απο το κοινο θα υπαρχει στις μαντρες το 2008 ως 2009 μοντελο. Κατσε να ανξοιξω θεμα διοτι υπαρχουν μερικα ενδιαφεροντα CGIs τελευταια.
-
Άντε να δούμε και Charger!
Ah?
Το Charger υπαρχει εδω και ενα χρονο:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... ht=charger
Άλλο 'Charger' είχα εγώ στο μυαλό μου.
Υπαρχει και αλλο Charger απο το...Charger?
Έλα τώρα... τον Στρατηγό Λη δεν τον ξέρεις;
-
[Dodge unveils Challenger - - Source: Automotive News / January 4, 2006 - 6:00 am](http://www.autonews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060104/FREE/60103009/1115&refsect=
Unhappy with getting sand kicked in their faces by the redesigned, blast-from-the-past Ford Mustang, Dodge designers opened the vault and took a long look at the 1970 Challenger. The result: The Challenger concept that will be rolled out next week at the North American International Auto Show in Detroit.
Under the skin of this new Challenger is a shortened version of the rear-drive LX platform used for the Chrysler 300 and Dodge Magnum/Charger. Under the hood? What else but a Hemi V-8 — this one a 6.1-liter unit that cranks out 425 horsepower and 420 pounds-feet of torque. All that power is channeled to the rear tires through a six-speed manual transmission.
The Dodge boys estimate that the Challenger's powertrain would propel the four-seat coupe from 0 to 60 mph in 4.5 seconds, and that the speed would top out at about 174 mph.
If the concept is a hit, and the corporate chieftains give it the green light, a production Challenger could be chewing up the asphalt by 2009.
[IMG]http://www.autonews.com/images/random/2006detroit/challenger6.jpg
[/IMG] -
δε με χαλαει καθολου!
-
Απο τις φωτο λιγο too retro για μενα. Θα δουμε απο κοντα πως μοιαζει.
-
Απο τις φωτο λιγο too retro για μενα. Θα δουμε απο κοντα πως μοιαζει.Σε λάθος topic έγραψες. Της Miura είναι λίγο πιο κάτω...
-
EDIT
-
-
Τόση πολλή έμπνευση έχουν εκεί στην Dodge που πάνε και κοπιάρουν τα παλιά τους σχέδια και μάλιστα σχεδόν αυτούσια...
-
Τον τίτλο του καλύτερου αυτοκινήτου της έκθεσης (“Best of Show”), έλαβε το Dodge Challenger Concept στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, έπειτα από το διαγωνισμό που διοργάνωσε το περιοδικό “Roadfly”. Οι αναγνώστες του περιοδικού κλήθηκαν να ψηφίσουν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του “Roadfly”, τα πέντε καλύτερα μοντέλα που εκτέθηκαν στο Ντιτρόιτ, σε ισάριθμες κατηγορίες.
Στην κατηγορία “Best Value” νικητής αναδείχθηκε το Honda Fit, καθώς συνδυάζει το χαμηλό κόστος των 14.000 δολαρίων με τον ελκυστικό σχεδιασμό, την ποιότητα και τον πλούσιο βασικό εξοπλισμό, ενώ στην κατηγορία “Most Innovative” η Mercedes-Benz E320 CDI BLUETEC, κέρδισε χάρη στο καινοτόμο σύστημα Bluetec στους ντιζελοκινητήρες. Καλύτερο νέο αυτοκίνητο για το 2006 “Best New Vehicle 2006”, ψηφίστηκε το Lexus LS 460 και καλύτερο πρωτότυπο όχημα “Best Concept” το Chevrolet Camaro.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Τόση πολλή έμπνευση έχουν εκεί στην Dodge που πάνε και κοπιάρουν τα παλιά τους σχέδια και μάλιστα σχεδόν αυτούσια...Συγνωμη ρε συ αλλα οι γραμμες των παλαιων ειναι κλασσικες (για πολλους στις ΗΠΑ) οποτε το καινουργιο μοντελο να θυμιζει λιγακι ρετρο το παλιο βοηθαει καισ τις πωλησεις και στο να το αναγνωρισουν. Πχ. σαν το Μαστανγκ.
Σκεψου δηαλδη η Audi ολα της τα αυτοκινητα τα εκανε αντιγραφο το ενα με το αλλο αλλα απλως μισο μετρο μικροτερο η μεγαλυτερο Που πηγε η δικη τους εμπνευση;
Νικος
-
H Audi όμως δεν πήγε να ξεθάψει ό,τι σχέδιο είχε βγάλει πριν από 35-40 χρόνια. Η Dodge το κάνει. Κι επίσης, η Audi ναι μεν έχει μια κοινή οικογενειακή γραμμή, μια συγκεκριμένη σχεδιαστική ταυτότητα που διατρέχει όλη της τη γκάμα, αλλά ανανεώνεται τακτικά και δεν κάνει παλινωδίες όπως η Dodge.
-
Μαλλον δεν ειχαν αρκετα λεφτα για καινουργιο σχεδιασμο. Οποτε προτιμησαν κατι παλιο μεν δοκιμασμενο δε.
Νικος
-
Δηλαδή με απλά λόγια οι αγοραστές του Challenger θα φοράνε αποφόρια (hand-me-downs νομίζω τα λέτε εσείς).
-
Υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν κάτι σαν το παλιό Challenger αλλά δεν θέλουν να πάρουν παλιό και να το ανακατασκευάσουν. Αυτό το μικρό μερίδιο αγοράς καλύπτει η Dodge. Εμένα δεν μου αρέσει γιατί δεν έχει προσοχή στη λεπτομέρεια το καινούριο μοντέλο, θα μπορούσε να είναι λίγο ακριβότερο αλλά καλύτερο, π.χ. εξωτερικά χρώμια (καθρέφτες, χερούλια κλπ.).
-
Για να λέμε και την αλήθεια όμως, το παλιό Challenger δεν ήταν κι ό,τι καλύτερο... Στήσιμο κλασσικού muscle car (δηλαδή, μόλις ερχόταν η ώρα να στρίψεις το τιμόνι, πήγαιναν αλλού ο παπάς κι αλλού τα ράσα του) και ποιότητα κατασκευής άθλια.
Dodge Challenger **«Καλύτερο αυτοκίνητο» στο Detroit (σ.3)**