-
Όπως έχω γράψει και παλιότερα οι μόνιμες ίδιες αγγελίες στο linkedin αλλά και στα γνωστά site (Kariera/skywalker κλπ...) είναι fake αγγελίες και υπάρχουν λόγοι που το κάνουν αυτό οι (συνήθως μεγάλες) εταιρείες.
Είναι σαν το car.gr που μεγάλοι έμποροι μεταχειρισμένων αφήνουν τις αγγελίες αυτοκινήτων που έχουν πουληθεί να είναι μόνιμα ενεργές.
-
Στον χώρο της τεχνολογίας συνήθως οι καλές προτάσεις έρχονται στα μουλοχτά, πολύ πριν βγουν δημόσια.
-
Πολύ μεγάλη αλήθεια και θα πρόσθετα ότι οι καλές προτάσεις καλύπτονται μεταξύ γνωστών. Εγώ τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει τόσα χρόνια.
-
Στις αγγελίες ακινήτων να δείτε τι γίνεται...
Αν κάποιο φαίνεται σε σχετικά καλή τιμή , παίρνεις τηλέφωνο και 9 στις 10 σου λένε ή ότι δεν υπάρχει πλέον ή ότι έχει δοθεί προκαταβολή κλπ...
Και στο καπάκι σου λένε, τί ψάχνετε για να δούμε τι έχουμε...
Προφανώς η πιασιάρικη αγγελία λειτουργεί σαν κράχτης...
-
Εγώ αρχίζω και πιστεύω ότι πουλάνε ή έχουν προς ενοικίαση φανταστικά σπίτια.
Ποτέ δεν υπήρχαν.
-
Σε μερικά σπίτια έχω μιλήσει απευθείας με τον κατασκευαστή...
Και ξέρω από πρώτο χέρι ότι πλέον δεν είναι διαθέσιμα...
Το αναφέρω στους μεσίτες ότι αυτό το σπίτι έχει πουληθεί...
Μαντέψτε...
Η αγγελία κράχτης στην θέση της...
Δεν κατεβαίνει σχεδόν ποτέ...
-
Ακριβώς έτσι…click bait κάνουν…βλέπω σπίτια που πούλησα πριν από 2 και 3 χρόνια ακόμα στο Ίντερνετ.
-
@storm said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Πολύ μεγάλη αλήθεια και θα πρόσθετα ότι οι καλές προτάσεις καλύπτονται μεταξύ γνωστών. Εγώ τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει τόσα χρόνια.
Στις δουλειές όμως γίνεται αυτό που λέει ο στορμ πολύ συχνά.
Μια καλή θέση (όχι απαραίτητα με πολλά $) την παίρνεις σχεδόν μόνο με recommendation από γνωστό και αυτό γίνεται είτε αξίζεις τη θέση, είτε όχι (για να τα λέμε όλα).
πχ. οτε! Τόσα χρόνια δουλεύω, δεν έχω δει αγγελίες.... -
O OTE βγάζει αγγελίες στο linkedin και βγάζει και μέσω deutsche telekom με αυτόματη αποστολή email όταν ανοίγουν νέες θέσεις.
Επίσης θέσεις θα δεις και εδώ στη νέα κεντρική θυγατρική:
https://www.c-ts.gr/career
Επίσης θέσεις εργασίας θα βρεις στις δεκάδες άλλες θυγατρικές του ΟΤΕ.Με τους παρόχους telecoms έχω πολλά πάρε/δώσε, όπως και με τους μεγαλύτερους systems integrators.
Αλλά για να μπεις σε πάροχο (OTE/NOVA/VODAFONE) δεν αρκεί μόνο ένας ή δύο ή τρεις γνωστοί. Και Δ/ντή να γνωρίζεις δεν αρκεί. Χρειάζεται πολύ σπρώξιμο. Και μαζί με το σπρώξιμο θα πρέπει να κανονισθεί και το μισθολογικό γιατί διαφορετικά ο μισθός θα είναι της πείνας.
Την πάτησε συνομήλικο φιλαράκι μου που πρόσφατα "μετακόμισε" στην Vodafone. -
Γνωρίζει κανένας τι μισθοί παίζουν στα εργοτάξια του Μετρό γραμμή 4 Αθήνα και στο Ελληνικό αντίστοιχα, για θέσεις πεδίου Πολιτικών/Τοπογράφων μηχανικών με 5-10 έτη εμπειρίας, με μπλοκάκι προφανώς και ωράριο Δευτέρα-Παρασκευή 7-5 και Σάββατο 7-3 ; Πόσα να ζητήσει δηλαδή μια νέα/νέος συνυπολογίζοντας ασφαλιστικές εισφορές (2 ή 3 κατηγορία), εφορία κλπ ;
-
@storm said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Με τους παρόχους telecoms έχω πολλά πάρε/δώσε, όπως και με τους μεγαλύτερους systems integrators.
Αλλά για να μπεις σε πάροχο (OTE/NOVA/VODAFONE) δεν αρκεί μόνο ένας ή δύο ή τρεις γνωστοί. Και Δ/ντή να γνωρίζεις δεν αρκεί. Χρειάζεται πολύ σπρώξιμο. Και μαζί με το σπρώξιμο θα πρέπει να κανονισθεί και το μισθολογικό γιατί διαφορετικά ο μισθός θα είναι της πείνας.
Την πάτησε συνομήλικο φιλαράκι μου που πρόσφατα "μετακόμισε" στην Vodafone.Η συγκεκριμένη γενικά δεν πληρώνει καλά, στο software development τουλάχιστον που έχω γνωστούς συναδέλφους.
-
@tesa54 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Γνωρίζει κανένας τι μισθοί παίζουν στα εργοτάξια του Μετρό γραμμή 4 Αθήνα και στο Ελληνικό αντίστοιχα, για θέσεις πεδίου Πολιτικών/Τοπογράφων μηχανικών με 5-10 έτη εμπειρίας, με μπλοκάκι προφανώς και ωράριο Δευτέρα-Παρασκευή 7-5 και Σάββατο 7-3 ; Πόσα να ζητήσει δηλαδή μια νέα/νέος συνυπολογίζοντας ασφαλιστικές εισφορές (2 ή 3 κατηγορία), εφορία κλπ ;
Με 10 χρόνια εμπειρία δεν είσαι νέος, στη χειρότερη senior!
ΑΕΙ ή ΤΕΙ? -
Ετσι ειναι, οι εταιρειες τηλεπικοινωνιων εχουν πολυ κακο ονομα στα μισθολογικα και αλλα θεματα που αφορουν τον εργαζομενο.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....