-
@storm said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Μήπως ξέρεις κανείς καμιά ιστοσελίδα που να συγκεντρώνει όλες τις αγγελίες εργασιών που δημοσιεύονται σε διάφορα sites π.χ. skywalker, kariera κλπ...;
Στο indeed συνήθως συγκεντρώνονται.
-
Μήπως ξέρεις κανείς καμιά ιστοσελίδα που να συγκεντρώνει όλες τις αγγελίες εργασιών που δημοσιεύονται σε διάφορα sites π.χ. skywalker, kariera κλπ...;
δυσκολακι...
καθοτι καριερα = 190 η αγγελια και σκάιτετοιο 150....
δηλαδης τα σάιτ αυτα ζούνε απο τις αγγελιες. -
To indeed δεν το ήξερα, θα το ψάξω. thanks @limited_one
@gatoz ψάχνω site που να συγκεντρώνει όλες τις αγγελίες των sites. Δηλαδή να έχει μηχανή αναζήτησης αγγελιών που είναι σε karriera, skywalker κλπ...
-
To indeed δεν το ήξερα, θα το ψάξω. thanks @limited_one
@gatoz ψάχνω site που να συγκεντρώνει όλες τις αγγελίες των sites. Δηλαδή να έχει μηχανή αναζήτησης αγγελιών που είναι σε karriera, skywalker κλπ...
Στο indeed βέβαια ανεβαίνουν και δικές του αγγελίες.
-
Το indeed είναι εντελώς κουβάς αγγελιών ή κάνω λάθος;
Προσπάθησα να εντοπίσω την δυνατότητα για αναζήτηση με βάση τομέα επαγγελμάτων αλλά δεν βρήκα κάτι. Μόνο με περιοχή κατάφερα να κάνω αναζήτηση. -
Το indeed είναι εντελώς κουβάς αγγελιών ή κάνω λάθος;
Προσπάθησα να εντοπίσω την δυνατότητα για αναζήτηση με βάση τομέα επαγγελμάτων αλλά δεν βρήκα κάτι. Μόνο με περιοχή κατάφερα να κάνω αναζήτηση.Κάτι λάθος κανεις νομίζω..
-
Τα έχει λίγο περίεργα.
Μάλλον αυτό είναι https://gr.indeed.com/browsejobsΔεν έχει καν την ειδικότητά μου, ούτε καν τον τομέα εργασίας μου.
Τέλος πάντων. Θα ψάξω και αλλού.
-
https://gr.indeed.com/?r=us
Στον τίτλο θέσης δεν μπορείς να βάλεις τον τομέα εργασίας σου? -
Αν βάλω τους δύο τομείς που εργάζομαι βγάζει αγγελίες για πωλητές σε εμπορικά μαγαζιά. Προφανώς κάνει αναζήτηση με βάση τη λέξη. Δεν έχει κατηγορίες όλων των ειδικοτήτων ή των τομέων επαγγελμάτων ώστε άμεσα ο ενδιαφερόμενος να δει συγκεκριμένες κατηγορίες.
π.χ στο https://www.careernet.gr/ έχει κάτω χαμηλά στη σελίδα κατηγορίες, πατάς και βλέπεις τις αγγελίες.
-
Μου φαίνεται παράξενο πού θα το πω. Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία?
Φέτος κλείνω 20 χρόνια στην εταιρεία. Με τα πάνω και τα κάτω. Χαρές πολλές, λύπες επίσης. Έμεινα παρόλες τις 3 μειώσεις μισθών, η τελευταία ήταν το 2020 με τον κοβιντ και η οποία ακυρώθηκε πέρυσι. Εμεινα και με μια έμμεση μείωση των bonus.
Σκληρή δουλειά το καλοκαίρι, πίεση, πολλές ώρες..
Όλα αυτά τα χρόνια όλοι μας, οι εργαζόμενοι που μείναμε, συζητούσαμε μεταξύ μας για τους μισθούς. Κανείς όμως δεν το πήγαινε παραπέρα.
Σε μια επίσκεψη του διευθύνοντα συμβούλου πρίν 2-3 μήνες στο υποκαταστημα και μπροστά σε μερικούς συναδέλφους του μίλησα ανοικτά. Είπα πολλά άλλα το ρεζουμε είναι λίγο πολύ αυτά που ανέφερα παραπάνω. Ότι φάγαμε μειώσεις, ότι μείναμε και βάλαμε κι εμείς το λιθαράκι μας και μήπως η ιδιοκτησία θα σκεφτεί κάποια στιγμή να μας κάνει αύξηση.
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεις δεν μίλησα άσχημα, ούτε με υφακι. Απλά είπα το παράπονο μου όμορφα κι ωραία. Η αλήθεια είναι ότι σκαλωσε λίγο γιατί προφανώς δεν το περίμενε, λύθηκαν οι γλώσσες και των υπολοίπων. Παρόλα αυτά μας υποσχέθηκε ότι θα το συζητήσει με την ιδιοκτησία και θα μας ενημερώσει.
Προχθές χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν ο διευθυντής. Μου είπε ότι η διεύθυνση αποφάσισε να κάνει αυξήσεις σε όλο το προσωπικό. Αυτό που μου είπε όμως δεν το περίμενα. Αύξηση συγκεκριμένο ποσό στους καινούργιους αλλά πολύ μεγαλύτερη αύξηση σε μένα προσωπικά και μάλιστα όταν μου ανακοίνωσε πόσο θα παίρνω του απάντησα... Ε μα το άξιζα κι αυτός συμφώνησε.
Έχω ένα αίσθημα μουδιάσματος από τότε. Νιώθω ότι η δουλειά μου αναγνωρίστηκε και νιώθω ότι μπορώ να κοιτάξω το μέλλον λίγο πιο αισιόδοξα.
Τώρα βέβαια τίθεται το ερώτημα αν άξιζε να μείνω σε τόσο αντίξοες συνθήκες τόσα χρόνια ή όχι.
Ελα μου ντε... -
ΜΠΡΑΒΟ και συγχαρητήρια...."ask and you shall receive" λένε οι φίλοι μας οι Άγγλοι. Oρισμένες φορές είναι τόσο απλό όσο να το ζητήσει κάποιος, γιατι πολλές φορές το top management δεν έχει γνώση. Το ίδιο κάνω και εγώ και μάλιστα πιέζω όσο μπορώ αλλά ταυτόχρονα το αποδυκνείω με την δουλειά μου. Έτσι καλώς ή κακώς λειτουργεί το σύστημα.
-
Έτσι ακριβώς! Μπράβο, το μωρό που κλαίει ταΐζεις όπως λέει και ο πατέρας μου.
-
@megane98hp said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Τώρα βέβαια τίθεται το ερώτημα αν άξιζε να μείνω σε τόσο αντίξοες συνθήκες τόσα χρόνια ή όχι.
Ο χρόνος πίσω δεν γυρνά, οπότε κοιτάς μόνο μπροστά νοιώθοντας βαθειά ικανοποίηση, που οι κόποι τόσων χρόνων με κάποιο τρόπο τελικά σε αντάμειψαν.
Πολλά μπράβο από μένα, που τόλμησες, ρίσκαρες και κέρδισες.
-
Συγχαρητήρια. Όχι τόσο για το θάρρος σου, αλλά για το χειρισμό σου. Νομίζω αυτό οδήγησε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αν ζητάς κάτι δίκαιο με σωστό και τεκμηριωμένο τρόπο και στο κατάλληλο timing, δηλαδή να το επιτρέπουν οι συνθήκες, ο σωστός εργοδότης, μπαμπάς, κράτος, συνεργάτης, σύζυγος κοκ οφείλει να στο δώσει.
Άρα κατά την άποψή μου ορθή ήταν η επιλογή σου να παραμείνεις στην εταιρεία.ΥΓ. Ακούω γενικά γύρω μου τον τελευταίο καιρό από συνεργάτες, γνωστούς και φίλους για ικαονοποιητικές αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα και έξτρα παροχές, όπως ιδιωτική ασφάλεια, κουπόνια κλπ.
Φυσικά υπάρχει και το πρόβλημα της ακρίβειας και του πληθωρισμού, δεν γίνονται τυχαία. Όπως και να 'χει όμως είναι ένα πολύ καλό νέο μετά τόσα χρόνια στασιμότητας. Ν' αρχίσει να κινείται η κατάσταση και στο θέμα των αποδοχών. -
Καύσιμα (+θέρμανση), ΔΕΗ και σούπερ μάρκετ έχουν πάει στο θεο! Πραγματικά απορώ πως ζουν οι συνταξιούχοι!
1.90 το λίτρο το γάλα;
Ομοίως η βενζίνη;
Και τους δίνει ο άλλος 50ε και κάνουν κωλοτούμπες... -
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Οι εξαγωγές τον τελευταίο καιρο είναι υψηλότερες λόγω πληθωρισμού. Η ονομαστική τους αξία είναι μεγαλύτερη λόγω πληθωρισμού. Ως όγκο συναλλαγών είναι χαμηλότερες νομιζω
Στο κομμάτι αυτό (των εξαγωγών) επιμένεις εμμονικά στο λάθος και δεν ξέρω το γιατί
https://www.nbg.gr/el/omilos/meletes-oikonomikes-analuseis/reports/exports-2022q4
-
Γιατί είναι σε σύγκριση με το 2021 που ήταν όλα κλειστά.
Με το 2019;
Δηλαδή αυτά τα νούμερα είναι σε ονομαστικές τιμές, δηλαδη πληθωρισμενες και μετά από περιόδους lock down είτε σε εμάς είτε στις χώρες που εξάγουμε. Μάλιστα την ίδια περίοδο είχαμε και αύξηση εισαγωγων. Μάλιστα το ισοζύγιο χειροτέρεψε κατά 12% και αυτό είναι δείγμα της παθογένειας της οικονομίας μας και της μη βελτίωσης της. Διότι κάθε φορά που αυξάνουμε τις εξαγωγές εν τέλη μεγαλώνουμε το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου
-
Με το 2019;
Δηλαδή αυτά τα νούμερα είναι σε ονομαστικές τιμές, δηλαδη πληθωρισμενες και μετά από περιόδους lock down είτε σε εμάς είτε στις χώρες που εξάγουμε. Μάλιστα την ίδια περίοδο είχαμε και αύξηση εισαγωγων. Μάλιστα το ισοζύγιο χειροτέρεψε κατά 12% και αυτό είναι δείγμα της παθογένειας της οικονομίας μας και της μη βελτίωσης της. Διότι κάθε φορά που αυξάνουμε τις εξαγωγές εν τέλη μεγαλώνουμε το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου
Άιντε πάλι, πάρε το 2018 (33 δις)
https://www.seve.gr/ιστορικό-ρεκόρ-εξαγωγών-το-2018/#:~:text=Επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις του ΣΕΒΕ,το οποίο αποτελεί επίδοση ρεκόρ.και το 19 (33.8)
https://www.capital.gr/oikonomia/3409629/sebe-neo-rekor-gia-tis-ellinikes-exagoges-to-2019και πες μου ότι τα 50 δις του 22 είναι τα 34 του 19 πληθωρισμένα, έλεος δλδ...
-
Πάντως ο Άδωνις που πανηγύριζε τους νεκρούς μας σε σύγκριση με το Βέλγιο, φανταστείτε τώρα την οικονομία μας σε σύγκριση με τους Εγγλέζους.
Θα βγει να τρέχει ξεβράκωτος, μόνο με ένα νανογιλέκο.
-
@fiverg said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Με το 2019;
Άιντε πάλι, πάρε το 2018 (33 δις)
https://www.seve.gr/ιστορικό-ρεκόρ-εξαγωγών-το-2018/#:~:text=Επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις του ΣΕΒΕ,το οποίο %(#ff0000)[Colored Text Here]%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%AF%20%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7%20%CF%81%CE%B5%CE%BA%CF%8C%CF%81.και το 19 (33.8)
https://www.capital.gr/oikonomia/3409629/sebe-neo-rekor-gia-tis-ellinikes-exagoges-to-2019και πες μου ότι τα 50 δις του 22 είναι τα 34 του 19 πληθωρισμένα, έλεος δλδ...
Ο πληθωρισμος στη χώρα μας από το 2018 έως τωρα
Η αύξηση των εξαγωγών μας ξεκίνησε από την εποχή της κρίσης και αυτό λόγω απομείωσης της οικονομίας μας, εξωστρέφειας των επιχειρήσεων για να βρουν αγορές να πουλήσουν μιας και εμείς είχαμε χαμηλή αγοραστική δύναμη.
Όπως βλέπεις και σε εμάς αλλά και στη Ευρώπη όπου κάνουμε το μεγαλύτερο μέρος του εμπορίου μας υπάρχει υψηλός πληθωρισμός. Δηλαδή κάθε τρίμηνο οι τιμές των συναλλαγών είναι υψηλότερες. Αυτό όντως καταγράφεται ως μια αύξηση των εξαγωγών σε ονομαστικές τιμές αν το συγκρίνουμε με εποχές προ πληθωρισμού. Μπορεί δηλαδή να εξάγουμε ας πούμε 1 κιλο πατάτες για 60 λεπτά ευρώ και μετά από δύο έτη το ίδιο κιλο για 80 λεπτά. Εμείς όμως εξάγουμε ένα κιλό. Δεν συντελέστηκε μετασχηματισμός της οικονομίας μας ώστε να μπορούμε να εξάγουμε πουρέ πατάτας που έχει προστιθέμενη αξία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως ταυτόχρονα με τις εξαγωγές μας έχουμε και τεράστια αύξηση των ονομαστικών τιμών των εισαγωγών.
Αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη μπορούμε να το ερμηνεύσουμε ως εξής:
Είτε, εχουμε μείωση των πραγματικών όγκων εξαγωγών ( προϊόντων και υπηρεσιών) και αυτό φαίνεται από το αρνητικό ισοζύγιο μεταξύ εισαγωγων και εξαγωγων που μεγαλώνει. Αν είχαμε αύξηση των εξαγωγών, δηλαδή αν γινόμασταν μια εξαγωγική χώρα θα είχαμε μείωση του αρνητικού ισοζυγίου και όχι αύξηση ρεκόρ.
Είτε οι εξαγωγές μας έγιναν σε τομείς που αναγκαστικά χρειαζόμασταν εισαγωγή πρώτης ύλης που δεν διαθέτουμε για αυτό και αυξήθηκε το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου.
Η αλήθεια ίσως είναι κάπου στη μέση
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....