-
Ο χρήστης mmarkom έγραψε:
είχα μόνο 1 εβδομάδα άδεια, το υπόλοιπο της οποίας φυσικά και δεν το πληρώνομαι και με κοιτάγαν σαν UFO.Sorry κιόλας αλλά δεν σου φταίει κανείς που εσένα σε πιάσανε κορόιδο και παρανομούν στην πλάτη σου!!!
-
Δίκιο έχεις αλλά εσύ τι θα έκανες στη θέση μου σε μια επιχείρηση που τραβάει μεγάλο ζόρι το τελευταίο 1,5 χρόνο,
έχοντας δουλέψει πολύ και πληρωθεί αρκετά καλά για 12 χρόνια και έχεις στη πλάτη σου στεγαστικό δάνειο και ένα μικρό
παιδί ;
Εγώ θεώρησα σωστό να βάλω όσο μπορώ πλάτη μπας και ξεκολλήσουμε από αυτή τη κατάσταση.Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
είχα μόνο 1 εβδομάδα άδεια, το υπόλοιπο της οποίας φυσικά και δεν το πληρώνομαι και με κοιτάγαν σαν UFO.
Sorry κιόλας αλλά δεν σου φταίει κανείς που εσένα σε πιάσανε κορόιδο και παρανομούν στην πλάτη σου!!!
-
Αφού με ρωτάς θα σου πω πως σε αντίστοιχη περίπτωση απαίτησα τα νόμιμα και μετά από λίγο καιρό αποχώρησα καθώς δεν μου άρεσε αυτή η νοοτροπία. Βέβαια δεν είχα δάνειο και παιδί οπότε δεν δικαιούμαι δια να ομιλώ. Από την άλλη όμως είτε έχετε πολλή δουλειά, οπότε βάζεις πλάτη αλλά πληρώνεσαι την άδεια που έχασες, ή δεν έχετε δουλειά και παίρνεις τουλάχιστον την άδεια σου. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις 'κανονιών', 'πιστολιών' κλπ. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα ζυγίζεις και προσπαθείς να προβλέψεις αν η συνεισφορά σου θα αποζημιωθεί όταν και αν αλλάξουν τα πράγματα, ή αν απλά σε πιάνουν Κώτσο...
-
Αυτό το πράγμα με τις συντάξεις ειναι εντελώς παράνοια. Κάποια στιγμη θα πρεπει να γίνει κεφαλαιοποιητικο και ο κάθε ανθρωπος να έχει ΜΕΓΑΛΟ βαθμό συμμετοχής στις αποφάσεις. Ποσο εισφορά θα πληρώνει, κάθε ποτε, μέχρι ποσο, κλπ.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Αυτό το πράγμα με τις συντάξεις ειναι εντελώς παράνοια. Κάποια στιγμη θα πρεπει να γίνει κεφαλαιοποιητικο και ο κάθε ανθρωπος να έχει ΜΕΓΑΛΟ βαθμό συμμετοχής στις αποφάσεις. Ποσο εισφορά θα πληρώνει, κάθε ποτε, μέχρι ποσο, κλπ.φυσικα και οχι... Θα δημιουργηθουν στρεβλωσεις στην αγορά και τεσπα, δεν θες ενα ματσο μλκες να πεινανε στα 65 τους επειδη θελανε dolce vita νωρίτερα ή ηθελαν να παρεχουν εργασία (ανταγωνισμος γαρ) ουτε για ενα κομμάτι ψωμι.
Βαθμος συμμετοχής σου επιτρεπεται να έχεις και ειναι επαρκής... Το πρόβλημα ειναι οτι για λίγη συνταξη παραπάνω δινεις δυσάναλογα (βαρια δυσαναλογα δλδ) ασφαλιστρα. Το πρόβλημα εντοπίζεται στους ιδιους τους φορείς τους οποιους εμεις πληρώνουμε ΙΚΑ-ΟΑΕΕ... Αυτοι ειναι υπευθυνοι για τα ασφάλιστρα τα οποια λαμβάνουν υποχρεωτικα... αλλα δεν ειναι υποχρεωτικο γι αυτους η χρήστη διαχείριση... (μονοτερμα μας παίζουν)
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Αυτό το πράγμα με τις συντάξεις ειναι εντελώς παράνοια. Κάποια στιγμη θα πρεπει να γίνει κεφαλαιοποιητικο και ο κάθε ανθρωπος να έχει ΜΕΓΑΛΟ βαθμό συμμετοχής στις αποφάσεις. Ποσο εισφορά θα πληρώνει, κάθε ποτε, μέχρι ποσο, κλπ.
φυσικα και οχι... Θα δημιουργηθουν στρεβλωσεις στην αγορά και τεσπα, δεν θες ενα ματσο μλκες να πεινανε στα 65 τους επειδη θελανε dolce vita νωρίτερα ή ηθελαν να παρεχουν εργασία (ανταγωνισμος γαρ) ουτε για ενα κομμάτι ψωμι.
Βαθμος συμμετοχής σου επιτρεπεται να έχεις και ειναι επαρκής... Το πρόβλημα ειναι οτι για λίγη συνταξη παραπάνω δινεις δυσάναλογα (βαρια δυσαναλογα δλδ) ασφαλιστρα. Το πρόβλημα εντοπίζεται στους ιδιους τους φορείς τους οποιους εμεις πληρώνουμε ΙΚΑ-ΟΑΕΕ... Αυτοι ειναι υπευθυνοι για τα ασφάλιστρα τα οποια λαμβάνουν υποχρεωτικα... αλλα δεν ειναι υποχρεωτικο γι αυτους η χρήστη διαχείριση... (μονοτερμα μας παίζουν)
Βασικά, σίγουρα συμφωνώ στο να γίνει κεφαλαιοποιητικό το σύστημα, με μία σύνταξη εγγυημένη φυσικά (και όχι 360 ευρώ...)
Το πρόβλημα που έχουμε με το συνταξιοδοτικό στην Ελλάδα είναι φυσικά άλλο... Η πολλαπλή λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων από τις αρχές τις δεκαετίας του '80 κι έπειτα...
Οπότε, ακόμα και ένα πολύ καλά στημένο κεφαλαιοποιτικό σύστημα με ΑΥΤΟ το μπουρδέλο για κράτος να το διαχειρίζεται, ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ και θα πέσει πολύ έξω...
-
Με 50% ανεργια στους νεους και δημογραφικο προβλημα,δεν υπαρχει κανενα ειδος συστηματος που θα ηταν βιωσιμο,εκτος απο το μοιρασμα αρχιδιων.
Γι αυτο πολυ απλα αποφασιστηκε να παει η συνταξη στα 360Ε απο 1/1/15 με την ελπιδα οτι θα βρεθουν λεφτα μεχρι τοτε για να διδονται παραπανω -
Καπου ειδα οτι ο ΣΥΡΙΖΑ κραζει τη διαγραφη των αιωνιων φοιτητων γιατι 'αυτο τους καταδικαζει στην ανεργεια'.
-
αυτο λεμε χρονια τωρα... με την Μερκελινα, δεν χρειαζεται διδακτορικο για να καταλαβει καποιος οτι κανει μακακιες... απλα δεν υπαρχει ηγετης να της τα χωσει και να το διαλυσει το μαγαζι με το ευρω ετσι που το στησανε... ευτυχως πεφτει τωρα πλεον...
-
Καλημέρα σε όλους, είμαι 22 ετών και σπουδάζω εκπαιδευτικός μηχανολόγος στην Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. Αισθάνομαι πως βρίσκομαι σε ενα σταυροδρόμι διότι δεν ξέρω ποιόν τομέα της μηχανολογίας να ακολουθήσω..
Ενοείτε πως για εκπαιδευτικός το έχω βγάλει απο το μυαλό μου και επίσης κατά 99% θα φύγω εξωτερικό λογικά Λονδίνο γιατί εδώ δεν βλέπω καμία προοπτική.
Με ποιο αντικείμενο μου προτείνετε να ασχοληθώ αξίζει να κάνω κάπου κάποια εξειδίκευση κατι.... ?
κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Μαλλον δεν πρεπει να ρωταω κατι τετοιο αλλα δεν νομιζω πως εχω αλλη επιλογη. Αν καποιος γνωριζει και μπορει να απαντησει στο ερωτημα μου θα μου κανει πολυ μεγαλη χαρη. Ειμαι αποφοιτος ΤΕΙ Θεσσαλονικης απο το τμημα Οχηματων και εχω και κωδικο ελεγκτη για ιδιωτικο ΚΤΕΟ. Εχω κανονισει με ενα ιδιωτικο ΚΤΕΟ για δουλεια αλλα η συμβαση που μου παρουσιασε ηταν για 586 ευρω μεικτα. Ξερει κανεις αν ολες οι νεες συμβασεις στα ιδιωτικα ΚΤΕΟ ειναι ετσι ή παει να μου την φερει? Ευχαριστω.
-
Ο χρήστης raidensub έγραψε:
...Ειμαι αποφοιτος ΤΕΙ Θεσσαλονικης απο το τμημα Οχηματων και εχω και κωδικο ελεγκτη για ιδιωτικο ΚΤΕΟ. ...Τι είναι τούτο πάλι;
Τι πάει να πει 'ελεγκτής ΚΤΕΟ';Εγώ στο ΚΤΕΟ που πάω αμφιβάλλω αν κανείς από όλους εκεί μέσα έχει πραγματική σχέση με 'κωδικούς ελεγκτή' και πτυχία σχολών. Με δύο άτομα που μίλησα, ούτε ελληνικά δεν ήξεραν. Φώναξαν την ταμία να μου τα πει στα ελληνικά.
-
Απώλειες της τάξης 30% κατά μέσο όρο, κατέγραψε η αγορά της Θεσσαλονίκης, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, βάσει σχετικής έρευνας που διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το 82% του συνόλου των ερωτηθέντων δηλώνει απογοητευμένο, ενώ, μόνον το 18% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τζίρο που έκανε κατά την περίοδο των εορτών, είτε γιατί παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, είτε γιατί είδε μια μικρή αύξηση στον τζίρο του.
Επί του συνόλου των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, το 72% είχε μείωση του τζίρου του, σε σχέση με πέρυσι, το 20% κυμάνθηκε στα ίδια περυσινά επίπεδα, και μόνον το 7% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα είδαν αύξηση στον τζίρο τους.
Το 46% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι καλύτερη καταναλωτική κίνηση υπήρξε κατά την περίοδο μέχρι τα Χριστούγεννα, το 11% δήλωσε ότι κινήθηκε καλύτερα την περίοδο μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενώ το 38% δηλώνει ανικανοποίητο και τα δύο διαστήματα.
Γεγονός, επίσης, είναι ότι η κίνηση τις τρεις Κυριακές που δούλεψε η αγορά δεν ήταν η αναμενόμενη, με το 28% των ερωτηθέντων να δηλώνει απογοητευμένο από την κίνηση και των 3 Κυριακών, μόνον το 17% να δηλώνει ικανοποιημένο από την κίνηση της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου (πριν τα Χριστούγεννα), το 4% να δηλώνει ότι είχε καταναλωτική κίνηση την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, το δε 6% των ερωτηθέντων την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, παρά τη δεδηλωμένη «πληρότητα 100%» των ξενοδοχείων της πόλης μας, με την προσέλευση επισκεπτών, στην πόλη μας, κατά την περίοδο των εορτών.
Παρόμοια είναι η εικόνα που παρουσιάζουν επιχειρήσεις εκτός ιστορικού κέντρου, και, κυρίως στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου ποσοστό 70% επί των ερωτηθέντων δηλώνει ότι υπήρξε αρνητική μεταβολή του τζίρου τους σε σχέση με πέρυσι και στην ανατολική Θεσσαλονίκη το 60% των ερωτηθέντων να δηλώνει αρνητική μεταβολή του τζίρου τους σε σχέση με πέρυσι.
'Κάθε πέρυσι και καλύτερα. Και τώρα η αγορά εναποθέτει τις ελπίδες της στις εκπτώσεις που ξεκινούν στις 12 Ιανουαρίου, όπου, σύμφωνα με εκτιμήσεις θα χαρακτηρίζονται από γενναίες μειώσεις των τιμών', καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου.
http://www.thestival.gr/society/economy ... on-giorton
ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!
Ευτυχώς που δεν είχαμε ΣΥΡΙΖΑ και σωθήκαμε!!!
ΥΓ: Τα bold αφιερωμένα στους παπάρες της Κυβέρνησης που θέλανε ανοιχτές όλες τις Κυριακές!!!
-
Κάποιος εργάζεται με εποχιακή σύμβαση σε μια επιχείρηση για πολλά χρόνια. Ξαφνικά ανακαλύπτει ότι πάνω στην πρόσληψή του αναγράφεται ότι έχει προυπηρεσία 6 χρόνια, κάτι που δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι κάποιο αθώο λάθος από τον προσωπάρχη της εταιρίας ή παίζει κάτι άλλο?
-
Προφανώς δεν φταίνε μόνο τα Capital controls. Ήταν όμως η χαριστική βολή
-
Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος:
-
Πραγματικά απορώ κι εγώ με την αμοιβάδα που έγραψε το παραπάνω. Κλασσική συριζαίικη θολοκουλτούρα.
Τι σχέση έχουν οι τυχόν φορολογικές και άλλες λαμογιές της εταιρείας με το αν κλείνει η εταιρεία; Τσέπωσε το αφεντικό αυτό χρήμα; Έφαγε δάνεια, ίδια κεφάλαια κ.λ.π. προς ίδιον όφελος; Ή μήπως την κλείνει γιατί η ΠρώτηΦοράΑριστερά του έδωσε να καταλάβει ότι δεν θα μπορεί να κάνει λαμογιές;
Αν το αφεντικό θεωρούσε βιώσιμη την εταιρεία του, θα έκανε τα πάντα για να μην την κλείσει και να συνεχίσει να αρμέγει την γελάδα. Εδώ όμως την θεωρεί μη βιώσιμη, παίρνει το όποιο χρήμα έχει κερδίσει και φεύγει. This is capitalism. Ο αμοιβάδας που έγραψε το από πάνω σεντόνι (σε κλασσικά μαυρόασπρα αναρχοαυτόνομα) την θεωρεί βιώσιμη; Ας πάει να την λειτουργήσει με όποιο μοντέλο θέλει (όχι όμως σαν μία ακόμη δημόσια προβληματική αε). Η ανακοίνωση πάντως του ΚΚΕ έχει πάντως δυο πράγματα ουσίας παραπάνω να πει από αυτές τις αερολογίες.Προφανώς η εταιρεία δεν έκλεισε λόγω της τωρινής κατάστασης. Έκλεισε γιατί λόγω της κρίσης μειώθηκε ο τζίρος και γιατί τα μνημόνια οδήγησαν τους ανταγωνιστές (που στηρίζονται σε πολυεθνικούς ομίλους) σε καλύτερη θέση λόγω φτηνότερου δανεισμού/πιστώσεων κ.λ.π. Απλά η κατάσταση των τραπεζών και τα capital controls φαίνεται να ήταν η χαριστική βολή.
-
Αυτό που λέει ο Δίας είναι, τίποτα άλλο.
Παρά τα capital control οι επιχειρήσεις κάνουν εισαγωγές κανονικά...
Η κακοδιαχείριση φταίει και τίποτα άλλο.
Και το λέω χωρίς καμία διάθεση να υποστηρίξω το αριστερό αγόρι.... -
Όποιος πει ότι η εταιρεία έκλεισε εξαιτίας των capital δεν λέει την αλήθεια.
Αυτά και η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα-ύφεση ήταν η χαριστική βολή όμως.Από το περιβάλλον εργασίας μου μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες, ανάμεσά τους και η Ηλεκτρονική, που μετά από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση που έγινε επί Ν.Δ, συμφωνήσανε με τις τράπεζες μετά το καλοκαίρι του 2014 για αναδιάρθρωση δανείων με συμμετοχή και κεφαλαίων από τους μετόχους.
Όμως ο συνδυασμός εκλογές, αβεβαιότητα, διαπραγμάτευση, μείωση των καταθέσεων κατά 40 δις μέσα σε 6 μήνες και capital control, σταμάτησαν την όλη διαδικασία.Και αυτό δεν είναι άποψη. Είναι γεγονός, για όποιος έχει επαφή με τράπεζες και επιχειρήσεις.
Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, ναι το οικονομικό κλίμα μετά τις εκλογές ήταν η χαριστική βόλη....
Και δυστυχώς δεν θα κλάψει κανένας για αυτούς, δεν θα τους διορίσουν δικαστικούς υπαλλήλους κτλπ κτλπ
-
Από τα capital controls σίγουρα δεν έκλεισε, μπορεί να δυσκόλεψαν λίγο τη κατάσταση αλλά ως εκεί. Αλλά σε καιρό κρίσης δε μπόρεσε να συναγωνιστεί τις τιμές άλλων μαγαζιών, και πλέον ο καθένας κοιτάει και το τελευταίο δεκάλεπτο του ευρώ που δίνει, οπότε από τότε που άρχισε η κρίση κάθε χρόνο και χειρότερα. Το θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν έψαχνα εξοπλισμό κουζίνας που ήταν, αν όχι το ακριβότερο, από τα ακριβότερα μαγαζιά που γύρισα. Αναμενόμενο κάποια στιγμή, όπως και έσκασε.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....